"Мови" та "языки".

  • Автор теми Shurik-best
  • Дата створення

Дубляж фільмів якою мовою вам більш подобається?


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    578

zergius

New Member
Ответ: "Мови" та "языки".

Вопрос в свете референдума от ПР:
Если в Украине будет два государственных языка, какими, по вашему мнению, будут взаимоотношения языков?

В частности:
Обязаны ли будут все граждане на всей территории Украины знать два языка.
Обязаны ли будут чиновники на всей территории Украины общаться с посетителями на том языке, на котором удобно посетителям, а не чиновникам.
Обязаны ли будут всеукраинские издания/телеканалы/радиостанции иметь версии на двух языках.
Каким образом будут осуществляться дубляж кинофильмов.
Как будут учитываться при обучении два языка, например, параллельные группы в ВУЗах.
И еще множество подобных вопросов.

Я не знаю ответов на эти вопросы, но мне интересно как это может быть.
 
Останнє редагування:

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Відповідь: "Мови" та "языки".

"Обязаны ли будут все граждане на всей территории Украины знать два языка." - зараз подивимось :)
"Обязаны ли будут чиновники на всей территории Украины общаться с посетителями на том языке, на котором удобно посетителям, а не чиновникам." - мабуть так. І не тільки вони. Ще й продавці, водії таксі та маршруток, та усі інши, кто взагалі з кимось спілкується по за межами приватного спілкування. А ще, мабуть, щоб не було непоразуміння потрібно буде все казати на 2-х мовах.
"Обязаны ли будут всеукраинские издания/телеканалы/радиостанции иметь версии на двух языках." - а як же. Інакше це ж буде ущімлення прав тих, хто другу мову не завсім розуміє.
"Каким образом будут осуществляться дубляж кинофильмов." - ну тут усе просто. У кожного фільму повинно бути 2-3 звукові дорожки на 2 державних мовах і мові орігиналу. І ще субтітри, у два ряди на усіх державних мовах.
"Как будут учитываться при обучении два языка, например, параллельные группы в ВУЗах." - ну якщо це лекція, то лектор повинен буде її проводити на 2-х мовах, а якщо практичні заняття для окремих груп, то вже на тій мові, за якою ця група відокремлена.
Тепер можна знову повернутися до першого питання.
"Обязаны ли будут все граждане на всей территории Украины знать два языка." - теоритично ні, не повинні. Мабідь як і зараз. Особливо бомжи, та інши категорії громадян, яким спілкування з іншими за межами приватного життя не потрібне.
 
Останнє редагування:

aker122

Active Member
Модератор
Ответ: "Мови" та "языки".

безперечно укрїнською :)
 

Life-ua

+ плюс - минус
Ответ: "Мови" та "языки".

Слава Українській Мові ! :)
 

Agnessa

New Member
Ответ: "Мови" та "языки".

Ну что я могу сказать - думаю я на русском, пишу на украинском( официально)... мне сложно перейти на один язык, даже если очень постараться..)
 

DimoniЩЕ

Антижурналист
Ответ: Re: "Мови" та "языки".

:D :D :D
P.S. А про казачков: если б некоторые знали происхождение кубанских казаков - здесь бы особо не называли их русскими. :lol:
Да знаток истории - первоначяльно потомков запорожцев переселенных на низовья Кубани называли - черноморцы, а их войско - Черноморское казачье войско. А кубанскими казаками или просто кубанцами называли вначяле выходцев с Дона - несколько донских казачьих полков были силой переселены на среднее течение Кубани. Вот это и были первые кубанские казаки, а позднее и черноморцев стали называть кубанскими казаками, так как потомки и запорожцев и доцев жили по течению одной реки Кубани.
 

zergius

New Member
Ответ: "Мови" та "языки".

Я понимаю что в основе референдума от ПР лежит желание уравнять языки в правах, почему-то считается что русский в Украине жутко притесняется.
Так вот, уравнять - это не только сделать русский государственным, но и обеспечить равные условия для развития языков.

Почему на этикетках к продуктам питания обычно используется украинский язык и русский, а в инструкциях к бытовой, аудио-видео и компьютерной технике - уже не всегда.

