You must be registered for see links
доктор юридичних наук, професор
В рамках ескалації напруженості чуємо
до президента Зеленського. Фактично це публічні особисті та водночас міждержавні погрози офіційного представника держави-агресора в рамках нинішньої погрози силою, яку вчиняє РФ проти України.
Я не буду оцінювати політично-пропагандистський вимір - як та кому на це відповідати медійно. Нагадаю про суто юридичні аспекти. Суспільство нещодавно спостерігало про порушення та ведення кримінальних проваджень через погрози вбивством Президенту з боку окремих вітчізняних опозиціонерів. Не буду оцінювати ці провадження, але факт їх реального ведення правоохоронцями має місце.
Наразі маємо очевидно подібні, але завідомо більш небезпечні дії від особи, що явно має в Україні величезну кількість корупційно-безпекових важелів впливу, зокрема й на осіб в різноманітних погонах найвищого розливу.
Тобто завідомої нейздійсненності таких погроз явно немає. Погрози озвучує публічно не душевнохворий зі Жмеринської лікарні, а свідома особа, що має багато сил та засобів, досвід їх успішної реалізації, зокрема в Україні.
Питань до вітчізняних органів, які мали учора невідкладно порушити кримінальне провадження за ч. 2 ст. 129 КК ("Погроза вбивством", Нацполіція) та за ч. 1 ст. 14, ст. 112 КК ("Готування до кримінального правопорушення", "Посягання на життя державного чи громадського діяча", СБУ) у мене, на жаль, немає. Штани з широкими лампасами мабуть мокріють від одної думки про відомості такого ЄРДРу.
Питання є до народних депутатів коаліції. Я знаю там багато людей, що мають первинні статеві ознаки. Та можуть офіційно подати до мокроштанних заяву про злочин, добитися початку провадження згідно КПК, зокрема й через суд. Щоб хтось на Різницькій, Володимирській та Богомольця нарешті визначився - хто у нього президент та Верховний головнокомандувач.