Национализм?

  • Автор теми rrrr
  • Дата створення

Считаете ли ВЫ себя националистом?


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    227
Відповідь: Национализм?

Все це добре, але всі ви і я у тому числі спілкуємось у повсякденному житті суржиком. Якщо зараз проводити хоча б рудимент українізації то маю надію що в мої онуки будуть думати однією мовою :)
P.S. Країну не кохають, а люблять :)
 

Satori

Well-Known Member
Re: Відповідь: Национализм?

Может, создадим националистическую организацию, будем выпускать газету, собираться и думать, что со всем этим делать, просто писать и возмущаться, это удел слабых, нужно действовать...Знаете, меня уже допекли эти вещи, я кричу, возмущаюсь, нервничаю, а толку-то.
Тем более что и первое задание уже есть - добиться ПРОЗРАЧНОСТИ расчета тарифов от местной власти. До копеечки - с чего брали, по каким ценам считали и тд. И хотя ясно что никто не позволит никакой пусть даже супер-патриотической организации влезть в такие дела, поубивают ведь молодь патриотчную, гады, но сама мысль о наведении порядка уже конструктивна в отличие от бессмысленного огрызания на соседей.
Так что вперед. Работы как я писал уже не раз - "непочатый край" здесь у нас. Только не распыляйтесь на всякие бессмыслицы в виде бойкотов, подсчетов у кого больше фашизма и тд.
 

Ravenne

Гуманістична радикалка
Модератор
Відповідь: Национализм?

Не люблю я таких виразів, але зараз не втримаюсь.
Бугага!
Богдана, вибач мене, але як ти будеш українізовувати людей та прививати любов до українського, якщо сама цього цураєшся?
Хоча можете створити унікальну організацію "За Україну" на китайській мові чи щось таке.
І взагалі, ваш ентузіазм варто лише похвалити. Але хтось пробував працювати у вже існуючих організаціях. Знає хоч якісь в Сумах? Уявляє як це складно?
Ви спробуйте для початку хоч зустрітись (побачите скільки бажаючих прийде) або створити канал в мірці.
А то бажання море, а ось реалізації...
 

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Re: Национализм?

Ингеборга Дапкунайте, это всего лишь статья, которая показалась мне интересной и которая относится к теме национализма. По поводу украинских фашистско-расистких настроений отпишусь позже.
Ця стаття, як на мене, досить таки нейтральна, які будуть наступні - цікаво дізнатись. Особисто я буду чекати продовження. Просто нам не слід забувати, що статті пишуть журналісти, люди другої найдавнішої професії (після першої, всім відомої), і, як чорно жартують, другої по-продажності (знов таки, після тієї відомої). Тобто статті завжди можна писати на замовлення, за певний гонорар.
Чесно скажу, що про УНТП та "Патріот України" я вперше почув саме з цієї статті, тож подякую Sim$Dim за "лікнеп". Але ці дві організації дещо випадають із спику типових (класичних) націоналістичних . Тож я згоден з Ингеборгою Дапкунайте - нічого жахливого за названими партіями я не знаю. Особисто я ні разу не чув ні від Слави Стецько, ні від Олега Тягнибока, ні від Андрія Шкіля, ні від Юрія Шухевича, ні від Івана Кандиби з Романом Ковалем, ні від Івченка ніяких расистських висловлювань, та заклику до різанини "кольорових інородців". Наскільки я знаю не було цього ні в перших фундаторів ОУН (Коновальця, Мельника, Бандери) ні в ідеологів (Донцова та Міхновського). Досить різкі антиросійські заяви сучасних політиків з правого табору, на мій погляд, є здоровою, цілком очікуваною і заслуженою реакцією на нескінченно-шовіністичну політику північного сусіда. Тож особисто мене дивує бажання де-кого з форумчан прирівняти український націоналізм з гітлеровським нацонал-соціалізмом.
Я з цим не згоден.

