Профком СумГПУ

Статус
Закрита.

Leader

_______________
з.ы. НО есть такие люди(не говорю со 100% уверенностью что это "воля")...которые просто забрали себе деньги студентов своего фака..кот. скинулись для своей команды....--ЭТО МОЁ ЛИЧНОЕ дело!! а не сопли выжималка...
Такое я замечаю не первый раз на межличностных уровнях...
Ну це вже занадто!
Ніколи студентська профспілка "Воля" ні для яких цілей не збирала зі студентів гроші, і вже тому, не могла їх забрати собі. І Ви прекрасно знаєте, що на подібні заходи кошти збирають саме представники факультетських профбюро вашої профспілкової організації. У них і запитуйте.
І ще, якщо справді хочете з'ясувати хто забрав студентські гроші, можемо Вам в цьому допомогти. Адже, при бажанні, такі краї знайти ДУЖЕ ПРОСТО!
 
Останнє редагування:

Leader

_______________
Наскільки я зрозумів питання, то тут йде бійка між двом профсоюзами...
Перший, це інституцький, котрий як повелося, займається організацією усіляких урочистих заходів... А інший, це профсоюз тих студентів котрі під час ПР, виступали проти свавілля та беззаконня...
І зараз намагаються щось комусь довести...
Шановні, вам не здається що вже пора не гризтись між собою, а почати знаходити порозуміння, та вирішувати спільно спірні питання...
Теж саме стосується і членськіх взносів, та багато є спірних питань, які, перший профсоюз не може вирішити, бо на нього тисне керівнитство ВУЗу, а інший неможе, бо немає доступу до цього керівнітства... Так може ви нарешті зусилля об'єднаєте????
Повністю згоден з Вами! Об'єднання зусиль - це, безперечно, найкращий вихід із ситуації. І ми, доречі, не однозарово вели такі преговори як з Петренко, так із Лиманом. Розглядали, навіть, можливість об'єднання двох організацій. Нами ставилося лише дві умови:
1. Об'єднану студентську профспілку мав очолити студент, обраний демократичним шляхом на спільній Конференції обох організацій.
2. Основним пріорітетом діяльності об'єднаної профспілки має бути захист прав та інтересів членів організації (для цьго студентська профспілка, яку зараз очолює Петренко, мала б вийти зі структури ФПУ (Федерації профспілок України, наступниці традицій радянського проспілкового руху, яка довгий час взагалі не визнавалася міжнародною спільнотою як профспілкова структура!) і вступити до КВПУ (Конфедерації Вільних профспілок України) як це зробила "Воля".
Ні Петренко, ні Лиман наші пропозиції не прийняли, адже, адміністрації потрібна профспілка, яка б замість того, щоб захищати права студентів займалася б організацією конкурсів, КВНів, шарад і тому подібним.

А що до доступу до керівництва нашого закладу, то наша профспілка такий доступ має. Адже саме студенти, які є членами нашої організації, входять до Вченої Ради університету, Вчених Рад більшості факультетів та практично всіх університетських комісій, на яких розглядаються питання що стосуються студентів. І більшість питань, ми вирішуємо саме на такому рівні. Але іноді, бувають ситуації коли прості переговори та прохання справі не допомогають (як це, наприклад, було в ситуації зі студентськими договорами в травні-серпні 2006 року) і тоді, для того щоб захистити права студентів, ми змушені вдаватися до зовсім протилежних заходів - безкомпромісної боротьби.
 
Останнє редагування:

