Re: ПРОИСХОЖДЕНИЕ УКРАИНЦЕВ И ВЕЛИКОРУСОВ В СВЕТЕ СЕПАРАТИСТСКОЙ „НАУКИ"
Какие политические действия должны последовать?
Ніяких. Історію не варто політизувати. Проте необхідно її позитивізувати, тобто викладати і сприймати як історію успіхів нації. Саме так роблять більшість країн, розуміючи особливу роль позитивізації історії у націотворчих процесах. І відповідно зрозумілим є бажання держав-"опонентів" дискредитувати, профанізувати історію сусіда, нав'язати свою версію їхньої історії, і тим самим деморалізувати їх. Як це робить Росія по відношенню до України.
Ні, назва теми цілком відповідає наповненню
. Хедін його вигадав, тож поки що нехай так і буде, хіба що можна тенденційність прибрати трохі обрізавши з назви "в свете сепаратистской "науки" ".
Повторюсь,формулювання тенденційне і стосується лише перших постів і вступає в протиріччя з наступними дописами. Принаймні треба замінити великі букви на прописні і зняти слово сепаратистська або взяти саме його в лапки, а не слово наука. Адже наука є наука, а термін "сепаратистський" є суб'єктивною авторською оцінкою. Також використано нерівнозначні етноніми: чому великоруси, коли поруч вказані українці? Чому тоді не росіяни?
Согласен
И Екатерининскую комиссию тоже.
А вы сами "чуэте" оппонентов?
Я не чую, я читаю. І поставте українську розкладку, а то у вас якийсь кумедний акцент.
Щодо Катерининської комісії, то це окрема історична проблема. А походження народів і історія народів - це одне й теж.
Это слово не было именем собственным.
Від самого початку - безперечно, адже кожна власна назва колись була загальною, у т.ч. напр. ваше ім'я. Спочатку словом "україна" наші предки позначали свою територію. край, а за аналогією й інші краї-україни. Пізніше ця назва усталилася як топонім. І що це доводить, крім об'єктивного мовного процесу?