mangust
патріот
Відповідь: Re: "Мови" та "языки".
Але не треба забувати,що в деяких районах дійсно не знають російську мову.Там українську майже не знають,бо спілкуються переважно угорською-мадярською,румунською чи польською.Але ж це не дає підстав вимагати їх як другі державні,чи регіональні.Поки що.І надання російській мові такого статусу,призведе до наростаючої хвилі вимог з боку інших меншин,що може призвести до розшматування держави.Ви цьго бажаєте?
Сто відсотків.Звідки Ви взяли цю нісенітницю? Я був у Львові, Івано-Франковську - спілкувався там з місцевими російською, всі мене чудово розуміли, ніхто навіть косо не глянув, звичайно я поводив себе дуже чемно, на Західній Україні дуже висока культура спілкування серед людей... Я точно знаю, що місцеві з інтересом читають і російськомовні книжки, і дивляться російські канали.... Я був дещо здивований цим, після того що у нас тут кажуть про "западенців". У мене взагалі таке враження склалося, що ця проблема з мовами існує тільки в головах наших політиків, котрі використовують її в своїх корисливих цілях. "Вони бавляться нами, як ляльками" (с) Скрябін "Тепла зима"
Але не треба забувати,що в деяких районах дійсно не знають російську мову.Там українську майже не знають,бо спілкуються переважно угорською-мадярською,румунською чи польською.Але ж це не дає підстав вимагати їх як другі державні,чи регіональні.Поки що.І надання російській мові такого статусу,призведе до наростаючої хвилі вимог з боку інших меншин,що може призвести до розшматування держави.Ви цьго бажаєте?