deass

Геть москалів! ♥UA
Ви зовсім нічого не зрозуміли з того що я вам сказав!
Доки ви будете жувати свої соплі, доти питання не зрушиться з місця!
Я працював колись у вашому ВНЗ і знаю що таке профком, котрим кирують не студенти, а ті хто достуденства немає жодного відношення!
Я підтримую незалежний профком, бо на них не тисне керівнитство і вони висловлюють свою думку!
Вам як представникам "офіційного" профкому ВНЗ, треба було б прислухатись і вам в першу чергу треба йти на компроміс, а не їм!
Коли ви почните не тільки перейматись за свої теплі посади, а почните вирішувати питання студенства, тоді і не буде більш таких от лайок!
Так що шановні, ви самі віткрили цю тему для обговорення і не треба тікати у пищіки, коли на вашу адресу посиплиться критика з боку студентів!
Чи ви хотіли що б вас усі розцілували і зказали які гарні хлопці та дівчата???
Так от цього не буде поки існують проблемми котрі треба вирішувати і вирішувати їх треба в першу чергу вам!
Я вірю вам на слово, що ви працювали в нашому ВНЗ, і знаєте що таке профуом яким керують не студенті...
А ви маєте уявлення що таке снілка "Воля"? Наскільки я знаю, це безкомпромісні, зосереджені, дуже завзяті борці за свободу...
Вони скинули ярмо ректорату зі своїх плеч, і дуже цим пишаються, і знущаються з тих, на кого тисне ректорат...
чи ви гадаєте що коли профкомом буде керувати студент, на нього не буде впливати ректорат?- Навпаки! Його за найменшу непокору виженуть, наскільки мені відомо, активісти профспілки "Воля", це ті хто пройшли весь шля помаранчової революції, а отже вони вже 4-5 курсники, і втрачати їм нічого, за великим рахунком ректорат напевне чекає доки вони самі покинуть університет, і таксамо як наша голова, вже не будуть мати жодного відношення до студентства.
Хочу зазначити, дуже наполегливо переконую що наші "місця", не такі то вже й теплі,- навпаки! Ніяких поблажок ні в навчанні ні в чому іншому у нас немає. Це абсолютно особиста ініціатива, і нічого за це (окрім подяки словами) ми не отримуємо.
Я згоден з тим що ми повинні прислухуватись, але жодного логічного домовлення до нас не надходило, навпаки - окрім критики в наш бік, студректорат нічого не пропонує.(Їх пропозиції що до об"єднання передбачають те що вони будуть панівною групою, жодна здорова людина не вбачає в них цікавості.)
З курсу соціальної психології пам"ятаю, що термін "Компроміс", - передбачає вирішення проблеми з однаковими поступками як однієї так і іншої сторони, а коли поступатись має лише одна сторона - цей термін має назву "Суперництво". Але я всежтаки зрозумів з ваших слів, що ви мали на увазі. Ви помиляєтесь, суперечки закінчаться тоді, коли з посади голови профкому буде знята Петренко, об"єднаються обидві огранізації, начолі буде стояти представник "Волі", потім пройде вдала "охота на відьом", всіх колишніх членів профкому замінять "новообранними", одним словом - лобіювання. Ось тоді суперечки закінчаться, і своїми , як ви сказали, "теплими місцями" будуть вже перейматись представники організації Воля.
Щоб ви знали, я створив тему взагаліф з іншою метою(інформування студентів про рішення профкому, та співпраці з ними), і можу створити(якщо не отримаю бан) окрему тему для цього питання, в якій будуть брати участь ті кому це цікаво, а ті хто зайде до теми "Профком СумГПУ"
Не будуть там спостерігати "війн профкомів", а будуть отримувати інформацію, задавати питання, вирішувати проблеми...
Я не втікаю від когось чи чогось, я можу і в університеті зустрітись з загадковим "Лідером", і вирішити цю проблему, просто "палки в колесах" в університеті дістали, ще й тут знайшли і дістають, чи не є це доказом того що "Воля" намагається не співпрацювати а позбутись нашого профкому...
 
Останнє редагування:
З

Зверюга.ua

Guest
Шановний, ви попреше уясніть собі одну дуже важливу річ! Що Профком, на сам перед має на меті захист прав студентів! І жоден викладач чи ректор має мозок, що б не розпочинати війну профсоюзів з керівниством, оскільки останнє завжди програє в такій боротьбі! А тут вони мають своє "лялькове" керівнитство профсоюзу, який не займається своїми прямими обов'язками.
Ви повинні знати свої права, а не бути стадом котрим керують як заманеться! І ви повинні захищати студентів від свавілля викладачів чи ректорату і тоді жоден з керівнитства тричі подумає, перед тим, як розпочати репресії до будьякого студента, а тимпаче до керівнтства профкому!
 

Leader

_______________
чи ви гадаєте що коли профкомом буде керувати студент, на нього не буде впливати ректорат?- Навпаки! Його за найменшу непокору виженуть,
Не виженуть. Чим активнішою буде Ваша громадянська позиція тим меншим буде на Вас тиск. Це превірено і не раз. А члену Комітету профспілки навіть догану не можуть винести без згоди на те Комітету (Закон України "Про профспілки, їх права та гарантії діяльності)

активісти профспілки "Воля", це ті хто пройшли весь шля помаранчової революції, а отже вони вже 4-5 курсники, і втрачати їм нічого.
Знову помиляєтесь. Більшість нашого активу - це як раз студенти першого і другого курсів СумДПУ. У них не має ні довіду СНУ, ні досвіду майдану, але це дуже сильні і принципові особистості з абсолютно новим позитивним менталітетом. Вони вже зараз входять до керівництва нашої організації.

