Питання походження українців і росіян.

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Відповідь: Re: ПРОИСХОЖДЕНИЕ УКРАИНЦЕВ И ВЕЛИКОРУСОВ В СВЕТЕ СЕПАРАТИСТСКОЙ „НАУКИ"

До речі, у Куліша є цікава думка щодо російської мови, якої він не цурався, оскільки вважав її не просто рідною українській, а власне українською, точніше староукраїнською, принесеною в Московію старими київськими вчителями, письменниками і церковниками.
Староукраинська мова - очень смешное словосочетание :) Особенно если учесть время появления терминов "Украина, украинский"... Тогда и слова такого не было, в это смысле. Лишь окраины были...

На відміну від росіян, шо розвиток їхньої модерної літературної мови відбувся через влиття народніх мовних елементів в церковнослов'янські рамки, успадковані від попередньої доби, — батьки українського т.зв. "літературного відродження" свідомо сперли книжну мову виключно на розмовну бесіду сільського люду Подніпров'я.
Лисяк-Рудницький, в Iсторичнi есе, Том I, стр. 20-21

Почитайте кстати Рудницкого, интересно пишет :)
І що це доводить? Дітям розказують зрозумілою мовою, не забиваючи їх голови речами, незрозумілими навить вже дорослим дядькам. Під Україною мається на увазі теріторія держави у якій вони живуть. Так само було і в совецьки часи, ми вивчали стародавню історії народів, які мешкали на теріторії СРСР.
Те що за основу української літературної мови була взята народна мова, якраз і доводить те, що вона і є рідною мовою. Як Ви уявляєте у селян на всій Україні, найбільш консервативного прошарка, який при своїй осідлості далі сусіднього села мандрував лише у крайніх випадках, з'явилась одна мова, до того ж не літературна? От з росіянами все зрозуміло. Була староболгарська, так звана "церковнослав'ятська". Були місіонери-монахи з Русі, які у мирському житті користувались рідною мовою, тою мовою, яка нелітературна - українська. І було населення, яке розмовляло різними мовами. Щоб утворити з цього населення слухняний народ його україномовні монахи навчали "церковнослав'янської". Наступні покоління монахів вже переймали у свою мову частину з мови корінного населення і навчали вже на ній. А далі носіїв цієї спотвореної мови, після проголошення Московськго ханства Росією, назвали росіянами.
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Відповідь: Re: ПРОИСХОЖДЕНИЕ УКРАИНЦЕВ И ВЕЛИКОРУСОВ В СВЕТЕ СЕПАРАТИСТСКОЙ „НАУКИ"

Дещо про древні роди (гаплогрупи):
Я вже схоже на це читав. Наведу декілька цитат з того сайту, може когось зацікавить більш детально ознайомитись
Братские арийские народы:
В процентах указана доля R1a от общей численности этносаРусские 47%
Поляки 60%
Украинцы 54%
Беларусы 47%
Чехи 40%
Словаки 45%
Киргизы 50%
Таджики 60%
Пуштуны 70% (Афганистан)
Белуджи 70% (Пакистан)
Панджабцы 80% (Пакистан-Индия)
Индия в целом 30%, верхние касты 100%
Экскурс в Древнюю историю рода

Арийский род R1a возник 10 000 лет назад где-то в северном Причерноморье, или на Балканах. Предположительно именно этот род изобрел колесо, сконструировал первые повозки и приручил лошадь, эти изобретения позволили ему оставить примитивное матриархальное земледелие и перейти на более эффективное кочевое скотоводство. Род быстро освоил всю полосу евразийских степей от Дуная до Забайкалья и значительно вырос, распавшись на множество племен.
Гаплогруппа N
You must be registered for see images

Род возник 10 000 назад на Юго-Западе современного Китая, в ходе миграции в районе Монголии он раскололся на две части, одни братья пошли на запад, и дошли до скандинавии, эта ветвь рода послужила основой этногенеза финно-угорских народов. Другие братья повернули на северо-восток и со временем образовали якутский народ.

Сейчас наибольшая концентрация рода наблюдается у финнов и якутов (80%). Гаплогруппа прослеживается в южном Китае, Бирме, Тайланде и Камбодже. В русском этносе N занимает второе место после R1a.
 

Вкладення

Yurij

observer
Re: ПРОИСХОЖДЕНИЕ УКРАИНЦЕВ И ВЕЛИКОРУСОВ В СВЕТЕ СЕПАРАТИСТСКОЙ „НАУКИ"

Ось тут добре видно що основу українського етносу 50/50 складають нащадки арійців і древніх европейців, а російського 50/50 арійці та сіверяни (фіно-угри). Наукові дані, що тут сперечатись.
 

