АНТИУКРАИНСКАЯ ПРОПАГАНДА-РАСШИФРОВКА!

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Re: Відповідь: АНТИУКРАИНСКАЯ ПРОПАГАНДА-РАСШИФРОВКА!

Очень интересное заявление. Оказывается демократия всего лишь "гарна забавка для цівілізованих країн". Исходя из вышесказанного, Украина не является цивилизованой страной (нам дуже рано себе до таких зараховувати.) В таком случае заявление лидеров померанчевой революции о победе демократии в нашей стране, на поверку оказываються грубой ложью. (сомневаюсь, что с этим мнением согласятся даже противники померанчевых сил. Тот факт, что форумчане
высказывают здесь своё мнение, зачастую весьма крамольное по отношению к власти, уже говорит сам за себя.) A вот "ГУМОВІ КИЙКИ", как патентированое средство для обращение несогласных в "свідомих" и понятливых напоминает времена не столь далёкого "развитого социализма" выстроенного на фундаменте махрового тоталитаризма.(Наследие которого сторонник "гумових кийків" осуждал до хриплоты в своих постах.) Дальнейшие выводы делайте сами.
Спеціально для lyolia:
Дослівно в перекладі з грецької демократія - "влада народу", тобто можливість народу безпосередньо (або через своїх представників) брати участь в керуванні державою. В більш ширшому розумінні - отримання народом всіх прав та свобод (слова, волевиявлення, віросповідання, тощо) а також рівність всіх перед законом.
Щодо недавнього соціалізму (якщо Ви такий пам"ятаєте) - тут без заперечень великий прогрес. Народ справді отримав великі свободи, в порівнянні з тим часом, коли була одна партія і одна ідеологія, коли індивідуальність була нічого не варта, коли людина повинна була говорити, як всі, думати, як всі, йти, як всі і ніякої ініціативи, ніякого інакодумства. Інакше "прорабатували" в класі, в колективі, на зборах з подальшою перспективою психушок, в"язниць, таборів та прочая... Тут у Вас нічого не викликає заперечень?
Не знаю, на який Ви посилаєтесь виступ помаранчевих вождів, але про повну перемогу демократії в нашій країні ніхто неможе стверджувати (доки не буде рівності всіх перед законом, доки закон не служитиме людям, доки не буде подолана корупція, доки.... (Ваші варіанти)). Тут також нічого нового для Вас я не сказав.
Але, як колись казав Хазанов, "Демократия - не вседозволенность. Значит, там, где нет вседозволенности - там и есть демократия". Це жарт, але в кожному жарті... Одним словом свобода розмахувати кулаками для пана А закінчується там, де починається обличчя пана В.
Коли у нас обмальовують під"їзди - то це не демократія, коли люди викидують сміття на дорозі прямо з вікон автівок - це не демократія, коли в ліфтах та переходах справляють малі природні потреби, а в фортеціях парку "Казка" великі - то не демократія, коли крадуть люки на брухт, не турбуючись, що це може привести до травм або трагедії - то не демократія, коли шпана б"є ліхтарі на мостах через Псел - це не демократія. Тут допоможе лише гумовий кийок. Це моє переконання. Такий тип людей інакше не виховаєш.
Коли людина пропонує інший шлях розвитку для держави - це одне, а коли хижо гавкає, паплюжачи Україну, її минуле та сьогодення - це не демократія. Коли стає на бік опозиційного політика - це одне. Коли починає паплюжитичесть та гідність Президента - це не демократія. Тут також потрібен кийок. Тільки не треба розказувати що в Європі або США дозволяють паскудити собі на голови. Свобода вільного висловлювання має певні межі.
Я не думаю, що більшість наших людей в захваті від того, що Онопрієнку, на руках якого кров десятків людей, серед яких навіть немовлята, залишили життя. Людське життя справді безцінне, але не для тих, хто людиною є суто фізіологічно. Я не думаю, що людям дуже сподобався закон, згідно з яким злодія не можна притягти до кримінальної відповідальності в разі, коли він не "набрав певну квоту накраденого" (сума збитків не перевищує певної величини). Тож нехай і далі п"яниченьки "шмонають" дачі та хати бабусь-пенсіонерок в пошуку брухту?
Перед тим як запроважувати у нас європейські закони, треба зважити на те, скільки Європа йшла до таких законів. А також враховувати рівень культури наш і тієї ж Європи.
Я відповів на Ваше питання? Тепер "Ваша душенька довольна"?

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Re: Відповідь: АНТИУКРАИНСКАЯ ПРОПАГАНДА-РАСШИФРОВКА!

