В Сумах Акція Вставай Україно 27 квітня 14:00 Майдан Незалежності

setty

Граф
Чем человек отличается от барана?
Когда режут отару баранов, каждый баран терпеливо ждёт своей очереди, и даже не пытается возмущаться.
Чем человек отличается от свиньи?
Свинья не способна поднять голову выше шейных позвонков, таким образом она не может посмотреть на небо, а смотрит только перед собой.
Это вам пища для размышлений.
Из всех признаков которые отличают барана и свинью от человека вы взяли то что необходимо для своей идеи. Это называется подгон фактов. С тем же успехом можно было родить что-то вроде "чем отличается асфальт от человак - асфальт лежит и по нему топчатся, человек же стоит и топчется по асфальту" - много мудрости в этом? Из этого ничего не следует. Жизненный опыт учит что люди так же как и бараны позволяют себя резать и так же как свиньи не дальновидны. Более глубокий жизненный опыт учит что люди не одинаковы, все до ужаса разные и в развитии и в активности и во многом еще. Но ничто, даже баранье существо, никоим образом не способствует бунту ради бунта, ради самого процесса, ради нарушания гармонии и ради хаоса а именно об этом вы говорите в этом посте
Восстание против власти (любой) способствует ощущению себя Человеком.
Покорность власти (любой) способствует ощущению себя рабом.
Лидеры восстания не имеют значения, восстание важно само по себе.
P/S
Хотелось бы поставить пару плюсов постам досовсокго прерывания (ну возможно этот ник означает что-то другое, тогда пардонте) и пожелать ему дальнейшей трезвости в своих высказываниях.
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: В Сумах Акція Вставай Україно 27 квітня 14:00 Майдан Незалежності

Более глубокий жизненный опыт учит что люди не одинаковы, все до ужаса разные и в развитии и в активности и во многом еще.
Ви помиляєтесь. Є непогана замітка на дану тему:

На початку століття душею маленької людини займались Чехов у Росії та Фрейд у Відні. Фрейд вказав на те, що до багатьох душевних рухів не варто ставитись з містичним жахом, обожнюванням чи чеховським замилуванням.
Природа багатьох проблем чисто фізіологічна, до їх вирішення потрібно підходити не з естетичним критерієм, а з клізмою. Чеховська маленька людина складається з едіпового комплексу простатиту та підсвідомого страху кастрації.
Найчастіше те, що ми сприймаємо за прояви нашої волі, є лише проявами суспільної інерції або роботою рефлексів. Себто, тут людина не проявляється як особистість. Моя думка про квадрат гіпотенузи нічим не відрізняється від його думки про суму квадратів катетів, отже, і в цій думці я не виступаю як особистість, як осібне. Як особистість у цій думці виступає лише Піфагор, міфічна істота. Це - насторожує. Чи не міфологізуємо ми особистість?
І дійсно, якщо особистість визначається лише спрямуванням рефлексії, то рефлексія спрямована в порожнечу. Якщо у нас не одна душа на всіх, то чим моя душа після смерті відрізняється від твоєї? Мова, вся здатність спілкування, культура взагалі, грунтуються на однаковостях. На тому, що більшість подразників викликають у різних людей подібні реакції. Людей систематизують за фізичними типами, яких небагато. Іще менше психологічних типів. Можна типологізувати за будь-якими характеристиками і завжди таблиця не буде великою. Може бути багато варіантів сполучень, проте все одно сьогодні живуть десятки тисяч таких самих, як ти. Коли-небудь опинившись у пеклі, ти займеш своє місце у величезному натовпі тебе. Тоді ти нарешті втратиш будь-які ілюзії стосовно власної індивідуальності. І це буде перша з приготованих для тебе тортур.
Антична амфора витончено красива. Проте амфори не експонують в музеях, їх мільйони. Радіють, коли їх знаходять, бо за їх допомогою можна датувати все те сміття, яке знаходиться з ними в одному археологічному шарі і яке, на відміну від них, є цінністю безвідносною до інших артефактів. Потворні ліплені баняки присутні у музейних вітринах замість амфор. І це насторожує. Невже убогим приготоване Царствіє Небесне, а нас не візьмуть?
Наївні вважають, що достатньо народитися для того, щоб одержати безсмертну душу. Проте, жорстоке середньовічне уявлення мало рацію.
Більшість людей позбавлені душі і є лише знаряддями, що говорять. Душа надається разом зі шляхетністю (у формі герба, чи громадянства міста-держави). Від такої людини очікуються особливі якості, особлива готовність, особливі зацікавлення. Душа є ознакою готовності до подвигу і проявляється лише в подвигах. Подвиг — заперечення суспільної інерції. Це та унікальність, осібність, яка є коренем слова і суттю явища.
"Господи, якщо вони такі як я, то навіщо мене так багато?" — здивувався колись Юрко Топчій, споглядаючи всіх тих людей, котрі нахабно бажали нюхати той бузок, який шляхетно мали намір нюхати ми.
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: В Сумах Акція Вставай Україно 27 квітня 14:00 Майдан Незалежності

