Пенсія

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Пенсія

Stein, ты слышал про такую штуку, как Максимальная величина зарплаты для начисления социальных взносов
Я не бухгалтер, щоб знати всі тонкощі законодавства. Я кажу те, що знаю. Всі платять однаковий відсоток нарахувань до ПФ, згідно до цього відсотку я і рахував. Так, дійсно, згадана вами норма в законі є, тому я помилявся про 50 тис.грн. відрахувань сплачених Стельмахом. Вибачте за дезінформацію і дякую що виправили.

Вопрос знатокам - какую пенсию будет получать Стельмах?
Стаття 27. Законі України Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування
3. Максимальний розмір пенсії (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством) не може перевищувати дванадцяти мінімальних розмірів пенсії за віком, встановленої абзацом першим частини першої статті 28 цього Закону.

Я маю таку інформацію. Можливо вам відомі нормативні акти, які твердять інше?

я уже не говорю о государственных служащих и военных, их процентные ставки отчислений меньше чем отчисления людей работающих честно по трудовому договору и по договорам гражданско правового характера
Це не правда. Все як раз навпаки.

Відрахування до Пенсійного фонду. Як уже було сказано раніше, звичайні відрахування до Пенсійного фонду роблять у таких розмірах: 32% - нарахування на фонд заробітної плати, 1% (2%) - відрахування від заробітної плати конкретно кожного працівника. Крім того, Законом №400 встановлено особливу шкалу відрахувань для працівників неприбуткових організацій - державних службовців або тих, хто займає посади, робота на яких зараховується до трудового стажу, що дає право на одержання пенсії відповідно до законів України "Про державну службу", "Про прокуратуру", "Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів", "Про наукову і науково-технічну діяльність", "Про статус народного депутата України", "Про Національний банк України", Митного кодексу України, Положення про помічника-консультанта народного депутата України (таблиця 2).
Сукупний оподатковуваний дохід у розмірі від 500 гривень - Процент відрахування до ПФ - 5%
Тобто працівник приватної фірми платить до ПФ 2%, а держслужбовець - 5%.

А вот людей которые делают меньше отчислений и потом получают пенсию больше чем з/п (чиновники среднего и высшего ранга военные и т.д) очень много!
Якщо ви знаєте як можна чиновнику чи військовому отримати пенсію більшу ніж зарплату - то розкажіть мені будь-ласка, може й стане мені в нагоді?

Останнє редагування:

mangust

патріот

Через два роки кожен накопичуватиме свою пенсію сам

Пенсійну реформу в Україні планують завершити до 2013 року. Про це в Дніпропетровську повідомив віце-прем`єр, міністр соціальної політики України Сергій ТІГІПКО.

„Я передбачаю, що після громадських слухань у ВР 16 лютого закон про пенсійну реформу буде обговорений народними депутатами. Після цього будуть прийматися пропозиції до проекту закону. Гадаю, до середини березня, максимум – до кінця березня, закон буде проголосований”, - зазначив С.ТІГІПКО.

За словами С.ТІГІПКА, до 2013 року Україна має збалансувати існуючу солідарну пенсійну систему і запровадити накопичувальну, за якою кожен працюючий матиме персональний рахунок і щомісяця буде перераховувати на нього певну суму собі на пенсію.

«В країнах, де відбулася подібна реформа, коефіцієнт заміщення (співвідношення між зарплатою людини і її пенсією) складає 65-70%. У нас же – 48%», – цитує Радіо Свобода.

С.ТІГІПКО також запевнив, що закон про пенсійні зміни в Україні запровадять з дати його оприлюднення, а не «заднім числом».

svidomy

р е а л и с т
А вот мудрые евреи с испокон веков золотишко подкупали и таращили на все экономические колапсы.

mangust

патріот

На питання, чи є надія, що уряд відмовиться від ідеї підвищувати пенсійний вік для жінок, С.ТІГІПКО сказав: «Я думаю, що таких надій немає. Ми повинні підвищувати пенсійний вік».

Він додав, що, уважно вивчивши досвід пенсійних реформ в інших країнах, дійшов висновку, що альтернативи цьому процесу немає.

