Злочини комуністичного режиму

треба проводити міжнародний трибунал?

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    242

Zuzuka

прагну...
Відповідь: Комунізм: за і проти.

про пам"ятки перемозі не ідеться. Свобода говорить про знесення пам"яток катам українського народу.

хто вам винен, що ви не знаєте призвіщ українських письменників.

Росія - це точно не та країна, з якої я і моя сім"я братиме приклад.

Останнє редагування:

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Комунізм: за і проти.

Юридично - так. Але я кажу про фактичну спадкоємність державного устрою в Україні. І, якщо людина працювала на благо СРСР - хоч слідчим у "органах", хоч клерком у парткомі, вона прирівнюється до держслужбовця незалежної України. Це я і вважаю спадкоємністю.
...
Про країни соцтабору та Прибалтики знаю. Там де-інде й реституція була... Я не проти люстрації - я кажу про її неможливість за умов політичної ситуації у нашій країні...
Ви знаєте, ми зараз намагаємося сперечатися в чомусь не матеріальному - те, про що ми говоримо не історичний факт, предмет нашої суперечки не можна ні почути, ні побачити, ні виміряти якимось приладом, тому тут кожний залишиться зі своєю думкою. :)
З приводу люстрації - так, я так саме вважаю, що вона не можлива за сучасних умов. І не можлива, бо багато осід , що мають реальну владу в руках (або вплив на владу) цієї люстрації бояться. Вихід один - оновлення влади, але за нової влади люстрація вже не буде актуальною :), тобто якесь замкнене коло.

Вообще-то, долг был не только у совка - должны были и совку...
Кроме того, под это "правоприемничество" Россия прихватизировала и зарубежную собственность СССР и всяческие фонды в валюте, драгметаллах и прочих алмазах.
Выплату этого долга России кредиторы неоднократно пролонгировали...
Полагаю, что свою долю потянули бы.
Хотів це саме сказати, але Ви мене випередили. Тому, як кажуть +1!

Stein

Well-Known Member

про пам"ятки перемозі не ідеться. Свобода говорить про знесення пам"яток катам українського народу.

хто вам винен, що ви не знаєте призвіщ українських письменників.

Росія - це точно не та країна, з якої я і моя сім"я братиме приклад.
Сьогодні Свобода як раз ініціює знесення меморіалів Перемозі.
Катам? Це кому? Кому у нас іще стоять пам'ятники окрім Леніна? Один Щорсу (кату?) та два Дзержинському на всю Україну?

Ніколи ніякий письменник, що все життя "прострочив" текстики, не може стояти вище солдата, що віддав своє життя захищаючи Батьківщину.

У Росії як раз сьогодні можна багато чому повчитися в плані ведення пропаганди.

Zuzuka

прагну...

пропаганда в Росії - антинародна. оббріхування історії та прослуховування такої пропаганди не входить у мої плани.вчитись у них можна хіба авторитарному режиму, але навіщо?

Письменник - творча людина, і не всі повинні воювати, стояти у станка чи замітати вулицю. а те, що від вас несе базаровщиною, схожою на відому фразу Тургенєва:
"всякий химик всякий раз полезнее любого поэта" ніяк вас не прикрашає.

знесення пам’ятників перемозі Свобода ініціює в тих містах, де вони не мають під собою ніякого підґрунтя / не було в тому місті військових дій, немає поховань, або пам"ятник не входить до споруд, що є цінними в архітектурному плані/ і де згодна громада та влада міста. приклад тому пам"ятник у місті Стрій. а що стосується інших пам"ятників катам, то не стоїть же у Німеччині пам"ятник Гітлеру, хоч це і є історія. а у нас стоять пам"ятники катам народу і це якось дивно.

