Російсько-Українськи відносини.

Serg_T

Забанен
Россия в очередной раз упростила для СНГовёнцев (кроме Грузии и Туркмении) порядок трудоустройства.
Раньше работодатель обязан был в ФМС просить трудоустроить иностранца, обосновывать необходимость приёма его на работу, и только потом иностранцу выдавалось разрешение (после кучи волокиты и немалых затрат на оплату услуг).
Сейчас СНГовёнцу достаточно самостоятельно обратиться в ФМС по месту временной регистрации за разрешением на работу, после чего через 2-3 недели его выдадут (за это время нужно пройти медкомиссию). Затем с этим разрешением свободно трудоустраиваться куда хочешь. После трудоустройства работодатель самостоятельно информирует ФМС о приёме иностранца на работу. И всё, наслаждайся русскими зарплатами...
А дерьмократы орут Европа, Америка.... Попробуй там трудоустроиться - выехать на отдых кучу документов и очередей выстоять! Именно отношение к простому человеку определяет отношение государства к другому государству.
Этот пост что-то никак не связывается с этой статьей
Лужков поддержал сокращение квот на мигрантов
Трудовые мигранты
Лужков считает нужным сократить квоту, несмотря на низкий уровень безработицы в Москве
Мэр Москвы Юрий Лужков считает необходимым сократить квоту на иностранную рабочую силу в российской столице более чем вдвое.

О цели "защитить свои рабочие места" Лужков заявил в среду на конференции ветеранов войны и труда.

"Сегодня в Москве эта квота равна 350 тысячам рабочих мест. Нам такая квота не нужна. Нам необходимо сохранить рабочие места для москвичей, поскольку сокращения на предприятиях города уже начинаются", - заявил мэр.

При этом Лужков отметил, что сегодня уровень безработицы в столице составляет "всего 0,5%", однако необходимо принять "все меры для того, чтобы не допустить увеличения этого показателя".

Накануне премьер-министр Владимир Путин подписал постановление, предусматривающее возможность сокращения квот на привлечение иностранной рабочей силы "в связи с ситуацией на рынке труда".

Квотирование рабочих мест для трудовых мигрантов относится к компетенции Минздравсоцразвития, которое формирует свои предложения с учетом потребностей российских регионов в иностранной рабочей силе.

"Временная мера"

Отвечая 4 декабря на вопросы россиян в прямом эфире, Путин заявил о том, что в условиях финансового кризиса целесообразно сократить квоту на привлечение иностранной рабочей силы вдвое.


Для защиты интересов граждан России на рынке труда мы вынуждены пойти на уменьшение квот, которые даются регионам на привлечение иностранной рабочей силы
Владимир Путин,
премьер-министр России
По словам Путина, вопрос о сокращении квоты в нынешних условиях закономерен, хотя руководители предприятий говорят, что российские граждане не претендуют на рабочие места, на которых готовы трудиться иностранные мигранты.

Изначально чиновники планировали выдать в следующем году почти четыре миллиона разрешений на работу, главным образом рабочим-строителям из бывших советских республик - Узбекистана, Таджикистана и Азербайджана.

"Сегодня мы просто не имеем возможности предоставить им так же много рабочих мест, как прежде. Для защиты интересов граждан России на рынке труда мы вынуждены пойти на уменьшение квот, которые даются регионам на привлечение иностранной рабочей силы", - заявил Путин в минувшую пятницу.

Решение носит временный характер, добавил он. По утверждению Путина, "Россия в долгосрочной перспективе заинтересована в притоке трудящихся мигрантов".

Между тем, по оценкам федеральных властей, сейчас в стране находится до 11 миллионов нелегальных иммигрантов, из них более миллиона в Москве.

Труд и национализм


Трудовая миграция в нашей стране была и будет, поскольку иностранные работники необходимы для российской экономики
Константин Полторанин,
пресс-секретарь ФМС
В октябре "Молодая гвардия" - молодежное подразделение правящей партии "Единая Россия" - потребовала полностью запретить трудовую миграцию, выслать мигрантов из страны и организовать патрулирование улиц для поимки нелегальных мигрантов.

"Молодая гвардия" требует выслать мигрантов

Правозащитники и некоторые представители властей раскритиковали предложение "молодгвардейцев".

