Оффтопики.

[GEKTOR]

Забанен
Re: Відповідь: Залежність України від російських еноргоресурсів та шляхи вирішення ці

я, нажаль, забув прізвище радянського вченого-фізика, який потрапив у немилість за те, що застосував друге начало термодинаміки до Радянського Союзу.
Друге начало термодинаміки (філософський принцип) говорить про постійне зростання ентропії (в простих поняттях ентропія - це міра безпорядку в системі) в замкнутих системах. СРСР був як раз замкнутою (ізольованою) термодинамічною системою. Тому, застосувавши друге начало термодинаміки до СРСР, цей фізик дійшов висновку, що Радянський Союз приречений на хаос через певний проміжок часу.
Очередная научная ересь))) приложенная к политическому популизму, Как раз наоборот, любая система стремится к энергетическому минимуму ))

[GEKTOR]

Забанен
Re: Вступ України у НАТО

Степановский сахарный завод сезон 2005-2006 г есче работал.
Тростянецкий в 2007 работал, резать его только в этом году собрались, КРАФТ купил для територии, будет расширять шоколадную фабрику.

Почитай.
Тоесть то, что Крафт расширяет мощности плохо? А не ЭТО ли называется конкуренцией (что в РФ отсутствует в принципе)? А что, в сумской области на 1991 г. существовало только 2 (два) завода? Вы лукавите, причем по наглому, и смотрите на экономику через сахарную призму, очень недальновидно, понимаете ли.
Зы. На ссылках очередная пропаганда. Там же написано , т.е. ЭКОНОМИЧЕСКИ НЕ ВЫГОДНО, мы не РФ, что-бы за счет продажи энергоносителей, держать на плаву убыточные предприятия.
столь российски шовинистский сайт как и кавказ-центр чеченски, я думаю вы поняли, что я хотел сказать.

Останнє редагування:

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Залежність України від російських еноргоресурсів та шляхи вирішення цієї п

Це вже не по темі, але повинен підтримати пана Крамара. Пам'ятаю, як в СумДУ один професор нам "популярно" казав, що все в природі прагне до двох принципів - "ліні" та "безладу". "Лінь" - це те, про що говорите Ви - намагання зайняти положення, яке буде відповідати енергетичному мінімуму... А пан Крамар говорив саме про "безлад" - про ентропію... Просто йдеться про різні речі.

Останнє редагування:

[GEKTOR]

Забанен
Re: Відповідь: Залежність України від російських еноргоресурсів та шляхи вирішення ці

Це вже не по темі, але повинен підтримати пана Крамара. Памм'ятаю, як в СумДУ один професор нам "популярно" казав, що все в природі прагне до двох принципів - "ліні" та "безладу". "Лінь" - це те, про що говорите Ви - намагання зайняти положення, яке буде відповідати енергетичному мінімуму... А пан Крамар говорив саме про "безлад" - про ентропію... Просто йдеться про різні речі.
Любое движение требует енергии, второй принцип опровергает первый, не так ли.

Mak$

.........................
Re: Вступ України у НАТО

Тоесть то, что Крафт расширяет мощности плохо? А не ЭТО ли называется конкуренцией (что в РФ отсутствует в принципе)? А что, в сумской области на 1991 г. существовало только 2 (два) завода? Вы лукавите, причем по наглому, и смотрите на экономику через сахарную призму, очень недальновидно, понимаете ли.
Зы. На ссылках очередная пропаганда. Там же написано , т.е. ЭКОНОМИЧЕСКИ НЕ ВЫГОДНО, мы не РФ, что-бы за счет продажи энергоносителей, держать на плаву убыточные предприятия.
столь российски шовинистский сайт как и кавказ-центр чеченски, я думаю вы поняли, что я хотел сказать.
В Предыдущем посте ты на януковича проганял типа он заводы порезал и довел економику этим до плачевного состояния, а как выяснилось что не он, а ющенко так это сразу + стало для економики. Все с тобой понятно. Агитируй дальше.