Stein

Well-Known Member

пропаганда в Росії - антинародна.
В чому ж її "антинародність"?
оббріхування історії та прослуховування такої пропаганди не входить у мої плани.
Історія ніколи не буде однаковою для всіх. У кожного свої герої, свої перемоги, і свій погляд на речі. І ніколи Наполеон не буде героєм Німеччини. Лише для Франції. І ніколи Червона армія не буде героями Польщі. Будь-чия перемога для когось буде поразкою. І святкуватиме її лише одна сторона. І поглід кожного на це буде по-своєму істиний, хоча й абсолютно притилежний іншому.
вчитись у них можна хіба авторитарному режиму, але навіщо?
Навіщо? А ви подивіться, що є сьогодні в світі Росія, а що є Україна. І це буде вичерпна відповідь на ваше питання.
Письменник - творча людина, і не всі повинні воювати, стояти у станка чи замітати вулицю.
Шановна, ви дозволяєте собі порівнювати воїна-визволителя з хіміком - хіба не це є найяскравішим прикладом деградації демократичного суспільства?
знесення пам’ятників перемозі Свобода ініціює в тих містах, де вони не мають під собою ніякого підґрунтя / не було в тому місті військових дій, немає поховань, або пам"ятник не входить до споруд, що є цінними в архітектурному плані/ і де згодна громада та влада міста.
Шановна, пам'ятник - це не лише споруда "цінна в архітектурному плані". Пам'ятник - це символ Віри. Він не потребує якогось "підгрунтя" чи поховань. Пам'ятник - це символ величі народу, сивол гордості за свою державу, за своїх пращурів. Це, разом із історією та пропагандою, основа віри людей у вищі ідеали. Віри в те, що вони живуть не в сірій безрідній країні, що думає лиш про те, як посмачніше пожерти чи побільше набити свого гаманця... Хоча, мабуть ви праві, бо як раз останнє і є найвищими ідеалами демократичного суспільства, навіщо йому щось інше?

Zuzuka

прагну...

В чому ж її "антинародність"?
годі й говорити про підриви будинків, чеченську війну, і взагалі неважливість людського життя для їх влади. суспільство розподілилось на категорії тих, хто не знає, і тих, хто у справі.

Історія ніколи не буде однаковою для всіх. У кожного свої герої, свої перемоги, і свій погляд на речі. І ніколи Наполеон не буде героєм Німеччини. Лише для Франції. І ніколи Червона армія не буде героями Польщі. Будь-чия перемога для когось буде поразкою. І святкуватиме її лише одна сторона. І поглід кожного на це буде по-своєму істиний, хоча й абсолютно притилежний іншому.
то чому українська земля має терпіти памятки чиїмсь героям? в Росії зараз активно іде політика вибілювання Сталіна, бо немає героїв національних, то може і нам його, як героя визнати від нічого робити?

Навіщо? А ви подивіться, що є сьогодні в світі Росія, а що є Україна. І це буде вичерпна відповідь на ваше питання.
Росію бояться, але не поважають, в цівілізованому суспільстві називають її мавпа із гранатою! :)

Шановна, ви дозволяєте собі порівнювати воїна-визволителя з хіміком - хіба не це є найяскравішим прикладом деградації демократичного суспільства?
ууу. тут іще і в літературі прогалина. раджу почитати Тургенева, російсього письменника, автора "Отцы и дети". саме звідти була цитати. наведена вона була не в порівняльному контексті, а в описовому стосовно вашої позиції.

Шановна, пам'ятник - це не лише споруда "цінна в архітектурному плані". Пам'ятник - це символ Віри. Він не потребує якогось "підгрунтя" чи поховань. Пам'ятник - це символ величі народу, сивол гордості за свою державу, за своїх пращурів. Це, разом із історією та пропагандою, основа віри людей у вищі ідеали. Віри в те, що вони живуть не в сірій безрідній країні, що думає лиш про те, як посмачніше пожерти чи побільше набити свого гаманця... Хоча, мабуть ви праві, бо як раз останнє і є найвищими ідеалами демократичного суспільства, навіщо йому щось інше?
будь-яке зведення архитектурного витвору потребує ряду дозволів, обгрунтувань та роботи. а якщо громада не хоче бачити пам"ятник у центрі свого міста, як у Стрію /існує декілька тисяч підписів за знесення пам"ятки/, то треба його звідти зносити.

