Відповідь: Re: Досрочные парламентские выборы
Каэль, лично у тебя есть проблемы с организацией себя, своей жизни? Или есть постоянная необходимость в надзоре сверху?
Каюсь, Бакуніна не читав. Про суть анархії знаю лише зі школи: "Будь яка влада передбачає обмеження прав і свобод, а значить і насильство над особистістю. Тому анархісти виступають проти влади". Наскільки це правдиво виклали - відповідати не берусь.
Але я згоден з Каель. Скажімо, що в неї є самоорганізація, в мене є, у Вас є... Але ж не всі такі. А скільки таких, що можуть запросто:
- сидячи за кермом не пропустити пішохода на переході;
- допити пиво і пляшку не викинути, а розбити об землю;
- після виходу на природу залишити купу сміття по собі;
- щоби похмелитись вкрасти чавунний люк і здати його на брухт, не переймаючись, шо в яму може провалитись людина;
- щоби справити потреби не шукати туалета, а напаскудити в першому ліпшому місці (бідні наші діти, як вони можуть гуляти в фортеціях парку "Казка" після таких відвідувачів).
До європейської культури нам ще ой як далеко (не дивно, що нас бояться бачити в ЄС). Тому саме для таких людей обов"язково потрібна організація або "надзор сверху" (як на мене, гумовий кийок - оптимальний варіант). Принаймні, найближчим часом.