Kramar

Іван Богун
Відповідь: Re: Відповідь: Залежність України від російських еноргоресурсів та шляхи в

Очередная научная ересь))) приложенная к политическому популизму, Как раз наоборот, любая система стремится к энергетическому минимуму ))
:D :D :D :D
Енергія і ентропія - дві абсолютно різні фізичні величини. Візьміть Савельева або Сивухіна "Курс общей физики" та відновіть (або здобудьте наново)
свої знання.
Друге начало термодинаміки - такий самий непохитний принцип, як закони збереження енергії, імпульсу, маси та інші фундаментальні фізичні принципи. Не вірити в друге начало термодинаміки - все одно, що сумніватися у другому законі Ньютона. На цьому побудований наш світ. Не показуйте більше ніколи такого невігластва.
Іноді краще жувати, ніж говорити
(с) Реклама "Снікерсу"

Єдине до чого можна придратися в наведеному вище умовиводі вченого стосовно замкнутості СРСР, це те, що країна - це все ж таки не система атомів. Це щось набагато більш складне. Але ж я чітко сказав, що той вчений застосував друге начало термодинаміки до СРСР як філософський принцип. І результат отримав філософський.

З.І.: тільки-но помітив, що посилання у повідомленні Гектора - стаття у Вікіпедії :))))
Друже, я фізик за освітою. Другий курс аспірантури в ІПФ НАН України закінчую. Мені не треба пояснювати друге начало термодинаміки посиланнями на Вікіпедію :-D

Останнє редагування:

[GEKTOR]

Забанен
Re: Залежність України від російських еноргоресурсів та шляхи вирішення цієї проблеми

Wikipedia - сникерс? Там вообщето страничка 2му закону термодинамики посвящена. Курите траву дальше, надеюсь рак моска вас прибьет раньше чем вы начнете строить АЭС (я не хамлю, а за Украину переживаю)

[GEKTOR]

Забанен
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Залежність України від російських еноргоресурсів та шля

:D :D :D :D
Енергія і ентропія - дві абсолютно різні фізичні величини. Візьміть Савельева або Сивухіна "Курс общей физики" та відновіть (або здобудьте наново)
свої знання.
Друге начало термодинаміки - такий самий непохитний принцип, як закони збереження енергії, імпульсу, маси та інші фундаментальні фізичні принципи. Не вірити в друге начало термодинаміки - все одно, що сумніватися у другому законі Ньютона. На цьому побудований наш світ. Не показуйте більше ніколи такого невігластва.
(с) Реклама "Снікерсу"

Єдине до чого можна придратися в наведеному вище умовиводі вченого стосовно замкнутості СРСР, це те, що країна - це все ж таки не система атомів. Це щось набагато більш складне. Але ж я чітко сказав, що той вчений застосував друге начало термодинаміки до СРСР як філософський принцип. І результат отримав філософський.

З.І.: тільки-но помітив, що посилання у повідомленні Гектора - стаття у Вікіпедії :))))
Друже, я фізик за освітою. Другий курс аспірантури в ІПФ НАН України закінчую. Мені не треба пояснювати друге начало термодинаміки посиланнями на Вікіпедію :-D
Я рад, что вы " Другий курс аспірантури в ІПФ НАН України", сколько сала потратили?
З.Ы - СССР - система атомов, физически. Так разговор про начало или про закон?
Вот школьний рефератец
Л.Больцман, що почав спробу пояснити, чому порядок поступається місцем безладдя, сформулював H-теорему, що є результатом з'єднання двох підходів до наближення газу до стана рівноваги - макроскопічного (законів ньютонівської механіки, що описують прямування молекул) і мікроскопічного (вихідного з уявлення газу як прагнучого до безладного перерозподілу). З теореми випливав висновок про те, що ентропія може тільки зростати - таке поводження термодинамічних систем у часу.

