Герои УПА

Ви вважаєте войнів УПА героями?


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    366

mangust

патріот
Ну конечно,готова очередная партия брехни.Долго что то они это фабрикуют.Ну конечно, если бы это были реальные документы то почему бы их сразу все не рассекретили лет 10 назад. а так сидят себе и фантазируют.Ну прямо на идиотов расчитано.Хотя и идиотов то немало :)
А ви вважаєте,що пані Гізбург,комуністка,зацікавлена в розсекреченні архівів?Чи за президенства Кравчука,ідеолога КПУ,чи Кучми,комуніста,це було можливо?
Дякувати Богові,що комуно-комсомольці ще не все з архівів знищили,ще щось залишилось,і не вивезено до Москви.
 

CHGrey

Rzzevskiy
А ви вважаєте,що пані Гізбург,комуністка,зацікавлена в розсекреченні архівів?Чи за президенства Кравчука,ідеолога КПУ,чи Кучми,комуніста,це було можливо?
Дякувати Богові,що комуно-комсомольці ще не все з архівів знищили,ще щось залишилось,і не вивезено до Москви.
Ну за президенство Юща,времени не хватило так? Шухевича хероем сделать времени хватило ,а рассекретить архивы не хватило?
Тут все белыми нитками шито. Архивы рассекречиваются по мере их сфабрикования.Для поддержания лохов в нужном состоянии.


(вообще то я уже отмечал что свои преступления никакой режим не документировал никогда .Исторических примеров пока не было.Все это расчитоно на лохов)
 

mangust

патріот
Відповідь: Герои УПА

Легенди про різунів
СБУ знову оприлюднює документи про злочини енкаведистів, перевдягнених в однострої УПА


Марія ОСТЕРСЬКА
Зарубані сокирами старенькі дідусі, спалені живцем у школах молоденькі вчительки зі Східної України, криниці, закидані мертвими немовлятами — ось усталений образ «звірств бандерівців», створюваний упродовж десятиліть радянськими літераторами. Наклади їхніх книжок перевищували сотні тисяч, за їхніми сценаріями знімали фільми. Факти для своїх творів письменники черпали з власної фантазії та з протоколів допитів захоплених у полон вояків УПА (під час вибивання «свідчень» під тортурами свою фантазію виявляли вже слідчі). А також із реальних злочинів, вчинених у західноукраїнських селах. Звісно ж, ніколи не згадувалося, що злочинці в оздоблених тризубами формах мали посвідчення працівників НКВС. І їхнім завданням було скомпрометувати український визвольний рух в очах місцевого населення.

У архіві НКВС, що належить тепер СБУ, є чимало документів, які розкривають діяльність оперативно–бойових груп, організованих НКВС—КДБ. У вівторок, відкриваючи у Рівному виставку документів «УПА: Історія нескорених», головний спеціаліст галузевого державного архіву СБУ Володимир Іванченко завірив, що українська Служба безпеки невдовзі оприлюднить документи про «перевдягнених». Про це повідомляє Кореспондент.net. За словами Іванченка, хоча на даний час невідома точна кількість спецгруп і окремих агентів, які під виглядом бійців УПА мордували мирне населення, архівісти зібрали матеріали про сотні таких груп.

Пошук таких матеріалів в Україні пожвавився після того, як минулоріч Федеральна служба безпеки Росії взялася оприлюднювати «документи про злочини ОУН і УПА» на сайті Міністерства закордонних справ РФ. Днями МЗС Росії заявило про намір обнародувати якісь нові архівні матеріали з цього питання. Українські вчені сподіваються, що цього разу документи будуть справді цінними, з відповідними коментарями науковців й аналітичною довідкою, і що під виглядом документів уже не подаватимуть протоколи допитів у катівнях НКВС.
ДО РЕЧІ
Нагадаємо, що наприкінці 2007 року в СБУ створено спеціальну робочу групу, що вивчає і оприлюднює архівні документи про діяльність ОУН та УПА. Група планує забезпечити також доступ українським дослідникам до закордонних архівів (США, Великої Британії, Німеччини, Росії, Польщі). Триває співпраця з архівами Польщі. А єврейським архівістам мають запропонувати спільну працю над збіркою документів із таких питань: євреї у ЧК—ДПУ—НКВС—НКДБ—МДБ—КДБ у 1917—1991 рр., українці та євреї у Другій світовій війні, євреї в УПА.
 

