ВО "Свобода"

Проголосували б Ви за Тягнибока на виборах 2010?

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    200

Zuzuka

прагну...
Відповідь: ВО "Свобода"

На Хмельниччині КУН влився до лав ВО "Свобода"

Прапор України
18 травня 2009

Політрада Хмельницького обласного осередку Конгресу українських націоналістів ухвалила рішення про вихід з КУНу та про вступ до лав Всеукраїнського об‘єднання "Свобода".

Проблема єдності націоналістичних сил є нагальною впродовж багатьох останніх років. Антиукраїнські сили завжди вдало розігрували карту поділу українців на партії, групи, організації, тим самим унеможливлюючи реальний ріст націоналістів. Низове членство націоналістичних партій, їх прихильники завжди бажали діяти в єдності заради перемоги та розбудови Української Держави. Реалії політичного життя нині такі, що тільки в єдності націоналісти здатні бути впливовою та потужною силою. Розуміючи це, націоналісти Хмельниччини розпочали реальний об'єднавчий процес навколо ВО "Свобода".

17 травня на засіданні політради Хмельницької обласної організації Конгресу Українських Націоналістів було ухвалено рішення про конкретні об'єднавчі кроки. Рішення базувалося на думці низового членства КУНу. Члени політради вирішили вийти зі складу КУНу та вступити до лав ВО "Свобода" на обласному рівні, а також рекомендувати здійснити такий крок усім членам обласної організації. Політрада обласної організації КУН закликала також усі націоналістичні сили Хмельничччини повторити приклад і об'єднувати свої зусилля навколо ВО "Свобода".

Голова секретаріату обласної організації КУН Олександр Симчишин зауважив, що подібне рішення визрівало давно, воно дійсно є важливим та нагальним і стане важливим кроком до об'єднання націоналістів в єдину потужну силу.

Голова Хмельницької обласної організації ВО "Свобода" Ігор Сабій зазначив, що нарешті націоналісти Хмельниччини повторили крок своїх попередників, які у 1929 році об'єднали свої зусилля під проводом Коновальця та створили ОУН. Тепер українці єднаються під проводом Олега Тягнибока та ВО "Свобода".

Zuzuka

прагну...

Тернопільська облрада призначила пільги членам родин вояків ОУН-УПА

Повстанський прапор
21 травня 2009

21 травня 2009 року в Тернопільській обласній раді відбулося чергове засідання депутатської комісії з питань соціальної політики та праці, міграції, у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів. Комісія прийняла рішення про надання пільг дітям реабілітованих осіб та дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій ОУН-УПА.

Ініціатором рішення стала голова комісії, депутат Тернопільської обласної ради від ВО "Свобода" Марія Чашка. Комісія вирішила надати дітям реабілітованих осіб, які народилися під час перебування матері у тюрмі, під слідством або на примусовому лікуванні та проживають у Тернопільській області, пільги за статтею 3 Закону України "Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні".

Комісія також вирішила поширити на дружин (чоловіків) померлих учасників бойових дій ОУН-УПА гарантії їх соціального захисту та пільги, що мають вдови загиблих учасників війни.

Окремим рішенням депутатської комісії з питань соціальної політики та праці, міграції, у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів стало рішення про передбачення коштів на оздоровлення ветеранів ОУН-УПА, реабілітованих жертв політичних репресій Тернопільської області у лікарні центру реабілітації ветеранів ОУН-УПА "Говерла" у м.Моршині Львівської області. В цьому центрі лікуються політв’язні з Львівської, Івано-Франківської, Волинської, Рівненської, Чернівецької і Тернопільської областей.

Основою для прийняття такого рішення стало звернення до голови Тернопільської обласної ради Олексія Кайди від Спілки політичних в’язнів України. В зверненні йдеться про те, що вже протягом десяти років існування лікувально-реабілітаційного центру сума коштів щорічної допомоги залишається незмінною. На сьогодні в "Говерлі" для харчування колишніх політв’язнів та репресованих на добу виділяється 10 гривень. В той же час у місті Моршин також діє військовий санаторій, де колишнім катам – офіцерам НКВД, КДБ на харчування виділяють 160 гривень на добу.

Zuzuka

прагну...

Олег Тягнибок: Закінчити життя як Бандера - велика честь
22 травня, 15:39
Версія для друку Розмір тексту:
Фото Таісії Стеценко/Корреспондент
Фото Таісії Стеценко/Корреспондент
Лідер Всеукраїнського об'єднання Свобода, Олег Тягнибок під час чату на Корреспондент.net розповів про те, як він став політиком, про ідеологію своєї політсили, про різницю між націоналізмом і патріотизмом, а також назвав головні хвороби України.

Ну шо, Олеже, будете балотуватися в президенти, еге ж?

Насамперед, хочу привітати читачів Корреспондент.net, а також наперед подякувати за запитання. Спробую максимально відповісти на Ваші запитання. 24 травня в Києві відбудеться з`їзд ВО Свобода. Одне з питань - ухвалення питання про участь в дострокових виборах парламенту і строкових виборах Президента. Але ще в лютому 2008 року на конференції об`єднання було ухвалено рішення: брати участь без виключення в усіх виборах: муніципальних, парламентських, президентських.

Хто є головним спонсором ВО Свобода?

Свобода не має головного спонсора. Кошти залучаються завдяки створеній в червні 2006 року економічній раді, яка діє при партії, основу якої складають члени або симпатики з малого бізнесу. Відповідно Свобода не має фінансової залежності від кого-небудь.

