Что есть душа?

N

niranjan

Guest
Відповідь: Re: Відповідь: Re: Что есть душа?

С чего ты взял что мозг человека неизучен? Если тебе не известно устройство и функции человеческого мозга,или ты просто отказываешься верить в то что твердят ученые, ето совсем не значит что он "неизучен", насамом деле существует множество мнений по поводу определения понятий "душа","дух",и многого другого... возможно среди них есть и истинные?Попробуй когдато посомневаться в своих убеждениях,и посмотреть на мир другими глазами,хотябы из любопытства...
Вот мозг из атласа человеческого тела,доволи таки нормально изучен:
Отак, тут схоже прийдеться згодом мені вибачитись, бо трошки розсмішило... Взагалі то я маю медичну освіту і дуже непогано знаю анатомію, видно хотілось тобі трошечки мене підколоти, але то нічого, бо все рівно картинки з зображенням мозку нам нічим не зарадять і ми будемо шукати далі, гаразд ?... Так от - така думка, що начебто вийнявши мозок з черепа і роздивившись ми вже його вивчили мені нагадала історію, коли дитина зламала іграшку, щоб дізнатись чому вона рухається... Але насправді навіть фізіологія твердить, що наш мозок задіяний лише трошки більше ніж на 10 відсотків, а залишок взагалі не відомо за що відповідає; навчились вчені причіпляти дротики до черепа, та фіксувати імпульси, а навіть не встановлено яка складова реакцій що відбуваються в нервових клітинах... Так що тим хто хоче доказати верховенство розуму - ласкаво просимо до ВСІХ научних трудів на тему діяльності мозку ! Є тисячі робіт про дослідження тисяч процесів, які породжують ще більше питань і ніде не знаходиться відповіді - як же він діє ?! Так, що дозволю собі стверджувати - я багато знаю по темі будови і функцій мозку, але це не допомогло знайти остаточні відповіді, так що навпаки - пораджу почитати й іншим, щоб переконатись самим. І саме настав час мені вибачитись, бо приходиться взяти роль "старшого", але так і є : я задавався такими питаннями, що стоять перед тобою, ще в шкільному віці, мене мучили сумніви (до речі й зараз мучаюь) і я тому ДУЖЕ радий, бо тільки самовпевнені люди є найбільш нерозумними істотами, я теж намагався розумом боротись та гнівавсь майже на весь світ, був безсилим від нерозуміння та падав у прірви... Так, я був і "любопытным", мабуть це мені найбільш допомогло, бо коли хоч крапля волі залишається в людині - боротьба не закінчена... пошук не припинено. Але слава Богу був у мене в житті такий день, коли я нарешті подивився "іншими очима".... Це найважливіша мить - побачити істинне життя, побачити своє життя та почати все заново. Багато людей ходить поруч, ми всі маємо одне найважливіше питання і пропоную кожному спитати себе : "Хто Я ?" Неможливо взяти та просто показати або доказати або описати, от і затіялась така собі спірна розмова, але це добре, навіть коли здається, що нема точок дотику - все рівно - добре ! Не зупиняймось в своїх питаннях ! Крапля за краплею....
 
Останнє редагування модератором:
Роль наблюдателя человеческой глупости.
Еще будут вопросы в таком стиле?
ты зря в штыки воспринимаешь все.
душа это и есть ты сам. человек может потерять память, обретать новые привычки, черты характера - но он остается одним и тем же существом. и суть этого существа и есть именуемое душой.
 

Сан

Поклонник ЖК
"душа это и есть ты сам"!
Улыбнуло! Неужели ты сторонник монизма?
 

Сан

Поклонник ЖК
Багато людей ходить поруч, ми всі маємо одне найважливіше питання і пропоную кожному спитати себе : "Хто Я ?"
И что таким образом можно выяснить? Я вам, как человеку с медицинским образованием, задам вопрос. Есть ли душа у остальных животных кроме человека?
А именно:
а) птиц;
б) рептилий;
в) насекомых;
г) млекопитающихся.
 
N

niranjan

Guest
Відповідь: Re: Что есть душа?

а какую роль ты выполняешь в своей жизни?
Дарма Сан так гостро сприйняв це запитання, я не знайомий з Diverup, але знаю, що він не хотів ображати, а лише спрямував нашу увагу на те, що людина насамперед духовна істота, бо проявляє себе намірами та почуттями, в тому і має свою роль в житті... якщо не буде такої складової душі як воля та її інструмента розуму, то ми дійсно перетворимось на інертну біомасу, тут також поруч питання і про тварин, щодо яких краще просто задуматись, чи мають почуття інші живі істоти окрім людини ? А ще цікавіше спрямувати напрямок до питання : звідкіля беруться відкриття ? Розум керується тим, що є в його досяжних межах сприйняття, от стає цікаво яким чином відбувається розширення цього сприйняття, та стрибок до нового, що спичиняє саму еволюцію... Є загальні приклади Мендєлєєва, Ньютона, Енштейна та багато інших, у яких були "незаплановані" та революційні для всього людства відкриття... цікаво яким чином ?
 