про товстосумів сказали ви. я цього не писала, тому прошу не приписувать мені власних розудмів. :)

Stein

Well-Known Member

годі й говорити про підриви будинків, чеченську війну, і взагалі неважливість людського життя для їх влади.
Підриви будинків здійснюють чеченці. А війна росіян проти чеченців - не є антинародною щодо самих росіян.
І якщо для вас власне життя важливіше за долю країни, нації. Якщо ви не здатні віддати свого на їх захист... невже ви після цього ввадаєте себе справжнім патріотом? І якою ж нікчемністю тоді є для вас та країна, якщо вона не вартує навіть свого, маленького, життя?
то чому українська земля має терпіти памятки чиїмсь героям? в Росії зараз активно іде політика вибілювання Сталіна, бо немає героїв національних, то може і нам його, як героя визнати від нічого робити?
А нам є що йому протиставити? І чому б нам не вважати його своїм? На той час ми були у складі тої держави. Абсолютна більшість наших пращурів воювали в його армії і за ту країну. Наш народ заплатив надто високу ціну за ту Перемогу. І невже тепер ми отак просто відмовимося від неї? Невже ми здатні отак просто наплювати на наших дідів і прадідів, шо не повернулися з боїв, що віддавали свої життя за свою країну, за Батьківщину, за нас, за наше майбутнє?
Росію бояться, але не поважають, в цівілізованому суспільстві називають її мавпа із гранатою!
"Нехай ненавидять, головне щоб боялись".(с)
Краще бути мавпою з гранатою, аніж шимпанзе з ганчіркою.
будь-яке зведення архитектурного витвору потребує ряду дозволів, обгрунтувань та роботи.
Якщо воно вже зведено, то яких дозволів воно ще потребує?
а якщо громада не хоче бачити пам"ятник у центрі свого міста, як у Стрію /існує декілька тисяч підписів за знесення пам"ятки/, то треба його звідти зносити.
Громада? Чи Свобода за громаду?
Якщо дійсно громада - то нехай звертаються до мерії і вирішують. А заяви Свободи тоді - прото демагогія і спроби приписати до своїх здобутків те, що ними не є.

Zuzuka

прагну...

Підриви будинків здійснюють чеченці. А війна росіян проти чеченців - не є антинародною щодо самих росіян.
І якщо для вас власне життя важливіше за долю країни, нації. Якщо ви не здатні віддати свого на їх захист... невже ви після цього вважаєте себе справжнім патріотом? І якою ж нікчемністю тоді є для вас та країна, якщо вона не вартує навіть свого, маленького, життя?
а чеченці не громадяни Росія себто не росіяни?

а я не хочу випереджати події і віддавати своїх дітей кудись. тим більше дітей, яких можна було б віддати в армію, у мене ще нема. максимум, куди можу віддати - дитячий садочок! поки нічого не чула про угрупування озброєних малят. :lol:

А нам є що йому протиставити? І чому б нам не вважати його своїм? На той час ми були у складі тої держави. Абсолютна більшість наших пращурів воювали в його армії і за ту країну. Наш народ заплатив надто високу ціну за ту Перемогу. І невже тепер ми отак просто відмовимося від неї? Невже ми здатні отак просто наплювати на наших дідів і прадідів, шо не повернулися з боїв, що віддавали свої життя за свою країну, за Батьківщину, за нас, за наше майбутнє?
чеканутся... :?

катував наш народ, а потім народ зробить його героєм своїм. український народ мудріше за таке рішення і на нього не вплине політика вибілювання сталіна, яка зараз активно нарощує оберти у Росії. якщо у вас виникають такі думки, то краще хай вони там і сидять, де виникають, не вилізають ні з клавіатури, тим більше не з язика злітають з язика.
вам мабуть не відомо, що сталін співпрацював із гітлером, а потім щось не поділив, а розплатився народ своїми одиницями. сам вождь стирчав у маєтках і спав спокійно, щоправда тиждень після початку війни мовчав, а потім попустило. сидів у своїх численних маєтках під містами та дачах. "каждый мнит себя стратегом видя бой со стороны" - саме так він себе і вів. а зараз можна йому причепити перемогу. ви ж самі сказали. бойові дії велись на території України. то ж до чого тут сталін? він у окопі сидів чи у бойовому літаку? максимум на чому він сидів - колекційних стільчиках та палив свій атрибут :cool:

"Нехай ненавидять, головне щоб боялись".(с)
Краще бути мавпою з гранатою, аніж шимпанзе з ганчіркою.
ви праві. обидвома словосполученнями називають північного сусіда!

