Вступ України у НАТО

Чи потрібно вступати Україні в НАТО?


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    243

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Re: Вступление Украины в НАТО

Нету одного из ваниантов ответов, в который бы попали часть голосов, в том числе и мой, из 2-го и 4-го:
HTML:
- "не треба лізти по перед батька в пекло."
Т.е. если это целесообразно то возможно, а сейчас в этом нет необходимости.
2 и 3 вариант - выбирай между ними. Во 2-м целесообразность решает президент, в задачи и функции которого это и входит, в 3-м - решает Россия. А если ты решил сам целесообразно или нет решить - есть ответы 1 и 4.
Я второй выбрал потому, что на мой взгляд от вхождения Украины в НАТО плюсов будет гораздо больше. Но у меня нет достаточно информации, чтобы я считал своё суждение достаточно квалифицированным.
Кстати, кто переживает по поводу того минуса, что мол с Россией отношения это испортит, не берите в голову, правительство России портит с нами отношения и без поводов, а вступление в НАТО мало на это повлияет. Или вы думаете, что нам газ будут по цене двухлетней давности продавать, если мы откажемся от НАТО? Я думаю, те, кто в России на этом деньги зарабатывают, скорее будут поаккуртнее в своих действиях, если мы в НАТО будем.
 

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Re: Вступление Украины в НАТО

было сказано Киев- Мать городов РусЬких! А Русь и Россия- не тождественные понятия. Не путайся, пожалуйста, а то какой- то великоукраинский шовинизм выходит :).

Но оркестр "НАТО" под управлением США (роль этой страны в Северо- Атлантическом альянсе понятна всем и каждому) ...

... а армию свою надо содержать, а не иностранную.
По пунктам:
1) Русь і Росія - справді поняття зовсім різні. Аж до часів Хмельницького Руссю називалась гетьманська держава, спадкоємцем якої стала нинішня Україна (все що на північний схід називалось по імені столиці Московією). Так, де-які жителі Закарпаття (які менш від усіх відчуло на собі вплив Російської імперії) й досі називають себе русинами.

2) Члени НАТО мають право проводити свою зовнішню політику, відмінну одна від одної. Згадаєм, наприклад, позиціїї Франції і Німеччини відносно вторгнення в Ірак. Ці члени північного альянсу так і не підтримали своїх союзників американців. Тож говорити про керування США - немає сенсу.

3) НАТО - не утримання чужої армії, а договір про колективну безпеку. Кожен член альянсу повинен внести вдля колективної безпеки свою частку, зобов"язаний в разі військової загрози одному з партнерів надати військову допомогу хоч і маленькою за чисельністю, але своєю армією.
 
Останнє редагування:

rrrr

New Member
Re: Вступление Украины в НАТО

К mi][a
Вы абсолютно правы.
Я думаю, что просто все попадают под влияние СМИ и большой политики, а там других проблем не существует.
 

Sherhan

Active Member
Re: Відповідь: Re: Вступление Украины в НАТО

3) НАТО - не утримання чужої армії, а договір про колективну безпеку. Кожен член альянсу повинен внести вдля колективної безпеки свою частку, зобов"язаний в разі військової загрози одному з партнерів надати військову допомогу хоч і маленькою за чисельністю, але своєю армією.
Вы сами себе противоречите. То, что я подчеркнул - это явное обязательство, а это в свою очередь, означает любая война Америки с какой-либо страной (а Америка на данный момент нацелена на Россию) Украина обязуется ввести свои войска на место военных действий и тем более на стороне альянса.
Америка только и "свистит" по России только из-за полезных ископаемых (газ, нефть). Россия всегда была богата таким.
 
