Санкції проти РФ і міжнародна підтримка України

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

14 КВІТНЯ, 2014 14:38
Країни Євросоюзу готують єдиний відповідь на послання президента РФ Володимира Путіна щодо ситуації навколо українського боргу за природний газ.

Про це повідомив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск під час візиту на 32-ту базу тактичної авіації у місцевості Ласк, - ІТАР-ТАСС .

Прем’єр запевнив, що на листа, якого написав глава російської держави лідерам 18 європейських держав щодо газового боргу України, готується спільна відповідь. "Для нас важливо, щоб ЄС діяв як одна сила, і ми з задоволенням отримуємо інформацію, що всі європейські партнери виступають за єдиний відповідь, а не двосторонні переговори", - зазначив Туск.
 

Balaganov

он же
обоснуйте ну например реальность получить сланцевый газ или например как вы себе представляете пресловутый реверс о котором так много лапши уже навешали
Уважаемая, вас в гугле забанили? Или вы, кроме как из фэйсбука ваших единоверцев, информацию получать не способны? Пройдите курсы информатики, что-ли, в таком случае)
 

d324co

Well-Known Member
Из сегодняшних анекдотов:
Операция по дестабилизации Украины была задумана ЦРУ только для того, чтобы половина её областей перешла в Россию, а Европа за это наложила на Россию экономические санкции. Аналитики ЦРУ считают, что это без всякой войны уничтожит экономику России и Европы.
 

rfvgy

Ukrainian
Из сегодняшних анекдотов:
Операция по дестабилизации Украины была задумана ЦРУ только для того, чтобы половина её областей перешла в Россию, а Европа за это наложила на Россию экономические санкции. Аналитики ЦРУ считают, что это без всякой войны уничтожит экономику России и Европы.
Одна біда що приманкою для звіра-параноїка доля вибрала НАС :(
You must be registered for see images
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

15 КВІТНЯ, 2014 10:36
Світове співтовариство реагуватиме реальними діями на російську агресію в Україні, якщо побачить чітку позицію та план дій у цій ситуації з боку української влади

Таку думку висловив в ефірі перший міністр оборони Литви та політтехнолог Аудрюс Буткявичус.

За його словами, зараз з боку української влади до європейського співтовариства доходять різні меседжі – то вони називають радикально налаштованих людей сепаратистами, потім терористами, а потім російськими офіцерами, але немає чіткої відповіді, що Україна готова робити для вирішення цієї проблеми. Така нечітка позиція «вносить плутанину в голови європейців, які і так не дуже хочуть брати на себе ще й цей головний біль».

«І Європа і інші держали долучаться до будь-якого сценарію порятунку України, написаного українською владою», - сказав Буткявичус.

Він також наголосив, що чіткий меседж про дії в ситуації що склалася, має отримати не тільки світове співтовариство, а й самі українці, які готові брати участь у цій справі.
Якось так. Я б переклав ці слова так: "Ви вже б самі визначились, що ви хочете, а тоді від нас чогось очікуйте."
А чим можна допомогти тим, хто зливає власну країну?
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Гадаю, це теж в тему щодо санкцій.

15 КВІТНЯ, 2014 22:20
Іран вирішив скористатись моментом і зробив хід, котрий в шахах називається "вилка" - коли атакуються одразу дві фігури супротивника

Ця країна, яка володіє найбільшими доведеними запасами газу, заявила, що готова постачати своє «блакитне паливо» до Європи. Про це вже .

Таким чином Іран прагне, з одного боку, натиснути на Росію (з якою в Тегерану свої старі рахунки), з іншого – нарешті пробити міжнародну блокаду і почати будувати стосунки з Євросоюзом: привести в країну інвесторів, налагодити міжнародну торгівлю тощо. А при вдалому збігу обставин можна досягти поступу й на обох напрямках.

У країнах ЄС, яким набридли витребеньки «Газпрому», напевне що зраділи такій заяві Ірану. Однак тут постає питання – як доправити іранський газ до країн Європи. А з цим є певні проблеми.

You must be registered for see images


Презентований у 2004 році проект газопроводу Nabucco передбачав прокачку іранського газу з району Перської затоки через Туреччину в Болгарію, Румунію й далі – на Будапешт і Відень. Однак у 2006 році через конфлікт навколо іранської ядерної програми було вирішено змінити проект так, щоб мати можливість постачати газ із Туркменістану, Узбекистану й Азербайджану.