Проте з Н-теоремою Больцмана виявився пов'язаним парадокс, навколо якого виникнула дискусія. Суть полягає в тому, що за допомогою однієї заснованої на механіці Ньютона молекулярної теорії довести постійний ріст ентропії замкнутої системи не можна, оскільки ньютоновская механіка симетрична в часу - будь-яке прямування атомів, заснований на законах ньютонівської механіки. може бути подане як відбуваючогося в оберненому напрямку. Так як асиметрію не можна вивести із симетрії, то теорема Больцмана (який на основі лише однієї механіки Ньютона підтверджує, що зростання ентропії асиметричного в часу) не може бути вірної - для доказу необхідно було до законів механіки додати й асиметрію. Так що чисто механічна інтепретація закону зростання ентропії надавалася неспроможної. На це першим звернули увагу Й.Лошмідт і Э.Цермело.

При висновку Н-теореми Больцман крім механіки Ньютона спирався на припущення про молекулярний хаос, що, проте, не завжди вірно. По теорії імовірності, можливість того, що молекули газу в згаданому раніше судині будуть рухатися не хаотично, а кинуться в якусь одну його половину, не є нульовий, хоча і исчезающе мала. Тому можна сказати, що в принципі можуть бути випадки, коли ентропія убуває, а хаотичне прямування молекул буде упорядковуватися. Таким чином, Н-теорема Больцмана описує механізм переходу газу зі стана з низькою ентропією в рівноважне, але не пояснює, чому це відбувається в тому самому напрямку в часу, як-от із минулого в майбутнє. А разом це так, то больцманівська модель позбавляється тимчасової асиметрії.

Але тимчасова асиметрія - це реальний факт. Упорядкованість реальних систем може виникати за рахунок зовнішніх впливів, а не за рахунок внутрішніх безладних флуктуацій (будинок, наприклад, споруджується будівельниками, а не в результаті внутрішніх хаотичних прямувань). У реальності всі системи формуються під впливом навколишнього середовища. Для розрізнення реальних систем, що, відокремлюючись від навколишнім Всесвітом, приходять у стан із низькою ентропією, і больцманівських постійно ізольованих від навколишнього середовища систем, Г.Рейхенбах назвав перші структурами, що гілкуюються - у їх ієрархії упорядкованість кожній залежить від попередньої. Структура, що гілкується, поводиться асиметрично в часу через схований вплив ззовні. При цьому причина асиметрії - не в самій системі, а у впливі. У реальному світі больцманівських систем немає.

Асиметричні в часу процеси існують і у галузях за межами термодинаміки. Прикладом таких процесів можуть служити хвиля (у тому числі радіохвилі). Так, радіохвилі поширюються від передавача в навколишній простір, але не навпаки. Аналогічно існує справа з поширенням хвиль від кинутого в ставок каменю. Хвилі, що біжать від джерела (припустимо, кинутого в ставок каменю) у різні сторони, називають запізнілими. У принципі можливі і хвилі, що випереджають, що можуть виникнути тоді, коли обурення спочатку проходять через віддалену точку, а потім сходяться в місці поширення джерела хвилі. Ізольований ставок є симетрична в часу система, як і больцманівська судина з газом. Кинутий у нього камінь створює гілкуючу структуру. Радіохвиля ж обернено не повернеться, тому що поширюється в безмежному просторі. Тут ми маємо справу з необмеженою диссипацией (розсіюванням) хвиль і часток, що являє собою ще один тип необоротної тимчасової асиметрії. Виходить, утворення структур, що гілкуються, і необоротна асиметрія безкінечного хвилястого прямування роблять необхідним урахування великомасштабних властивостей Всесвітом.

Таким чином, дискусія з приводу другого початку термодинаміки призвів до висновка, що закони мікросвіту ситуацію з "демоном Максвела" роблять нездійсненної, але водночас вона сприяла з'ясуванню того, що другий початок термодинаміки є законом статистичним.
В верху написано что с ФИЛОСОФСКОЙ точки зрениея уменьшение энтропии вероятно!

Останнє редагування:

Kramar

Іван Богун
Відповідь: Залежність України від російських еноргоресурсів та шляхи вирішення цієї п

Я вже зарікався сперечатися на фізичні теми з такими "спеціалістами", як ти. Попередником був ХНІВ.

Математично цей закон формулюється так:
∂S≥0.
Що фізично означає зростання ентропії в замкнутих системах. Всі процеси в таких системах протікають лише так, щоб збільшився "безлад" (пояснюю на пальцях).

