xxxFAFNIRxxx
Вечный студент :)
Не так страшна религия, как её последователи.... хотя вернее не последователи, а неосознанные фанатики...
You must be registered for see links
Давайте про "справжнє" христианство не будем рассуждать с позиции "а я слышал, что..." В Новом Завете написано "не убий" без оговорок (неважно кого - врага, колдуна, вообще - не убий). А что там в Ветхом для иудеев писалось, так там много чего написано, ну так в Новом некоторые постулаты были отменены. Т.е. этот львовянин с христианством не имеет ничего общего, фанатик, наковырявший цитат из текста, а общей картины не видящий. Если вы читаете Библию, церковь посещаете, то это еще не значит, что вы христианин. "По плодам узнаете их" (Матфея 7:16)Миролюбне християнство
Ї
"Чаклуна і ворожки не лишай у живих". (Вихід, 22:18)
"Нехай не знайдеться між тобою такий, хто переводить свого сина чи дочку свою через огонь, хто ворожить ворожбу, хто ворожить по хмарах, і хто ворожить по птахах, і хто чарівник, і хто викликає духа померлого та духа віщого, і хто питає померлих. Бо гидота для Господа кожен, хто чинить таке, і через ті гидоти Господь, Бог твій, виганяє їх перед тобою."(1 Царств 15:23)
"А ...чарівникам, і ідолянам їхня доля в озері, що горить огнем та сіркою, а це друга смерть" (Одкровення, 21:8)
Ось вам справжнє християнство, про яке багато хто розповідав, що воно ніби-то остаточно «цивілізувалося» і тепер "ніяке".
Під час поїздки патріарха Кирила на Сахалін у вересні 2010 року він на прийомі, організованому губернатором Сахалінської області Олександром Хорошавіним, зізнався, що особисто добре знав Мартіна Лютера Кінга. А за рік до цього зробив ще більше одкровення, яке коментувалося в російських Інтернет-виданнях – мовляв, у 1968 році він зустрічався з Мартіном Лютером Кінгом, і той йому сказав: «У мене є мрія…» Якщо зіставити ці факти, то виходить, що Володимир Гундяєв був пострижений у монахи й одержав ім’я Кирило в 1969 році, у 1970 закінчив Ленінградську духовну академію, уперше за кордоном він побував у 1979 році. А Мартін Лютер Кінг був застрелений у Мемфісі 4 квітня 1968 року. Коли Кінг виголошував свою знамениту промову «У мене є мрія», пану Гундяєву було 17 років, він працював техніком-картографом у Карелії в Північно-Західному геологічному управлінні. Як міг нікому не відомий сімнадцятирічний хлопець, що за життя Мартіна Лютера Кінга ніколи не виїжджав з Радянського Союзу, зустрітися з ним, для багатьох досі залишається загадкою.
На початку дев’яностих років у Росії вибухнув скандал, пов’язаний з архівами КДБ. Як з’ясувалося, більшість єпископів Російської православної церкви були активними співробітниками КДБ. Здавали інформацію про своїх віруючих, одержану на сповіді, розповідали про висловлювання й особисте життя священиків, про те, хто з радянських людей хрестив дітей.
У 1992 році Архієрейський собор створив комісію, яку очолив єписком костромський і галицький Олександр. Вивченням архівів займалися тодішні депутати, священики Гліб Якунін і Лев Пономарьов. Тоді в ЗМІ просочилася інформація, що Кирило, який уже був митрополитом, теж пов’язаний з КДБ і мав псевдо Михайлов. Кирило почав скуповувати архіви КДБ. Зібравши компромат на верхні ешелони кліру, він маніпулював документами, залякував своїх ворогів серед єпископів, а коли Алексій ІІ намагався вплинути на нього, то в ЗМІ відразу з’являвся копромат на тодішнього патріарха Російської православної церкви. Особливо жорстко використав куплену в спецслужб інформацію Кирило на Архієрейському соборі під час виборів патріарха.Основні конкуренти Кирила брати Капаліни, митрополит калузький Климент і архиєпископ тобольський Дмитро, стали жертвами його чорного піару. Залякавши компроматом неугодних йому вищих церковних чиновників, Кирило став патріархом Російської церкви.
Давайте. Справжнє християнство існувало за часів Хрестових походів та вогнів Інквізиції, а не за часів вінчання педерастів та заборони розп'ять через "толерантність".Давайте про "справжнє" христианство не будем рассуждать с позиции "а я слышал, что..."
"Заповіді" писались якось задовго до Христа, якщо мені не зраджує пам'ять. Тож що ви там казали про "багато чого написано"? А, точно:В Новом Завете написано "не убий" без оговорок (неважно кого - врага, колдуна, вообще - не убий).
Так от там так само і про "не убій" (доречі тут ще є певні питання щодо перекладу значення фрази) "написано"...А что там в Ветхом для иудеев писалось, так там много чего написано
Скорее, ДО Крестовых походов. И уж никак не во времена "толерантности". Так у нас, вроде ж нет такого, а случай у нас произошел... При чем здесь ваша реплика о "настоящем" в данном случае?Давайте. Справжнє християнство існувало за часів Хрестових походів та вогнів Інквізиції, а не за часів вінчання педерастів та заборони розп'ять через "толерантність".
"Не убий, не укради" - я об этих заповедях, их дал Христос, отмечая: "Написано...." (имеется ввиду, в Ветхом завете), " а я вам говорю....""Заповіді" писались якось задовго до Христа, якщо мені не зраджує пам'ять.
