Автокефалія Української Православної Церкви

rfvgy

Ukrainian
You must be registered for see medias

Думку Філарета ви всі знаєте :wasntme: , звучить вона приблизно так :
You must be registered for see medias
:devil:
 

arnisumy

Well-Known Member
07.07.19 16:30
Почесний патріарх Філарет дав інтерв'ю російським пропагандистам

Почесний патріарх Філарет в інтерв'ю пропагандистам із телеканалу "Росія-24" розповів про свої претензії до отриманого Україною Томосу.
На інтерв'ю почесного патріарха Філарета в ефірі пропагандистського російського телеканалу звернув увагу український журналіст , повідомляє
"Пропагандистка з "Росія-24" Ганна Афанасьєва не лише спокійно працює в центрі Києва, а й записує інтерв'ю з Філаретом. А Філарет їй розповідає про те, чому отриманий нами Томос поганий і неправильний. Не знаю, що тут можна додати, шановні патріоти", - написав він у Facebook.

Нагадаємо, 20 червня почесний патріарх Філарет провів у Володимирському соборі збори, які він називає "Помісним собором Української православної церкви Київського патріархату". Його учасники
Читайте також:
Після цього Філарет видав указ, Однак храм належить Православній церкві України і має свого настоятеля - отця Макарія. Суперечка за майно призвела до виклику поліції.
Він стверджує, що представники ПЦУ нібито силою захопили приміщення Свято-Феодосійського монастиря Києва.
Читайте також:
 

rfvgy

Ukrainian
Варфоломій: Грецька церква визнає ПЦУ найближчим часом
Віталій Червоненко ВВС News Україна



Елладська (Грецька) православна церква - одна з найбільших помісних православних церков світу - "найближчим часом" визнає автокефальну Православну церкву України та вступить з нею у церковне спілкування.

Про це заявив Вселенський патріарх Варфоломій на зустрічі з українцями Стамбула, . Цю інформацію також підтвердили ВВС News Україна у Вселенському патріархаті.

"Можливо, рішення про визнання Православної церкви України було би фактом, якщо б, звичайно, не було політичного тиску з різних країн на наших сестер - помісних православних церков. Ми сподіваємося, що найближчим часом це буде вже позаду. Ми молимось і сподіваємося, що всі помісні православні церкви рано чи пізно визнають незалежність Православної церкви України, але першою церквою, яка визнає помісну православну церкву України, буде братська сестра-церква - Елладська православна церква", - заявив Варфоломій, якого цитує "ТСН", представивши відео заяви.

Раніше патріарх Варфоломій публічно уникав заяв щодо конкретних церков, які мають визнати ПЦУ.


Дати можливого визнання ПЦУ з боку Елладської церкви патріарх не назвав. Натомість низка співрозмовників ВВС News Україна вказують, що визнання ПЦУ з боку греків може статись не раніше жовтня цього року.


Саме тоді може відбутись архієрейський собор Елладської церкви, який уповноважений ухвалювати це рішення. За даними ВВС News Україна, дві синодальні комісії грецької церкви, які уповноважили вивчити це питання, дійшли до висновку про необхідність визнання ПЦУ.

Наразі жодних офіційних анонсів визнання ПЦУ з боку Грецької церкви не було.

Елладська православна церква має стати першою після Вселенського патріархату, яка визнає автокефальну Православну церкву України та вступить з нею у євхаристійне спілкування.


далі :
 

d324co

Well-Known Member
8 ноября в каирском храме архангела Михаила патриарх Александрийский Феодор II провел божественную литургию, в ходе которой – в списке остальных церковных предстоятелей он занимает 15-е место. Это означает фактическое признание ПЦУ как поместной автокефальной церкви в Украине.

По этому поводу – патриарх Кирилл больше не будет поминать патриарха Александрийского и всей Африки во время своих богослужений.
Насчет гундяя -он обиделся ? ну и * с ним ))
 
Останнє редагування:

d324co

Well-Known Member
Секретаря Харьковской епархии УПЦ Киевского патриархата Даниила Лисовина жестко избили. Как сообщил иерарх Илья Зеленский в Facebook, инцидент произошел 7 ноября на улице Белинского, 20, когда игумен зашел в управление епархии

По его словам, Лисовина хотели запугать, поскольку ничего из вещей нападавшие не украли, а выкрикивали угрозы в адрес УПЦ УП.

"Несколько часов Даниил находился без сознания. Сейчас он госпитализирован и находится в четвертой городской клинической больнице скорой и неотложной медицинской помощи. Данное событие занесена в реестр. Начато расследование", – рассказал Зеленский.
 

d324co

Well-Known Member

Вот это, действительно, стать ближе к народу)))
Начать бухать 25 декабря, а закончить 13 января )))
 

d324co

Well-Known Member
Константинополь прийняв виклик Москви і опублікував історичні архіви
Автор: Admin1 26 вересня 2018.



Знадобилося тільки кілька годин після заяви Московської Патріархії УПЦ проти Вселенського Патріархата за начебто незаконне вторгнення в її канонічну територію,
і Константинополь відреагував гучно, публікуючи та конкретно до наших днів.
Дана публікація є результатом дослідження грецьких і російських учених, які мали доступ до оригінальних текстів архіву Константинопольського Патріархату і його листування протягом багатьох століть. На цьому дослідженні базується вся аргументація Вселенського Патріархату з допомогою якої спростовуються всі звинувачення Москви проти Константинополя щодо "вторгнення" в її канонічні єпархії.
"Вселенський Патріархат вважає доречним нагадати всю історичну і канонічну правду про взаємини Константинопольської церкви з Церквою України, про що свідчать збережені офіційні документи, які, нажаль, або ігноруються, або свідомо приховуються зі зрозумілих міркувань", наголошується в передмові дослідження, в якому читач може прослідити всю історію розвитку української церкви.
За допомогою цього дослідження, особливо з оригінального листування, яке оголошується вперше, Вселенський Патріархат підтверджує його канонічну і правову юрисдикцію в Україні і одночасно доводить, що "Московський Патріархат порушив правила Патріаршого і Синодального Акта 1686 року Вселенського Патріархату, порушення яких Вселенський Патріархат, через важкі умови при яких діяв, змушений був терпіти і мовчати, але ніколи не викреслив та не забув".

Переклад: Анна Маніаті
Джерело: Андреас Лударос, orthodoxia.info
 
Зверху