Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: В ОБСЕ сталинизм приравняли к нацизму!
Чим мені цікаве спілкування в інтернеті - це тим, що досить часто люди, що мають зовсім мало розбіжностей у точках зору, щось з натугою доводять один одному.
Тож, так само мирно потрібно і надалі позбавлятись, не пам'яті, а пам'ятників, усього того що возвелічує усіх хто приймав активну участь у злочинах проти наших дідів і прадідів.
На превеликий жаль, ті діди й прадіди частенько пострілювали один в одного... А онуки те пам'ятають.
Як Ви згадали Черепін був членом "трійки". Чим займались ці "трійки", сподіваюсь, Вам відомо. І як вони "рослідували" і яки вироки ставили. Скільки смертельних вироків було винесено саме цією "трійкою", де був Черепін ось у цій
You must be registered for see links
більш докладно написано, дублювати не хочу, лише цифру наведу, яка там вказана: "
З 3 серпня 1937року до 5 листопада 1938 року. "Трійкою" в Київській області було репресовано 19003 особи". Це факти. Яке ще тут рослідування потрібно?
Коли говорять про одну особу, її діяння й розбирають.
Якщо я бачу резолюцію Леніна на звіті про розстріл 10 000 священнослужителів: "Мало! Треба ще 20 000!", то обличчя вождя світового пролетаріату непогано вимальовується.
Більшовики взяли владу. Країною потрібно було керувати - і віднаходилися такі кадри, як Черепін. І бруднили собі руки і будівельним брудом, і кров'ю, і голови свої клали у війну. Важко тут судити. Тим більш, що, схоже, найменування вулиці не пройшло без лобі впливових (на той час) родичів. Бог суддя і їм і Черепіну.
І відносно "переможців" і "переможених". На цей час нема вже не Гітлеровської Німетчини, ні Сталінського СРСР. А є Незалежна Україна. Не забувайте про це. І виходити потрібно саме з цього.
Ага. Ні батька, ні матері - один добрий дядя з-за океану - а дитинча є.
А якщо таки були батьки, то ми-таки відповідаємо за їх діяння чи шануємо їх діяння (в залежності від того, що зроблено). То вже писано:
"Нема ні пекла, ані раю.
Немає й Бога, тільки я!
Та куций німець узлуватий"
А то дяді з ОБСЕ кажуть - "Ви моголи!" - а ми радо "Моголи! Моголи!" й гайда нищити все, що про те могольство нагадує...
Тому при ціх умовах залишання, чи тим більш встановлення, пам'ятників чи цьогось іншого що возвеличує совецький режим, така ж нісенитниця як і встановлення у СРСР пам'ятників гітлерівським генералам.
На жаль, жодна сила не хоче спинятися на досягнутому. Ну, зоставили назву вулиці - й добре. Але треба ще й меморіальну дошку повісити, щоб видніше була перемога... Як на мене, можна було б і обійтися...