Ответ: "Мови" та "языки".
І спрямоване воно на цінності України, її культурне надбання. Посилає Президента... Дуже чудно! Він не послав конкретно Кравчука, Кучму, Ющенка... Він послав Президента України, як головну особу держави, як її символ, такий же, як прапор, герб чи гімн.
В будь якій цивілізованій країні світу людина б відповіла за такий ганебний вчинок. Уявляю, що було б коли ось так обклали кремлівського гнома... Чому у нас панькаються з подібними покидьками - просто загадка. Тут навіть не гумовий кийок потрібен...
спробуйте побачити суть і причини...
на мою думку, герой делієва чинить опір не українським символам, а
тиску. Президент мається на увазі теперешній...
за якого, на телебаченні коментарі російськомовних людей перекладають на українську!! :shock:
я також можу послати президента, який "цими руками нічого не крав", але й нічого корисного не робить :angry:
кремлівського гнома російські громадяни обкладають ще гірше: у піснях, у малюнках, не кажучи все про різноманітні сайти
незважаючи на те, що на цих людей ловлять та віддають під суди!
Аналогічні методи? Дуже добре. Мені хотілось би побачити статистику - скільки законодавчих актів прийнято про заборону російської мови в усіх сферах життя (викладання в школі, написання творів, театральних постановок, книгодрукарства тощо)... Скільки громадських чи культурних діячів посаджено до буцигарні, скільки заслано... А може є інформація про страчених? Так де ж зараз аналогічні події тільки зі знаком мінус?
Чесно скажу, що подібних висловлювань, принаймні від перших осіб держави чи політиків вищого рангу не чув ніколи.
згоден, помилився.... методи не аналогічні, але таке враження, шо скоро їх час настане
зараз інші часи, і методи інші...
як було зазначено вище, про переклад російсько мовних передач та інтервью на українську - це викликає обурення і нерозуміння, чього цим намагаються досягти...