Чи обов’язково бути етнічним українцям для того, щоб бути патріотом України?

Не обов’язково. Патріот – це той хто любить територію на якій він проживає. Націоналіст – це той, хто любить націю до якої належить. Власне в тому і є відмінність між націоналізмом і патріотизмом.

Дуже багато говориться про захист українців в Україні, це зрозуміло і справедливо. Але є ще українці за кордоном, навіть є свідомі українці в Росії, тож питання - чи існує у вас якась програма захисту українців за кордоном?

Існує. В програмі захисту українці в четвертому розділі, який називається "Громадянство. Імміграція. Право на батьківщину та захист життєвого простору" 4 розділ. Свобода декларує:Перше. Сприяти масовому поверненню в Україну етнічних українців. Забезпечити пільгові умови повернення в Україну етнічних українців та їх нащадків народжених за кордоном. Друге. Укласти міжнародні договори про легалізацію заробітчан українців. Захищати українців за кордоном усіма можливими засобами. Третє. Створити умови життя для повернення на Батьківщину українських заробітчан, а їхні зароблені кошти і майно вважати інвестиціями, які не оподатковуються за умови вкладення їх у розвиток підприємницької діяльності в Україні. І четверте. Це усунення основної причини трудової міграції і демографічної кризи. Забезпечення конституційного права на житло кожній українській родині за рахунок зведення соціального житла. В багатьох країнах світу діють осередки ВО Свобода, в які входять українські заробітчани, що мають українській паспорт і є нашими прихильниками або членами. США, Канада, Італія, Португалія, Іспанія, Чехія, Австрія, Німеччина, Британія.

Допустимо наприклад, що Ви стали Президентом. Ваші перші три кроки, дії, закони, пропозиції?

1) Люстрація.

2) Зміна системи влади (президентська республіка, вибори за пропорційною системою з відкритими списками, виборність суддів, прозора і проста процедура відкликання громадою президента, депутатів і суддів)

3) Укріплення енергетичної незалежності України

Чи є у Вас симпатики в Росії?

Є - серед українців які проживають в Росії. Маємо з ними контакти. Два роки тому навіть був у Москві на запрошення українців в Росії.

Якщо я люблю свою землю – Донбас. І говорю російською, я патріот?

Так. Але, спробуй вивчити українську мову – це тобі не зашкодить :)

Пане, Олеже, я радий, що, нарешті, сформувалась справжня права сила в Україні. Кого серед українських партій ви б записали до себе в блок? Дякую.

У блоки можна об`єднуватися за принципом ідеології, а також погодження внутрішньої люстрації. Практика формування блоків в Україні себе не виправдала: де зараз блок Пора-ПРП, блок Костенка-Плюща, блок Наша Україна, в який раніше входило 9 партій, які обіцяли об`єднатись в єдину політичну силу під президента. Але як тільки Ющенко почав втрачати популярність, вони всі переметнулись до Тимошенко. Тому краще формувати єдину політичну партію на засадах спільного світогляду, внутрішньої партійної дисципліни. Перед тернопільськими виборами ми замовляли соціологію і результати підтвердили нашу позицію: ймовірні блоки будь з ким гіпотетично отримували в декілька разів менше голосів, ніж самостійна участь Свободи в виборах (що і виявилось на практиці).

Чому ви вирішили стати політиком і в скільки років?

Після демобілізації з армії в травні 1989 року, перед тим як заїхати додому, де мене чек мама зі смачним обідом, я з вокзалу пішов на один з перших мітингів, які в той час лише починали відбуватися по всій країні. Пізніше відновився на 3 курс лікувального факультету Медичного інституту і відразу разом з однодумцями створив громадську організацію Студентське братство (20-річчя якої днями відзначатимемо). Пізніше став головою Студентського братства міста Львів – у 1991 році. Так я почав займатися громадсько-молодіжною а пізніше політичною діяльністю (в жовтні 1991). Мене поглинуло і тоді зрозумів, що потрібно здобувати вже іншу освіту – юридичну, для систематизації знань, які необхідні в політиці. У 1994 році став депутатом облради, у 1998 році був обраний народним депутатом. Політика стала моїм покликанням і роботою.

Це правда що ви захоплюєтесь саентологією? Ходять чутки...?

Чим?...

Хто представляє Свободу у Донецьку?

Володимир Гупало, вчитель з Харцизька.

Можете пригадати нам ще раз, як Ви відноситеся до осіб єврейської національності?

Нагадую ще раз: я до них не відношусь.

Чи підтримуєте ви нацистські організації на території України?

Таких не знаю.

Олег Тягнибок, хто Ви за освітою?

Маю вищу медичну освіту, спеціальність - хірургія, а також вищу юридичну освіту - правознавство.

Як ви дивитесь на те, щоб Україна поновила свій ядерний статус?

Позитивно. Ми повинні повернути собі право мати право бути ядерною державою.

Які причини того, що Ви, Олеже, хочете позбавити АР Крим автономії?

Ми є прихильниками України як унітарної держави без будь-яких автономій федеративного поділу. Останнім часом Крим став осередком сепаратизму і антиукраїнської пропаганди. Це поганий прецедент, який почав проявлятися інспірованим партією Регіонів Пісуаром (Південно-Східна Автономна республіка) Закарпатською (Підкарпатською руссю), Донецько-криворіжською республікою. Слід ухвалити державну програму інтеграції Криму в українське суспільство, що передбачало б економічну, транспортну, інформаційну, мовну, освітню інтеграцію. Крим позбавити статусу автономії, а Севастополю надати право вільного порту (щось типу Порто-Франко). А курортно-рекреаційним територіям надати статус вільної від оподаткування економічної зони.

