Злочини комуністичного режиму

треба проводити міжнародний трибунал?

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    242

Zuzuka

прагну...
Відповідь: Re: Відповідь: Комунізм: за і проти.

Надо было бы конкурс устраивать на лучшую историю Украины ,что бы была правдоподобная.
ви із такими здібностями казкаря, філолога, історика, філософа, загальножиттєвого дослідника зайняли б почесне місце! :lol:

варяг

КМС
Re: Відповідь: Комунізм: за і проти.

я не доводжу, а розповідаю вам факт, який бачила. ваше право затуляти очі на гріхі комунізма - в СССР так ходило 90% населення. ця генна хвороба вас не оминула.
Говорить о грехах коммунизма это уже не актуально,тертая перетертая тема,а вот поговорить о грехах нашей да и не только "демократии" куда более интересно да их наверное и поболее будет

Zuzuka

прагну...
Відповідь: Комунізм: за і проти.

промахи демократів /читати лібералів/ ростуть із комунізму. аби провели люстрацію ще у 91, то зараз жоден, хто є владою та псевдоопозицією, нею б не був. задовольняв би свої потреби не за рахунок нас із вами, а за зароблене самостійно.

Tom d`Cat

Кот. Просто кот.
Модератор

аби провели люстрацію ще у 91
От це - основне: що ж таки відбулося у тому 91-у? Деякі з наших "національно свідомих" поводяться так, неначе то була національно-визвольна революція. А як на мене - звичайний бюрократичний переворот за принципом "Краще бути першим на купі гною, ніж другим у Римі". Нинішня Українська держава - спадкоємиця Радянського Союзу, а не результат якихось "визвольних змагань". Яка ще Вам люстрація? Пенсії найвагоміші тим, хто працював у "органах" та державно-партійному апараті СРСР, військовим - це є. Не дуже-то це справедливо - можливо. Але затівати громадянську війну, щоб довести людям Сходу України, що їх діди і батьки - вороги українського народу і максимум, на що можуть розраховувати вони, як национально-неповноцінні - сидіти тихо - це безглуздо! Треба будувати нинішню Україну з тим народом, що є, дивитися у майбутнє, а не копирсатися у минулому, вишукуючи ворогів та героїв.А то, поки "мертвії хапають живих", розвалится ненька-Україна на якісь-там Підляшшя, Малороссію та Порто-Франкію...

Останнє редагування:

Zuzuka

прагну...

вже вкотре пишу цю фразу на цьому форуму: хто не виносить уроків із свого минулого, той позбавлений майбутнього.

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом

Шановні, хоч ви і праві, але доводити це пані Zuzuka марно. Вона в нас завше все знає, їй же ВВС все показує.
Але у 1989му році протистояння Штатів та Соцтабору ще тривало і інформаційна війна велась в повному обсязі. І сюжети "демократичних" ЗМІ, а уж тим паче стосовно подібних подій, переслідували єдину пропагандистську мету: дискредетацію комуністичного режиму.
Проте, це лишається за кадром для наших шановних "націоналістів"...
Вибачте, але я точно вже нічого не розумію. Ви симпатизуєте УПЦ МП, захищаєте комуністичний режим в Китаї, глузуєте з УПА, говорите про Грузію, як про агресора... Ваш лідер точно Корчинський, а не проФФесор чи "конотопська відьма"?

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Re: Відповідь: Комунізм: за і проти.

От це - основне: що ж таки відбулося у тому 91-у? Деякі з наших "національно свідомих" поводяться так, неначе то була національно-визвольна революція. А як на мене - звичайний бюрократичний переворот за принципом "Краще бути першим на купі гною, ніж другим у Римі". Нинішня Українська держава - спадкоємиця Радянського Союзу, а не результат якихось "визвольних змагань". Яка ще Вам люстрація? Пенсії найвагоміші тим, хто працював у "органах" та державно-партійному апараті СРСР, військовим - це є. Не дуже-то це справедливо - можливо. Але затівати громадянську війну, щоб довести людям Сходу України, що їх діди і батьки - вороги українського народу і максимум, на що можуть розраховувати вони, як национально-неповноцінні - сидіти тихо - це безглуздо! Треба будувати нинішню Україну з тим народом, що є, дивитися у майбутнє, а не копирсатися у минулому, вишукуючи ворогів та героїв.А то, поки "мертвії хапають живих", розвалится ненька-Україна на якісь-там Підляшшя, Малороссію та Порто-Франкію...
Вибачте, змушений з Вами не погодитися. Спадкоємець СССР один, себе ним одноосібно оголосила Росія. Певну люстрацію (в більшій чи меньшій мірі) проходили країни, що складали колись соцтабір чи то були навіть республіками союзу. Як бачимо, життя в них від того не погіршилося, скоріше навпаки. Ну і щодо неповноцінності людей зі Сходу - таж, як на мене, Ви погарячкували. Принаймні, такого я давно не чув. Останній раз про сорти українців йшлося на виборах 2004 року в передвиборчих агітках проФФесора.