на тебе первом можно этот демократизатор применить?
Якщо ти застукаєш мене на чому-небуть з того, що я наводив вище - будь ласка.

zergius

New Member
Кроме свобод, демократия предполагает еще и обязанности, если пренебрегать обязанностями, то получается вседозволенность, что и наблюдаем в Украине.
Плюс это все наложилось на кризис морально-этических устоев общества, т.к. коммунистическая система развалилась и ничего не пришло на ее место.

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: АНТИУКРАИНСКАЯ ПРОПАГАНДА-РАСШИФРОВКА!

Згоден, коротко, але влучно. Я просто мусив "розжувати", бо де-хто став "юродствовать".

Andys

New Member
Re: Відповідь: Re: Відповідь: АНТИУКРАИНСКАЯ ПРОПАГАНДА-РАСШИФРОВКА!

Спеціально для lyolia:
Дослівно в перекладі з грецької демократія - "влада народу", тобто можливість народу безпосередньо (або через своїх представників) брати участь в керуванні державою. В більш ширшому розумінні - отримання народом всіх прав та свобод (слова, волевиявлення, віросповідання, тощо) а також рівність всіх перед законом.
Щодо недавнього соціалізму (якщо Ви такий пам"ятаєте) - тут без заперечень великий прогрес. Народ справді отримав великі свободи, в порівнянні з тим часом, коли була одна партія і одна ідеологія, коли індивідуальність була нічого не варта, коли людина повинна була говорити, як всі, думати, як всі, йти, як всі і ніякої ініціативи, ніякого інакодумства. Інакше "прорабатували" в класі, в колективі, на зборах з подальшою перспективою психушок, в"язниць, таборів та прочая... Тут у Вас нічого не викликає заперечень?
Не знаю, на який Ви посилаєтесь виступ помаранчевих вождів, але про повну перемогу демократії в нашій країні ніхто неможе стверджувати (доки не буде рівності всіх перед законом, доки закон не служитиме людям, доки не буде подолана корупція, доки.... (Ваші варіанти)). Тут також нічого нового для Вас я не сказав.
Але, як колись казав Хазанов, "Демократия - не вседозволенность. Значит, там, где нет вседозволенности - там и есть демократия". Це жарт, але в кожному жарті... Одним словом свобода розмахувати кулаками для пана А закінчується там, де починається обличчя пана В.
Коли у нас обмальовують під"їзди - то це не демократія, коли люди викидують сміття на дорозі прямо з вікон автівок - це не демократія, коли в ліфтах та переходах справляють малі природні потреби, а в фортеціях парку "Казка" великі - то не демократія, коли крадуть люки на брухт, не турбуючись, що це може привести до травм або трагедії - то не демократія, коли шпана б"є ліхтарі на мостах через Псел - це не демократія. Тут допоможе лише гумовий кийок. Це моє переконання. Такий тип людей інакше не виховаєш.
Коли людина пропонує інший шлях розвитку для держави - це одне, а коли хижо гавкає, паплюжачи Україну, її минуле та сьогодення - це не демократія. Коли стає на бік опозиційного політика - це одне. Коли починає паплюжитичесть та гідність Президента - це не демократія. Тут також потрібен кийок. Тільки не треба розказувати що в Європі або США дозволяють паскудити собі на голови. Свобода вільного висловлювання має певні межі.
Я не думаю, що більшість наших людей в захваті від того, що Онопрієнку, на руках якого кров десятків людей, серед яких навіть немовлята, залишили життя. Людське життя справді безцінне, але не для тих, хто людиною є суто фізіологічно. Я не думаю, що людям дуже сподобався закон, згідно з яким злодія не можна притягти до кримінальної відповідальності в разі, коли він не "набрав певну квоту накраденого" (сума збитків не перевищує певної величини). Тож нехай і далі п"яниченьки "шмонають" дачі та хати бабусь-пенсіонерок в пошуку брухту?
Перед тим як запроважувати у нас європейські закони, треба зважити на те, скільки Європа йшла до таких законів. А також враховувати рівень культури наш і тієї ж Європи.
Я відповів на Ваше питання? Тепер "Ваша душенька довольна"?
Почему Президент не реагирует на выступление Нюси? Может это лучшее что можно сделать в таком случае.

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом

1) Я не знаю хто така (що таке) Нюся.
2) На який саме виступ Нюсі?
3) Що саме можна зробити?
4) Врешті, спитайте про це в Президента.

lyolia

Забанен
2Фокс Малдер.