Andy

Well-Known Member
Власть у нас антинародная, удивлятся не приходится :-(

Andy

Well-Known Member
Пенсионный возраст повысят с 1 мая: подарок трудящимся от Тигипко
Повышение пенсионного возраста для женщин в Украине начнется с 1 мая этого года.

Об этом на пресс-конференции заявил вице-премьер-министр - министр социальной политики Сергей Тигипко.

По его словам, это произойдет в случае, если Верховная Рада до конца апреля примет Закон о пенсионной реформе. Он также заверил, что правительство не будет отзывать из парламента законопроект о пенсионной реформе, а вносить в него изменения будут "через депутатов большинства".

Тигипко отметил, что накопительную пенсионную систему будут внедрять с 1 января 2013.

"Раньше нельзя, потому что мы должны решить все проблемы с солидарной пенсионной системой", - подчеркнул вице-премьер.

Тигипко также заявил, что на первом этапе внедрения накопительной системы граждане смогут вносить денежные взносы только в государственные пенсионные фонды. Вице-премьер обещает государственные гарантии защиты пенсионных сбережений.

Вместе с тем, Тигипко отметил, что со временем на украинский рынок будут допущены и зарубежные пенсионные фонды.

"Без частного сектора никак нельзя. Я думаю, что к нам должны зайти лучшие фонды с мировыми именами", - подчеркнул он.

Напомним, сначала пенсионная реформа предусматривала постепенно повышать пенсионный возраст для женщин с 55 до 60 лет, ежегодно увеличивая его на 6 месяцев, начиная с 2011-го. Для мужчин, которые работают на государственной службе, пенсионный возраст должен быть повышен до 62 годов с 2013 года.
Да уж...

Вице-премьер обещает государственные гарантии защиты пенсионных сбережений
А выглядеть это будет так. Люди накапливают крупную сумму в таком фонде, его ктото крадет, фонд объявляется разоренным а государство за это платит деньгами уже ограбленных людей! Афера века!

Вместе с тем, Тигипко отметил, что со временем на украинский рынок будут допущены и зарубежные пенсионные фонды
Свох уже ограбили, теперь пора наших грабить. Тоже под государственные гарантии?

мечта наших руководителей это здоровый не разу не сидевший на больничном человек!!!честно отработавший и умерший в день ухода на пенсию!!

mangust

патріот

Литвин вважає, що ВР може провалити Пенсійну реформу Азарова

При цьому В.ЛИТВИН зауважив, що консультації необхідні з тим, щоб даний законопроект не був провалений, оскільки в разі його неприйняття «в суспільстві не буде негативної реакції, але з боку МВФ буде негативна реакція».

Andy

Well-Known Member
Вот только в Украине ценно не мнение Украинцев, а мнение МВФ :-(

mangust

патріот

Янукович закону про пенсійну реформу ще не бачив і побачить не скоро

Закон «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи», прийнятий парламентом 8 липня, на підпис Президенту поки що не надходив.

Про це повідомили УНІАН у Головному управлінні забезпечення доступу до публічної інформації Адміністрації Президента у відповідь на запит агентства.

«Станом на 26 липня 2011 року зазначений документ до Адміністрації Президента України не надходив», - наголошується в повідомленні.

В той же час у Комітеті Верховної Ради у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів УНІАН повідомили, що Закон «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» протягом трьох днів після його прийняття був оформлений, підписаний керівництвом комітету і переданий до юридичного управління.

У свою чергу в юридичному управлінні парламенту зауважили, що закон не може бути підписано головою Верховної Ради через наявність проекту постанови «Про скасування рішення Верховної Ради від 8 липня про прийняття Закону «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» у зв’язку з порушенням процедури його прийняття». Відповідний документ був зареєстрований народним депутатом з фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина" Ольгою БОДНАР та членом фракції Блоку "Наша Україна-Народна самооборона" Юрієм КАРМАЗІНИМ.

Цей проект постанови має розглянути регламентний комітет парламенту і зробити висновки, які потім має розглянути парламент, коли повернеться з канікул восени.

Зверху