Всем Частным предпринимателям на едином налоге посвящается

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Всем Частным предпринимателям на едином налоге посвящается

А в торгівлі в таких умовах навпаки - менше заробив - більше заплатив?
Для того, аби платити відсоток від прибутку - треба знати скільки ж таки складає той прибуток. Потрібні засоби контролю і обрахунку.
Але проблема в тому, що якщо ввести контроль, то більшість бариг платитиме значно більше ніж 200 грн. і ні в які рамки, описані спрощеною системою не влізе. Саме тому вони і підняли галас.

За копійки не йшли в рабство на його заводи та шахти, а також не голосували за тих, за кого накаже директор заводлу - тепер вибору все менше, і скоро зовсім не буде.
Там, де розташовані шахти - вибору як не було, так і немає. І кодекс в цьому плані нічого не змінив. Так само як і в Сумах: як не працювали сумчани в донецьких шахтах - так і не працюють, як стояли на ринку - так і стоять.

Роман

http://legaloffice.com.ua
Для того, аби платити відсоток від прибутку - треба знати скільки ж таки складає той прибуток. Потрібні засоби контролю і обрахунку.
Але проблема в тому, що якщо ввести контроль, то більшість бариг платитиме значно більше ніж 200 грн. і ні в які рамки, описані спрощеною системою не влізе. Саме тому вони і підняли галас.
Протестували, як раз проти доплат до ПФУ та прав податківців щодо обшуку житла ФОП, а не проти котролю - не треба перекручувати.

Доречі, не відходьте від теми - чому це в торгівлі відсоток з доходу не такий як з виробництва? ))))

І чому ви вважаєте, що ФОП на ЄП не може бути виробником, а є виключно торговцем?

Там, де розташовані шахти - вибору як не було, так і немає. І кодекс в цьому плані нічого не змінив. Так само як і в Сумах: як не працювали сумчани в донецьких шахтах - так і не працюють, як стояли на ринку - так і стоять.
Вибір був - і в Сумах і в Донецькому регіоні - скрізь є попит на товари та послуги. Але втрата слухняного та безпорадного електората не вигідна власникам великого бізнесу - ото ж і маємо те що маємо.

Останнє редагування модератором:

Stein

Well-Known Member

Виробицтво душить саме наша "досконала" та "прозора" (181 місце в світі) загальна система оподаткування.
Я пропонував спрощену систему: 15% від прибутку. Але з відповідними засобами контролю, аби знати скільки складає той прибуток.
Все просто і зрозуміло: по накладник (або касовому чеку) купили - по накладних (або касовому чеку) продали. Додали документи на зарплату, порахували прибуток, заплатили 15% податку. Простіше і прозоріше - просто не можливо.
Але тут одразу взвили і почали розповідати різного роду відмазки про касові апарати, накладні і т.д. і т.п. І ні хто з захисників "підприємців" не погодився на таку процедуру.

Протестували, як раз проти доплат до ПФУ та прав податківців щодо обшуку житла ФОП, а не проти котролю - не треба перекручувати.
Щодо обшуку житла - це все казки для тих, хто не читав кодекс. І я це вже тут доводив.
Щодо доплат до ПФ - то розкажіть мені, чому найманий працівник у ФОП маж працювати за іншою схемою, ніж такий самий найманий працівник у ТОВ? Чому ТОВ має платити 30% податку на зарплату, а ФОП - ні? Це справедливо?

Доречі, не відходьте від теми - чому це в торгівлі відсоток з доходу не такий як з виробництва?
Зараз він однаковий.

І чому ви вважаєте, що ФОП на ЄП не може бути виробником, а є виключно торговцем?
Може. Але стає ним дуже рідко, бо це більш затратно, менш прибутково і вимагає більш ретельних прорахунків і зусиль. Тому мало хто хоче ускладнювати собі життя.