Tom d`Cat

Кот. Просто кот.
Модератор
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Комунізм: за і проти.

Спадкоємець СССР один, себе ним одноосібно оголосила Росія.
Юридично - так. Але я кажу про фактичну спадкоємність державного устрою в Україні. І, якщо людина працювала на благо СРСР - хоч слідчим у "органах", хоч клерком у парткомі, вона прирівнюється до держслужбовця незалежної України. Це я і вважаю спадкоємністю.
Певну люстрацію (в більшій чи меньшій мірі) проходили країни, що складали колись соцтабір чи то були навіть республіками союзу. Як бачимо, життя в них від того не погіршилося, скоріше навпаки.
Про країни соцтабору та Прибалтики знаю. Там де-інде й реституція була... Я не проти люстрації - я кажу про її неможливість за умов політичної ситуації у нашій країні.
Ну і щодо неповноцінності людей зі Сходу - таж, як на мене, Ви погарячкували. Принаймні, такого я давно не чув. Останній раз про сорти українців йшлося на виборах 2004 року в передвиборчих агітках проФФесора.
Дай Боже, дай Боже... Але чомусь я чув у цьому році з досить високої трибуни закид у бік Тимошенко: "Але ж вона - не етнічна українка"... Я - не фанат Юльці, але мені глибоко фіолетова національна приналежність політика - важливіше, що той політик робить.
Якщо вже Ви згадали 2004 рік, то згадаю і я вислів Ющенко, що назвав Захід України її совістю а Схід - локомотивом. Тоді це мені дуже не сподобалося - адже етичні цінності у цих регіонах занадто різні, не захоче "локомотив" везти "героїв УПА"...
А зараз час від часу у різніх ЗМІ чую про те, що не завадило б неетнічним українцям помовчати, теревені про якусь "чистоту крові", про "духовну, а інколи й расову деградацію населення"... Й проект Конституції Ющенко дещо зацікавив - чомусь Верховна Рада замінюється "Національними Зборами". Хоч я й представник "титульної нації", але така любов до "нац" у 21-у сторіччі мені не до вподоби...

hed1n.ru

стебанутый
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Комунізм: за і проти.

Спадкоємець СССР один, себе ним одноосібно оголосила Росія.
Не наследницей, а правоприемницей с общими долгами бывшего совка в размере 169 млрд долл. До сих пор выплачивает долг... Потянула бы такое Украина? :)

Tom d`Cat

Кот. Просто кот.
Модератор

вже вкотре пишу цю фразу на цьому форуму: хто не виносить уроків із свого минулого, той позбавлений майбутнього.
Цитати, цитати... "Уроки історії вчать, що уроки історії нікого нічому не вчать." ;)
Деякі релігії рекомендують: живи сьогоденням, бо минуле вже пройшло, його не змінити і концентрація на минулому висотує енергію, а майбутнє тільки твориться і також надмірна концентрація на майбутті нищіть сьогодення.
Приклад Радянського Союзу іллюструє, як "прєкрасноє дальоко" з'їло сильну країну.
А приклад Ющенко, що поставив ідею голодомору, як геноциду української нації, основним у часі свого президенства - як харизматичний лідер зміг "обнулити" свій рейтинг заглибленням у минуле замість того, щоб займатися сьогоденням.

Якщо повернутися до обговорюваної теми, то я якраз і вважаю голодомор соціальною трагедією, що властива комунізму як ідеології, котра не розглядає людське життя чи статок як цінність. Для неї головне перемогти у всьому світі - і не менш. Всі, хто проти чи заважають, підлягають знищенню безвідносно віку, статі чи національної приналежності.

Зверху