Якби СРСР не розпався?

Что бы было,если бы СССР не распался?

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    459

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Відповідь: Re: Якби СРСР не розпався?

Особисте прохання, якщо можна, не використовуйте гарне слово патріот як лайку, та й ще й без лапок. Невже Ви й справді вважаєте, що любити Батьківщину (а саме це означає дане слово) - це так вже погано.
Це питання риторичне, відповіді не потребує. Краще зробіть ласку, будьте точнішими в думках і в термінах. Дозволю собі нагадати Вам вислів однієї розумної людини: "Диявол грає нами, коли ми не мислимо точно". (Це було риторичне звертання).:)
Заодно попрошу гарну і добру людину Satori добирати для своїх фраз такі ж гарні і добрі слова. Особливо для дівчат, яких ми тільки нещодавно вітали зі святом весни)))
Від модераторів приєднуюсь до цього прохання. Щоб потім не казали, що до Вас якось не справедливо ставляться.

Modd

Очень Важная персона
Re: Відповідь: Re: Якби СРСР не розпався?

1. На безкоштовну освіту Ви мали право за рахунок майже безкоштовної праці вчителів. Спробуйте зараз їх примусити так робити. Чи вам байдуже?
2. Про безкоштовну медицину я вже писав. Були б Ви у ті роки такого віку, як зараз, і знали, як лікують зараз, навряд чи Ви погодились у той час боліти. А так у Вас лише згадки про побиті колінки і ангіну. Хоча стосовно того що сучасні медіки "зажрались", сперечатись не буду. Але у всіх країнах лікарі завжди багато коштували.
3. Про право на житло, взагалі Ви даремно згадали. Зараз у комуналках взагалі ніхто крім бомжив не хоче жити, і гуртожитки були нормальнім житлом, де у одній кімнаті 4 людей жило. А безкоштовного, житла при гарному сприянні обставин, чекали років 10-20. Були винятки, пов'язані з видом праці. Але вони і зараз є. Здається працівники ЖЕКів, наприклад двірники майже відразу житло отримують.
Стосовно налогов. Точно не скажу, але, здається у СРСР зарплатня становила десь приблизно 20% чи ще меньшь, від реальної вартості роботи.
Та ну это уже перекручивание........образование тогда было лучше чем сейчас это все говорят учителя получали как и все. Так же получали квартиры было что есть и в что одеться.......в 90-х им намного сложней пришлось это не оспоримый факт.
Про сегодняшнюю медицину я уже в столь ранний возраст знаю не по наслышке благодаря нашей хорошей стране. Раньше лечится хуже почему было потому что наука меньше знала так это в любой стране так.......прогресс. А при чём тут коммуналки? 90% жителей живут по вашему в каком жилье? Не в том которое в СССР построили? А некоторые нахватались по 10 квартир и сейчас их сдают.
А еще при СССР продолжительность жизни была больше это последние данные, так как в то время у людей стрессов меньше было.
А по поводу зарплаты то сейчас зарплата где-то 10% от реальной стоимости работы.

Останнє редагування:

Zuzuka

прагну...
а у ціх "некоторых" були бабусі, які десь жили і тому "некоторые" отримали по заповіту.

Modd

Очень Важная персона
а у ціх "некоторых" були бабусі, які десь жили і тому "некоторые" отримали по заповіту.
Да 10 бабушек это очень интересно.........у меня что-то только 2 максимум))))))))))))) И от них в наследство остались только старенькие домики в деревне......

Zuzuka

прагну...
а 10 бабусь це ви мені приписали.насправді все не так. але це вас не стосується.
про десятки бабусь - це до Льоні-космоса!

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Якби СРСР не розпався?

На этом моменте поподробнее.Что построила Украина за 18 лет независимости?
А вы уверены что построили бы? За 20 лет много построили? 20 лет это почти половина срока существования СССР.(послевоенное время) Даже то что было не сохранили.....строили люди потому что нужно было и заставляли это делать для общего блага.....а сейчас не кто не заставляет так и не делают нечего все только себе потихоньку мутят и говорят что на мой век хватит а там хоть трава не расти. Про Египет тоже говорят что пирамиды люди строили а не Фараоны......да это так но если бы им не говорили что нужно строить то их бы и не было.
Ви забуваєте, що крім незалежності після розвалу Союзу нам залишилась вщент зруйнована економіка. І це була заслуга саме радянського керівництва. Потів ті ж самі радянськи керівники, ще мавши владу кинулись грабувати і руйнувати те що ще залишалось. Тому за перши 7-10 років ми лише намагались не потонути. Але за останні 5 років багато чого почали будувати. Не звертали уваги, хоча б скільки будинків нових з'явилось? І якщо б не світова криза це б і надалі б продовжувалась. Але криза минеться і з'явиться багато чого такого, чим ми будемо згодом пишатись. І це буде побудовано не завдяки рабській праці, як то було у СРСР, а за відповідну плату і з душею. А якщо Вам так нейметься від таких досягнень комуністів як індустріалізація, то згадайте в який спосіб вона проводилась. Якщо він вас влаштовує, я вам не порадник, але робить і далі все, щоб опинитися на місті тих політв'язнів які все це будували.