Вибір був - і в Сумах і в Донецькому регіоні - скрізь є попит на товари та послуги. Але втрата слухняного та безпорадного електората не вигідна власникам великого бізнесу - ото ж і маємо те що маємо.
Там, де є шахти - цілі села повним складом на тих шахтах працюють, бо іншої роботи там отродясь не було. І розмір "попиту на товари" в тих селах не дозволяє всім разом перейти в торгівлю. Цього не було до кодексу, не стало і після.
В Сумах же отродясь шахт не було, і народ як до кодексу барижив по ринках, кіосках і магазинах - так і після кодексу барижить там же. Навіть побільшало бариг. І в шахти, чомусь, їхати не спішать.

Elk_Polite

+38О6З7бЗЗ85О my phone
Re: Відповідь: Всем Частным предпринимателям на едином налоге посвящается

Я цього не бачу. І не відчуваю, як пересічний громадянин. Шкарпетки житомирські все ще продають, чіпси пакують, пиво розливають, молоко на полицях присутнє. Що там ще наша країна бариг та спекулянтів виробляє? Все є, нічого не закрилося. І виробників вікон менше також не стало.
Купите очки! Хотя может и это вам не поможет?! Если видеть не хотите - то и не видети!
Як раз виробництву і вигідна відсоткова ставка: менше заробив - менше заплатив. Відсотковий податок не вигідний лише торгівлі. І саме вона всіх збурює проти того кодексу.
Наверно какому то абстрактному "производству" которое плавает в заплывших жиром мозгах чиновников - видимо - да. А реальному которое что то производит - нет! Мне было гораздо удобней уплачивать единый налог за себя по 50% на 10 нанятых работников на производстве, установке и продаже, но теперь доплаты увеличили, а колличество работников сократили до 4х - естественно все работавшие на производстве - уволены, на монтаже сокращены на половину! Вот это реально! И я знаю много производств - металообработка, переработка С\П, пищевая промышленность - где сокращено колличество людей в производстве, но торговля оставлена, т.к. она более выгодна в новых условиях...

При тому, що ніхто не буде відкривати майстерню по ремонту телевізорів і заробляти 1000 грн. на місяць весь час копирсаючись у схемах, коли за ті ж гроші можна купити кілька палаток зі шкарпетками і заробляти 10 000 грн. на місяць не особливо напружуючись мозком.
Есть люди которые хотят делать то что умеют - например ремонтировать, производить, налаживать ,а не хотят продавать. При "старом" кодексе они этим занимались и кроме удовольствия от работы получали и доход в 1000-3000гривен ,с изменением ставок платить пришлось на 600 грн больше, а заказчиков стало в разы меньше - вот и пришлось многим мастерским закрытся...
Но я отдаю себе отчет что понять как это получать удовольствие от того что что то сломанное - заработало, вам не дано и не пытаюсь это обьснить...это ведь не бабло на откаты пускать...
Виробництво душить не податковий кодекс - його душать бариги. В капіталістичному суспільстві більше розвивається та галузь, що приносить більше прибутку. Так от щоб в країні розвивалося виробництво - держава має зробити так, щоб торгівля приносила прибутку менше за нього.
Производство душит налоговая, служба захисту прав громадян ,антимонопольный комитет, держстандартметрология, тупоголовые чиновники, но не продавци которые продают то что производит производитель - как то постарайтесь это понять своим умишкой?!
Ну про що ви говорите? Ну який сговор? Ахмєтов піде на центральний ранок в палатках торгувати? Яким чином торгівля Нахраповим колготками на сумському ринку може заважали металургійному бізнесу олігархів з ПР?
Сговор состоит в том что сделать не рентабельным торговлю в малых архитектурных формах: рынок, палатка, киоск, не большей магазин, а только формат супермаркета. Супермаркет может себе позволить закупать товары у афилированной структуры с урисдикцией в Кипре, где налоги 3-5%, а не 60-70 как на украине, а сдесь делать наценку 2-3% и снее платить налоги в украине...
Сейчас как раз происходит захват крупных сетевых супермаркетов с целью смены собственников на владельцев ПРартии...

Stein

Well-Known Member

Купите очки! Хотя может и это вам не поможет?! Если видеть не хотите - то и не видети!
Покажіть. Конкретні приклади масового закриття. Ви мені розповідаєте абстракцію, чиїсь домисли, а я вам говорю про те, що реально діється в місті.