якщо воно вже зведено, то яких дозволів воно ще потребує?
дозволу, щоб знести.

Громада? Чи Свобода за громаду?
Якщо дійсно громада - то нехай звертаються до мерії і вирішують. А заяви Свободи тоді - прото демагогія і спроби приписати до своїх здобутків те, що ними не є.
от саме з ініціативи громади Свобода підхопила цю ідею і разом із громадою були присутня на слуханнях та обговореннях питання пам"яток режиму. де значна частина висловилась за знесення.
ви заздрите Свободі у тому, що вона набирає обертів.

Останнє редагування:

Stein

Well-Known Member

а чеченці не громадяни Росія себто не росіяни?
То ви не відрізняєте чеченців від росіян? :shock:
а я не хочу випереджати події і віддавати своїх дітей кудись.
Я не про дітей. Я про вас. Хоча, мабуть дарма, вам навряд чи то зрозуміти... демократи здатні лиш голосувати...
бойові дії велись на території України. то ж до чого тут сталін?
До того, що він на той час керував країною. І провина поразки чи велич перемоги лягають на керівників.
він у окопі сидів чи у бойовому літаку?
У вашій ненависті до Сталіна та СРСР ви не бачите мільйони людей, що "сиділи в окопах та бойових літаках". Ну не було в них іншого лідера, не було другої країни. І захищаючи свою Батьківщину, вони так чи інакше, воювали за його режим і за нього самого. Ви ж, через ненависть до одного, хочете сплюндрувати пам'ять мільйонів.
Шановна, коли ж ви нарешті зрозумієте, що звеличувати треба перемоги, а не поразки. Ви ж концентруєтеся виключно на останньому.
вам мабуть не відомо, що сталін співпрацював із гітлером, а потім щось не поділив, а розплатився народ своїми одиницями.
І Англія, і Франція теж співпрацювали з Гітлером.
ви праві. обидвома словосполученнями називають північного сусіда!
Ні, останнє як раз про нас... нажаль...
от саме з ініціативи громади Свобода підхопила цю ідею і разом із громадою були присутня на слуханнях та обговореннях питання пиматок режиму.
Ну ясно. Громажа зробила, а Свобода "підхопила", і не посоромилася прокричати: "ось ми які хороші, це ж все ми"!
Істино в демократичному стилі.

Zuzuka

прагну...

То ви не відрізняєте чеченців від росіян? :shock:
приплили... паспорт якої країни вони мають?

Я не про дітей. Я про вас. Хоча, мабуть дарма, вам навряд чи то зрозуміти... демократи здатні лиш голосувати..
а провокатори безглуздо волать.

вам відомо, що жінки не є військовозобов"язанними? справа ідти чи ні - вибір кожної. не біжіть поперед подій.

До того, що він на той час керував країною. І провина поразки чи велич перемоги лягають на керівників.

закрите суспільство, в якому слова не можна було сказать, не згадуючи вже про плюралізм думок та партій, він не створив, а просто всіх урівняв, частину із землею.

У вашій ненависті до Сталіна та СРСР ви не бачите мільйони людей, що "сиділи в окопах та бойових літаках". Ну не було в них іншого лідера, не було другої країни. І захищаючи свою Батьківщину, вони так чи інакше, воювали за його режим і за нього самого. Ви ж, через ненависть до одного, хочете сплюндрувати пам'ять мільйонів.
Шановна, коли ж ви нарешті зрозумієте, що звеличувати треба перемоги, а не поразки. Ви ж концентруєтеся виключно на останньому.
мені немає за що любити сталіна. вважаю, що у віні були єдиноправильні бандерівці, бо боролись із обома злочинцями.

І Англія, і Франція теж співпрацювали з Гітлером.
і ніде не зводять пам"ятники гітлеру, хоч він і був частиною їх історії.

Ну ясно. Громада зробила, а Свобода "підхопила", і не посоромилася прокричати: "ось ми які хороші, це ж все ми"!
Істино в демократичному стилі.
підхоплювати ідею народу - нормально. погано ідти всупереч їм.

Зверху