Пресс-секретарь Федеральной миграционной службы (ФМС) Константин Полторанин отметил, что мигранты часто делают ту работу, которой коренные жители заниматься не будут, но это понимают далеко не все.

В понедельник активисты "Молодой гвардии" потребовали от ФМС ускорить сокращение трудовой квоты для иностранцев.

В ответ Полторанин заявил, что квотирование не находится в ведении его ведомства, а "трудовая миграция в нашей стране была и будет, поскольку иностранные работники необходимы для российской экономики".

"Легальные трудовые мигранты не ущемляют права российских граждан на труд", - добавил представитель ФМС.
 

Vlad_S

Скептик
Этот пост что-то никак не связывается с этой статьей
Почему же, очень даже связывается - то что квоты для иностранных рабочих в России урезаются из-за кризиса говорит, что они стали меньше, но они есть, и процедура оформления, где первичную регистрацию по приезде можно оформить на любом почтовом отделении не изменилась. В отличие от Европы или Штатов, где подобного сроду не было. Впрочем зачем спорить, попробуйте оформить визу в любую страну Шенгенской зоны, США или Канаду, сами убедитесь - даже если Вы едете в гости к родной маме с первого раза скорее всего не получится. И скинхедов в чистеньких костюмчиках а'ля "Молодая гвардия" и "Наши" там тоже более чем достаточно :)
 
Re: Новый президент России - Дмитрий Медведев

Я не читал тему.Но хочу сказать пару слов.Росия это как карлсон дует щёки вся из себя.Украина с той же стороны тоже не (дура),а именно первое руководство.Я вообще и в частности я не думаю что Кравчук отдал все ядерные(водородные) бомбы которыве находились на нашей территории.Как не крути а человек не дурной + даже если и так у нас осталась промышленность которая может в кратчайщие сроки создать топливо для такт яд ракет.Одним словом масква с 91-го года не смогла создать ничего большего чем сесть попой на газовую трубу и охереть со своей миллионной армией до такой степени что мол она может завоевать всю европу,а чем дальше тем чаще я читаю подобное на зарубежных(ru) форумах слышу.
 

mangust

патріот
Українці Росії заявляють про "зачистку українського простору"
У Росії свідомо й цілеспрямовано гальмують розвиток української культури і української освіти, йдеться у заяві Об`єднання українців Росії і Федеральної національно-культурної автономії українців Росії.

"Змушені визнати, що, на превеликий жаль, у Росії спостерігається політизація всього комплексу питань, які стосуються української гуманітарної сфери. Після 2004 року щодо України фактично ведеться інформаційна війна, частиною якої стала справжня зачистка українського гуманітарного простору", йдеться у заяві.

За інформацією українських організацій Росії, “зачистка” проявляється у спробах поставити на керівні посади в українських організаціях Росії лояльних до влади людей або створити маріонеткові організації, а також у неприкритому тиску, який чиниться на українські організації в цілому і на окремих активістів, які своїми діями не вписуються в уявлення деяких російських чиновників.

Як інформує УНІАН, крім того, стверджується, що ведеться цензура культурницьких заходів українських товариств з метою недопущення заходів, що не відповідають офіційній ідеології. Так, на початку 2008 року у Москві під приводом відсутності необхідної документації був закритий Український освітній центр при середній школі №124. Також у 2006-2007 роках з Бібліотеки української літератури у Москві було звільнено 9 співробітників, після до бібліотеки прийшло нове керівництво "і найняті ним люди, які у своїй більшості не знають української мови, дуже далекі від української культури".

"Більше того, у бібліотеці з`явилися співробітники, які всупереч офіційно задекларованому курсу на розвиток добросусідських відносин з Україною, проводять антиукраїнську діяльність, відверто пропагують несприйняття української державності, усіляко принижують українську культуру, мову і літературу", йдеться у документі.

"На сьогодні доводиться констатувати, що в Росії українські освіта та культура стали заручниками російсько-українських політичних відносин, що, як ми вважаємо, у XXI столітті є абсолютно неприпустимим", вважають українські організації.

