Відповідь: Re: Памятник потемкинцам в Одессе.
Я так понимаю, о сносе памятника уже сказать нечего, решили обсуждать извраты Катьки. Наверное тему надо закрывать, а то прийдётся или в "Мальчики и девочки" переносить, или в "О зверюшках".
Ні в якому разі, пане КОСТа!
Словами Кобзаря я сказав, тепер своїми...
Нині квітуча Європа (в яку так всі прагнуть) в свій час або відправляла своїх монархів на ешафот, або після реформ фактично позбавляло влади (роблячи монархію лише формальністю).
Тільки у нас (на просторах СНГ) не все як в нормальних людей. Спочатку Росія канонізувала Ніколая ІІ (певно за Ходинку, за "криваву неділлю", за свавілля і репресії періоду Столипіна), а наші ... (навіть не знаю як їх назвати, щоби було нормативно) наздоганяють "старших братів" - вирішили вшанувати Катю ІІ (напевно за чисельні любовні пригоди, за ліквідацію Запорізької Січі та за наступне закріпачення українців).
Чомусь ніхто не згадає, що всі передові люди як України (Шевченко, Леся Українка, Панас Мирний, Франко ...) так і Росії (Радіщєв, декабристи, Герцен, Чернишевський, революціонери-народовольці, врешті народ імперії, що піднімався на повстання, в тому числі і повстання моряків-потьомкінців ...) виступали проти самодержавства, проти необмеженої влади монархів, засуджуючи їх...
У людей або повністю немає ніякої уяви про історію (тому немає ніякої можливості зробити висновки), або просто потихеньку їдуть з глузду, через свої політичні переконання.