Опитуванні таке, яким його створив автор. Оскільки вже багато людей у ньому прийняло участь можу створити нове, але відкрите.Господа модераторы,почему это закрытое голосование и не видно кто и как проголосовал?У меня возникли большие сомнения по поводу этой статистики.
УПА боролося за незалежність України, в бій йшли під нашим прапором і гербом… боролися як проти комуністів так і проти фашистів!!! Цікаво те що ми не по своїй волі ввійшли в склад СССР, зробивши нас своєю колонією… Так само козаки боролися проти Московії, так само і УПА… та й Центральна Рада з Грушевським мали на меті встановити незалежність України… бій під Крутами… і події 90-91 років, сюди ж відносяться… живий ланцюг від Львова до Києва… (а що б було як би події 91 року перейшли в громадянську війну? Звичайно б наші національні бажання б придушили а всіх учасників назвали б ворогами і бандитами… а В’ячеслава Черновіла б називали зрадником…).. Ціль всіх цих подій одна – Незалежність України! Саме тому вони Герої своєї держави!!! (а не так як нас вчили)Мне интерестно. Чем они герои? Тем что убивали и грабили, да не спорю что и коммунисты были такими, но они защищали режим...
Цікава історія… але виникає багато запитань.. як 8ми річна дитина опинилася в лісі за тисячі км, і за якими ознаками воїни УПА їх би розстріляли?.. особисто у мене виникло безліч запитань… можливо жінка не захотіла просто їх впускати… можливо то були не воїни УПА.. а навіть приміром СС Галичина чи німці… До того ж СБУ розсекретило дані які свідчать тому що НКВС перевдягались в УПА і робили розбійні напади на російські і білоруські поселення… власне я знаю що УПА не без гріха, як будь-яка армія, тим більше в ті часи.. дійсно УПА робили зачистки за національним признаками.. але ж це не було їхньою ідеологією.. і виключно рушійною силою до цього була накопичена ненависть, яка накопичувалась віками поневолення…. Але виникає запитання чому це б УПА вбивало звичайних дітей?... до речі 2007р… було відкрите справжнє походження фотографії (і українські вчені до нього не мають жодного відношення), на якій повішені на дереві діти.. як вияснилось, по записам псигжурнала, то циганка на підґрунті психічної хвороби повісила своїх же дітей, за рік до початку війни... а скільки таких ярликів на УПА ще понавішувала совкова пропаганда??? Про які вже ніколи правди не дізнаємося… Я не ставив за мету якось ставити під сумнів вашу розповідь, бо такі події могли мати місце.. проте в мене виникли деякі ж запитання (більше від цікавості аніж для вираження недовіри).. якщо ж це наклеп нехай він залишиться на вашій совісті…И еще на счет упа - отец будучи маленьким (годов 8-9) во время войны попал в Белорусию с другом, бродили по лесам, выбрались они ближе к вечеру к какому то селу и попросились у местной жительницы переночевать - а она им говорит - "Я бы с радостью, но прийдут бендеровцы - убьют и меня с семьей и вас, вы лучше ступайте на окраину села там в заброшеном доме и переночуете".
Они отправились в тот дом и забрались на чердак по ветхой лестнице. Через время пришли бендеровцы и только сломавшаяся под бендеровцем лестница не позволила одному из них влезть на чердак...
Гітлер воював для знищення націй, УПА ж боролося за права нації, за її визволення… Як може пару тисяч перебороти мільйонне військо? Вони до речі боролися і після повалення Вермахту… бо була надія… послухайте Тартак & Нічлава - Не кажучи нікому….Так какие они герои?! Так и Гитлера с Вашим подходом можно скоро будет прировнять к "освободителю" - а что, он ведь тоже с коммунистами боролся!
Вот если бы Ваши так называемые "герои" боролись с Советской властью, победили ее и создали процветающее государство - тогда да. А так по прошествии многих лет делать из г-на пулю - вы уж простите, но не полетит...
Каждому - свое - некоторые и о вчерашнем дне не помнят, не спорю что и коммунисты, не все конечно, были мягко говоря ..., но для меня УПА - никак не герои и героями не станут.Дідусь не зовсім пам’ятає деталі що трапилось з ним в 17річному віці… вже не кажучи про 8 років…
Це ваше право… я нічого проти не маю, але мені здається що така думка більше має політичне підґрунтя, аніж історичне… але те що в червоній армії воювали за комунізм звичайні українці, яких змушував режим розстрілювати своїх же братів (умовно кажучи… бо у дідуся в той час був брат на фронті… і що виходить, що людина бореться за мир в своїй хаті, а в той час цей же рижим вбиває їх братів… ) За що боролися вони? За Сталіна який масово проводив репресії? Скільки українців загинуло від режиму?... УПА ж боролося саме за свободу нації! За вільну Україну… щоб більше жодного українця комуністи не заслали до Сибіру, не розстріляли за його політичні погляди.. щоб припинилася русифікація…Каждому - свое - некоторые и о вчерашнем дне не помнят, не спорю что и коммунисты, не все конечно, были мягко говоря ..., но для меня УПА - никак не герои и героями не станут.
Приклади не зовсім влучні!!! Це боротьба за владу! А не за незалежність!!! За політичну діяльність національного характеру (та й взагалі будь-якого окрім комуністичного) на Україні за часів окупації росіянами і поляками українців або ж засилали або ж розстрілювали… ну можливо ще до в’язниці садовили (Бандеру перед війною в Польщі… ).. Чи можна було вести вільно політичну діяльність? Я вже не кажу про націоналізм… А як мені відомо то Гітлер не з вулиці прийшов до влади… а з Націонал-соціалістичної німецької робітничої партії, в якій він з літа 1921року!...а перед цим пройшов Першу світову… отримав Залізний хрест другого ступеня, який простим солдатам рідко давали… був контужений, і після газової атаки англійців на декілька місяців осліп… напевне це було поштовхом до вступу в націонал-соціалістичну партію, де й починав пропагувати націонал-патріотизм і расизм…. А те що ви називаєте «Пивной путч» була, на мою думку, акцією піару…А на счет борьбы тысяч с миллионами - могу поспорить. О Гитлере впервые узнали и заговорили после пивного путча - а ведь в его партии тогда было всего лишь 600 человек - затем присоединились миллионы.
У Ющенко было не много сторонников.... примеров в истории много..
Но все они говорили и обещали то что хотел услышать народ - и получилось тысячи победили миллионы!
Якби ж тільки це право залишалося за нами і надалі, бо учорашні "борці за свободу" часто вже наступного дня набувають рис подоланих "гнобителів народу".Це ваше право…
Герой?Из обращения Степана Бандеры, распространенного 30 июня 1941 г. во Львове, а позже – и в других районах Западной Украины: «Народе! Знай! Москва, Польша, Мадяри, Жидва – це Твої вороги. Нищ іх! Ляхів, жидів, комуністів знищуй без милосердя!..»
Документально це звернення підтверджено? Чи це одна з провокацій Берліну чи Москви?Герой?