З

Зверюга.ua

Guest
Re: Відповідь: Re: Вступление Украины в НАТО

Вы сами себе противоречите. То, что я подчеркнул - это явное обязательство, а это в свою очередь, означает любая война Америки с какой-либо страной (а Америка на данный момент нацелена на Россию) Украина обязуется ввести свои войска на место военных действий и тем более на стороне альянса.
Америка только и "свистит" по России только из-за полезных ископаемых (газ, нефть). Россия всегда была богата таким.
Пане, ви якщо не вмієте читати, то не треба тоді взагалі відповідати! Мова йшла про те що, якщо НА якусь країну альянсу буде здійсненно напад, а не країна альянсу нападе! Ви різницю бачите чи ні? Тобто, Америка може воювати з усім світом, але якшо вона перша зндіїснює напад то жоден з членів альянсу може не підтримати її! А ось якщо на Америку нападуть, у чому я дуже сильно сумніваюсь, то тоді весь альянс буде забов'язаний їй допомогти! І це стосується не тільки Америки, а кожної країни котра входить до блоку НАТО, доречі, у 1952 році СРСР намагавсь вступити до НАТО, однак отримали відповідь НІ у результаті чого був створений Варшавський договір!
Ви ж юрист, ви історію вчили у інституті, чи вам її викладав якійсь шовініст з Росії?
 

rfvgy

Ukrainian
Re: Вступление Украины в НАТО

все проблемы изза того, что люди даже не знают, что такое НАТО...
и ктото это успешно использует в своих целях
Незнают...? Ну чтож ,будем просвещать.Ниже привожу адрес в интернете о НАТО

 

rfvgy

Ukrainian
Re: Вступление Украины в НАТО

4 квітня 1949 року США, Канада, Великобританія, Франція, Італія, Бельгія, Нідерланди, Люксембург, Норвегія, Данія, Ісландія, Португалія підписали у Вашингтоні Північноатлантичний договір (через це його часто називають Вашингтонським договором) і таким чином утворили Організацію Північноатлантичного договору (NATO – North Atlantic Treaty Organisation), яку також називають Північноатлантичним альянсом. Кожна з держав приєдналась до нього добровільно після публічного обговорення і внутрішньої парламентської процедури. У 1952 році до НАТО ввійшли Греція і Туреччина, в 1955 – ФРН, у 1982 – Іспанія, в 1999 – Польща, Чехія та Угорщина, а в 2004 р. – Латвія, Литва, Естонія, Словенія, Болгарія, Румунія і Словаччина. На нинішній момент членами цієї організації є 26 держав Європи та Північної Америки.

Діяльність НАТО відповідає цілям та принципам Статуту ООН. Північноатлантичний договір було підписано 4 квітня 1949 року відповідно до Статті 51 Статуту ООН, яка підтверджує невід'ємне право незалежних держав на індивідуальну або колективну оборону.

НАТО - це міжурядова організація, у якій усі держави-члени повною мірою зберігають суверенність і незалежність. На сучасному етапі зусилля Альянсу спрямовані, передусім, на підтримку міжнародного миру й безпеки, протидію новим викликам і загрозам, гарантування стабільності й добробуту її країн-членів.

Головним принципом діяльності Організації є загальне визнання суверенними державами необхідності співпрацювати на основі неподільності безпеки його членів. Альянс дає можливість досягти індивідуальних власних цілей в питаннях національної безпеки через колективні зусилля.

Діяльність НАТО зосереджена на таких основних напрямках:

§ здійснення миротворчих операцій з метою врегулювання конфліктів та забезпечення пост-конфліктного будівництва;

§ боротьба з міжнародним тероризмом, розповсюдженням зброї масового знищення, нелегальним обігом наркотичних речовин, торгівлею людьми, незаконним відмиванням грошей;

§ впровадження міжнародних освітніх та наукових програм;

§ надання гуманітарної допомоги країнам, постраждалим від стихійних лих та техногенних катастроф;

§ сприяння демократичному розвитку країн, забезпеченню дотримання основоположних прав людини, боротьбі з корупцією, ефективному функціонуванню механізмів державного управління.
 

rfvgy

Ukrainian
Re: Вступление Украины в НАТО

Для того, щоб стати членом НАТО будь-яка країна має відповідати високим політичним, економічним, соціальним, ресурсним та безпековим стандартам. 26 країн-членів НАТО мають понад 860 млн. населення. Сукупний ВВП цих країн становить близько 43% від світового. 8 з 10 найбільш розвинутих держав світу є державами-членами НАТО. Членами Альянсу є 3 колишні радянські республіки та 6 країн колишнього соцтабору.

Ухвалення всіх рішень в НАТО відбувається на принципі консенсусу. Кожна країна-член НАТО має право вето, що дозволяє заблокувати будь-яке неприйнятне для неї рішення Альянсу.