Наверно какому то абстрактному "производству" которое плавает в заплывших жиром мозгах чиновников - видимо - да. А реальному которое что то производит - нет! Мне было гораздо удобней уплачивать единый налог за себя по 50% на 10 нанятых работников на производстве, установке и продаже
Платити 200 грн. за все - звісно ж вам зручніше. Але постає питання контролю. По суті нинішня спрощена система дозволяє завезти контрабандою комплектуючих, скрутити, назвати це "виробництвом" і продати далі. І це вже буде по факту - "білий товар", бо ніхто ніколи не зможе у вас спитати де ви то взяли. І це є не правильно. Така система відкриває не просто дірочку - вона відкриває цілі ворота для махінацій. Питання ж не у розмірі відсотків податку, а у тому, щоб це був саме відсоток від контрольованого обігу. Для виробництва, можливо, можна взагалі зробити і 1%, і платитимете ви менше 200 грн., але держава однозначно має знати: де ви це взяли, що ви з цього зробили, куди продали, і скільки на цьому заробили.

Есть люди которые хотят делать то что умеют - например ремонтировать, производить, налаживать ,а не хотят продавать. При "старом" кодексе они этим занимались и кроме удовольствия от работы получали и доход в 1000-3000гривен ,с изменением ставок платить пришлось на 600 грн больше, а заказчиков стало в разы меньше - вот и пришлось многим мастерским закрытся...
А чому раптом замовників стало менше?
Да і жодна з відомих мені майстерень не закрилася після прийняття кодексу.

Производство душит налоговая, служба захисту прав громадян ,антимонопольный комитет, держстандартметрология, тупоголовые чиновники, но не продавци которые продают то что производит производитель - как то постарайтесь это понять своим умишкой?!
Я ж вам кажу, що людина, яка хоче зайнятись бізнесом - в першу чергу дивиться на торгівлю, бо вона прибутковіша, і саме тому не йдуть у виробництво. В усьому світі держава підтримує саме виробництво. А у нас же вимагають підтримки "малого підприємництва" не розділяючи його на виробництво та продаж. А розділяти треба. І жодних преференцій торгівлі бути не повинно, натомість всі пільги мають спрямовуватися на підтримку виробництва.
Да, і стандартизувати не треба? Захищати права споживачів теж не треба?
Чиновники по суті сьогодні взагалі нічого не можуть. В місті твориться такий безлад, що і передати вам неможливо. У нас в історичній частині міста двоповерхову капітальну "прибудову" роблять, яка перекриває не лише тротуар, а й газон - а місто нічого вдіяти проти не може - немає повноважень. Будівельники просто посилають перевіряючих по сексуально-пішохідному маршруту, і кладуть собі далі. Реклама висить де тільки можна, МАФи стоять де притулили без жодних документів - а місто, чиновники нічого зробити з цим не можуть - немає повноважень. Ставити незаконно можна - а демонтувати незаконно встановлене - ні. І це називається "чиновники давлять бізнес"... Може годі вже байки переповідати?

Сговор состоит в том что сделать не рентабельным торговлю в малых архитектурных формах: рынок, палатка, киоск, не большей магазин, а только формат супермаркета.
І що, з прийняттям нового кодексу на ринку стало менше палаток? По місту поменшало МАФів?

Elk_Polite

+38О6З7бЗЗ85О my phone
Re: Відповідь: Всем Частным предпринимателям на едином налоге посвящается