Олеже, прокоментуйте, будь ласка, депутатський запит, щодо цитую "діяльності жидівського товариства Хесед Ар`є, котрий розміщений на офіційному сайті вашого львівського представництва. Чи не вважаєте ви цей запит проявом антисемітизму?

Не вважаю. Я запрошую читачів Корреспондент.net на сторінку львівської Свободи, там Ви самі можете оцінити текст цього запиту і зрозуміти, що там антисемітизмом і не пахне.

Олег як зупинити провокації ФСБ в Криму з видачею паспортів РФ?

Службі безпеки виковувати наділені ним функції щодо контркроків стосовно дій іноземних розвідок, позбавлення громадянства України власників паспортів громадян України або інших держав. Але без люстрації в державних органах влади цього досягнути буде важко.

Олег, скажіть нам потрібна Європа, якщо вона ставиться до нас як до бидла?

Ми і є Європа, але не треба себе ставити так, щоб в нас витирали ноги, як в брудну шмату. Маємо змусити Європу нас поважати. Ми за Європу вільних націй без наддержавних структур і брюссельських, промосковських бюрократів.

Скажіть, як ви ставитеся до Путіна… Ваше особисте ставлення до нього, я до політика, і як до людини? Як Ви можете прокоментувати заяву одного євро політика про те, що "Це один з сильніших правителів якого знала історія"

Щодо останнього - це перебільшення. А так, Володимир Путін є прем`єром, а завтра і президентом сусідньої нам держави, яка останнім часом особливо підкреслює недружнє ставлення до Україні. А як я можу ставитись до людини, яка погрожує державі в якій я проживаю можливим ядерним ударом?

Олег Ви нервуєте? Покладіть ручку на стіл.

Поклав. Не сприйміть це за комплімент, але в Корреспондент.net дуже вже якась приємна і дружня атмосфера

А як саме ви збираєтесь укріплювати енергетичну систему?

Перше. Ухвалити державну програму енергетичної незалежності України, яка передбачала зменшення споживання, збільшення видобутку і диверсифікацію джерел. Друге. Диверсифікувати джерела постачання енергоносіїв, залежати від одного експортера не більш ніж на 30% (наприклад впровадження проекту карбамід через скраплений газ через Одеський припортовий завод, Набукко, Норвежський газ, тощо) Третє. Встановити жорстку пропорційну залежність цін на транзит російського газу територією України відповідно до відпускних цін на газ для України. Якщо ні, вирішити питання, щоб Росія газ в Європу продавала не на західному, а на східному кордоні України. Тоді оплату за транзит будемо брати не 1,7 долара за тисячу кубі в на 100 км, а в європейських країн. У середньому по 5-6 доларів. Четверте. Збільшення видобутку власного газу і власної нафти особливо за рахунок розробки шельфів чорного та азовського морів. П’яте. Розробка та впровадження новітніх енергоощадних технологій в всіх галузях народного господарства. Шосте. Впровадження держпрограми розвитку альтернативної енергетики (дизпаливо з вугілля, біопаливо, вітрова, сонячна енергія, тощо). Сьоме. Зменшення потреби в природному газі шляхом інвестування в технології теплопостачання, тим самим зниження цін на житлово-комунальні послуги. І останнє. Руйнування корупційних схем в енергетичні галузі.

Zuzuka

прагну...

Шановний Олег Тягнибок, після вбивства Максима Чайки стало зрозуміло, що рух Антифа небезпечний для суспільства. Якщо ви станете Президентом, чи заборонять його?

Однозначно.

Якщо Ваша партія буде при владі з якими країнами ви збираєтесь співпрацювати ?

Україна повинна запропонувати новий геополітичний проект – Балто-Чорноморський Союз. Нашими природними союзниками є країни Скандинавії, Балтії, Польща; завтра, можливо, і Білорусь. На Балканах – Болгарія, адже вони протистоять Туреччині, яка зазіхає на наш Крим і Румунії, яка відкрито висловлює територіальні претензії до України. Ще варто відродити напівживий ГУАМ, щоб отримати вихід до каспійської нафти.

Чи підтримуєте Ви дії Ізраїлю стосовно палестинського населення ?

Ні.

Добрий день, якою є Ваша позиція щодо майбутнього кримськотатарського народу та закріплення його статусу у законодавстві як другого корінного?

В першу чергу, це залежить від позиції самого кримськотатарського народу. Я не думаю, що ми з ними знайдемо спільну мову, якщо вони наполегливо будуть проштовхувати ідею національної автономії або окремої держави.

А Ви не боїтесь закінчити своє життя як Шухевич і Бандера?

Для мене це було би великою честю.

Кого ви бачите своїми опонентами на виборах Президента?

Я сприйму будь-якого опонента в другому турі )

Чи не вважаєте Ви заслугою Сталіна приєднання Західної України до Української Республіки?

Добрий день, приїхали :)

Доброго дня! Пане Олег, як ви ставитеся до ідеї відокремлення Західної України та створення самостійної держави? Як на мене проект соборна Україна не склеїться ніколи. Гниленький цей народець на сході, і ми дико різні! Тільки чесно, будь ласка!

Я категоричний противник будь-якого сепаратизму. В тому числі галицького.

Чому символ Вашої партії три пальці? Що це символізує?

Стилізований тризуб.

Олег, ви не боїтесь, що Ваші дії приведуть до громадянської війни?

Ні. Націоналісти – є інтеграторами.