Спорить не буду, неточности/ошибки, домыслы - все это возможно, но только сейчас руководствуются сегодняшней редакцией Библии, т.е. написано - "не убий" и без оговорок и уточнений, значит все свои амбиции "а я ща тут всем покажу, ато живут они неправильно" придется похоронить. Иначе - не отличается этот человек ничем от того же "нечестивого". А что вы там из Откровения приводили -про колдунов и книжников - с точки зрения Библии заниматься "погружением грешников в геену огненную" не человеку отдано, вот и нечего брать на себя ношу, не для тебя приготовленную.Так от там так само і про "не убій" (доречі тут ще є певні питання щодо перекладу значення фрази) "написано"...
Немає якого? У нас хіба є Церква? У нас є Християни?Так у нас, вроде ж нет такого, а случай у нас произошел...
То є неточність перекладу. Сучасна трактовка - переклад жахливо "літературний".но только сейчас руководствуются сегодняшней редакцией Библии, т.е. написано - "не убий" и без оговорок и уточнений
Суть Християнської Церкви - це її претензія на виключне становище. На те, що Церква має стояти "над", над усім: над королями, над феодалами, імператорами. І лише Господь може стояти вище за Церкву. Християни побудували Церкву лише завдяки тому, що не визнавали нічого на землі вищого за Церкву, її слово та рішення. Церква могла брати на себе відповідальність за все, а сама могла відповідати лише перед Богом. Це були великі часи - за Церкву були готові вбивати, були готові вмирати.А что вы там из Откровения приводили -про колдунов и книжников - с точки зрения Библии заниматься "погружением грешников в геену огненную" не человеку отдано, вот и нечего брать на себя ношу, не для тебя приготовленную.
Нема вінчання педерастів та заміни "шануй батька та матір" на "шануй батьків" во ізбежаніє народних волнєній.Немає якого?
Сдается мне, что вы и сами имеете слабое представление, КАКИМИ должны быть христиане, а посему - не вам и решать, что у нас есть, а чего нет.У нас хіба є Церква? У нас є Християни?
В данном случае, это не имеет значения, все руководствуются современным переводом, а там написано "не убий".То є неточність перекладу. Сучасна трактовка - переклад жахливо "літературний".
В Библии нигде не написано - "убить за веру". Умереть за веру - есть такое, убить - нет. А что там казаки да князья за веру русскую убивали, так они ничем не отличались от убийц. И неважно за что. Не стоит скучать по сборищам полуварваров, блудившим направо-налево, пьянствовавшим до посинения, жен лупившим ("а чого вона сопе"), а потом бежавшим в церковь и, выйдя из которой, продолжавшим то же самое. Не самый лучший пример христианина. Если вы рассматриваете церковь как идею объединения народа, то да, за Русь Православную шли и умирали, и врага били, а если церковь - как спасение, то ваши посылы здесь изначально не к месту.Це були великі часи - за Церкву були готові вбивати, були готові вмирати.
А сьогодні, коли "церква" скотилася до подібних вашим трактувань Святого Письма - вона являє собою жалюгідне збіговисько попів-педерастів та полоумних розповсюджувачів листівок.
Ты я смотрю прям сейчас готов принять ислам? Тебя видимо и принуждать не надо?В Библии нигде не написано - "убить за веру". Умереть за веру - есть такое, убить - нет. А что там казаки да князья за веру русскую убивали, так они ничем не отличались от убийц. И неважно за что. Не стоит скучать по сборищам полуварваров, блудившим направо-налево, пьянствовавшим до посинения, жен лупившим ("а чого вона сопе"), а потом бежавшим в церковь и, выйдя из которой, продолжавшим то же самое. Не самый лучший пример христианина. Если вы рассматриваете церковь как идею объединения народа, то да, за Русь Православную шли и умирали, и врага били, а если церковь - как спасение, то ваши посылы здесь изначально не к месту.
как инфа из этой ссылки касается темы? Выплеск раздражения? Парня убили за отказ принять ислам... С позиции христианства он принял смерть за веру. Сегодня такое тоже бывает, не только в древние времена.Ты я смотрю прям сейчас готов принять ислам? Тебя видимо и принуждать не надо?
You must be registered for see links
Християни мають бути такими, які побудували Церкву. А зараз є лише такі, які її руйнують.Сдается мне, что вы и сами имеете слабое представление, КАКИМИ должны быть христиане
Сучасним перекладом керуються рознощики листівок. Християн немає серед них.В данном случае, это не имеет значения, все руководствуются современным переводом, а там написано "не убий".
По-перше, заборони також немає. А по-друге - поверніться до початку суперечки, я наводив вам цитати.В Библии нигде не написано - "убить за веру". Умереть за веру - есть такое, убить - нет.
Коли існувала Цекрва і були Християни - за подібні виходки, горів би живцем весь той свинячий аул. Але сьогодні немає християн, тому nobody cares...С позиции христианства он принял смерть за веру.
"Церква визначала так: «Розумієте, от ви тут у нас король, тут вас всі слухаються, — але суть у тому, що королем ви можете стати тільки в тому випадку, якщо я вас миропомажу, якщо я здійсню обряд. Якщо я не здійсню обряд, ви не будете ніяким королем. Хто ви такий? Ви король? Ви феодал? Ви герой? Ви найголовніша людина в цьому суспільстві? Так ось, ваша основна функція — захист церкви. Спочатку ви захищаєте церкву, потім ви захищаєте сиріт і вдовиць, потім ви захищаєте феодальні цінності, а вже потім ви можете робити все, що вам заманеться. Яке б ви не були собі «цабе», ваша основна функція — захищати Церкву. Тому, що я над вами, я над всім. І тільки Церква є тим, заради чого весь ваш світ існує.А что там казаки да князья за веру русскую убивали, так они ничем не отличались от убийц. И неважно за что.