Примеры для применения "гумового кийка" можно приводить бесконечно.И многие согласятся с оправданностью применения демократизаторов на практике. Но! Где границы применения, столь эффективного с Вашей точки зрения орудия окультуривания нации? У меня на сей счёт сложилось стойкое убеждение, - те, чьим "орудием производства" является вышеупомянутое резиновое изделие в основной своей массе не задумываясь применяют спецсредства не только против хулиганов и подонков, но и с садистким упоением "знакомят" студентов с принципами демократизации общества.(Показательный случай разгона студентов под Ромнами!) Сомневаюсь, что служители правопорядка ознакомятся с Вашим постом и признают рамки дозволености, очерченые Вами.

Теперь, что касается "паплюження честі та гідності президента та інших
політиків." По-перше потрібно мати честь та гідність, по-друге не займаться самопаплюженням! Саме це і тільки це може викликати повагу у народу до своїх обранців. В противному випадку, ні гумові кийки, ні пластикові (бойові!) кулі не змусять людей поважати владу.

P.S. Мне кажется именно Вы юродствуете по поводу демократии в нашей стране.

Останнє редагування:

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Re: АНТИУКРАИНСКАЯ ПРОПАГАНДА-РАСШИФРОВКА!

Примеры для применения "гумового кийка" можно приводить бесконечно.И многие согласятся с оправданностью применения демократизаторов на практике. Но! Где границы применения, столь эффективного с Вашей точки зрения орудия окультуривания нации? У меня на сей счёт сложилось стойкое убеждение, - те, чьим "орудием производства" является вышеупомянутое резиновое изделие в основной своей массе не задумываясь применяют спецсредства не только против хулиганов и подонков, но и с садистким упоением "знакомят" студентов с принципами демократизации общества.(Показательный случай разгона студентов под Ромнами!) Сомневаюсь, что служители правопорядка ознакомятся с Вашим постом и признают рамки дозволености, очерченые Вами.
Ви хочете сказати, що не завжди спецзасоби використовуються згідно встановленого порядку? Я це знаю, згоден і не маю бажання заперечувати. Ті, хто твердить про повернення тоталітаризму та про "помаранчевий бєспрєдєл" нехай згадають під керівництвом якої політичної сили міліція пригощала студентів під Ромнами, а також вчила уму-разуму 16-ти літню дівчинку на трибунах стадіону.

Теперь, что касается "паплюження честі та гідності президента та інших
політиків." По-перше потрібно мати честь та гідність, по-друге не займаться самопаплюженням! Саме це і тільки це може викликати повагу у народу до своїх обранців. В противному випадку, ні гумові кийки, ні пластикові (бойові!) кулі не змусять людей поважати владу.
Коментувати не хочеться, кожен може виставити свій критерій гідності, та самопаплюження. Але досить багато форумчан заходять надто далеко в своєму праві висловити думку. Називати - немає сенсу, це вже робилось не раз.

P.S. Мне кажется именно Вы юродствуете по поводу демократии в нашей стране
Аж ніяк. Вас зачепило моє слово? Я зможу вибачитись. Але я також розцінюю використання слів "свідомі, свидоми" з сарказмом, як намір образити форумчан, для яких Україна не порожній звук. В нормальному світі патриотизм не підлягає підняттю на сміх.
Щодо мого "юродствовання" відносно нашої демократії, то я просто не розумію, що Вам стало підставою для подібних висловлювань.

CHGrey

Rzzevskiy
А в России тоже 300 лет запрещали русский язык и переселяли русских на место украинцев? В России тоже запрещали издавать книги на русском языке и преподавание в университетах на русском??? Про русский язык издавали Валуевские циркуляры и Эмские указы?
Что вы сравниваете?
Я не знаю как было в Украине до 70 годов но с 70 ВСЕГДА первый канал радио на Украине Был строго на украинском .И украинский язык в школе преподавался ВСЕГДА. Это я не в интернете прочитал а сам постоянно наблюдал (даже трех програмник покупал что бы слушать маяк) Так что то что Вы говорите - попахивает явной брехней и дешевой пропагандой расщитанной на молодежь которая этого не видела.
И ни кто Украинский язык не запрещал никогда это тоже брехня
А насчет переселения то это вопрос к братской Грузии (Сталин)
Я бы на месте Россиян к Грузии бы предьявил бы претензии по геноциду
российского и всего славянского народа.