Яка Ваша думка про події навколо міністра внутрішніх справ Юрія Луценка ?

Луценко повинен був би відразу подати у відставку, а не шантажувати парламент. Тоді українське зовнішнє відомство мало б усі козирі виставити претензії до Німеччини щодо порушення дипломатичного статусу. Але ця вся комедія, яку спостерігаємо уже кілька тижнів, ще більше опустили імідж України в світі.

Коли воювати будемо? Ну хоча б з кимось? Це ж так об’єднує?

Як прийде час. Готуйтеся. :)

Як ви святкуєте День народження Адольфа Гітлера?

Ніяк

Чи повинна бути введена кримінальна відповідальність за антиукраїнські та принижуючі Україну висловлювання в інтернеті?

Інтернет невловимий :) за будь-які прояви українофобії має бути введена кримінальна відповідальність.

Які Ваші погляди на національну єдину церкву...

Ми за єдину помісну православну церкву з центром у Києві.

Ви щось конкретно зробили для покращення життя українського народу? Чи хоча б своєї області?

Перераховувати? З великим задоволенням, шановний читач, детально відповів би на це запитання, але це б зайняло дуже багато часу. Якщо Вам не складно, зайдіть будь-ласка на мій персональний сайт і Ви детально зможете ознайомитись з конкретними моїми кроками у ранзі депутата парламенту, депутата обласної ради для своїх виборців.

Як Ваша політична сила ставиться до легалізації марихуани?

Наскільки виправдано активісти Свободи застосовують силу до учасників щорічних маршів свободи? Ви вважаєте такий підхід до відстоювання своєї позиції нормальними? Ми вважаємо, що такі марші повинні не допускати місцева влада та органи правопорядку. Наша реакція – це реакція на бездіяльність влади. Наркомани – це хворі люди. Вони мають бути ізольовані від суспільства. А наркодилери, наркоманія в МВС, і пропагандисти наркотиків мають сісти у тюрми.

У випадку вибору Вас Президентом України, чи будете Ви вимагати карної відповідальності Ющенка за розвал держави?

Розберемося.

Як прийде час. Готуйтеся. :) А програти не боїшся?

Бозя добра.

Обіцяти може кожен... Чому ми, виборці , повинні вам вірити?

А я нічого не обіцяю і ніколи не обіцяв. Лишень кажу, що це є наші погляди. Якщо Ви солідарні з ними, ми можемо представляти Ваші інтереси в органах влади. Ваше право вибору.

Коли нарешті Кубань повертати будемо?

Скоро, це етнічна українська територія. Але поки що про це нікому не говоріть :)

Як Ви відсвяткували 9 травня?

9 травня могло б виповнитися 69 років моєму покійному батькові. Поклав тюльпани на його могилу.

Zuzuka

прагну...

Як Вам вдається зберегти рівновагу за такої кількості провокаційних та образливих запитань?

Я ж казав. В цьому причина атмосфера в Корреспонденті.

Як Ви прокоментуєте перемогу Шахтаря на кубок УЄФА?

Я щасливий. Добре, хоч один гравець – Олексій Гай підняв український національний прапор над полем. Однак, жоден Кубок УЄФА не стане індульгенцією для злочинного капіталу.

Ви написали: "Як прийде час. Готуйтеся." А з ким воювати збираєтеся?

З ворогами

Пане Олеже, як варто реформувати систему освіти, щоби люди не виростали такими примурками, як ото ті, що сиплють лайном в чаті?

Потрібно культивувати кращі традиції української педагогіки (Ващенко наприклад). Я гадаю, що треба припинити практику механічного копіювання чужих зразків освітнього процесу, наприклад Болонського процесу.

Хто на Вашу думку винен у кризі?

Псевдоеліта. Три кримінально-олігархічні клани, які контролюють Україну.

Пане Олег, як Ви ставитесь до заборони грального бізнесу в Україні, чи взагалі він потрібен нам?

Однозначно, гральний бізнес потрібно виводити за межі населених пунктів. Але щось мені дуже підозріло видаються аж такі уже активні ініціативи українського уряду в цьому напрямку, особливо враховуючи ситуацію з гральним бізнесом в Росії. Чи це не подача сама була Владіміра Владіміровича і Юлії Володимирівни? Якщо і дозволяти гральний бізнес, то тільки за умови виконання дуже серйозних соціальних зобов’язань бізнесменами – власниками грального бізнесу.

В одесі вважають,що Ви проект Путіна.Ви посилюєте антиукраїнські настрої та приводите до сепаратизму. Це так?

Да шо Ви нє гаварітє?)

А Ви є ВКонтакті?

Ні. Ні. Знаю, що там під моїм іменем хтось щось виробляє. "В Аднакласніках нас нєту", - чи як там співають…

На Ваш погляд, яке місто має бути наступним за Свободою на зразок Тернополя?

Там, де будуть оголошені дострокові вибори.

А Кавказ не етнічна Українська територія ?

Північний Кавказ – так. Тмутаракань, приміром.

Як Ви ставитеся до вільного родожу зброї у нас? Я хочу захистити свою родину?

Позитивно.

У студії присутній перекладач з російської на українську чи Ви зі словником?

Я б русскій би виучіл только за то, что надо допрашивать пленних :) :) :)

Олег, Ваша позиція стосовно перебування ЧФ Росії в Криму? Нехай платять нормальні гроші та залишаються, чи однозначно мають піти в 2017?

Нехай платять нормальні гроші і компенсують недоплачені, а в 2017 році хай забираються геть.

Майн Камф читали?