дякую на доброму слові)
доречі, я для себе ніколи раніше не формулював питання відкриттів саме таким чином. цікаво обміркувати
 

Сан

Поклонник ЖК
я не сторонник монизма, но верю в происхождении всего из одного Начала.
п.с. улыбаемся и машем :yaya:
Дом, построенный людьми, является ли признаком происхождения из одного "начала"? И что ты понимаешь под словами "душа это и есть ты сам"? Из одних слов вытекает, что душа - это что-то божественное и не поддающееся описанию разума, а также раздельная с телом субстанция, с других слов, душа есть "Я" (Эго) и с телом нераздельна. Вот, уж, есть над чем посмеяться?
 

Сан

Поклонник ЖК
Re: Відповідь: Re: Что есть душа?

Дарма Сан так гостро сприйняв це запитання, я не знайомий з Diverup, але знаю, що він не хотів ображати, а лише спрямував нашу увагу на те, що людина насамперед духовна істота, бо проявляє себе намірами та почуттями, в тому і має свою роль в житті... якщо не буде такої складової душі як воля та її інструмента розуму, то ми дійсно перетворимось на інертну біомасу, тут також поруч питання і про тварин, щодо яких краще просто задуматись, чи мають почуття інші живі істоти окрім людини ?
Медик, а не знаешь, что чувства - это различные биохимические реакции, происходящие в организме человека. Заметь, и не только человека! Найти посредством интернет поисковиков, результат действия таких веществ как эндорфин, адреналин, мелатонин, серотонин, ацетилхолин, дофамин, ГАБА, энкефалин и другие, думаю, не составит тебе труда. Заодно, заведи себе домашнее животное из класса млекопитающих, убедишься, что и они имеют чувства и наделены разумом.
А ще цікавіше спрямувати напрямок до питання : звідкіля беруться відкриття ? Розум керується тим, що є в його досяжних межах сприйняття, от стає цікаво яким чином відбувається розширення цього сприйняття, та стрибок до нового, що спичиняє саму еволюцію... Є загальні приклади Мендєлєєва, Ньютона, Енштейна та багато інших, у яких були "незаплановані" та революційні для всього людства відкриття... цікаво яким чином ?
Если интересно, открывай соответствующую тему. Но то, что ты пишешь вызывает лишь смех, называя Эйнштейна Энштейном и, говоря о людях, которые всю свою жизнь посвятили науке, что у них были "незапланированные" открытия!
 
N

niranjan

Guest
Відповідь: Re: Відповідь: Re: Что есть душа?

Медик, а не знаешь, что чувства - это различные биохимические реакции, происходящие в организме человека. Заметь, и не только человека! Найти посредством интернет поисковиков, результат действия таких веществ как эндорфин, адреналин, мелатонин, серотонин, ацетилхолин, дофамин, ГАБА, энкефалин и другие, думаю, не составит тебе труда. Заодно, заведи себе домашнее животное из класса млекопитающих, убедишься, что и они имеют чувства и наделены разумом.

Если интересно, открывай соответствующую тему. Но то, что ты пишешь вызывает лишь смех, называя Эйнштейна Энштейном и, говоря о людях, которые всю свою жизнь посвятили науке, что у них были "незапланированные" открытия!
:) Є медичне зустрічне запитання : слідуючи такій схемі як : почуття > біохімічні реауції > адреналім, ендорфін та інше > молекули > ... що далі ? Науковці знаходячи фізичні складові та спостерігаючи їх взаємодію, написали купу трудів, але ще жодним чином не дали остаточного пояснення як це все діє та звідкіля взялось, цікаво... Я то багато чого перечитав і, якщо керуватись розумом, то чесніше буде йти далі - до самого кореня питання, але доводиться признати, що рано чи пізно він (цей розум) зупиняється і не знаходить більше пояснення тим питанням яких стає дедалі більше... До речі зовсім недавно вчені-ядерщики чисто теоретично відкрили ще одну найменшу частинку, яка не піддається вже інструментальному дослідженню, але що їх найбільше цікавить - як так вийшло, що в індійських древніх трактатах вона була вже згадана в здавалося б релігійному описанні миру ?... От для прикладу хоча б подивитись на те, що діється в тваринному світі : мене з дитинства найбільш дивував хамелеон, яким таким баченням він змінює колір власної шкіри ? Або звідкіля взялась яскравість метеликів, якщо їхні органи зору навіть в іншому спектрі сприймають світло, або будова комашиного суспільства, а чого варта сама аеродинаміка літаючих комах, що люди вивчають її для створення своїх механізмів... І багато чого ще такого, що існує мільярди років і не залежить від того чи опише це мозок чи ні, научні труди тільки констатують факти існування, та намагаються дослідити вже існуючі дії та явища. А яким чином все стало бути ?... От і щодо вчених : приклад Мендєлєєва та його хімічна таблиця, яку розум ніяк не міг впорядкувати, а ві сні все стало ясно, та й щодо Ейнштейна (якщо важлива транскрипція - хай буде так, не маю нічого проти) просто треба почитати про його дослідження останніх років життя і про те, до чого дійшов дослідженнями... або Ньютон з його яблуком. Є такий цікавий термін "озарение" (рос.) - що це ? І це навіть не моя думка, а констатований факт самими вченими, що найбільші в історії людства відкриття сталися "незаплановано". Можна було б відкрити нову тему про науку, може це зробить хтось з більш научним складом розуму - буде дуже цікаво, але все рівно це буде обертатись навколо однієї теми буття, бо все має в собі єдину складову... оце дивлюсь на картинку сонячної системи і радію ! :)
 
Останнє редагування модератором:
Зверху