"Мови" та "языки".

  • Автор теми Shurik-best
  • Дата створення

Дубляж фільмів якою мовою вам більш подобається?


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    578

Life-ua

+ плюс - минус
В украинском городе с 71,6 % русских=) 90,6% населения родным языком считали русский
А для тех 9.4 % что родным считают не русский , разрешенно ходить хоть в одну (из 60) Украинскую школу ?

После таких действий , грошь цена обращениям Севастополького Гор. совета и ихних депутатов о Украинизации . (так как сами в себя в городе нагло устраивают притеснения государственного украинского языка)

Что касается 90.4 указанных вами людей , то вопросов нет - их право отстаивать свои права и если для них русский родной что-бы их дети учили и их родной язык . Но токо ихние власти поступают хуже узурпаторов , о тех в мифах о которых они описывают .
 
Останнє редагування:

Life-ua

+ плюс - минус
Зачем вопить о невозможности построить украинские школы, если наша власть нагло и цинично переводит существующие школы на украинский язык?
Ну что касается Севастополя - то там :) не дают открыть даже для приличия ОДНУ украинскую школу)
 

blackboy

New Member
Відповідь: "Мови" та "языки".

Днепропетровские гаишники избили пенсионера за украинский язык​
В Днепропетровске пенсионер подал в суд на областную Госавтоинспекцию. Инспектора ГАИ избили его за просьбу разговаривать с ним на украинском языке.

Накануне дело начали слушать в суде. От милиционеров мужчина надеется получить 100 тысяч гривен компенсации за причиненный моральный ущерб.

В прошлом году автомобиль Виктора Таратушки остановил патруль ГАИ для проверки документов. Пенсионер попросил инспектора говорить с ним на украинском языке, как этого требует законодательство. Инспектор, по словам истца, пришел в негодование и позвал другого сержанта. Вдвоем они избили водителя.

Свидетели подтверждают слова пенсионера. "Второй Сержант подходит и говорит "Что, барзеет? Сейчас мы его упакуем!" Через окно накладывает на него наручник, открывает дверь, выхватывает Таратушку, и начал об асфальт головой бить", - рассказывает свидетель Леонид Яковенко:

Узнав об иске Таратушки сотрудники ГАИ выдвинули пенсионеру встречные обвинения – за нарушение общественного порядка. Однако в прокуратуре этому делу не дали хода. Сегодня Виктор Таратушка судится с Главным управлением внутренних дел Днепропетровской области. Инспекторов Госавтоинспекции уволили. По словам избитого пенсионера, в инциденте также виновны милицейские чиновники, которые не научили подчиненных разговаривать на службе на украинском языке.

"Причина одна, это управление, которое должно придерживаться Законов, работать со своими работниками, готовить своих работников, они не делают этого. Это все было не из-за какого-то нарушения, не из-за какой-то непокорности, а просто на национальной почве. 100 тысяч гривен, это совсем небольшая сумма", - считает Виктор Таратушка.

Милицейские чиновники и в управлении внутренних дел, и в ГАИ от комментариев отказались. Представитель правоохранителей в суде тоже не желала общаться с журналистами.

Как сообщалось, согласно данным опроса института Горшенина, почти 74% украинцев считают, что каждый гражданин страны должен знать украинский язык.

По данным Минобразования, в Крыму всего семь школ с украинским языком преподавания. Только 7,3% учеников учатся на государственном языке (в Украине - 81,3%).


:furious::furious::furious::furious::furious:
 

CHGrey

Rzzevskiy
Языковая политика украинских властей доходит уже до маразма.

Даже обучающие программы имеют трудности с получением лицензии на вещание :lol::lol::lol:

По словам заместителя генерального директора студии "English Club TV" Натальи Василенко возникли некоторые вопросы относительно того, что вещание канала будет осуществляться преимущественно на английском языке. "После проведения нескольких презентаций мы смогли убедить экспертов Нацсовета в важности образовательной составляющей нашего проекта", - рассказала она
Никогда не думал что буду жить в таком тупом государстве.