Но ничто, даже баранье существо, никоим образом не способствует бунту ради бунта, ради самого процесса, ради нарушания гармонии и ради хаоса а именно об этом вы говорите в этом посте
Українець живе так, ніби в нього є справи важливіші за життя. Його найцікавіші складові – пригоди, мистецтво, молитва завжди відкладаються на потім і ніколи не бувають реалізовані.
Трудящі часто запитують: а хто буде після того, як "геть усіх"? І я завжди ніяковію, бо в української нації таки жіноча психологія. Чоловік відчуває, що бунт або, скажімо, сексуальний акт - цінні самі по собі, навіть якщо потім ми не одружимось.
Я відповідаю так: ви їдете в купе з хуліганом, він блює вам на голову, проливає на ваші штани самогон, забирає у вас гаманець. Якби на вашому місці був, а хоч би й француз, він викинув би хулігана з купе, але ви українець, ви задаєтеся питанням – хто буде моїм попутником після хулігана, може не фахівець, може з партії регіонів, може неголений вбивця?
Коротше, думайте собі далі, поки українська політична еліта перетрушує вашу валізу.
 

Vic_51

Миссионер
Т.е. вы предлагаете просто сидеть и терпеть?
Да нет, смириться с таким сложно. В поезде проще - нетолерантными методами можно угомонить одного, на этом успокоиться. В реальной жизни всё сложнее, совершенствование системы предпочтительнее её разрушения. Объясню почему я так считаю: на революционных обломках моментально найдутся люди, потом группы людей которые начнут перераспределять ценности в свою пользу, затем и вся власть будет ими благополучно прибрана. С учётом того что честность и порядочность сейчас больше исключение чем правило, грозит именно такая постреволюционная перспектива.
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: В Сумах Акція Вставай Україно 27 квітня 14:00 Майдан Незалежності

Вискарь кому отдали ? Кличку ?
Колюне Чернотицкому, я полагаю.

Да нет, смириться с таким сложно. В поезде проще - нетолерантными методами можно угомонить одного, на этом успокоиться. В реальной жизни всё сложнее, совершенствование системы предпочтительнее её разрушения. Объясню почему я так считаю: на революционных обломках моментально найдутся люди, потом группы людей которые начнут перераспределять ценности в свою пользу, затем и вся власть будет ими благополучно прибрана. С учётом того что честность и порядочность сейчас больше исключение чем правило, грозит именно такая постреволюционная перспектива.
Таких людей и их группы благополучно отстреливали в забвенном СССР в годы его расцвета. Потом отстреливать перестали - итог вам известен.
Система должна быть налажена. Если ты зашел в купе, начал дебоширить, но выгреб люля - сосед уже трижды подумет, а стоит ли дебоширить в этом купе? Если же ты надебоширил, а тебе за это ничего - то сосед тоже не откажется от дебоша.
 
Зверху