Можно ли рекомендовать продукты компании Microsoft к использованию в Украине если они не имеют украинской локализации, и недеделанную украинскую раскладку (ґ - правый альт+г, а чтобы поставить апостроф нужно выполнить alt+0146, что особенно сложно сделать на ноутбуках, в то время как буквы Ё и Ъ не используются в украинском языке).
В то же время Mac OS X и Linux имеют более нормальную украинскую раскладку.
Почему сложно найти газету, журнал или книгу на украинском языке?

Так давайте уравняем языки, обеспечим равные условия для их развития, в том числе и за счет обязательного перевода инструкций на украинский, давления на Microsoft с целью доработки украинской раскладки, равных тиражей прессы и книг на украинском и русском языках и еще многого другого.

Или вопрос о языках, выносящийся на референдум, следует понимать так:
"Согласны ли Вы с тем, что проживая в Украине, Вы не обязаны знать украинский язык?"
Если так, то все становится ясно сразу.
 
Останнє редагування:

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Відповідь: "Мови" та "языки".

А я вважаю що бажання ПР провести референдум це тільки піар. Сьогодні на "Свободі слова" Літвін разложив їх з цім референдумом по полицям. Вони навить ніяких необхідних заходів, необхідних за законом, не зробили, щоб цей референдум був проведений, окрім базиканя. Залишається тільки співчувати їх виборцям, на ємоціях яких вони граються.
 

lyolia

Забанен
Ответ: Відповідь: "Мови" та "языки".

А я вважаю що бажання ПР провести референдум це тільки піар. Сьогодні на "Свободі слова" Літвін разложив їх з цім референдумом по полицям. Вони навить ніяких необхідних заходів, необхідних за законом, не зробили, щоб цей референдум був проведений, окрім базиканя. Залишається тільки співчувати їх виборцям, на ємоціях яких вони граються.
Возможно. Тем не менее обструкция, которую культивируют помаранчевые партии, толкает сторонников второго государственного в когорту избирателей, симпатизирующей ПР.
 

bsv

Странник
Ответ: "Мови" та "языки".

Обратил внимание на опрос там где есть такое слово «російською» Попалась мне в просторах интернета статья или не статья, а просто чье-то мнение.
Російської мови не існує, існує руська мова, на якій, до речі, і балакають росіяни. Затямте це собі, якщо ви справді свідомий українець (а не новоспечений нацюга). З ними на ній, як на рідній, балакає і більша частина українського, та білоруського народів. Ствердження про те, що "російська" (читай "руська") мова є іноземною - хибне і на додаток ще й підле. Підле по відношенню до доброї половини українців, які, до речі, не "росіяни", не "москалі" і не "кацапи". Вони такі самі українці, як і кожен, хто має паспорт громадянина України. Практично усі вони народилися на Україні, але одне вже те, що вони мають громадянство України, становить їх на один рівень з усіма україномовними громадянами.

Так, ці люди культивують свою рідну культуру - руську. Хіба це злочин? Хіба у української культури є моральне право на преференції (титульність і таке інше)? Подібні ствердження - це ствердження нацистської ідеології, яка на сьогодення, як ракова пухлина, поглинає свідомість українського народу.

Тепер, закликаю й прошу. Якщо ви маєте ваду до нацистської ідеології, усвідомте, що вона є деструктивна по своїй суті. Вона може ховатися під дуже красивими реченнями про "націоналізм", "партіотизм" і таке інше. Вона може ховатися під, нібито, так звану "російську окупацію", "голодомор". Майте розум не уподібнюватися всим тим горлопанам. Для них ціллю є те, що "не помаранчовий" електорат у своїй масі є руський. Ось і гноблять його, а через нього і їх лідерів, як то "Партія Регіонів", "СПУ" та "КПУ". Мовляв, ті, що ватажки цих партій та блоків, є ворогами українського народу. Маячня! Вороги є ті, хто в український народ вносить розбрат. А це "НУ-НС", "БЮТ" і такі всілякі, що з ними ("Правиця", "Пора" і т.д.).

І, ще одне. Мене на інших (не на цьому) форумах "москалем" називали. Ображали, хамили. Може досить показувати всім людям свою дурість і почати коментувати більш пристойно та інтелігентно? Чи всі "помаранчі" такі дурні?
Как это знакомо.
 
Зверху