Перелистував.

Шановний Олег Тягнибок, якщо Ви станете Президентом, чи стане жорсткішим покарання за нелегальну імміграцію, як це зробили в Італії?

Однозначно. Ми запровадимо симетричний візовий режим з іншими країнами і будемо дозволяти безвізовий в`їзд лише з тих країни, які відмінили візовий режим з Україною. Ми ухвалимо закон про жорсткіші антиіміграційні заходи, вдосконалимо систему утримання та депортацію нелегалів. Україні треба посилити охорону державного кордону і перекрити усі можливі канали нелегальної міграції. В першу чергу потрібно посилити кордон з Росією. Варто ввести обов`язкову реєстрацію іноземних громадян, які прибувають в Україну і жорстку систему біометричного контролю, відбитків пальців, сітківки ока. З іншими державами, з території яких прибувають нелегали потрібно ввести угоди про реадмісію. Ми будемо проводити регулярні перевірки матеріалів реєстрації іноземних студентів, які або завершили навчання в українських вузах або були з них відраховані.

Чи існує на Вашу думку якийсь ефективний механізм захисту українців Придністров`я, де з одного боку - агресивні румуни, а з іншого - агресивні росіяни?

Треба було Кравчуку на початку 90-х бути біль рішучим, коли Придністров’я само просилося в склад України. Буде сильна держава в якій пануватиме національна влада, відповідно буде і захист українців в межах і поза межами України.

Як Ви пропонуєте вирішити проблему зменшення населення України, а фактично вимирання?

Ееее… Через реалізацію програми Репродуктивне здоров’я нації, яка має здійснюватися за рахунок держбюджету України.

Пане Олеже, а як Ви можете бути певними що у Вас нема москальської чи жидівської крові? Ви робили генетичний аналіз?

Моя родина зберігає генеалогічне дерево, починаючи від 1700 року.

Чи можете ви порівняти себе із французьким політиком Лепеном?

Ні, різні держави, різні нації, інша культура, інші традиції, інші політичні завдання. З Жан-Марі Ле Пеном контактуємо більше 10 років, маємо добрі взаємостосунки між ВО Свободи і партією Ле Пена. До речі, місяць тому в Страсбурзі зустрічався зі своїми європейськими колегами.

Олег, як Ви ставитеся до того, що порнографічна продукція заборонена в Україні?

Позитивно. (Але не вся – помічник) (сміються)

Олег, а які Ви мови знаєте крім української?

Я закінчив німецьку спецшколу. Вільно володію німецькою і польською мовами, російською зі словником, читаю.
Пане Олеже, якщо співпраця з Росією неможлива, треба якось по-іншому вирішувати проблему Росії. Як?

Можлива. На рівних, паритетних, взаємовигідних, сусідських засадах.

Чи переписали б Ви деякі факти Української історії?

Ні в якому разі. Історію треба знати і сприймати такою, якою вона була.

Хто для вас був (чи є) прикладом чи взірцем? Можливо якась історична постать?

Степан Бандера.

Що у Вас не склалося з хірургією? Маленька зарплата? Бездарність, яка політику не страшна?

Третє. Я пішов у політику.

До речі, місяць тому в Страсбурзі зустрічався зі своїми європейськими колегами. Ну що, поділили Європу?

В процесі

Пане Олеже, а як ви ставитися до того що у Верховній Раді майже немає етнічних українців, та взагалі українців?

Виступаємо за ухвалення через всенародний референдум закону про пропорційне представництво в органах влади українців та представників нацменшин.

Олеже, як ви ставитеся до мера Києва Льоні (Космосу) Черновецькому?

>

У сім’ї ви також такий веселий, чи тільки перед суспільством?

Такий - я природній.

Олег, ви вірите у 140000 річну історію України?

Ще більше Є історія Землі, є історія нації, є історія держави…

Назвіть ключові відмінності вашої партії від усіх інших, які існують в Україні. Дякую.

Ми – партія ідеологічна, а не партія газової чи нафтової труби, прем’єра чи президента, теперішнього чи колишнього. Ми не пов’язані зі старою окупаційною адміністрацією, не належимо до старої комуністичної, ні до нової псевдодемократичної номенклатури.

Коли приїдете у Донецьк, щоб ми встигли приготувати Вам "теплий прийом"?

Повідомлю, слідкуйте за анонсами на моєму сайті.

При Вас заборонять гей-пеаради? Чи буде кримінальна стаття за содомію?

Так.

Ваші предки були панами чи кріпаками?

Різні були.

Де Ви збираєтесь знайти багато чесних держслужбовців? У діаспорі?

Ну вже точно не на державній службі. Основна база – сьогоднішні випускники українських вишів.

"Псевдоеліта. Три кримінально-олігархічні клани, які контролюють Україну." Ви хочете створити власний клан?

Не хочу.

"Моя родина зберігає генеалогічне дерево, починаючи від 1700 року" , а родовід дружини ви також перевіряли?

Не перевіряв, але традиції родини моєї дружини є аналогічними традиціям мого роду.

Доброго дня, шановний! Скажіть, будь ласка, що на Вашу думку, є найвищою цінністю в Україні та як це зв’язати з Вашим "Україна для українців"?

Найвищою цінністю є нація, як кровна духовна спільнота і реалізація національної ідеї, як ідеї повновладдя української нації у своїм богом даній країні. Україна для українців, а також для тих представників нацменшин, які знають шанують і поважають українську мову, традицію, культуру, історію і закону, є лояльним громадянами. Нам разом будувати велику Україну.