Тому ось це твоє повідомлення:
абсолютно не в тему.

На це:
Wikipedia - сникерс? Там вообщето страничка 2му закону термодинамики посвящена. Курите траву дальше, надеюсь рак моска вас прибьет раньше чем вы начнете строить АЭС (я не хамлю, а за Украину переживаю)
Відповідь дуже проста: Wikipedia - не снікерс. Просто фраза "Іноді краще жувати, ніж говорити" взята з реклами снікерсу. І значок копірайту в моєму повідомленні чітко на це вказував. Але, нажаль, тобі все треба розжовувати. Роблю це востаннє. Не маю бажання час витрачати.
Я рад, что вы " Другий курс аспірантури в ІПФ НАН України", сколько сала потратили?
З.Ы - СССР - система атомов, физически. Так разговор про начало или про закон?
Друге начало термодинаміки і другий законтермодинаміки - це синоніми.
На хамство відповідати не збираюсь. Залиште його при собі.
Сала я не потратив на аспірантуру ні грама (хіба що те, що сам з"їв). Я просто закінчив в університеті спеціальність "Фізика" з червоним дипломом. Тому і сміюсь з посилань на Вікі як джерело наукової інформації. Це рівень приблизно енциклопедії. Зазвичай науково-популярний. Це не курс теор. фізики Ландау-Ліфшица, і навіть не "Курс общей физики" Савельева або Сивухина,і навіть не стаття в науковому журналі. Це трохи інший рівень :))))
І ще одне: людина - це теж фізично система атомів. Але описати людину за допомогою лише фундаментальної фізики не вдається. Бо людина - не лише тіло. Є ще й душа (можете називати це іншим словом, залежно від світоглядної концепції). Саме це я мав на увазі про те, що, можливо, застосування згаданого фізичного принципу до країни (як суспільно-політичного утворення) не є цілком коректним. Знову ж таки, пояснював востанє.

З.І.: зараз перенесу цю дискусію в "Офтопіки", бо їй тут не місце.

[GEKTOR]

Забанен

Я вже зарікався сперечатися на фізичні теми з такими "спеціалістами", як ти. Попередником був ХНІВ.

Математично цей закон формулюється так:
∂S≥0.
Що фізично означає зростання ентропії в замкнутих системах. Всі процеси в таких системах протікають лише так, щоб збільшився "безлад" (пояснюю на пальцях).

Тому ось це твоє повідомлення:

абсолютно не в тему.

На це:

Відповідь дуже проста: Wikipedia - не снікерс. Просто фраза "Іноді краще жувати, ніж говорити" взята з реклами снікерсу. І значок копірайту в моєму повідомленні чітко на це вказував. Але, нажаль, тобі все треба розжовувати. Роблю це востаннє. Не маю бажання час витрачати.

Друге начало термодинаміки і другий законтермодинаміки - це синоніми.
На хамство відповідати не збираюсь. Залиште його при собі.
Сала я не потратив на аспірантуру ні грама (хіба що те, що сам з"їв). Я просто закінчив в університеті спеціальність "Фізика" з червоним дипломом. Тому і сміюсь з посилань на Вікі як джерело наукової інформації. Це рівень приблизно енциклопедії. Зазвичай науково-популярний. Це не курс теор. фізики Ландау-Ліфшица, і навіть не "Курс общей физики" Савельева або Сивухина,і навіть не стаття в науковому журналі. Це трохи інший рівень :))))

З.І.: зараз перенесу цю дискусію в "Офтопіки", бо їй тут не місце.
А не "ТЫка" писали "(философски)", а то путаете теплое с мягким, начинаете философский смысл приводить к государству, потом спрыгиваете на прикладное уравнение (которое знает каждий 10ти классник), я повторяю - с философской точки зрения падение энтропии ВОЗМОЖНО, но на практике не подтверждено. Так что, уточняйте о чем разговор, а еще лучше следите за своими обещаниями. Вики я привел как источник, потому что у нас раздел политика, а не наука, и не я должен Вам это говорить(да и вики в конкретном случае ссылается на конкретный научный источник).

Зверху