5 років тому День студента в Сумах відзначали голодуванням. Згадаємо

Petrovich-UA

Рухівець
13 листопада 2004 на всю Україну прогриміла "газова атака" біля приміщення Ковпаківського районного суду м. Суми. Зранку цього дня по домівках було заарештовано близько 10 осіб, яких міліція вже затримувала в ніч виборів за підозрою в учиненні безпорядків на сумській дільниці № 46. Їм було надіслано повістки з вимогою прибути на судовий розгляд їхньої справи, але сталося це через декілька годин після... завершення самого засідання. До того ж повістки було вкинуто до поштових скриньок, а не вручено особисто. Та вже наступного дня о шостій ранку до помешкань усіх цих людей завітала міліція, яка відвезла їх до Ковпаківського районного суду як звинувачуваних у хуліганстві і непокорі правоохоронним органам.

Зранку біля приміщення суду зібралося близько сотні родичів, юристів, представників ЗМІ та опозиційних активістів. Нікого з них на судове засідання не допустили. Звинуваченим дали по десять діб, хоча вони винними себе не визнали, а натомість заявляли, що свідки, які доводили їхню провину, підставні. Свого апогею конфлікт сягнув десь опівдні, коли міліція спробувала вивезти затриманих у невідомому напрямку, але люди цього не допустили, не зважаючи на опір з боку людей у цивільному, які називали себе міліціонерами, але представлятися відмовлялися. Після цього на місце події під’їхали близько 15 представників спецпідрозділів "Беркут" і "Титан" у бойовому спорядженні. Вони почали бити людей, що заблокували дорогу, міліцейськими кийками і застосували сильний сльозогінний газ. Також вони вирвали диктофон в однієї з журналісток і намагалися відібрати відеокамеру, але це не вдалося - і побоїще біля суду було зняте.

Допомоги потребували декілька потерпілих - переважно тих, кому газ потрапив в обличчя. Незабаром їх було госпіталізовано. Згодом з'явилася анонімна інформація, що засуджених розвезли по райцентрах Сумщини. Отож уже через декілька годин після інциденту 3-4 тисячі сумчан зібралися в центрі міста, аби висловити свій протест, а 26 студентів оголосили, що розпочинають безстрокове голодування, яке триватиме доти, доки невинні люди не вийдуть на волю, а нападників не покарають. Через кілька днів голодування було припинене, хоча добитися бажаного учасникам акції не вдалося.

Хроніка подій та фото на

Хто ще пам'ятає ці дні, а, можливо, хтось і брав участь. Поділіться спогадами і враженнями

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Якщо не помиляюся, то тоді нинішній мер м. Суми скуштував "демократизатора" та "понюхав" газу... Не так давно читав в "Панорамі" постійну рубрику "Подвальчик редактора", де Положій (як на мене) висловив слушну думку., про те, що люди надто коротку пам'ять мають, коли так вже завзято лають нинішню владу... Студенти забувають, як їх виганяли на зустрічі "шанованих осіб", підприємці, як їх переконливо "просили" зробити внесок в розбудову стадіону та Петропавлівської, тощо ... Нинішню владу ідеальною назвати ніяк не можна, але все відносно. Принаймні ось такого дня студента зараз я не можу припустити.

P.S. Дякую автору, що пригадав події не такі вже й далекі.

gimnast1981

мыслитель
Хоть и был удален мои предыдущий пост на ету тему я все равно выражу свою мысль еще раз!!!Студентам голодовать - что дураку с горы катитса!!!!ведь им все что угодно толькоб не учитса!!!

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Відповідь: 5 років тому День студента в Сумах відзначали голодуванням. Згадаємо

Ну, добре gimnast1981, цей пост видаляти не буду, нехай всі бачать, які думки формуються у Ваший голові, і як Ви добре вмієте ці думки "выражать". Майже вірши Ганни Ахметовой. "катитса"-"учитса". Відразу видно, до інституту Вас не прийняли, бо кататись з гори почали ще зі школи. Ну і правильно, навищо таким вумним та учьоба.

Andys

New Member
теперь Васильев обеими руками за объединение вузов...

MotoMan

Забанен
Хоть и был удален мои предыдущий пост на ету тему я все равно выражу свою мысль еще раз!!!Студентам голодовать - что дураку с горы катитса!!!!ведь им все что угодно толькоб не учитса!!!
учитЬсЯ :lol: как говорится.. университет - не авторитет.. бурситет - вот авторитет :)

Prav_da

underground
Re: Відповідь: 5 років тому День студента в Сумах відзначали голодуванням. Згадаємо

Ну, добре gimnast1981, цей пост видаляти не буду, нехай всі бачать, які думки формуються у Ваший голові, і як Ви добре вмієте ці думки "выражать". Майже вірши Ганни Ахметовой. "катитса"-"учитса". Відразу видно, до інституту Вас не прийняли, бо кататись з гори почали ще зі школи. Ну і правильно, навищо таким вумним та учьоба.
хорошо,что вы,взрослый человек,хоть посты удалять умеете.
всё,видимо,из-за того,что поспорить с ними не в силах (я о моём).

MotoMan

Забанен
Очень много изменилось!
типа "+": навели марафет в общагах, именно марафет, а не ремонт... ну еще немного оборудования прикупили физ-теху.
а теперь "-": на балконах решотка.. режим как в колонии (общаги). Не ремонт а говно какое то.
студентов превратили в планктон - никто их мнения не спрашивает... разве студенты виноваты, когда целую группу отчисляют? И какого юха ИТ-шники должны страдать в результате распрей Брацыхина и Опанасюка???
Почему,я для зачета должен пополнения мудакам всяким покупать? Кто они? Они _преподы_ а не взяточники...
Куда делся Гурзуф для успевающих студентов? И почему Ковалев ездил на волге, а Васильев как только ректором стал, сразу на "дешовую" Хюндай денежки выделил... и при Ковалеве подобного не было.... Тогда б за такое и по шапке получить можно было.. а сейчас бл... завкафедры решаются напрямую!!! Звиздец.
А теперь для яйцеголовых хЦкеров... мы вышли на соборную бастовать не рад Ющенка.. а ради того, чтоб Политех был Политехом, а не быдлотехом (... Чтоб только аграрников при приеме на работу при виде диплома посылали в лес. Чтоб Пед остался педом, и не увольняли целые факультеты... Вот против этого мы боролись... плохо, что фитопланктону не понять.
З.Ы. Мне те ззабастовки чуть не стоили отчисления и перевода на платный... это только экономистам там поблажки делал их декан. А инженеров спецов ходили и палили стукачи-одногрупнеги.... а потом на сессии стукам 5ть.. а тебе ТРЫ или незачет...

Останнє редагування:
Зверху