Зрештою, проект Nabucco так і не почали будувати через його постійну дорожнечу та лобіювання альтернативного проекту («Південний потік») з боку Росії.

Натомість, як повідомив ще наприкінці минулого року міністр енергетики та природних ресурсів Туреччини Танер Йилдиз, Іран збирається побудувати власний газопровід для транспортування газу в Європу. За словами Йилдиза, імпортувати іранський газ вже планують 5 європейських країн.

Що ж, споживачів на свій газ Іран знайде швидко. Але у нього на меті – не лише торгівля енергоносіями.

Насамперед у Тегерані хочуть покращити стосунки з країнами Заходу. Якщо ЄС зреагує на його пропозиції позитивно та пришле в Іран емісарів-інвесторів, це означатиме його легітимізацію на міжнародній арені. Натомість санкції будуть поступово зменшувати.

Це суттєво посилить позицію Ірану на наступних перемовинах із «шісткою» («ядерні» країни-посередники Росія, США, Великобританія, Франція, Німеччина та Китай) стосовно згортання іранської ядерної програми, через яку впродовж останніх 10 років власне і було організовано міжнародну ізоляцію Ірану. А також дозволить цілком по-іншому будувати діалог з Москвою.

Прив’язка Ірану до Росії залишається досить сильною – це тривалі поставки російської (радянської) зброї та літаків, іншого військового обладнання. Добудувавши АЕС в Бушері, «Росатом» присадив іранців на свої послуги і ядерне пальне.

Також Росії важливо тримати Іран в стані «недокраїни» з обмеженими міжнародними можливостями, оскільки це – прямий конкурент на світовому ринку енергоносіїв, з величезними запасами нафти (III місце в світі за запасами) і газу (II місце).

Але Росію зараз заганяють у кут санкціями з усіх сторін. Тож Іран може спробувати скористатися шансом і зміцнити своє геополітичне становище (а заодно й збільшити пропозицію нафти та газу на світових ринках).
Прив’язка Ірану до Росії залишається досить сильною – це тривалі поставки російської (радянської) зброї та літаків, іншого військового обладнання. Добудувавши АЕС в Бушері, «Росатом» присадив іранців на свої послуги і ядерне пальне. - а, ось тут, якщо Іран домовиться з Европою, Україна б могла "Росатом" замістити.
 

vampirich

Well-Known Member
всем на нас насрать
сегодня медвепут сказал, что почему ни евросоюз ни США не дали Украине ни копейки денег.
А ведь дело сказал
 

rfvgy

Ukrainian
Олланд: Санкції Євросоюзу проти РФ будуть посилені у разі провалу зустрічі в Женеві
Санкції ЄС проти Росії будуть посилені, якщо в Женеві не знайдено рішення по українській кризі
Таку заяву зробив президент Франції Франсуа Олланд на зустрічі з прем'єр -міністром Чехії Богуславом Соботкой в Єлисейському палаці. При цьому Олланд підкреслив, що Євросоюзу цього б робити не хотілося, повідомляє RFI.
Тим часом президент Росії Володимир Путін зазначив під час прямої лінії, що санкції проти Росії, пов'язані з приєднанням Криму - це порушення прав людини, а Росія не займатиметься ізоляцією.
Раніше повідомлялося, що введення економічних санкцій відносно Росії зараз не обговорюється. Про це заявила глава МЗС Італії Федеріка Могеріні за підсумками засідання ради міністрів закордонних справ країн ЄС в Люксембурзі 14 квітня. Могеріні додала, що мова поки може йти тільки про можливе розширення списків осіб, щодо яких будуть прийняті санкції.
Однак про те, що список санкцій може бути розширений у разі провалу переговорів в Женеві, заявили США. У цей четвер в Швейцарії проходить зустріч за участю США, ЄС, України та Росії, присвячена українській кризі .
 

Vetca

Member
Украина де-факто согласилась на «внешнее управление» – вопросы, относящиеся к исключительному ведению национальных властей во внутренней политике, теперь будут решаться внешними по отношению к Украине силами. Этими внешними силами являются Запад и Россия.

Есть о чём подумать -
 

Miroku

Well-Known Member
Херня,единственное к чему пришли все стороны в Женеве(в ходе четырехстороннего обсуждения) это то что должны быть освобождены все ОГА и административные здания захваченные сепаратистами и они должны разоружится.
По остальным позициям Украина ни с кем ни о чем не договаривалась.
 
Зверху