Чи потрібна в Україні російська мова як друга державна?

Нужен ли русский язык, как второй государственный в Украине?


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    1 176
Б

Бони

Guest
Я Віддала свій голос, за четвертий варіант, Бо я вважаю, що Державною має бути лише одна мова - українська! Не подобається вона тобі - не розмовляй нею! Але, хоча й кажуть, що наша рідна мова не красна, замисліться над тим, чому ви так кажете! Чи не тому, ща самі не володієте нею добре!? Чи не тому, що багато з нас, навідь, не чули її справжнього звучання!? Але ж не забувайте, що наша "мова солов'їна", вважається 2-ю за милозвучністю в усьому світі! Замісліться над цим!

P.S.: Я висловила свою власну думку, а не пропагандувала мову, за яку віддала свій голос. Прошу вибачення, якщо кого-небудь образіла своимі думками.

Заздалегідь, прошу вібачення, якщо ненавмісно процитувала будь-кого з тих, хто висловлювався раніше за мене!
 

Fanat-SS

White Power 88
Satori. Я студент і поки що, дітей годувати мені не потрібно. Але я не вважаю , що націоналізм (патріотизм) цьому завадить у майбутньому. І ще мені хочеться бути національно свідомим, хочеться поваги до нації. Мені особисто буде великий кайф від того. що поїду закордон і зможу з гордістю сказати, що я українець!!!! При цьому всі будуть знати хто і звідки цей хлопець !!!!! я ніколи не буду вважати себе 3-сортною нацією. Я буду "доводити" ==3 (8_-( кожному , що це не так!!! :))))
 

Satori

Well-Known Member
А я ніколи і не вважав себе 3-сортним і націю свою і краіну свою! Я завжди сприймав себе досить позитивно - якщо вже бог дав право з'явитися тут - на цьому світі - то ЧОМУ Я ПОВИНЕН бути 3-сортним??? Це - здається мені - щось особисте.
Може у нинішнього покоління є таке відчуття? Тоді я і справді чогось не розумію.
Але хіба так можна?
Якщо ти вже ТУТ - то це означає - ЩО ВЕСЬ СВІТ ТВІЙ - а не тільки місце те ти народився і живеш. Так сприймати світ хіба погано? В інших випадках - самообмеження, за чим би воно не ховалось - хоч за патріотизмом - хоч за національною свідомістю. А кайф за кордоном я завжди ловив від того що було цікаво спілкуватися і взнавати щось нове.
Бажаю якнайскоріше діточок - гарненьких і розумних. Тоді світ стає простішим і зрозумілішим! Щастя і поваги!
 
Останнє редагування:
Я,например,свободно могу писать диктанты на русском языке-со всеми его заморочками
а в украинском языке везде ищу подвохи...
трудно перестроиться с русского на украинский
лучше,чтоб просто людям предоставили свободу выбора-на каком языке хочешь,на том и общайся
чем навязывать "Ридну Мову" тому що РИДНА!!
 

Merime

New Member
Килька в томате сказав(ла):
...чем навязывать "Ридну Мову" тому що РИДНА!!
Це її не нав'язують тобі, а піклуються про твоє майбутнє у дорослому житті, де правові, нормативні документи, законодавчі акти та інші важливі документи готуються державною мовою. А також є маса інших сфер, де без знання державної мови ти будеш менш конкурентоздатна у порівнянні з іншими.
 

Satori

Well-Known Member
И все же навязывают...Лучше - когда такие условия о которых вы пишете появятся - тогда и возникнет ЕСТЕСТВЕННАЯ необходимость.
И потом эти два языка столь похожи, что не понимать друг друга могут только ....
Знать на отлично их как и другие - конечно не просто здорово - а КРУТО!!! - но только силой этого не добиться. Даже большевикам в конечном счете не удалось навязать свои идеи. А ведь сколько крови пролили...ЭТО НАДО???
 

Merime

New Member
Не хочеться зайвий раз полемізувати, але все ж не втримаюсь від репліки. За 14 років незалежності України я не зіштовхнувся НІ З ОДНИМ фактом реального, насильного нав'язування української мови. Ніхто, ніколи при мені не вимагав знання української мови. За винятком вчительок, які вимагали в учнів вивчити домашнє завдання. Хоча існує приклад наших недалеких сусідів, де без знання державної мови ти не зможеш отримати роботу, особливо держслужбовця. Оце дійсно сувора вимога. Але ж, якщо вдуматись, справедлива. Бо притісняючи таким чином лінивих своїх громадян сьогодні, держава закладає їх благополуччя завтра.
 

Satori

Well-Known Member
Справа не в насильницькому нав"язуванні а в тому що дехто дуже агресивно пропагує спілкування ТІЛЬКИ українською мовою. Цього достатьно щоб ВІДШТОВХУВАТИ від неї будь кого. Почитайте хоча б наш форум на ці темі - то я ненавиджу Россію, то москалі кляті, то ще якісь дурниці, хто ще маленький сприймає це серьозно, багатьох просто дратує.
Вже давно треба від цього відійти і будувати своє життя без огляду на північ!!!
А якщо дивитися - то тільки для того щоб вчитися як і у інших у цьому світі.
І ще - глибоко переконаний - хоч це і в протиріч з ура-патріотами йде - що благополуччя спочатку робити треба зовсім з іншого.
На жаль досі не роблять для цього нічого.
 
Зверху