N
niranjan
Guest
Відповідь: Re: Відповідь: Re: Что есть душа?
Отак, тут схоже прийдеться згодом мені вибачитись, бо трошки розсмішило... Взагалі то я маю медичну освіту і дуже непогано знаю анатомію, видно хотілось тобі трошечки мене підколоти, але то нічого, бо все рівно картинки з зображенням мозку нам нічим не зарадять і ми будемо шукати далі, гаразд ?... Так от - така думка, що начебто вийнявши мозок з черепа і роздивившись ми вже його вивчили мені нагадала історію, коли дитина зламала іграшку, щоб дізнатись чому вона рухається... Але насправді навіть фізіологія твердить, що наш мозок задіяний лише трошки більше ніж на 10 відсотків, а залишок взагалі не відомо за що відповідає; навчились вчені причіпляти дротики до черепа, та фіксувати імпульси, а навіть не встановлено яка складова реакцій що відбуваються в нервових клітинах... Так що тим хто хоче доказати верховенство розуму - ласкаво просимо до ВСІХ научних трудів на тему діяльності мозку ! Є тисячі робіт про дослідження тисяч процесів, які породжують ще більше питань і ніде не знаходиться відповіді - як же він діє ?! Так, що дозволю собі стверджувати - я багато знаю по темі будови і функцій мозку, але це не допомогло знайти остаточні відповіді, так що навпаки - пораджу почитати й іншим, щоб переконатись самим. І саме настав час мені вибачитись, бо приходиться взяти роль "старшого", але так і є : я задавався такими питаннями, що стоять перед тобою, ще в шкільному віці, мене мучили сумніви (до речі й зараз мучаюь) і я тому ДУЖЕ радий, бо тільки самовпевнені люди є найбільш нерозумними істотами, я теж намагався розумом боротись та гнівавсь майже на весь світ, був безсилим від нерозуміння та падав у прірви... Так, я був і "любопытным", мабуть це мені найбільш допомогло, бо коли хоч крапля волі залишається в людині - боротьба не закінчена... пошук не припинено. Але слава Богу був у мене в житті такий день, коли я нарешті подивився "іншими очима".... Це найважливіша мить - побачити істинне життя, побачити своє життя та почати все заново. Багато людей ходить поруч, ми всі маємо одне найважливіше питання і пропоную кожному спитати себе : "Хто Я ?" Неможливо взяти та просто показати або доказати або описати, от і затіялась така собі спірна розмова, але це добре, навіть коли здається, що нема точок дотику - все рівно - добре ! Не зупиняймось в своїх питаннях ! Крапля за краплею....С чего ты взял что мозг человека неизучен? Если тебе не известно устройство и функции человеческого мозга,или ты просто отказываешься верить в то что твердят ученые, ето совсем не значит что он "неизучен", насамом деле существует множество мнений по поводу определения понятий "душа","дух",и многого другого... возможно среди них есть и истинные?Попробуй когдато посомневаться в своих убеждениях,и посмотреть на мир другими глазами,хотябы из любопытства...
Вот мозг из атласа человеческого тела,доволи таки нормально изучен:
Останнє редагування модератором: