"Мови" та "языки".

  • Автор теми Shurik-best
  • Дата створення

Дубляж фільмів якою мовою вам більш подобається?


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    578

Cergey...

Well-Known Member
Re: Відповідь: Re: Відповідь: "Мови" та "языки".

Тож, якою мовою повинні викладати у університеті? Російською? Виходить, викладання українською, це "не удобно", навіть більше, це неподобство, утиск прав мацменшини, а викладання російською, це "удобно" і нормально, всього на всього більшість громадян не зможе отримувати знання рідною мовою, за те росіяни будуть заволені.
Вы перепутали теплое с мягким.Преподавание на украинском тех предметов где неразвита база украинской терминалогии это утиск прав украинцев получающих высшее образование.
Переведите мне ""Триногина "функциональный анализ" " На украинский язык . Хотя бы страничку,и мы с вами поговорим о этом.
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: "Мови" та "языки".

Переведите мне ""Триногина "функциональный анализ" " На украинский язык . Хотя бы страничку,и мы с вами поговорим о этом.
Те, що ви не знаєте української термінології - зовсім не означає що її не існує.

Вся физика: теоретическая, статистическая, квантовая, твёрдого тела - на украинском.
Орлова? Українською? Я сумніваюся що вона її хочаб розуміє.
Дисциплины Протасовой на украинском. Борисенко - на украинском. Зубань - на украинском.
Кулік, Соколов, Вороб'йов, Онанченко, Новгородцев, Лопатченко - цілком російськомовні.

8,3 млн русских - это не иголка в стоге сена. Хватит для среднего европейского государства Это больше чем население Австрии, Болгарии, Дании, Словакии, Финляндии... и прочих государств
Знаєте, це як в тому анекдоті:
"Їдуть двоє турків в автобусі і розмовляють, що їх у Німеччині вже 3 мільйони і що вони все більше і більше можуть вимагати для себе привілеїв за рахунок корінних німців. Поряд сиділа старенька бабуся, явно старої закалки, слухала, слухала, потім встала, проходить мимо них і каже:
- євреїв у Німеччині колись теж було 6 мільйонів..."
;)
 
Останнє редагування:

hed1n.ru

стебанутый
Re: Відповідь: Re: Відповідь: "Мови" та "языки".

Кількість болгарської нацменшини в Україні складає більше 1 мільйона осіб,це теж не голка в скірді сіна,то може і болгарську зробимо черговою державною?Тільки болгари чомусь не заморочуються на рахунок дво-,або багатомовності,бо є приказка:"В чужий монастир зі своїм статутом не ходять"Тільки для російської громади ніяки правила не варті поваги,бо навіть себе і свою культуру вони не поважають,але постійно сунуть свого бридкого носа в інші країни з якимись міфічними претензіями на другу державну мову,територію і віру.
Не нужно нагло врать. По данным переписи болгар на Украине 204,6 тысячи. В национальном вопросе вы профан...
Ознакомьтесь
Русские сделали это государство вместе с украинцами, так что нефик тут говорить про чужой монастырь.
 

hed1n.ru

стебанутый
физики то были. а вот возможность писать на родном языке врядли у них была. Ведь всё национальное в любой стране союза душилось на корню. а как же , есть только один народ - "советский", и разговаривать он должен только на русском.
Так что не нужно тут уменьшать заслуги наших физиков. Москва всегда давила на Украину своими задвигами, с давних времен ещё.
Ну что за чушь... Полно было украиноязычных физиков в западных регионах и они без проблем писали и защищали свои кандидатские на украинском языке... в УССР на украинском было практически всё... Спросите у родителей на каком языке издавалась пресса в Сумах... Русскоязычную газету было найти проблематично.
 

hed1n.ru

стебанутый
Re: Відповідь: Re: Відповідь: "Мови" та "языки".

Страшні наслідки. Україна нарешті стане Україною і перестане постійно озиратись на Росію. У п'ятої колони зникне такий вагомий аргумент, як "невазможнасть преподавания технических наук на селюцком языке". Це страшно. Тож не дивно чому ви так панікуєте.
Удивительно, что вы не возмущались открытию нового агрегата на ДнепроГЭС. Там же русскоязычное АСУТП! И практически везде по пром. объектам русскоязычные системы управления :) Украинизируйте срочно!
 

hed1n.ru

стебанутый
Рекомендую: Феномен советской украинизации
Издательство: Европа
c. 256, 2006 г.
Мягкая обложка
ISBN: 5-9739-0079-7

 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: "Мови" та "языки".

Спросите у родителей на каком языке издавалась пресса в Сумах... Русскоязычную газету было найти проблематично.
За які роки? У мене є кіпи підшивок радянської преси і українською з всього того лише деякі з номерів журналу Перець...
Русские сделали это государство вместе с украинцами, так что нефик тут говорить про чужой монастырь.
А болгари не будували? І турки будували. І азербайджанці. Давайте згадаємо кожного поіменно і зобов'яжемо всіх знати його мову?
 
Останнє редагування:
Зверху