Rodinal

Забанен
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: ПРОИСХОЖДЕНИЕ УКРАИНЦЕВ И ВЕЛИКОРУСОВ В

:lol: Та ніхто вашого народу не розділяє, навпаки, намагаємось всіляко сприяти його об'єднанню. Доносимо до вас правду, ваши корені, від яких ви відірвались.
Шо то этого не заметно пока. Какого "вашого народу" ? С чего вы взяли что здесь только украинцы ?
Я отнюдь не враждебно отношусь ко всему украинскому. Всё зависит от того, как и с какой целью это делается. например, всякие спекуляции на мове и любви к Украине - я сразу отфильтровываю. Для меня такой человек лжец.
И с какой статью в новостях появилось "новшество", подменяющее понятие "народ Украины" (многонациональный) на просто "українці". А если я другой национальности ?
Не пытайтесь делать это так же бездарно, как когда-то это делали коммунисты.
 

hed1n.ru

стебанутый
Re: ПРОИСХОЖДЕНИЕ УКРАИНЦЕВ И ВЕЛИКОРУСОВ В СВЕТЕ СЕПАРАТИСТСКОЙ „НАУКИ"

А батьки українського т.зв. "літературного відродження"(Котляревський, Шевченко і перед ними частково Сковорода) відкинули розрив між книжною і розмовною на користь останньої і стали писати мовою народу, а оскільки єдиної мови тоді не було, вони взяли ближчий їм діалект, який і заклали у фундамент майбутньої літературної мови. У цьому принциповарізниця між цими мовами, каже нам автор, російська є штучною із вкрапленнями народної, а українська народною.
Котляревский изначально "стебанулся" над Энеидой... Это был памфлет, а не попытка создания литературного языка. Но заочно он уже объявлен родоначальником укр. мовы :)
Автор "каже", что мова - "розмовна бесіда сільського люду".
Яке взагалі Новгород має відношення до Московії, крім того що Московія практично знищила усіх новгородців, пограбувала новгородськи церкви, спалила стародавне місто, як до цього Китайчик пограбував і спалив Київ?
Коста, в княжеских междоусобицах встречались и другие примеры )
Чего-то не вспоминаете о вражде Киева с Черниговом, со всеми вытекающими...

Вопрос что было с населением мифической страны Руси-Украины после Монгольского нашествия?
 
Останнє редагування:

hed1n.ru

стебанутый
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: ПРОИСХОЖДЕНИЕ УКРАИНЦЕВ И ВЕЛИКОРУСОВ В

Я і не заперечую, що це російськи історіки вигадали таку назву, щоб відокремити. Нібито крім Русі зі столицею у Києві існувала ще якась Русь. Запам'ятайте, шановні, які називаються росіянами. Вас обдурили. Є Росія - правонаступниця Золотої Орди. А є Україна, яка правонаступниця Русі. І все. Крапка. Повертайтесь до своїх коренів. Не хапайтесь за чужу історію, у вас є власна, не меньш почесна. Як ніяк, а володіння Золотої Орди були не меньш ніж у Римської Імперії.
:)
Кучка колоритных личностей, все занятие которых состояло в ношении народной одежды, пении народных песен да сочинении второсортных литературных произведений (с), объявила себя наследницей Руси :)
 

Yurij

observer
Re: ПРОИСХОЖДЕНИЕ УКРАИНЦЕВ И ВЕЛИКОРУСОВ В СВЕТЕ СЕПАРАТИСТСКОЙ „НАУКИ"

Вопрос что было с населением мифической страны Руси-Украины после Монгольского нашествия?
А было ли нашествие???
Наконец, мы подошли к одному из краеугольных камней российской исторической науки – монголо-татарскому игу. При внимательном изучении камень этот оказывается шатким. Изучать эту тему по российским источникам просто невозможно – описание ига сплошь и рядом изобилует откровенными нелепицами и логическими нестыковками даже соседних абзацев, не говоря уже о разных книгах и разных авторах.
 

hed1n.ru

стебанутый
Re: ПРОИСХОЖДЕНИЕ УКРАИНЦЕВ И ВЕЛИКОРУСОВ В СВЕТЕ СЕПАРАТИСТСКОЙ „НАУКИ"

О, Литвин... Светило науки, как Бебик и Плачинда.
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: ПРОИСХОЖДЕНИЕ УКРАИНЦЕВ И ВЕЛИКОРУСОВ В СВЕТЕ СЕПАРАТИСТСКОЙ „НАУКИ"

Якщо ви іншої національності то ні хто не забороняє вам їхати додому. Україна - мононаціональна держава за всіма міжнародними нормами. І в Україні є ожна єдина титульна нація - українці, себто і "народ України" - це теж українці, а всі інші - нацменшинства. І ставлення інтересів меншин вище за корінної нації щонайменше не логічно. Чи може ще в новинах кожного заїжджого зулуса по-батющкє згадувати?
 

hed1n.ru

стебанутый
Re: ПРОИСХОЖДЕНИЕ УКРАИНЦЕВ И ВЕЛИКОРУСОВ В СВЕТЕ СЕПАРАТИСТСКОЙ „НАУКИ"

Цю книжечку не читав, але добре пам'ятаю підручник "История СССР", який починався з кам'яног овіку і печерних людей на території СССР.
заметно) методология та же.
Только вот, большевикам и в голову не могло прийти, говорить о том что население Киевской Руси было советским народом. Но украинофилам - пришло.
 
Зверху