Про наркотики зрозуміло, яке ставлення до алкоголю і тютюну?

Не палю. Та ну…

Олег, на якому авто їздите? Сомніваюся, що на Таврії!

На Toyota.

Олег, як Ви рахуєте, Юлія Володимирівна продалась Путіну?

Ще не порахував.

Яка книга сформувала Вас як особистість?

Як особистість… Не хочу бути банальним, але мене завжди вражав Кобзар Шевченка. Можливо, тому моєю улюбленою рок-групою є Кому Вниз, які вірші Шевченка виконують в роковому стилі.

Пане Олеже, що є головною хворобою України сьогодні?

Українофобія і малоросійство.

Є якісь вчинки за які вам соромно, або соромно за те, що Ви чогось не зробили, якщо так то за що?

Є, але не скажу, бо не пам`ятаю.

На Вашу думку, через які Ваші дії Ваше прізвище і назва вашої партії так міцно асоціюються у населення України зі словом "фашизм"?

Любов і повага до всього українського.

Мені хотілося б працювати з вами в політиці, як це бажання можна реалізувати?

Місто Київ. Велика Житомирська 17, офіс 28, 8 044 228 32 12, 8 800 5029310.

Скільки грошей Вам потрібно для щастя?

Для щастя... Я і так щасливий.

Побажання

Переглядаючи часом форуми Корреспондента і обговорення під статтями, я чомусь подумав, що питання будуть дещо іншими. Дякую за Вашу цікавість, шановне товариство, ВО Свобода і моєю скромною особою. Бажаю Вам успіхів і благополуччя, можливо, до швидких зустрічей. Дуже вдячний редакції сайту Корреспондент.net за запрошення і участь у чаті.

Zuzuka

прагну...

На Сумщині відбувся футбольний турнір "Кубок Героїв"

Футбольний турнір
2 червня 2009

На Сумщині футбольний „Кубок Героїв" знайшов своїх власників. Упродовж травня Всеукраїнське об’єднання „Свобода" на Сумщині проводило футбольний турнір „Кубок Героїв". Участь у його розіграші взяли школярі з Сумської області віком 13-16 років. Турнір був присвячений Дню Героїв, який відзначався 23 травня.

"Сьогодні для українців надзвичайної ваги набувають питання здоров’я нації та відновлення історичної справедливості. Тому цілком логічно, що знайомити школярів Сумщини з подвигами справжніх патріотів-українців, життєвий шлях яких стане прикладом для нашої молоді, ми намагаємося, залучаючи їх до спорту.

Степан Бандера, який став прапором українського націоналізму в середині минулого століття, був чудовим спортсменом. Це сприяло формуванню незламності його духу та силі волі й мужності у боротьбі за незалежну Україну. Вояки УПА були найпотужнішим в світовій історії підпільним формуванням, яке в боротьбі за незалежність нашої держави не змогла упродовж десятиліття зламати потужна машина НКВС. Завдяки фізичному вишколу вони мали чудову спортивні форму і неймовірний бар’єр витривалості під час ведення бойових дій. Славні українські гетьмани Іван Мазепа, Іван Виговський та рядові козаки відзначалися неймовірною силою, яка оспівана в українському фольклорі та стала запорукою багатьох українських перемог у битві з ворогами. Тож наша молодь має чудові приклади для наслідування і має дбати про своє здоров’я так, як це у різні часи робили наші українські герої. Цей футбольний турнір - внесок ВО „Свобода" у виховання здорового та освіченого покоління українців", - зазначив голова Сумської обласної організації ВО "Свобода" Ігор Мірошниченко.

У районному центрі Лебедин турнір, присвячений Дню Героїв відбувся за схемою плей-офф і переможці визначилися упродовж одного дня. Саме у День Героїв, перегравши в фіналі команду ЗОСШ №6 міста перемогли гравці збірної ЗОСШ №7 (рідна школа голови обласної організації ВО „Свобода" Ігора Мірошниченка). Переможці отримали комплект ігрової форми фірми Nike, пам’ятні кубки та грамоти від ВО „Свобода". Присвятили свій тріумф лебединські школярі пам’яті голови проводу ОУН Євгена Коновальця.

У іншому форматі відбувся розіграш Кубку Героїв у Сумах. Змагання, в яких взяли 8 команд з ДЮСШ області, тривали упродовж місяця. В останні дні весни відбулися вирішальні матчі. У півфіналах зійшлися краснопільський „Гарант" та сумська „Вента, а також збірна охтирською ДЮСШ і „Зміна-94" – ще один представник обласного центру. В обох поєдинках сильнішими виявились сумчани. Фінальний поєдинок між „Вентою" та „Зміною-94" тримав у напрузі глядачів до фінального свистка. З рахунком 4:3 перемогу здобула „Зміна-94". Головний приз – комплект ігрової форми від фірми „Nike" виявився для переможців дуже доречним, адже у фіналі через брак коштів вони були змушені грати у резервному комплекті футболок своїх конкурентів. Тріумфатори були нагороджені кубком, формою та професійними м’ячами. Обидві команди отримали грамоти від ВО "Свобода" .Найкращих гравців обох команд-фіналістів було нагороджено пам’ятними нагородами кращому воротарю та кращому нападаючому.

Отже, Кубок Героїв знайшов своїх переможців, а свято Героїв завдяки ВО „Свобода" в Україні має вже найближчим часом перетворитися на загальноукраїнське.

Zuzuka

прагну...