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Re: Відповідь: Герои УПА

Неудивительно что среди свидомитов практически нет здравомыслящих людей.
Не перший випадок того, що нахабство - друге щастя. "Крємлядь" звинувачує когось у відсутності здорового глузду? А де Ваш здоровий глузд? Це ж яку треба хвору фантазію мати, щоби зачудити про те, що на території Сумщини ніколи не говорили українською мовою (і що ця мова з'явилась тут лише внаслідок "експорту" з Галичини), що Бельгія не входить до НАТО (агов, товарісч, а де штаб-квартира цієї організації знаходиться, Ви ще в Гуглі не вичитали?) і що директор ЦРУ (!) вручав дипломи випускникам академії СБУ :lol::lol::lol: І після цього Ви можете говорити про відсутність у когось здорового глузду та називати людей "лохами"? Було б дуже смішно, коли було не так сумно :(
Агов, яке розумне пояснення таким "перлам", товарісч інженер-електронік (який шугається мікрохвильовок :) )? Є в мене припущення. Здається, всьому провиною армія. Це і специфіка вищезазначеної структури ("Хто в армії служив - той в цирку не сміється"), плюс до того ж особливості війсь ППО. Певно на профілактику РЛС видавали немало спирту. За старою армійською традицією вищезазначена рідина випивалась до профілактики, а вже потім все було "до лампочки", і... Як то кажуть "гальма вигадали боягузи", вони ж вигадали і відключати апаратуру під час профілактик, особливо підсилювачі потужності передавачів. А надвисокі частоти роблять свою чорну справу, так що тепер "шугатись" якоїсь побутової мікрохвильовки - немає сенсу. Це найбільш вірогідне пояснення всієї Вашої творчості :).
Ви говорите, що викладені архиви масово сфабриковані СБУ? Ви забуваєте, що йдеться про документи, що мали чи мають гриф таємності, і просто так їх сфабрикувати неможливо. Вони всі знаходяться на суворому обліку з часу їх створення. Закон України "Про державну таємницю" відкритий для широкого загалу, можете ознайомитесь і тоді вже щось говорити "про можливість масової фальсифікації" подібних документів. Можливо, у Вас є інформація про те, як їх фабрикували? Викладайте, ми всі почитаємо та зробимо висновки. Інакфе всі Ваші слова про фальсифікацію - порожній "трьоп".
Ви гворите, що режим не буде документувати свої злочини? Звичайно. Ви не бачили карних справ, в яких підведений виснововок "расстрелян", ви не бачили вироків так званих "сталинских троек", Ви нічого не чули про "Бєломорканали" та "ГУЛАГи", Ви не припускаєте можливості існування очевидців та тих хто пройшов через все це пекло, Ви не бачили кадрів хроніки, на яких людина в шкірянці прикладає револьвера до голови якогось нещасного, потім ствол легенько підстрибує, з'являється хмаринка димку і той чолов'яга падає у вириту заздалегідь могилу. Ви просто не читали про все це в пресі і не дивились документальних фільмів з коментарями професійних істориків? Зважте, фільмів не виробництва України, а Вашою любої Росії ( правда більшою частиною догномівських часів). Тоді питань немає. Так, жодного злочину задокументовано не було і в архіви нічого не складалось і в наш час нічого не зберігається. І все це намагається сфабрикувати СБУ. (Ми вже нераз могли почути, що для таких п'ятоколонців куди більшим авторитетом є сусіднє ФСБ; воно і не дивно).
Щодо вбивств УПА, то не треба апелювати до якихось там віртуальних родичів загиблих. Не треба ґрунтовно вивчати це питання, щоби знати, що на теренах, де діяла УПА якраз її шанують і бережуть теплі спогади. Дивна якась подяка за загиблих родичів. І навпаки, там, де УПА не існувала, знаходяться ось такі "умнікі", що розпинаються за злочини. Була війна, а війна в білих рукавичках не робиться. Жертви були, ніхто з цим не сперечається. Але не визнання незалежною державою заслуг людей, які воювали за цю незалежність - парадокс. Такий же парадокс, коли б Польща назвала бандитом Тадеуша Косцюшко, Америка - Джорджа Вашингтона, Італія - Гарібальді, Франція - Жану Д'Арк тощо.
Рано чи пізно їх заслуги визнають, інакше країна і далі буде штучно ділитись горе-політиками та ось такими "проФФесорами"-форумчанами. Через такий розбрат пройшло багато країн - Іспанія, США, Німеччина, Польща. Тепер це для них минулий час. Колись це буде минулим часом і для України.
 