(не забывайте что на форуме есть люди которые многое видели своими глазами и Вашу брехливую пропагану не проглотят как молодежь. так что
будте разборчевее в своей брехне)

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом

Очевидно, Ви людина не просто чесна, а кришталево чесна, оскільки пан Крамар у Вас поруч з брехнею згадується аж 4 рази. У ваших словах лише чиста правда. Дозвольте додати і мені трішечки, я також пам"ятаю той період, та знаю не по Інтернету (так би мовити належу до людей, які "брехливую пропагану не проглотят как молодежь").
Вже писав про це, але спеціально для Вас повторюсь.
Мабуть ми з Вами жили в різних Сумах, раз у нас діаметрально протилежні точки зору на цю проблему.
Населення Сум більше ніж на 80% складають українці (це за даними переписів населення ще совкових, бо влада незалежної України надто хотіла прибрати з паспорту графу національність, з чим і впоралась неабияк швидко). Стрімко чисельність населення Сум стала зростати в 50- 60 роки ХХ століття, що пов"язано було з промисловим бумом. Це відбувалось за рахунок напливу сільської молоді. Значна частина сумчан (ті, кому зараз по 50 - 60 років) - колишні жителі сіл Сумської області, робочих рук яких в свій час так потребували промислові гіганти "Хімпром", "Фрунзе", "Електрон". І майже всі вони так і залишились україномовними (не хочу казати "суржикомовні"), бо освіту отримували в сільських україномовних школах. Але з їх дітьми було вже по іншому. Повністю україномовних шкіл в Сумах за часів СССР було одна чи дві (точно і не скажу), ще були в деяких школах окремі україномовні класи. Одну пам"ятаю точно - вона була на селищі Аварійному, там де знаходилась кінцева зупинка автобуса № 13 (поруч із залізничною станцією Баси, здається зараз ця територія зовсім занепала) - звичайно, що дістатись туди було важко, тому популярністю вона не користувалась. Ось і виходило так, що діти колишніх селян, що осіли в місті, йшли в російськомовні школи, внаслідок чого ставали всі геть російськомовними. А що було далі - зпрогнозувати не важко: які батьки віддадуть свою дитину в україномовну школу, якщо надалі немає перспектив - всі ПТУ, технікуми і інститути в Сумах були з російською мовою викладання. Я згоден, що сумчан до російської мови ніхто не змушував. Достатньо було створити умови, в яких українська мова була б неконкурентною і приреченою. Насліки такої мовної політики дуже скоро давали щері врожаї. Пам"ятаю, що варто було сільському хлопцеві, який приїздив в Суми до родичів заговорити українською, як до нього одразу ж ліпили ярлик - "кугут". Не хочеш, щоб тебе називали "кугутом" - балакай, як всі - російською. Ось така складалась в той час моральна атмосфера. (Наслідки цього відгукуються і зараз, згадайте Вашу колегу з її висловом про "кугутский язык").
Я згоден, що були і книжки, і телебачення і українські газети. І дідусь Опанас у вишиванці раз на тиждень читав малятам казочки. І по неділлях тьотя Катя і Катруся показували мультфільми в "Катрусиному кінозалі". І народний улюбленець Юрій Литвинов читав зі сцени гуморески Павла Глазового (до речі, можу викласти гуморески Глазового про мовну та політичну ситуації в Україні вже пізнього періоду). Але це були умови, в яких наша мова ледь-ледь жевріла, а не повноцінно жила і розвивалась. І українською мовою можна було прочитати в газеті обкому КПУ "Ленінська правда" перекладені матеріали чергового з"їзду КПСС, чи почути цю мову від бабці-селючки на автовокзалі або від продавців сала на ринку. Але коли людина замислювалась над долею своєї землі, коли гордо заявляла про себе, як про сина України - ось тут вже і починались проблеми. Прикладів маса...
Згадайте долю українського актора Івана Миколайчука. Надто став "носитись" з Україною - перекрили "кисень", і творча особистість не могла себе реалізувати, що рівнозначно "духовній смерті". А від нервових потрясінь скоро настала і смерть фізична...
Великий Володимир Івасюк - автор бессмертної "Червоної рути". Ця пісня стала всесоюзним хітом № 1 в свій час. Але потім надто почав молодий композитор згадувати Україну... Закінчилось тим, що його знайшли повішеним в лісі. Рідні казали, що ніяких причин для самогубства не було, обставини його смерті не з"ясовані і досі.
А як травили тріо Мареничів - пустили плітку, що на Україну їм начхати, і що вони збираються емігрувати до Канади. Звичайно, це викликало обурення в людей і листи "з побажаннями трудящих".
Поету і композитору Тарасу Петриненку заборонили виступати в Україні. Причина неймовірна - комусь не сподобалась його "Пісня про пісню". Він змушений аж до горбачівської "перебудови" виступати в Росії, звичайно російською мовою.
Особисто я б радив всім про схожі події, але на території Сумщини прочитати статтю "Невідомі Суми" в газеті "Панорама" № 8 (428) за цей рік (про долю творчої інтелігенції на Сумщині).

Тому Ваші образи на адресу пана Крамара абсолютно безпідставні. Перед тим, як когось називати брехуном, треба бути самому до кінця відвертим.

Останнє редагування:
Зверху