Прес-конференція Олега Тягнибока у Хмельницькому

2 червня 2009 року під час прес-конференції у Хмельницькому лідер Всеукраїнського об’єднання "Свобода" Олег Тягнибок озвучив заяву з приводу намірів олігархічних кланів сформувати так звану широку коаліцію.

Зокрема, Олег Тягнибок заявив наступне:

"Зрада Майдану, якою так довго лякали свій електорат так звані "демократи", повністю виявилася. Олігархічні клани, які утримують найбільші фракції у Верховній Раді – Партія Регіонів і Блок Юлії Тимошенко – мають намір офіційно оформити свій союз. Варто нагадати, що вони отримали свої відсотки, інсценізуючи перед виборцями вистави "безкомпромісної боротьби" один з одним.

Нарешті приховане стало явним. Московська спецоперація з остаточної ліквідації народовладдя в Україні і встановлення євразійської деспотії вступила у вирішальну фазу. Кремлівські маріонетки і "фарбовані лиси" скинули маски, ховаючись під якими, дурили українців протягом останніх років.

Змова олігархічних кланів прикривається небилицями про героїчну "боротьбу з кризою", палке бажання "об'єднати країну" і потребу стабільності.

Проте, очевидно, що справжня мета цього антиукраїнського заколоту – остаточна "прихватизація" влади саме тими угрупованнями кольорової номенклатури, які й завели країну до небаченої кризи. Тими, хто ще вчора власноруч розколював Україну, роздмухуючи сепаратизм. Тими, хто вже давно протоптав стежку до кремлівських покровителів і методично здає інтереси України.

Українці повинні усвідомлювати неминучі наслідки антиконституційного перевороту у виконанні БЮТ і Партії Регіонів:

1. Викорінення паростків народовладдя і позбавлення українців політичних прав.

2. Згортання економічних свобод, знищення зародків середнього класу, розкрадання решток національних багатств та остаточне закріпачення українців космополітичним капіталом.

3. Ліквідація державного суверенітету та підготовка до зовнішнього управління Україною.

4. Узаконення українофобії, яка сьогодні посилено пропагується, та знищення національної ідентичності українців.

5. Запровадження репресій і терору проти будь-яких проявів громадянського невдоволення.

Всеукраїнське об’єднання "Свобода" закликає українців дати рішучу відсіч заколотникам. Тільки категоричний спротив Нації може поламати плани мародерів і зрадників. У випадку втілення сценарію узурпації влади, об'єднання готове до акцій громадянської непокори.

Наші вимоги:

1. Розпуск парламенту і нові дострокові вибори.

2. Проведення Всеукраїнського референдуму, на який будуть винесені питання:

- про форму правління Української держави (президентська, змішана чи парламентська республіка);

- про проведення люстрації (докорінного очищення влади).

Українцю! Вставай до оборони свого майбутнього"!
Прес-служба ВО "Свобода"

Munigas

New Member
Ответ понятен, я так и думал. Нам нужна "матрица", чтобы убежать от реальности. Ощущение свободы для нас становится важнее чем сама свобода, в этом вся проблема.

hed1n.ru

стебанутый
Заява

членів Сумської міської організації ВО "Свобода" про вихід з організації через принципові розбіжності у поглядах з лідером партії
Олегом Тягнибоком

У 2005 році ми, виходячи з наших внутрішніх переконань і поточної політичної ситуації, вирішили розпочати співпрацю з ВО "Свобода", як ідеологічною, принциповою українською націоналістичною партією. Принаймі, так нам тоді здавалось. У Сумах було створено й зареєстровано Сумську міську організацію ВО "Свобода", яку очолив Борис Богодушко. Організація провела дві виборчі кампанії - 2006 та 2007 року з результатами на рівні сусідніх областей.

За рік роботи в місті Суми вдалося більш ніж удвічі покращити результат на загальнонаціональному рівні. Агітаційна робота і масові акції проводилися в умовах відсутності фінансування та організаційної підтримки з центру. Жодного незадоволення нашою роботою керівництво партії не висловлювало. Однак, коли в партії не знати звідки взялися серйозні кошти (зокрема, на масове встановлення по всій Україні біг-бордів з О.Тягнибоком), і реальний шанс подолати прохідний бар`єр, виявилося, що керувати партійною роботою на Сумщині будуть відтепер інші люди.

Восени 2008 року, в очікуванні можливих позачергових виборів до ВР України, керівником виборчого штабу ВО "Свобода" на Сумщині було призначено Ігоря Мирошніченка, уроженця Лебедина, екс-ведучого спортивних програм на каналі ICTV. Людина в націоналістичному русі Сумщини не відома, до ВО "Свободи" прийшла у 2007 році, фактично одразу стала членом політради і кандидатом на виборах до Київради в першій п`ятірці списку ВО "Свобода". Офіційно Мирошніченка особисто Олег Тягнибок представляє, як успішного підприємця. Мирошніченко одразу ж активо почав залучати до партійної роботи людей, які на нашу думку, мають вельми сумнівну політичну репутацію і не можуть бути представниками політичної сили, яка публічно заявляє про свою націоналістичну ідеологію і вимагає люстрації за принципом трьох К - кадебістів, кучмістів і комуністів.

Нашу аргументовану думку з приводу конкретних осіб почуто не було. Зате з часом ми все більше й більше отримували інформації про "зачистку" партійних осередків на місцях, зокрема, на Харківщині, Чернігівщині, Луганщині, а також про вихід з лав "Свободи" активістів на Західній Україні - в базовому ідеологічному регіоні. Найприкрішим було відкриття, що в 2006 році, йдучи на парламентські вибори, "Свобода" залучила до прохідної частини списку людей, прямо пов`язаних з Рінатом Ахметовим та Віктором Януковичем.

