Відповідь: Re: Президент Ющенко призвал в следующем году убрать все памятники тоталит
А вам не кажется, что есть приоритеты...
Проще всего заботится о нации словами, памятниками... Рассекречивать документы, показыватьк акие плохие были Сталин и иже с ними... Нужно дело..
Но это больше напоминает изобличение кока в краже мяса на тонущем Титанике... Дело нужное, но для начала надо корабль спасать...
Ні, мені так не здається. Як казав один форумчанин під Вашим постом треба написати жирним шрифтом "ИМХО". Ви виссловолюєте свою дмку так, наче це вже беззаперечна аксіома, що не потребує доказів.
А моя думка, що водночас з економікою, господарством, промисловістю обов'язково повинна бути присутня і гуманітарна складова. Я розумію, що їсти треба всім. Але лише наїстися - це пріоритет тварин. А людина таки від них відрізняється... Чи змогла б вийти з післявоєнної кризи переможена Німеччина, коли б німці не були згуртовані однією ідеєю. Чи досягла б переможена Японія сучасного рівня, коли б японці не вірили, що вони унікальна нація унікальної країни, що перша зустрічає в світі схід сонця, їх імператор - син цього сонця, а вони всі його піддані? Нарешті, євреї ніколи не мали економіки, не мали промисловості, не мали сільського господарства (я не беру до уваги факти індивідуальної діяльності) - бо вони не мали своєї держави. Проте вони жили з мрією про таку державу, вони жили в різних країнах на різних континентах, проте всі були поєднані одним - думкою про те, що вони унікальний богообраний народ... І ця віра допомогла їм реалізувати свою давню мету - власну країну. А тепер вони мають і промисловість, і розвинену економіку, а ще до того, скажу без перебільшень, керуючись тією ж ідеологією унікальності і богообраності відіграють досить таки велику роль на світовій арені.
А на счет гимна это дело каждого государства..Между прочим Павло Чубинский написал наш гимн вдохновленный сербской песней мотивом и словами... И что? и ничего..отличный гимн..
А в России всегда были проблемы с гимнами... То Английский, то французский.. Последний хоть родной..
И вообще непонятно такое внимание к гимну России..Ну переписывают.. и что? Что ж им..Боже Царя храни (жуковского) возвращать? Музыка Александрова хорошая... Почему бы слова достойные не найти... И вполне логично было что переписал автор первых слов... (не будем сейчас вспоминать о соавторстве)
А еще не понятнее почему это смешно? простите меня..не понял юмора просто
))
А я і не намагаюся Росії наполегливо рекомендувати гімни для прослуховування, мову для спілкування, історію для штудіювання чи кандидата для обрання (на відміну від тієї ж Росії, яка ніяк не заспокоїться та намагається щось весь час рекомендувати нам). Обрали вони собі гімн - нехай і співають. Хоча, наскільки я пригадую, то "продушив" цей гімн Путін, бо переважна частина суспільства воліла за гімн бачити "Слався" Глінки. Це була б і данина традиції, і мало б глибоке історичне коріння, і в цілому нейтральний гімн. Але "гном" вирішив по-своєму.
Не розумієте, чому це не смішно? Ну, нічого не можу про це сказати. Ваша нереалізована ідея з українським пам'ятником, в якому залежно від обстановки міняються голови - це смішно, а ось російська реалізована ідея з гімном, в якому залежно від обстановки міняють тексти - це не смішно? Вважайте, як хочете. Принаймні ніхто нікого не змушує сміятися.