Те, що Ви не знаєте державної мови, - не привід хизуватись, а привід соромитись своєї неосвіченості.Являясь гражданином, совершенно не владею "мовою" от чего гражданином, собственно, быть не перестаю.
"Гражданін, соціум" - уся ця термінологія говорить про те, що Ви не є частиною української нації. І велика кількість таких же не дає українцям об'єднатись навколо національних цінностей, ідей, програм. А такими розмитими, ефемерними поняттями вам забили голову, щоб ні ви, ні Україна не пішли тим, шляхом ,яким іде уся Європа. Для німця - німецькі інтереси найважливіші, для поляка - польські ,для румуна - румунські. І тільки нашим совка і постсовкам зашили в голову чіп ,що українських інтересів немає, є інтереси "соціума". Якого соціума - марсіанського, російського, єврейського?Как гражданин являюсь частью социума для которого в миллион раз важнее мои профессиональные навыки нежели указанный вами несостоявшийся атрибут.
Мова - є форма мислення. Тому аналізуючи мову, можна дійти висновку, як і чим ви мислите.Ну а судить о человеке по его языку так же недальновидно как и придумывать подобные атрибуты. Хотя порядка ради можно признать что это "не добре".
Мова є основою нації, а не держави. У цьому наші з вами світоглядні розбіжності: для мене головними поняттями є народі нація, для вас влада і держава.Разве язык является основой государственности?
Этнократический принцип построения государства использовался последний раз в 17-18 веке... А мы вроде как уже в 21-ом. Хотя не даром национализм называют пещерным.
А вот и ничерта, никакого повода для стыда тут нет.Те, що Ви не знаєте державної мови, - не привід хизуватись, а привід соромитись своєї неосвіченості.
а про какой мы говорим, догадайтесь, про еврейский разве? Зачем задавать эти вопросы, они и в устной то речи глуповато выглядят, но сейчас вы ведь имеете возможность все обдумать прежде чем вылить то что бурлит в голове на письмо.Якого соціума - марсіанського, російського, єврейського?
не а с народом, а с языком. Хороше сказали кстати. С этим вашим украинским языком я лишь формально связан. Так же как Азаров лишь формально должен его знать. Формальность, понимаете? Без всяких практических последствий. В данном случае без последствий в плане его деятельность на посту чиновника.Тобто із цим народом Вас пов'язує лише формальна сторона.
присутствие у меня или у кого бы то ни было проф. навыков не означает отсутствия "высших ценностей". Не знание гос. языка (я подчеркиваю, гос., а не родного) не означает отсутствия "высших ценностей". Эти ваши националистические штучки вовсе не являют для меня "высшие ценности". Более того. Не должны являть!А ваші т.зв "профессиональные навыки" є не більше ,як ваш особистий варіант виживання найнятого працівника, позбавленого вищих цінностей, ніж заробляння заради проїдання.
По моему вы не правельно понимаете суть этой фразы. Вы должны анализировать то как я использую язык, а не то какой именно язык я использую чтоб прийти к упомянутым выводам. Но вы в любом случае не придете, идя этим путем, ни каким выводам. И выводы эти ваши тут никому не интересны и вообще не по теме.Мова - є форма мислення. Тому аналізуючи мову, можна дійти висновку, як і чим ви мислите.
Ну почему же, я худо-бедно читаю на украинском, заканчивал гуманитарную гимназию как-никак.P.S. Якщо ви усе це прочитали без словника, то ваша заява про незнання державноЇ мови - політичний блеф, посіяний в голови нашим людям нинішніми політичними реваншистами.
Не знаю, що й сказати... Вибачте, а в якій галузі Ви професіонал? За що Вас так віддано цінує той соціум? Що такого Ви зробили, чим можете похвалитися, що так авторитетно говорите про свої досягнення, і не менш авторитетно про знання державної мови? Ви написали геніальну книжку? Ви зняли видатний фільм? Ви відомий вчений, лікар, музикант? Якщо Ви авторитетна людина, то, можливо, справді до Вас треба прислухатися?Являясь гражданином, совершенно не владею "мовою" от чего гражданином, собственно, быть не перестаю. Как гражданин являюсь частью социума для которого в миллион раз важнее мои профессиональные навыки нежели указанный вами несостоявшийся атрибут.
"Запашна, співуча, гнучка, милозвучна, сповнена музики і квіткових пахощів - скількома епітетами супроводяться визнання української мови. І, зрештою, всі ці епітети слушні.
Той, хто зневажливо ставиться до рідної мови, не може й сам викликати поваги до себе".
Олесь Гончар
"По ставленню кожної людини до своєї мови можна абсолютнo точно судити не тільки про її культурний рівень, але й про її громадську цінність.
Істинна любов до своєї країни немислима без любови до своєї мови. Людина, байдужа до рідної мови, - дикун. Вона шкідлива за самою своєю суттю тому, що її байдужість до мови проявляється найповнішою байдужістю до минулого, теперішнього і майбутнього свого народу".
Костянтин Паустовський
"Людина вища за тварину здатністю до мови, але нижча за неї, коли негідно поводиться з мовою".
Сааді
"Мова - це історія народу. Мова - це шлях цивілізації і культури".
Олександр Купрін
"Слово рідне, мово рідна!
Хто вас забуває,
Той у грудях не серденько,
Тільки камінь має".
Сидір Воробкевич
Шкода, що зараз модно бути неосвіченим, обмеженим, інтелектуально бідним. Можу лише поспівчувати. Рівняйтесь і надалі на Януковича ,Азарова, Шуфрича та інших інтелектуалів.А вот и ничерта, никакого повода для стыда тут нет.
Должен? Ні, шановний, я вам нічого не "должен", крім, як я вже сказав, співчуття. Малокультурна людина, яка пишається своїми інтелектуальними вадами і роздає, не будучи спеціалістом і без потреби, діагнози опонентам - не викликає поваги і бажання спілкуватись.Вы должны анализировать то как я использую язык