CHGrey

Rzzevskiy
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Герои УПА

Щодо вбивств УПА, то не треба апелювати до якихось там віртуальних родичів загиблих.
Это не виртуальные родственники ,а наши форумчане и жители г Сум.
Читайте наш форум внимательно!


Не треба ґрунтовно вивчати це питання, щоби знати, що на теренах, де діяла УПА якраз її шанують і бережуть теплі спогади.
Конечно ,в дивизию СС было жилающих в 3-4 раза больше чем нужно было по штату! (где то слышал что около 60 тысяч)Если взять всех их родственников то все они были причастны к этому.Поэтому и шануют себя и своих родственничков.

Ви говорите, що викладені архиви масово сфабриковані СБУ? Ви забуваєте, що йдеться про документи, що мали чи мають гриф таємності, і просто так їх сфабрикувати неможливо
Массово у них не получается.Только небольшими партиями.И это настоящий праздник для таких как вы.
 

Ravenne

Гуманістична радикалка
Модератор
Відповідь: Герои УПА

CHGrey та Фокс Малдер, збавте трохи оберти та заспокойтесь.
Обговорювати і дискутувати можна і без особистих образ.
 

МАХ

Active Member
CHGrey, ви ж як завжди пояснювати нічого не збираєтесь… не знаю чи плакати чи сміятися, з вашої неусвідомленості і необ’єктивності стосовно даного питання...
Починати варто з простого… Україна це що?.. Україна має 24 областей і одну автономію…
Далі варто проглянути історію цієї території… і тут зрозуміло, що Україна це в минулому дві держави з одним народом, котрий протягом декількох віків прагнув об’єднатися і створити незалежну державу!!! Так на Лівобережній Україні в 17-18 діяли загони козаків, у боротьбі проти Московської держави… програли, козаків закатували і знищіли… Західна Україна ж була підвладна Польщі… і лише в 1939р. відійшла до СССР… і тут УПА… так можливо УПА боролося як і козаки за незалежність проти Московської держави, яка просто змінила назву на СССР???
Запитання… Як саме Україна опинилася в СССР??? Ми туди добровільно увійшли, чи можливо наші прадіди проливали кров проти Московії, так само як і УПА в 20 столітті???
Західну Україну окупували в 39м році, тому знищити український козацький дух не встигли… от і напоролися на УПА… СССР це окупанти українського народу!!!
 

Grosso

wonderwall
Иуды, они с какой стороны не посмотри, всегда останутся иудами. Предательство не может быть оправдано. ИМХО!
кого предавали УПА?
Вон нацисткое военное командование в СССР училось, а потом обе чумы-красная и коричневая-вместе делили Европу по пакту Молотова-Риббентропа.... Парады совместные проводили...
Совок...
lyolia, это Вы?)))
 

МАХ

Active Member
Иуды, они с какой стороны не посмотри, всегда останутся иудами. Предательство не может быть оправдано. ИМХО!
Цікаво а що вони зрадили? Інтересам Москви вони зрадили? Чи що? Вони боролися за незалежність проти окупантів… в даному випадку проти СССР які окупували Західну Україну в 1939 році….
 

mangust

патріот
Відповідь: Re: Герои УПА

Иуды, они с какой стороны не посмотри, всегда останутся иудами. Предательство не может быть оправдано. ИМХО!
Прочитайте ще раз свій допис,згадайте де ви живите і скільки вилили багнюки на цю країну,і зробіть висновок-чи це зрада? Це справжня зрада.Так що Юда-це ви,з якого боку не дивись :hang: А цім він закінчив.Бажаю і вам....успіхів
 
Зверху