Ответ: Електронна колекція документів ГПУ УСРР про голодомор 1932-33 рр.
NaBlA сказав(ла):
Слава Богу что ядерного оружия не осталось.
Коли я чую з якою гордістю наші державні мужі вихваляються, що Україна позбулась добровільно ядерної зброї то згадую старий анекдот з газети (здається, "СПИДинфо"):
Сидит волосатый юноша-хипарь на лавочке. Сзади подходит подслеповатая старушка и спрашивает:
- Девушка, девушка! Который час.
Парень с раздражением в голосе:
- Я не девушка!!!
Бабушка:
- У, дура! Нашла чем хвастаться!
Чим ми вихваляємось? Чи можна назвати ще одну країну, яка б добровільно віддала свою ядерну зброю (Білорусію до уваги не брати)?
Навпаки, незважаючи на тиск ядерних гігантів всі намагаються швидше розробити свою бомбу. КНДР (в якій люди під керівництвом мудрого Кім Чен Іра банально голодують) - останній тому приклад. Я сам особисто не розумію, чому США і Росія можуть мати ядерну зброю, а Індія, Пакістан, Корея чи Україна не можуть (памятаю, як нас пресували з усіх боків поки не отримали свого). Вони біла кістка, а ми чорна? Вони першосортні держави, а ми нижнього рангу? Вони пішли від шляхетних мавп, а ми від простих? Відповіді я для себе не отримав.
А крім того, ядерна зброя - це ще й дуже дорогий товар, великих грошей коштує. Мабуть не варто нагадувати, що ніякої компенсації від Москви Україна не отримала.