"Якщо ми - українці і росіяни - дійсно близькі народи, то українська культура і освіта українською мовою в Росії повинні сприйматися як збагачення слов`янства, що особливо актуально в нинішній ситуації "глобального переселення народів", а зовсім не як "підривна змова" з метою послабити Росію - а саме таке розуміння панує в головах деяких російських чиновників, які свідомо й цілеспрямовано гальмують розвиток української культури й української освіти в РФ і фактично є перепоною на шляху взаєморозуміння наших народів", резюмують в Об`єднанні українців Росії і Федеральній національно-культурної автономії українців Росії.
 

mangust

патріот
Надзвичайний і Повноважний Посол України в Росії Костянтин Грищенко закликає МЗС РФ не використовувати спірне історичне минуле для інформаційних кампаній проти України. Про це він сказав в коментарі УНІАН.

"Останнім часом всіх в Україні вкрай непокоїть тенденція до істотного погіршення ставлення росіян до українців, формування в суспільній уяві громадян РФ образу України як ворожої держави", - наголосив К.Грищенко.

Він зауважив, що вражають соціологічні дані російської компанії "Левада-центр", які показали, що в січні-лютому цього року вже 62% росіян зізнавалися у своєму негативному ставленні до України. В той же період 91% українців заявили про своє позитивне ставлення до Росії.

"Вочевидь, коріння різкого посилення антиукраїнських настроїв в РФ в останні роки криються в інформаційній кампанії проти нашої держави, яку послідовно ведуть російські ЗМІ, штучно створюючи в свідомості широких мас росіян негативний образ України. Особливо деструктивним є тенденційне трактування історичних подій, упереджене висвітлення непростих спроб українського суспільства відверто та відкрито оцінити минуле своєї країни", - наголосив К.Грищенко.

"Зрозуміло, що постать Івана Мазепи в силу століть царської, а потім і радянської пропаганди, неоднозначно сприймається в Росії. Але так само неоднорідними є в українському суспільстві оцінки таких історичних діячів як Петро І та Катерина ІІ, які знищили козацькі свободи, ліквідували автономію українських земель, закріпачили мільйони українців", - додав він.

Водночас, К.Грищенко зауважив, що принципова різниця полягає в тому, що в Україні спокійно ставляться до вшанування цих постатей Російською державою та суспільством і не намагаються нав’язати своє бачення і свою оцінку, що, мабуть, є однієї з причин дедалі зростаючого дисбалансу у сприйнятті нашими народами один одного.

"В інтересах як українського, так і російського народів, щоб історія була предметом уважного та неупередженого вивчення, а не інструментом інформаційних кампаній. Впевнений, двом державам та їх зовнішньополітичним відомствам є про що дискутувати поза межами подій минулих століть", - підсумував К.Грищенко.

Як відомо, днями МЗС Росії висловив своє незадоволення намірами українського керівництва вшанувати на державному рівні гетьмана Івана Мазепу. Зокрема, у відповідному коментарі Департаменту преси та інформації МЗС РФ засудили спорудження пам’ятника гетьману та встановлення нагороди його імені. Такі дії російське зовнішньополітичне відомство розцінило як „спробу втягнути український народ у штучне, надумане протистояння із Росією”.
 

mangust

патріот
Відповідь: Російсько-Українськи відносини.

МІФИ ТА РЕАЛІЇ
П’ять російських міфів про Україну та інший погляд на них


1. «На Окраине...»

Голос пропаганди

Доволі поширена думка. Мовляв, територія України – це землі, «подаровані» сусідами. Владімір Путін на торішньому саміті НАТО в Бухаресті саме в цьому переконував керівників натівських держав. «Україна – взагалі дуже складна держава. Україна в тому вигляді, в якому нині існує, була створена за радянських часів, вона отримала території від Польщі – після Другої світової війни, від Чехословаччини, Румунії», – заявляв російський лідер. Можна також пригадати, з якою наполегливістю російські політики продовжують говорити «на Україні», замість «в Україні».

А з іншого боку...

Владімір Путін правий у тому, що Україні дісталися її території від сусідів, однак він забув сказати, що перед тим ці ж самі території в України забирали. Логіка російського екс-президента взагалі дуже ризикована. Уявіть, що лишилося б від Росії, якби від неї відкололи всі автономні округи й республіки, які раніше були силоміць введені до складу екс-Російської імперії?