Ви помиляєтесь, суперечки закінчаться тоді, коли з посади голови профкому буде знята Петренко, об"єднаються обидві огранізації, начолі буде стояти представник "Волі", потім пройде вдала "охота на відьом", всіх колишніх членів профкому замінять "новообранними", одним словом - лобіювання. Ось тоді суперечки закінчаться, і своїми , як ви сказали, "теплими місцями" будуть вже перейматись представники організації Воля.
Щоб ви знали, я створив тему взагаліф з іншою метою(інформування студентів про рішення профкому, та співпраці з ними), і можу створити(якщо не отримаю бан) окрему тему для цього питання, в якій будуть брати участь ті кому це цікаво, а ті хто зайде до теми "Профком СумГПУ"
Не будуть там спостерігати "війн профкомів", а будуть отримувати інформацію, задавати питання, вирішувати проблеми...
Я не втікаю від когось чи чогось, я можу і в університеті зустрітись з загадковим "Лідером", і вирішити цю проблему, просто "палки в колесах" в університеті дістали, ще й тут знайшли і дістають, чи не є це доказом того що "Воля" намагається не співпрацювати а позбутись нашого профкому...
Шоновні! Ми пропонуємо Вам створити об'єднану вільну профспілку за європейським зразком яка б була справді незалежною від тиску адміністрації університету. Протупонуємо демократично обрати керівництво організації. Ви ж називаєте наші пропозиції неприйнятними.
Який же Вам потрібен компроміс?
Якщо Ви профспілка, то захищайте права студентів. Якщо Ви не здатні це робити, то не називайте себе профспілковою організацією і припиніть брати зі студентів членські внески.
 
Останнє редагування:

deass

Геть москалів! ♥UA
Шановний, ви попреше уясніть собі одну дуже важливу річ! Що Профком, на сам перед має на меті захист прав студентів! І жоден викладач чи ректор має мозок, що б не розпочинати війну профсоюзів з керівниством, оскільки останнє завжди програє в такій боротьбі! А тут вони мають своє "лялькове" керівнитство профсоюзу, який не займається своїми прямими обов'язками.
Ви повинні знати свої права, а не бути стадом котрим керують як заманеться! І ви повинні захищати студентів від свавілля викладачів чи ректорату і тоді жоден з керівнитства тричі подумає, перед тим, як розпочати репресії до будьякого студента, а тимпаче до керівнтства профкому!
Дуже приємно що ви мене шануєте, перепрошую, я не говорю що правильно це "жити під ярмом", і є дуже багато того що не подобається ні мені особисто, так само і багатьом членам профкому, а також і голові профкому, я не є головою профкому, і тому не несу відповідальність за його діяльність і політику. Насправді організація Воля займається боротьбою з "системою" в університеті, особисто мені вона нічого гарного не зробила, і мені всеодно існує вона чи ні, а от чому їм не всеодно? Існуємо ми чи ні... Яка їм різниця? До профкому не надходить скарг, можливо знедолені звертаються не до нашого профкому, а одразу йдуть в Волю... хз. Наочний приклад,- лідер виклав заяву якогось студента, адресовану ректору, писалась вона напевне після консультації з членами профспілки Воля, начебто в нього відраховують гроші з рахунку... поперше при вступі в організацію вказується що з рахунку буде відраховуватись певна кількість грошей, при виході з організації - потрібно повідомити це їй, якщо всежтаки гроші знімаються - прийти до профкому і сказати що з вас всеодно знімаються внески, вам допоможуть... а чому так не вчинили? Чому пішли до ректора... та е до когось..
А тоді виникають ось такі питання - ми не відстоюємо права наших членів... наші члени всім задоволені, і всі їх права ми відстоюємо, так що не треба тут говорити.
А те що вони не звертаються за допомогою - то вже їх справи, стадо є стадо...
Якщо ж хтось не згоден - то приведіть конкретного члена профкому котрому відмовили в відстоюванні його прав.
Це все моя особиста думка.
Воля сама шукає за що скаржитись з керівництвом, і сама потім скаржиться, так би мовити - самі роздувають багаття а потім самі ж його з великим героїзмом ліквідують...