Основними перевагами членства в НАТО є:

§ підготовка до вступу є потужним стимулом для здійснення необхідних реформ з метою піднесення рівня життя громадян до стандартів країн розвиненої демократії;

§ отримання гарантій забезпечення безпеки, територіальної цілісності, недоторканості кордонів та державного суверенітету;

§ покращення інвестиційної привабливості для міжнародних інвесторів;

§ зростання міжнародного авторитету; ширші можливості безпосередньої участі у виробленні рішень, які стосуються глобальної безпеки;

§ участь у системі колективної безпеки, яку утворюють країни-члени НАТО, є вигіднішим для економіки країни, ніж забезпечення її оборони самотужки, оскільки це зменшує податки громадян країни на утримання власних Збройних Сил.

Емблема НАТО була затверджена у жовнті 1953 року. Коло символізує єдність та співпрацю, компас - спільний шлях до миру, який обрали для себе країни-члени.
 
З

Зверюга.ua

Guest
Re: Відповідь: Re: Вступление Украины в НАТО

не вопрос, но тот же Новгород был не менее важен, чем Киев. Разница в том, что стольным градом Новгород не именовался, так что нельзя называть Русь наследием какой то одной страны: истина, как всегда, где- то посередине.
По поводу Московии, так в период феодальной раздробленности каждый князек по своему называл свою вотчину, в общем -то не в названии дело.
Просто еще тогда не произошло формирование украинской народности, как таковой.


В Закарпатье же ,как нигде в Украине (восток и юг страны трогать не будем), сильны пророссийские настроения. В конце ХIX века позиции москвофилов были прочнее тех, кто отстаивал идею воссоединения с Украиной, поэтому, опять же, не думаю, что какая- либо из трех стран может именоваться правопреемницей Киевской Руси


Вы знаете, на Натовских базах в Прибалтике, например, присутствуют не только латыши, эстонцы, литовцы. Там ведь еще и американцы, французы.
Конечно, и волки целы и овцы сыты, т.е., прибалтам спокойнее, а янки вплотную подобрались к рубежам России.
Уверен, что примеры нейтральных шведов и швейцарцев показывают, что и без участий в военных блоках, можно иметь сильное государство. Дело ведь в экономическом развитии.
Будет мощная экономика, будет и сильная армия, а значит будет и сувернитет.
Пане Гросо, ви як я бачу теж не вчили історію...
Що до баз в Прибалтиці, то поясніть, навіщо НАТО спільний кордон з Росією? Що б плюватись через нього? Чи за для чого? Зараз висточить кількох ракет, що б вирішити хто переміг... так тоді навіщо НАТО спільний кодон з Росією????? Поясніть!
ЩО до Швейцарії, то не смішіть, ви бачили яких вона розмірів, може ви ще почнете розповідати про таку країну як Люксембург???? Так там взагалі армія менш ніж оркестр... Так будемо так жити? Чи як ви пропонуєте? Чи входити в ЄЕП з Росією та Білорусією? Доречи що до ЄЕП, там голоси дуже гарно розмежовуються, тобто у якої країни більший валовий дохід у тої і більше голосів... Як ви думаєте у кого він зараз більший? І от тоді, коли наших хлопців почнуть посилати у Чечню, чи ще у якісь Російські конфлікти, ви почнете мислити? Чи як????
 

Haup

козаченько
Re: Вступление Украины в НАТО

Зачем НАТО? Нас кто-то пытается завоевать? Кому мы нужны? Не вижу необходимости срочняком вступать в НАТО, оно впринципе не горит. Еси сюда сунут свои многомилионные армады Россия, Китай, Индия и Пакистан, то и НАТО не поможет...гг. Не думаю, что из-за какой-то Украины они будут себе головы сворачивать! Если нас будут делить, то ни США, ни Россия не пригласят нас за стол переговоров)))

з.ы. а все отети ООН и НАТО-это так - рычаг политического, экономического и военного давления. Под этими организациями скрываются интересы "избранных" государств и приследуются совсем другие цели. Все построено на корысти и никто не будет помогать кому-то за просто так, тошо типа "жалко"! Вспомните Эфиопию 1936-го, Чехословакию 1938-39-х гг., Югославию 1990-х гг.! Думаете, США или Россия заинтересованы, что б нам было хорошо и легко дышалось?
 
Останнє редагування:
Зверху