2. «НАТО нам не надо!»

Голос пропаганди

Позиція більшості російських журналістів щодо вступу України до НАТО зводиться до одного: НАТО – це ворог, а отже, і Україна в Альянсі – теж ворог.

А з іншого боку...

Україна ніколи не заявляла про те, що має намір приєднатися до НАТО з антиросійськими цілями. НАТО ніколи не робило антиросійських заяв. При цьому українські дипломати неодноразово заявляли, що Україна як стратегічний партнер Росії і член Альянсу – це запорука того, що НАТО ніколи не вдасться до дій, які загрожували б Росії.

3. «Геноцида не было»

Голос пропаганди

У Росії визнають, що люди помирали від голоду в 1932–1933 роках, однак не погоджуються, що це було наслідком зумисного винищення українців. Мовляв, від голоду помирали і в інших регіонах Радянського Союзу.

А з іншого боку...

Факт залишається фактом: більшість померлих від Голодомору – українці. І документи радянського керівництва, логіка подій вказують, що це було свідоме винищення. Можливо, ми дізналися б ще більше страшної правди, якби Кремль розпорядився відкрити всі архіви, які стосуються того періоду. Згадайте, приміром, що демократ Михайло Горбачов свідомо замовчував існування секретного протоколу Молотова-Ріббентропа.

4. «Места российской славы»

Голос пропаганди

Крим – російський півострів, який було подаровано Україні. Чорноморський флот і Севастополь – нерозлучні!

А з іншого боку...

Про територіальні подарунки – дивись вище. Чорноморський флот для України – це іноземне збройне формування. Чи багато таких на території Росії? Жодного. Звісно, не хоче бачити на своїй території іноземних вояків і Україна. Київ дозволив ЧФ лишитися тимчасово, тільки до 2017 року. У Москві мали б поважати добру волю українців і не шукати злих умислів у діях України, яка просить проводити всього-на-всього підготовчі роботи для виведення флоту вже зараз. За один день флот не виведеш.

5. «Лучше быть изнасилованной, чем украинизированной»

Голос пропаганди

Це слова комічного персонажа із п’єси «Мина Мазайло», яку написав Микола Куліш (до речі, загинув у соловецьких таборах) ще в 1929 році. Вони залишаються актуальними й досі. Російські політики постійно говорять про утискання російської мови в Україні.

А з іншого боку...

Візьмемо для прикладу газети, що виходять в Україні. У 2008 році із загального тиражу майже в 4 млрд примірників російськомовні становили 2,6 млрд, або – 66,7%. Серед загальноосвітніх шкіл, що діють зараз в Україні, 1199 – із російською мовою навчання, а 1628 – двомовні. Російську мову як предмет в Україні вивчає 1,2 млн учнів. Проте найважливіше: останні опитування свідчать – 44% громадян України вважають, що мовне питання не потребує нагального вирішення, ще 38% опитаних кажуть, що це питання не є актуальним узагалі.
 

HNIW

Member
Черномордина сняли:) Видать за нэньку принимаются в серьез:)
 

bsv

Странник
Да! сегодня, то есть вчера был интересный день.
Рада запретила игорный бизнес и ввела уголовную ответственность за хранение порнографии и в этот же день сняли Черномырдина
 

blackboy

New Member
Відповідь: Re: Російсько-Українськи відносини.

Да! сегодня, то есть вчера был интересный день.
Рада запретила игорный бизнес и ввела уголовную ответственность за хранение порнографии и в этот же день сняли Черномырдина
...и Япония предъявила притензии на курильские о-ва :)
им следовало бы акцентировать внимание как раз на этом и на ростущем напряжении на Кавказе, ато однажды проснемся, а рф по частям "разорвана" китайцами, японцами и мноогими республиками :mrgreen:
 

Vlad_S

Скептик
Re: Відповідь: Re: Російсько-Українськи відносини.

...Япония предъявила притензии на курильские о-ва...
Она их всегда предъявляла т.к. считает, т.н. своими, поскольку так и не был подписан СССР, но дело это крайне запутанное и словесная война по этому поводу ведется уже несколько десятков лет, а воз и ныне там :)
 
Зверху