Так, під №15 йшов Леонід Нетудихата, офіційно записаний як тимчасово непрацюючий і безпартійний. Публічно "Свобода" позиціонувала його як лауреата Шевченківської премії з науки і техніки. Однак, цей Нетудихата працював і працює на ниві зв`язку в бізнес-структурах Ахметова (донецька компанія "Цифровий стільниковий зв`язок України" та харківська "Вілком", які очолював Неудихата, були послідовно викуплені компаніями Ахметова). Більше того, Нетудихата був радником прем`єр-міністра Януковича в 2003 році. До цієї яскравої сторінки біографії у 95-97 рр був гендиректор "Донецьктелекому", потім очолював Укртелеком і Утел, і двічі був заступником міністра транспорту й зв`язку в уряді Януковича. В тому числі вруге - одразу після виборів у 2006 році, коли Янукович знову став прем"єром. Невже він повернувся на свою посаду в уряді за квотою "Свободи"?!

Леонід Нетудихата - дядько не бідний, бо як відомо з відкритих джерел, володіє на правах оренди одним з найбільших гранітних кар`єрів в Україні. Рідний старший брат Леоніда - Володимир Нетудихата є нині депутатом Харківської обласної ради від ПР і очолює управління земресурсів, яке нині пов`язують з цілим рядом земельних скандалів.

Ще одне прохідне місце (№13) у списках "Свободи" у 2006 році займав Геннадій Самвелович Чобанян, що працював на Донеччині на вугільній ниві, дорісши до вагомих керівних посад, - гендиректор компанії "Укрросвугілля". У 2007 році, за уряду Тимошенко, Чобанян став заступником міністра вуглепрому. За квотою якої політсили це сталося? "Свободи"? Звичайно ж, вказані особи цілком відповідають на питання про походження коштів у ВО "Свобода"...

Членом політради ВО „Свобода”, який до того ж активно рекомендує кандидатів для тісної співпраці, є Богдан Червак, який працює на керівній посаді в Держкомтелерадіо та очолює Київську ОУН. Теж цікава особа. З вересня 2001 року (тобто, вже після відставки В.Ющенка с поста прем`єр-міністра) Богдан Червак - головний спеціаліст Управління Департаменту внутрішньої політики Секретаріату Кабінету Міністрів. Згодом - завідувач сектором з моніторингу та підготовки матеріалів для ЗМІ Управління зв'язків з громадськістю Кабінету Міністрів України. Отже, Червак працював у команді Кінаха і Януковича, ширше – у команді Кучми. А випадкових людей туди НЕ БЕРУТЬ.

Але останньою краплиною стала відвертість І.Мирошніченка про те, що в політраді ВО "Свобода" присутній представник нетрадиційної сексуальної орієнтації, простіше кажучи - гомосексуаліст. Інформація була підтверджена повідомленнями з відкритих джерел. Як з`ясувалося, мова йшла про Олександра Башука. Він свого часу, зокрема, організував захоплення київського офісу компартії. Під час розслідування цього інциденту тодішній генпрокурор Потебенько публічно заявив, що захопленя здійснили статеві партнери Башука. У 2007 році на сайті ВГО "Патріот України" про неприродну статеву орієнтацію Башука повідомив екс-голова Харківської обласної організації ВО "Свобода" Олег Однороженко.

Ці та інші питання ми змогли поставити напряму лідеру ВО "Свободи" Олегу Тягнибоку 17 лютого 2009 року під час його візиту до Сум. Коли мова зайшла за О.Башука, розмову було закінчено. Цитата аудіозапису:

Мирошніченко: "Мені підерасти не подобаються, як нормальному і здоровому чоловіку, але я не тримав свічку. Я з ним спілкуюсь нормально. І якщо постане питання на політраді як професійні якості (влаштовують)..."
Тягнибок: "Добре. Я бачу, наші погляди розходяться..."

Після чого повідомив про своє рішення перереєструвати міську організацію ВО "Свобода".

Виходячи з вище викладеного, ми заявляємо, що наші погляди з лідером ВО "Свобода" Олегом Тягнибоком дійсно кардинально розходяться: ми не бачимо себе в одній політичній силі поряд з кучмістами і гомосексуалістами. І відтепер не вважаємо ВО "Свобода" ідеологічною націоналістичною українською силою. На нашу думку - це черговий проект, спрямований для залучення голосів свідомих українців, які розчарувалися в попередніх псевдопатріотичних проектах. Наслідком підтримки ВО "Свобода" на виборах, на нашу думку, може стати тільки наступне ще більше розчарування людей в українському націоналізмі і тільки посилить позиції антиукраїнської олігархії, що захопила владу в країні.

Залишаючись на твердих ідеологічних позиціях, виступаючи за сильну, багату, процвітаючу українську Україну, ми заявляємо, що докладемо всіх зусиль, щоб довести до широких кіл громадськості свою позицію стосовно ВО "Свобода". Крім того, ми сподіваємося на появу дійсно української націоналістичної сили, яку підтримаємо в міру своїх можливостей.
Від імені членів і активістів (уже колишніх) СМО ВО "Свобода"
Борис Богдушко
Сергій Моша

Супчик

Съёмщик
Покажите мне среди свободюков хоть 1го достойного человека, кто хоть чтото для людей полезного сделал.
Бенюка не беру в расчёт, это обычный "свадебный генерал".
Юрий Ильенко - великий украинский кинооператор и режиссер.

Зверху