Видатна людина - Бабко Ігор Володимирович, викладає в Польщі, Чехії... та також побував в багатьох університетах Європи та америки...
Ось він нам на лекції сказав - такі студ ректорати є всюди, але приїхавши до україни йому стало бридко. Він говорить що в Європі студентський ректор не називає себе взагалі ректором, і сидить за книжками на парі, разом з усіма іншими студентами, а не має власний кабінет і бігає як ошпарений з різними скаргами... -це його слова, з дуже виразною огидою він це говорив.
 

deass

Геть москалів! ♥UA
Шоновні! Ми промунуємо Вам створити об'єднану вільну профспілку за європейським зразком яка б була справді незалежною від тиску адміністрації університету. Протупонуємо демократично обрати керівництво організації. Ви ж називаєте наші пропозиції неприйнятними.
Який же Вам потрібен компроміс?
Якщо Ви профспілка, то захищайте права студентів. Якщо Ви не здатні це робити, то не називайте себе профспілковою організацією і припиніть брати зі студентів членські внески.
Дійсно "Протупонуємо"...
Ви пропонуєте нам вийти з Федерації профспілок України, і вступити в вашу організацію.... +головою повинен бути студент(фактично це означає - ми виженемо вашого дійсного голову) - це обов"язкова умова, і де ж тут демократія? Вам неподобаєтьс те що в нас голова профкому не є студентом, а якщо на спільних виборах, підкреслюю - демократичних, виберуть саме її? Адже ви говорите що ви з КВПУ, яка так само відноситься до студентів як і Федерація профспілок України, отже ніяких вікових обмеженнь не повинно бути, та й якось це не дуже корректно - забороняти людині демократичним шляхом обрати ту чи іншу посаду...

Заспокойтесь, і захищайте права своїх членів, як я розумію наш профком ніяким чином не порушує права членів вашої профспілки, отож не "лізьте не в свій профком"! Второпали?
Ще питання будуть?
 

SplatteR

oi oi oi oi
Ну це вже занадто!
Ніколи студентська профспілка "Воля" ні для яких цілей не збирала зі студентів гроші, і вже тому, не могла їх забрати собі. І Ви прекрасно знаєте, що на подібні заходи кошти збирають саме представники факультетських профбюро вашої профспілкової організації. У них і запитуйте.
І ще, якщо справді хочете з'ясувати хто забрав студентські гроші, можемо Вам в цьому допомогти. Адже, при бажанні, такі краї знайти ДУЖЕ ПРОСТО!
Ухахах...я такого не говрил!!!ухаха...
и вообще не накого пальцем не указывал...хаха...
тепербь почему то у меня больще уверенности..
Теперь отыечаю: на это денюжку собирал декан студенческий....опять ЛОЛ!
 

Leader

_______________
Ухахах...я такого не говрил!!!ухаха...
и вообще не накого пальцем не указывал...хаха...
тепербь почему то у меня больще уверенности..
Теперь отыечаю: на это денюжку собирал декан студенческий....опять ЛОЛ!
Какой факультет?
 

Leader

_______________
Наочний приклад,- лідер виклав заяву якогось студента, адресовану ректору, писалась вона напевне після консультації з членами профспілки Воля, начебто в нього відраховують гроші з рахунку... поперше при вступі в організацію вказується що з рахунку буде відраховуватись певна кількість грошей, при виході з організації - потрібно повідомити це їй, якщо всежтаки гроші знімаються - прийти до профкому і сказати що з вас всеодно знімаються внески, вам допоможуть... а чому так не вчинили? Чому пішли до ректора... та е до когось..
Студенти, заяви яких було викладено, про вихід з вашої профспілки повідомили голову вашої організавіції письмово (є завірені Петренко копії заяв про вихід)! Але, у них продовжують знімати членські внески, фактично, крадуть гроші. Про такі ганебні випадки голова вашої організації була неодноразово повідомлена. Гроші ви НІКОМУ не повернули.


Видатна людина - Бабко Ігор Володимирович, викладає в Польщі, Чехії... та також побував в багатьох університетах Європи та америки...
Ось він нам на лекції сказав - такі студ ректорати є всюди, але приїхавши до україни йому стало бридко. Він говорить що в Європі студентський ректор не називає себе взагалі ректором, і сидить за книжками на парі, разом з усіма іншими студентами, а не має власний кабінет і бігає як ошпарений з різними скаргами... -це його слова, з дуже виразною огидою він це говорив.
А про те чим в Європі займаються профспілки Ігор Володимирович Бабко вам не розказував?
 
Статус
Закрита.
Зверху