Кстати всем кто изучает и хочет изучать английский язык в Сумах начали по телесвиту транслировать этот канал с чем всех и поздравляю :)
 

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: "Мови" та "языки".

Сьогодні в рядку на "5-му каналі" прочитав, що татарські громадські організації почали збір підписів за надання татарській мові статусу 2-ї державної в Росії. Взагалі то Росія лише в інші країни сує своє рило з рекомендаціями про другу державну мову, а в себе - зась такого. Маємо приклад, коли ті ж татари вирішили перейти на арабський алфавіт (що є природним для них). Результат був очікуваний і передбачуваний. Переконаний, що в цьому випадку історія повториться. Пропоную лише провести тоталізатор, на тему: "Що відповість мєдвєдогном на пропозицію другої державної мови в Росії?" Варіанти відповідей:

1) Накося викусі.
2) Та пашлі ви на...
3) Пацилуйтє нас в...
4) А па сапаткє?
5) Ваш варіант.

Переможець тоталізатору отримає приз - обгортку від жуйки "Стіморол" та персональний приз від Вована Едельштейна - морозиво "Жирік". Спонсор призів: "Русская община Сумщины" - "Не отрекайтесь от своих корней, чужие корни пущай все порубять".
 

МАХ

Active Member
Никогда не думал что буду жить в таком тупом государстве.
По-перше вас то тут ніхто і не тримає… не подобається змініть громадянство і місце проживання…
По-друге.. транслюють же? А проблеми з бюрократичною тяганиною в будь-якій країні присутні, тож напевне вам потрібно сумувати через те що живете в тупому світі, на планеті Земля…
По-третє, кожна країна має свої обмеження та вимоги стосовно телебачення… в тому числі й мови… при їх недотриманні потрібно подавати на розгляд Нац. Раді з питань телебачення, звісно ж це займе деякий час, але відповідь зазвичай позитивна… в Україні транслюють Діскавері, Нешіоналгеографік, ОРТ російською… тому взагалі тут недоречно стулювання мовний аспект… бо все це просто законодавча база, від якої нікуди не дітися, і яка присутня у всіх країнах без виключення… ну а у вас звичайно ж просто з’явився черговий привід обхаяти Україну… банально…

hed1n.ru стосовно штучності мови… сьогодні Понеділок… варто задуматись чому саме понеділок… напевне тому що після Неділі? В українській мові говорять пообіді наприклад, тобто після обіду, напевне тому і по неділі.. понеділок… в російській мові понідельнік… нічого дивного не помітили? Воскрісеніе сюда нікак.. конечно Неделю можна приписати як після Тижня, але ж приставка по в значенні після ніколи в російській мові не використовується.. поправте мене якщо я помилився… Судячи з цього то росіяни і назви днів тижня зідрали у нас, у штучно створеній мові десь 15 століття… до того ж руський народ не мав потреби в календарі… смішно…

Фокс Малдер… просто проігнорують… так само як українці роками в думу посилають різні прохання стосовно української мови, типу прохання дозволу відкриття української школи.. у відповідь нічого…
 

CHGrey

Rzzevskiy
По-перше вас то тут ніхто і не тримає… не подобається змініть громадянство і місце проживання…

В Украине скоро одни пенсионеры останутся,а остальные сменят гражданство, и поразьезжаются по свету .Это точно.

Если бы страны куда уехали украинцы на заработки относились к украинцам более по человечнее то они бы поуезжали бы с семьями и на всегда ,а это болше половины населения украины.А на их место приехали бы негры с африки .И гаплык Украине.

И уж поверте такое время придет очень скоро!После мирового кризисса и начале подьема наверняка украинцам будут рады во многих странах
 
Останнє редагування:

МАХ

Active Member
В Украине скоро одни пенсионеры останутся,а остальные сменят гражданство, и поразьезжаются по свету .Это точно.

Если бы страны куда уехали украинцы на заработки относились к украинцам более по человечнее то они бы поуезжали бы с семьями и на всегда ,а это болше половины населения украины.А на их место приехали бы негры с африки .И гаплык Украине.