Покажіть. Конкретні приклади масового закриття. Ви мені розповідаєте абстракцію, чиїсь домисли, а я вам говорю про те, що реально діється в місті.
Ну я конечно понимаю что т.к. в вашем окружении есть взяточники, коррупционеры, безделники и прочие выкидыши номенклатуры, а людей занимающимся производством и ремонтом - нет! То и закрытия то кого нет заменить нельзя! :lol: Но для тех кто видит свет только со стороны держвредителя и поборника ПРатии - должно быть заметно сокращение нескольких тысяч людей на таких крупных предприятиях как Химпром и Фрунзе?! Или это то же ни как не связано с налоговым беспределом на Украине??? :mrgreen:
Платити 200 грн. за все - звісно ж вам зручніше. Але постає питання контролю. По суті нинішня спрощена система дозволяє завезти контрабандою комплектуючих, скрутити, назвати це "виробництвом" і продати далі. І це вже буде по факту - "білий товар", бо ніхто ніколи не зможе у вас спитати де ви то взяли. І це є не правильно. Така система відкриває не просто дірочку - вона відкриває цілі ворота для махінацій. Питання ж не у розмірі відсотків податку, а у тому, щоб це був саме відсоток від контрольованого обігу. Для виробництва, можливо, можна взагалі зробити і 1%, і платитимете ви менше 200 грн., але держава однозначно має знати: де ви це взяли, що ви з цього зробили, куди продали, і скільки на цьому заробили.
Не было цели сделать хорошо людям - цель сделать хорошо приближенным к партии или ее спонсорам и как бы ваш промытый речевками мозг не пытался доказать что главное было забота о людях! По результатам этих действий видно что лучше становится приближенный, а обычным людям - все хуже и хуже
А чому раптом замовників стало менше?
Да і жодна з відомих мені майстерень не закрилася після прийняття кодексу.
Так вы и видите с десяток, а я это вижу изнутри, я ж не спорю с вами о способах вымогания взятки или "откатов" при распили бюджета - в этом вы специалист! А я профан т.к. вижу только то что попало на страници газет и частично в интернет, а с производством и услугами наоборот - у меня широкий круг знакомых занимающихся производством и ремонтом, т.к. я налаживаю и ремонтирую ту часть оборудование которое используется от шиномаонтажки и до металообработки и деревопереработки или пищевой промышленности и я отлично знаю изнутри как себя чувствуют эти производства...
А когда проплаченный ПРами троль пытается доказать что ни чего не изменилось - это уже не смешно и не грустно! Это повод задуматся а нужно ли жить в стране когда руководство страны проплачивает интернетным тролям что бы они рассказывали как все делается для блага народа - за его спиной обкрадывая всех!
Ведь главная причина дефицита бюджета не маленькое колличетво налогов которые собираются а огромная масса денег которая разворовывается из него в тот или иной способ...

Я ж вам кажу, що людина, яка хоче зайнятись бізнесом - в першу чергу дивиться на торгівлю, бо вона прибутковіша, і саме тому не йдуть у виробництво. В усьому світі держава підтримує саме виробництво. А у нас же вимагають підтримки "малого підприємництва" не розділяючи його на виробництво та продаж. А розділяти треба. І жодних преференцій торгівлі бути не повинно, натомість всі пільги мають спрямовуватися на підтримку виробництва.
Ой ли?! Как же так ай проморгали...
Да никто и не хотел... Что хотели - сделали, а это все разговоры в пользу бедных! Хотели кипр убрать - убрали бы, а так разговоры есть, а дела нет. За то когда хотели поднять пенсионный возраст, налоги, плату за газ ,свет и т.д. - сказали и сделали!
Нужно смотреть что делается, а не что говорится!

Я посмеюсь когда работникам жирненького места на госслужбе прийдется выходить на пенсию - а населения будет 26 миллионов и пенсия им будет выдаватся в мусорных баках ,кто первый...
Надеюсь что я на это буду смотреть, как и большинство здравомыслящих людей, заботящихся о своем будущем из другой страны! :cool:

ZhannaDobrinich

Well-Known Member
короче, снова 200 рублей отдавай в никуда, а потом придет очередная реформа и все сгорит.

Stein

Well-Known Member

сокращение нескольких тысяч людей на таких крупных предприятиях как Химпром и Фрунзе?! Или это то же ни как не связано с налоговым беспределом на Украине?
Здається, претензії до нового кодексу були саме в частині спрощеної системи та ЧПшників...
А щодо Фрунзе та Хімпрома - там у кожного свої причини, але це не питання даної теми.

