Відповідь: ПР готовит референдум
Проголосував проти проведення референдума.
Тому що, по-перше, ця ідея дуже схожа на звичайний передвиборчий блеф ПР, як завжди розрахований на людей, що не звикли часто думати головою. Якщо вони такі поборники демократії в Україні, чого ж тоді вони не втілили ідею проведення плебісциту, коли мали реальну владу (КабМін + більшість ВР)?
По-друге, який, власне, сенс проводити цей референдум? Він же матиме дорадчий характер! тобто нікого ні в чому не зобов'язує! А приблизний процент підтримки того чи іншого пункта можуть дати і соцопитування. Навіщо даремно тратити держкошти та турбувати зайвий раз народ?
По-третє, я не згоден з переліком питань. Розумію, коли державна мова може бути винесена на всенародну волю, але навіщо вносити питання про держуправління та блоковий статус країни? Переконаний, що останні два питання мають визначати фахівці, а не бабця Мотря і студєнт Вася, які розбираються у політичній стратегії так гарно, як я у кардіохірургії.
З тих же самих міркувань я, до речі, також проти референдума щодо недоторканності.
p.s. зауважте, я не сказав свою позицію щодо питань по суті.
p.p.s. вы разницу между большинством и меньшинством улавливаете?
или для вас 100 - меньшинство, а 101 - большинство?
хоч питання і не до мене, але все ж таки...
я вважав, що демократична більшість - це 50%голосів + 1 голос. Якщо у голосуванні брав участь 201 виборець - то точка зору 101-го буде точкою зору більшості.
чи у вас, Русскій, інший погляд на це питання?