И уж поверте такое время придет очень скоро!После мирового кризисса и начале подьема наверняка украинцам будут рады во многих странах
І ви покинули...
І ви пішли...
І клади, що вам діди сховали,
На скибку хліба проміняли...
Цигани ви...
Цигани ви...
А там в землі,
Який там скарб лежав
І скільки струн в собі ховав.
Які б то звуки розітнулись,
Коли б ви дивних струн торкнулись...
Не варті ви...
Не варті ви...
І з часом чує ліс в тиші нічній,
Як десь на кобзі золотій
Струна застогне і порветься
І стогін з каменю проллється:
О де ж ви є?!
О де ж ви є?!


Озерніться навколо.. в Сумах етнічних українців й половини немає… і що? До речі за переписом і соц.. опитуванням, зменшення населення України, відбувалось принаймні до 2004 року, це точно не за рахунок українців… а саме нац. меншин котрі поверталися на свою етнічну Батьківщину, здебільшого це саме росіяни… українців практично не збільшилось і не зменшилось.. виїжджали але не в такій кількості щоб значно вплинути на статистику… до того ж я повірте ніколи не покину України… і досить багато людей знаю які так само вважають… особливо якщо ви хоча б раз поспілкуєтесь з Італійцями (безпардонні, а в купі схожі на циганський табір), англійцями (якісь неряхи… ідеал краси у них вважається веснушки і рижий колір волосся), німцями ( мовчазні, за собою не слідкують, серед них легко впізнати українку або росіянку, бо німці і косметика речі несумісні) впевнений бажання там жити пропаде відразу… так ви будете більше заробляти, але який сенс? Якщо будете доглядати за пенсіонерами, на будівництві.. тобто виконувати чорну роботу… і взагалі хто вам сказав що в світі криза?... наприклад, у Египті говорять що криза напевне лише в Україні, бо туристів з інших країн не зменшилось.. натомість з України замість 25 літає зараз лише 5 літаків…Криза в країнах енергопостачальників, таких як Росія, саме через здешевлення ціни на нафту і газ.. в Україні ж все це роздуте з пальця… я вважаю, що це просто обдиралово народу.. ніби то криза в усім світі.. а тим часом тихенько отримують кредити, ре капіталізують банки, які скуповують ту ж валюту отриману в кредит і виводять в офшори… хоча можливо й дійсно криза, адже велика частина нашої продукції йде саме в Росію, і більшість пов’язана з видобуванням і транспортуванням нафти та газу… Проте точно сказати можу що в інших країнах криза майже непомітна…
 

Satori

Well-Known Member
І ви покинули...
І ви пішли...
І клади, що вам діди сховали,
На скибку хліба проміняли...
Цигани ви...
Цигани ви...
А там в землі,
Який там скарб лежав
І скільки струн в собі ховав.
Які б то звуки розітнулись,
Коли б ви дивних струн торкнулись...
Не варті ви...
Не варті ви...
І з часом чує ліс в тиші нічній,
Як десь на кобзі золотій
Струна застогне і порветься
І стогін з каменю проллється:
О де ж ви є?!
О де ж ви є?!
Хороший РЭП - 50 центов наверное забацал бы его жутко круто!
Может подкинешь ему?
 

МАХ

Active Member
Хороший РЭП - 50 центов наверное забацал бы его жутко круто!
Может подкинешь ему?
Взагалі то автор цих рядків Олександр Олесь… не вказав автора бо думав що всі знають, бо він присутній в шкільній програмі… цитати віршів відомих письменників або просто афоризми виділяю зеленим кольором… це на майбутнє…
Ну і 50-сент не заспіває по двом причинам, бо не знає української та і не має звички розводити плагіат, бо ці слова вже поклали на музику і співає український гурт «Кому вниз».. чесно кажучи пісні не чув, але знаю що стиль як ви й підмітили Реп… мені ж сподобались слова вірша… бо Олександр Олесь так само як і Шевченко в вірші «Великий Льох» використовує таке загальне поняття як скарб.. проте не всім доходить що ж саме ці два видатних поети мали на увазі… нажаль...
 
Зверху