я сейчас всем рассылаю одно и тоже сообщение
мы будем собираться ещё несколько раз прежде чем подавать в суд
и опять же прежде чем подавать в суд всем надо написать заявление претензию в водоканал на который он должен ответить или положительно или отрицательно
если отвечает положительно то по идее отпадает надобность подавать в суд
если отвечает отрицательно то будет документальное основание подавать в суд
отредактированное заявление
Директору КП «Міськводоканал»
Сумської міської ради
Сагачу А.Г.
від __________________________
що проживає за адресою: м. Суми, _________________________
Заява
На початку серпня 2014 року я отримав квитанцію на оплату комунальних послуг, в якій Ваше підприємство провело нарахування за водопостачання, водовідведення та підігрів води не згідно показників встановлених в моїй квартирі лічильників обліку води, а згідно загальних тарифів.
Цими діями Ваше підприємство порушило п.10 Постанови КМУ №630 від 21 липня 2005 р. згідно з яким: «Справляння плати за нормативами (нормами) споживання за наявності квартирних засобів обліку без урахування їх показань не допускається. Виконавець і споживач не мають права відмовлятися від врахування показань засобів обліку.» П.15 цієї ж постанови зазначає, що нарахування за нормами споживання може відбуватися лише у разі несправності засобів обліку води, що не підлягає усуненню. Факт несправності можна виявити під час періодичної повірки, яку згідно діючого Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» стаття 28 п.3., та постанови КМУ №630 від 21 липня 2005 р. п.9 за власні кошти проводять організації, які надають послуги з водопостачання.
Виходячи з вищевикладеного вимагаю:
1) Провести перерахунок наданих послуг за липень, серпень 2014 р та в подальшому проводити нарахування згідно показань встановлених в моїй квартирі засобів обліку води
2) Провести повірку засобів обліку води згідно вимог Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність»
3) Провести службове розслідування по факту невірного нарахування за надані послуги, формального відношення к службовим обов'язкам Ваших працівників, що привело к порушенню вимог законодавства України.
У разі невиконання вами моїх законних вимог, а також відсутності мотивованої (з посиланнями на поточне законодавство України) відповіді на дану претензію у встановлені законом терміни, я буду змушений звернутися до суду для захисту моїх законних інтересів. Крім того, одночасно я звернуся до суду з заявою про компенсацію мені з вашого боку судових витрат, у тому числі транспортних, а також витрат по оплаті послуг адвоката.
О вжитих заходах прошу повідомити мене в визначений законом строк (ст. 20 Закону України «Про звернення громадян». Оплату за спожиті послуги водопостачання, водовідведення та підігрів води буду проводити тільки за показниками засобів обліку води.
Дата Подпись
новая редакция ЗАЯВИ
вставил в заяву ВИМОГУ из сообщения
You must be registered for see links
(перевёл с русского на украинский ... как мог