P.S.
Замечу, что расизма, как такового в итальянской "доктрине фашизма" не было. Однако это ничуть не обеляет эту идеологию
Соромно сказати, але я не знаю головних постулатів "Італійської доктрини фашизма". В багатьох (і в мене, в тому числі) при слові фашизм, виникає асоціація з Гітлером. Але колись від згнавців чув, що це не так: фашизм існував в Італії часів Мусоліні, а гітлерівській Німеччені - націонал-соціалізм. Можливо, хтось розкаже про відмінності між ними.
 
Останнє редагування:

seeker

seeker of information
Країни, де поняття "націоналізм" вітається:
США(умовно), Англія, Франція, Німеччина...
.................................../\
...................................||
.................................Here...?
...............................УкраЇна
...............................or here?
..................................||
..................................\/
Країни, де не поширене таке поняття як "націоналізм":
Нігерія, Папуа-Нова Гвінея, Гондурас...
:)
 

Merime

New Member
Re: Відповідь: Национализм?

Не люблю я таких виразів, але зараз не втримаюсь.
Бугага!
Богдана, вибач мене, але як ти будеш українізовувати людей та прививати любов до українського, якщо сама цього цураєшся?
Наскільки мені відомо, Богдана має диплом українського філолога, і якщо переходить на російську, то для того, щоб бути зрозумілою тій частині, яка російську вважає рідною. Отже не варто переходити відразу на особистості. Це, до речі, найголовніша проблема українців - замість того, щоб підтримати свого товарища чи сусіда, швидше виллють на тебе відро помиїв та будуть вставляти палки в колеса.
 

Merime

New Member
Re: Відповідь: Re: Национализм?

Тож особисто мене дивує бажання де-кого з форумчан прирівняти український націоналізм з гітлеровським нацонал-соціалізмом.
Це не бажання, точніше, не свідоме бажання, а залежність від ідеологічних стереотипів минулого. Ще сталінські ідеологи прирівняли український націоналізм з фашизмом, бо українського вияву самосвідомості боялися не менше, а може й більше, ніж Гітлера (у всякім разі з Гітлером Сталін загравав неодноразово у 30-і, а українців послідовно знищував без будь-якої пощади). Це ж перейшло у спадок путінській ідеології. А звідти цим душком віє і на нас.
 
N

niranjan

Guest
Відповідь: Национализм?

Дуже шкода, але та історія ,що розповіла Богдана, насправді непоодинока. Був і в мене подібний випадок в гостях у знайомих з 10 літньою дівчинкою. Так от почалось все з того, що дитина, взявши мій мобільний погратись в іграшки, здивувалась побачивши що я перевів його на українську мову... було непідробне здивування та запитання з її сторони вже російською : "А что у тебя телефон на украинском языке ?..." Виявилось, що дитину, яка ходить в українську школу, вдома перелаштовують на російську ! І як же було неприємно, коли дідусь тієї дівчинки висловився так : " Та что там на этом кугутсом языке ребенку разговаривать !..." Ну так і в мене запитання : яке ж тоді майбутнє нас чекає ? Впевнений таких випадків вистачає скрізь, бо до цього часу ми так і не визначились хто ж ми є... так і будемо без мови та без роду існувати ?
 

Богдана

Послідовниця іншого
Відповідь: Национализм?

Дякую, за підтримку, Merime. Я насправді вважаю, що легше за все зробити зауваження чи висміяти. Можна спробувати зібратися і визначитися із тим, чи варто це робити. Особисто я вважаю, що варто, але, звичайно, для того треба, щоб було велике бажання і ентузіазм. Спочатку треба знайти людей, які налаштовані на боротьбу, а не на пасивне споглядання.
 

cem

gott mit uns
Відповідь: Re: Відповідь: Национализм?

Прекрасное предложение,на форуме полно здравомыслящих людей и пора им обьеденится в организацию а может в последствии и в партию
чем черт ни шутит)))
я давно это говорил. И даже пытался собиратся. Но все всем пох.
 
Зверху