Мер Слов'янська здала всіх: вона підтримує терористів і Росію, місцева міліція - теж
Джерело:
You must be registered for see links
You must be registered for see images
Мер Слов'янська здала всіх: вона підтримує терористів і Росію, місцева міліція - теж Мер Слов'янська Неля Штепа розповіла в прямому ефірі російському LifeNews про захоплення озброєними людьми будівель міської адміністрації та міліції. Штепа очолює місто, в якому був обраний нардепом Верховної Ради Олексій Азаров - син колишнього прем'єра України. Також Шпепа була помічена «з дарами» в заблокованій сепаратистами будівлі ДонОДА. Шпепа виклала свою версію захоплення озброєними людьми райвідділу міліції в місті російському ЗМІ. «Ми дізналися про захоплення о 8 годині ранку, мені зателефонували жителі і повідомили про це. У будівлі знаходяться понад 1000 осіб. Я запитала у них - хто вони, вони відповіли, що є донецькими ополченцями. Я багатьох знаю, це наші люди і вони виставляють вимоги про проведення референдуму. Ми всі згодні, я не можу їм суперечити, - повідомила мер Слов'янська. - Три дні тому я написала прем'єр-міністру України звернення, в якому повідомила, що треба сідати за стіл переговорів. Весь Слов'янськ сьогодні вийшов на вулиці міста і підтримує активістів. Зараз з будівлі міської адміністрації зняли український прапор і поставили на нього російський», - стверджує чиновниця. Неля Штепа розповіла про те, що вона виступає проти збройного придушення дій активістів владою України: «Все місто стало щитом, захищаючи хлопців, які захопили будівлю. І якщо влада України спробує подавати повстання, загине величезна кількість цивільних людей.Цього не можна допустити. Якщо хтось піде проти людей, то проллється кров і їм не відмитися, - вважає Неля Штепа. - Особисто я не допущу цього, я стою на сторожі свого міста. Ці люди прийшли до нас з миром, у них немає агресії по відношенню до нас. Донецька міліція сьогодні з народом, який прийшов. Ми мирний народ, брат проти брата не піде». Мер Слов'янська також повідомила, що весь місто виступає за проведення референдуму. «Ми будемо проводити референдум, те що відбувається у нас, говорить про те, що владі України необхідно задуматися. Я впевнена, що вони завтра оголосять про рішення проведення в регіонах України референдуму. Правда, мені цікаво, чому вони раніше не запитали у народу, чого він хоче? - задається питанням мер Слов'янська. - В місті 92 відсотка підприємств працює з Росією і для нас важливі партнерські відносини з цією країною. Слов'янськ вважає Росію своїм страшим братом, ми - Донбас і росіяни - рідні по крові і ми не будемо воювати з Росією. Ви чуєте, городяни на вулиці скандують "Молодці", київська влада повинна почути, що народ хоче діалогу, хоче стабільності, миру і порядку», - стверджує Штепа. Вранці 12 квітня прихильники федералізації захопили будівлю міліції і міськадміністрації Слов'янська. Мер Слов'янська Неля Штепа, розповіла, що люди, які захопили будівлю міськадміністрації, назвали себе прихильниками обласного народного ополчення і народного губернатора Павла Губарєва. Однак, за даними МВС України, в будівлі райвідділу знаходяться 15-20 озброєних невідомих осіб. "Сьогодні близько 9-ї ранку люди в камуфляжі захопили райвідділу міліції в Слов'янську Донецької області. Тут реакція буде дуже жорсткою, тому що є величезна різниця між протестувальниками і терористами", - наводяться слова міністра Авакова на сайті МВС України в суботу. фото
Джерело: