Чи потрібна в Україні російська мова як друга державна?

Нужен ли русский язык, как второй государственный в Украине?


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    1 176

Nasida

New Member
По многочисленным проcьбам в очередной раз создаю опрос. Голосуйте. Можете обосновать свой выбор. Для обсуждения и споров есть тема "Союз или опять о русском языке на Украине." В этой теме допускается только по одному высказыванию после голосования, обсуждения и споры будут удаляться. Если хотите что-то добавить - редактируйте своё сообщение.
Отредактировано 7.05.2007:
Тема "Союз или опять о русском языке на Украине" переименована в . Обсуждайте вопрос и спорьте в ней, тут только голосование и высказывание почему так проголосовал.
не нужна однозначно
 

d324co

Well-Known Member
You must be registered for see images attach


Все правильно. Французи розмовляють французькою, розсіяне російською, українці - українською. А от малороссіяне - тією, на яку вкаже "старший брат", бо вони не є самостійною нацією.
 
Останнє редагування:

d324co

Well-Known Member
ПРИТЧА

До конюшні, де жили благородні коні, пробралась свиня - попросилась трохи пожити бо її переслідують і хочуть зарізати. Коні пожаліли свиню й дозволили жити з ними.

Через певний час свиня опоросилась. Поросята виросли і всім стало мало місця в конюшні.
І ось в один чудовий день свині заявили, що тепер це не конюшня, а свинарник і що коні мусять поважати вимоги свиней бо вони також законні мешканці цієї конюшні-свинарника і що вони також мають право на введення свинських правил життя тут.
Коні і в цей раз з повагою поставились до свиней та дозволили їм трохи змінити правила співіснування в конюшні-свинарнику.
Пройшло ще трохи часу за який конюшня свинями була повністю перетворена на свинарник - коні почали хворіти і вмирати, а свині запросили тепер вже до свинарника своїх родичів та почали притискати коней чи просто їх не помічати.
Згодом свині заявили, що вони тут народились і конюшня насправді завжди була свинарником, що це вони "благородні коні", а коні занадто дурні щоб розуміти такі елементарні речі.
Більшість коней померли. а ті що лишились пішли світ за очі шукати собі нову конюшню.
ТАК І З УКРАЇНЦЯМИ - кожна свиня знає краще за нас як нам жити, в що нам вірити, якою мовою розмовляти і яка ж насправді наша історія!
 

d324co

Well-Known Member
Німеччина — держава німців. Цього ніхто не заперечить. Польща — держава поляків. А Україна — держава національних меншин? Принаймні так випливає з останніх заяв Президента України (прес-конференція 20 травня 2020 року) і Голови Верховнї Ради України (26 травня 2020 року в інтерв’ю “Главкому”): мовляв, національні меншини не влаштовує Закон “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, його треба міняти
 
  • Haha
Реакції: Aiir

LenShev

New Member
С учетом все последующих проблем - нет, лучше не надо)
 

sher

Well-Known Member
Команда форуму
Модератор
А как вам такое:
 

sher

Well-Known Member
Команда форуму
Модератор
все правильно данилов сказал. английский как второй язык. что не так?
Все не так. Что никак не можем выйти из состояния колонии? Только от одной зависимости с грехом пополам начали избавляться, тут же ищем другого колонизатора? Самим никак?
 
Зверху