Не было цели сделать хорошо людям - цель сделать хорошо приближенным к партии или ее спонсорам и как бы ваш промытый речевками мозг не пытался доказать что главное было забота о людях! По результатам этих действий видно что лучше становится приближенный, а обычным людям - все хуже и хуже
По-перше, я вам кажу не про поданий проект, а про свої пропозиції і своє бачення.
По-друге, мені, як "особо прібліжонному к власті", краще, чомусь не стало. Взагалі нічого не змінилося - як було, так і залишилось.

Так вы и видите с десяток, а я это вижу изнутри, я ж не спорю с вами о способах вымогания взятки или "откатов" при распили бюджета - в этом вы специалист! А я профан т.к. вижу только то что попало на страници газет и частично в интернет, а с производством и услугами наоборот - у меня широкий круг знакомых занимающихся производством и ремонтом, т.к. я налаживаю и ремонтирую ту часть оборудование которое используется от шиномаонтажки и до металообработки и деревопереработки или пищевой промышленности и я отлично знаю изнутри как себя чувствуют эти производства...
Я не бачу ситуації зсередини. Я бачу ситуацію ззовні.
Пророкували закриття торговців і ополовинення ринку. А він стоїть. Ви кажете, що проблеми у тих, хто обслуговує деревообробне на шиномонтажне обладнання? Але шиномонтажів менше не стало. І меблевих майстерень також. І ціни, як пророкувалося тут же, не "злетіли до небес". Я, як споживач, як пересічний громадянин, не бачу "краху малого бізнесу".

А когда проплаченный ПРами троль пытается доказать что ни чего не изменилось - это уже не смешно и не грустно! Это повод задуматся а нужно ли жить в стране когда руководство страны проплачивает интернетным тролям что бы они рассказывали как все делается для блага народа - за его спиной обкрадывая всех!
А де забрати зарплату? Мені вже, за вашими словами, багатенько там набігло...

Надеюсь что я на это буду смотреть, как и большинство здравомыслящих людей, заботящихся о своем будущем из другой страны!
А навіщо ви тоді копирсаєтеся в цій, якщо мрієте про іншу? Навіщо напружуватись і намагатись щось комусь довести тут? Чемодан->вокзал->... Хто заважає?

Stein

Well-Known Member

Греки обіцяють повісити всіх своїх депутатів.

Греки пообіцяли повісити депутатів парламенту після того, як ті прийняли закон про новий податок на нерухомість.

Шибениці на площі Сінтагама вже звели, повідомляє Euronews.

Нову хвилю гніву викликала новина про ухвалення закону про новий податок на нерухомість.

Про цей надзвичайний захід було оголошено на початку місяця.

Уряд розраховує виручити два мільярди євро вже цього року.

Проте маніфестанти закликають не платити новий податок.

З ними абсолютно згодні, в першу чергу, дрібні підприємці - власники магазинчиків і кафе: вони і так потерпають від різкого скорочення числа клієнтів.

Проти заходів економії виступають і поліцейські: їх, як і інших представників держструктур, скорочення зарплати і робочих місць стосуються в першу чергу.

Очікується, що різного роду страйки і акції протесту йтимуть в Греції весь тиждень.

You must be registered for see images
Так протестують підприємці Греції. А як протестуєте ви?

Светлана Александровна

меркантильная скептичка
Модератор
Stein,Вам ещё не надоел вопрос "А Вы що...???"
Угомонитесь уже.Что делаете ВЫ,для того,чтобы в этой стране жилось лучше? Что делаете Вы кроме того,что протираете попой стул на работе и натираете мозоли на пальцах печатая очередное подстрекание?
Занялись бы чем то полезным.Сходите в детский дом поиграйте с детками и расскажите как прекрасна страна в которой они живут,научите их рідній і чарівній мові.Создайте партию и выразитесь против чего же Вы на самом деле.Организуйте акции протестов ,печатайте листовки,призывайте народ к действиям в реальной жизни.
А пока у Вас лишь один призыв" Посмотрите на меня я такый гарный и вумный"! А они всё проходят мимо и мимо...

Зверху