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Відповідь: Re: Відповідь: Re: Якби СРСР не розпався?

Та ну это уже перекручивание........образование тогда было лучше чем сейчас это все говорят учителя получали как и все. Так же получали квартиры было что есть и в что одеться.......в 90-х им намного сложней пришлось это не оспоримый факт.
Про сегодняшнюю медицину я уже в столь ранний возраст знаю не по наслышке благодаря нашей хорошей стране. Раньше лечится хуже почему было потому что наука меньше знала так это в любой стране так.......прогресс. А при чём тут коммуналки? 90% жителей живут по вашему в каком жилье? Не в том которое в СССР построили? А некоторые нахватались по 10 квартир и сейчас их сдают.
А еще при СССР продолжительность жизни была больше это последние данные, так как в то время у людей стрессов меньше было.
А по поводу зарплаты то сейчас зарплата где-то 10% от реальной стоимости работы.
У чому перекуручивання?
Після закінчиння інституту молодого педагога партія відправляла куди вважала за потрібне. Кому повезло у місто, кому ні у богом забуте село. Справді, давала житло у гуртожитку. І надію років через 15 отримати квартиру. Заробітна плата взагалі була смішною. Я власними очима бачив, як жили ці молоді спеціалісти. Дісципліна і нагляд за успіхами учнів, справді були великим досягненням тоталітарного режиму. Якщо щось не так - батьків до школи і "пресінг" і дітей і батьків по повному. А зараз майже все легло на ніжні плечи лише батьків. Які чомусь без "палки" з гори не можуть направити своїх діточок на вірну дорогу.
Ті у кого зараз по 10 квартир, отримали їх точно не за радянських часів. Бо на то вони були і радянськи, що усе було чітко по нормативам. На стільки душ родини кожен мав право на стільки-то квадратних метрів житла. І зайве могло з'явитись лише за умови, що хтось у родині помирав, чи виїзджав у інше місто.
Стосовно радянського довголіття і відсутності стресів, це Ви мене посмішили. Але не маю данних статистіки, тому не можу відповісти.

Modd

Очень Важная персона
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Якби СРСР не розпався?

Ви забуваєте, що крім незалежності після розвалу Союзу нам залишилась вщент зруйнована економіка. І це була заслуга саме радянського керівництва. Потів ті ж самі радянськи керівники, ще мавши владу кинулись грабувати і руйнувати те що ще залишалось. Тому за перши 7-10 років ми лише намагались не потонути. Але за останні 5 років багато чого почали будувати. Не звертали уваги, хоча б скільки будинків нових з'явилось? І якщо б не світова криза це б і надалі б продовжувалась. Але криза минеться і з'явиться багато чого такого, чим ми будемо згодом пишатись. І це буде побудовано не завдяки рабській праці, як то було у СРСР, а за відповідну плату і з душею. А якщо Вам так нейметься від таких досягнень комуністів як індустріалізація, то згадайте в який спосіб вона проводилась. Якщо він вас влаштовує, я вам не порадник, але робить і далі все, щоб опинитися на місті тих політв'язнів які все це будували.
После развала у нас осталось много чего.....много очень крупных заводов.....сельское хозяйство которое работало нормально.....та много чего, небыло только специалистов котрые бы это всё доевели до ума они остались либо в Москве либо уехали за границу а нашей страной начали управлять колхозники.....у нас же не осталась пустая степь на которой мы должны были строить заново.....
А что построили сейчас так это вопрос.....да строятся дома в которых себе квартиру купить молодёжь или простой человек ну не как не сможет..........да построили в сумах стадион который нам не нужен на котором отмыли нормально денег........ну и строятся бизнес центры и торговые центры вот и всё....... инфраструктура создается только для тех у кого уже есть деньги кто уже на мутил.....а что остается делать простым людям?

Останнє редагування:

Zuzuka

прагну...
заробляти грошенята. меньше жалітись на долю і сподіватись на повернення СРСР.

Modd

Очень Важная персона
заробляти грошенята. меньше жалітись на долю і сподіватись на повернення СРСР.
СССР уже не будет так как это пройденный этап.......не кто тут не жалуется......а вот гражданская война в скором времени в полне возможно...с банальным раскулачиванием......

Зверху