Штрафуем ГАИшников!!!

Dre.hz

Active Member
знакомый позавчера получил от них штраф 255 грн. будет ехать разбираться в УДАИ. Какие у него могут быть аргументы?(вопрос к юристам?)
По моему новый знак вступает в полное действие и за нарушение его требований наказывают только после 14 дней после его установки!?!?!
Я еще хотел уточнить у юриста следующее. Там был конвейер: один гаишник останавливал, сообщал водителю о нарушении, а двое других выписывали протоколы.

Может ли выписать протокол сотрудник ГАИ который не видел как задержанный совершал нарушение не привлекая свидетелей из числа гражданских?
Так ли это, что по украинскому законодательству тот гаишник который останавливал НЕ может выступать свидетелем, если протокол составлял другой?

Разумеется, все это имеет смысл если вы не согласились с протоколом и явно там указали на нарушения АПК... Но по крайней мере впредь можно будет обернуть такие моменты в свою сторону.
 

kiss

Мурр
Думаю комуто может пригодится

Інспектор може скласти протокол лише про те порушення, яке він бачив особисто
подамо на нього позов до суду за порушення наказу МВС України №482 від 30.06.1998р, де сказано що: «вимога працівника ДАІ про зупинку ТЗ виясняється в конкретній дорожній ситуації, яка склалася в місці і в час зупинки транспортного засобу». Складання протоколу про таке порушення – фальсифікація

ст. 272 КоАП Украины "Свидетель" гласит: "В качестве свидетеля по делу об административном правонарушении может быть вызвано любое лицо, которому известны какие-либо обстоятельства. ст. 68 Уголовно-процессуального Кодекса Украины (далее - УПК Украины) "Показания свидетелей". Аналогично звучит и ст.41 Гражданско-процессуального Кодекса Украины (далее ГПК Украины) "Показания свидетеля": "Свидетелем может быть любое лицо, которому могут быть известны какие-либо обстоятельства, относящиеся к делу
Но есть два разных понятия СВИДЕТЕЛЬ и ПОНЯТОЙ так вот гаишник второй чи третий не может быть понятым так как он заинтересованое лицо

ОПЕРАЦИЯ ПЬЯНЫЙ ВОДИТЕЛЬ
Наказ 77 если проходит Даная операция начальником пидроздилу видаэться соответствующий документ додаток №10 в посадовий инструкции 111.Есть?Предявите.

ОСТАНОВКА ПРОСТО ТАК
Инструкция запрещает инспектору Гаи безосновательную остановку п.12.12.4.11 Инструкции по деятельности подразделений дорожно патрульной службы Госавтоинспекции Украины. РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 21.05.2009 р. N 466 п1.3. Забезпечити безумовне виконання вимог наказу МВС N 1111/2006, зокрема, щодо виключення випадків безпідставного зупинення транспортних засобів
Запрещаеться останавливать до и после поворотов,перекрёстков,ночью два и более авто

ВИДЕОФИКСАЦИЯ МОЯ
Я снимаю:Ст,3 закона о милиции и ст 9 Закона об информации и по приказу 111 п 28.9 разрешает фиксацию.
Меня снимают: Гражданский Кодекс
Стаття 307. Захист інтересів фізичної особи при проведенні фото-, кіно-, теле- та відеозйомок без моій згоди неповині снімати Также Вы нарушаете п.20.2 Инструкции. При продолжении съемки будет написана жалоба.

СТОЯЛИ В КУСТАХ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 21.05.2009 р. N 466 Про організацію роботи підрозділів ДАІ з профілактики правопорушень із застосуванням засобів фото- і кінозйомки, відеозапису
П.1.1.- на службовому автомототранспорті., п. 1.2. Не допускати випадків здійснення контролю за дотриманням водіями правил дорожнього руху із місць, закритих для візуального огляду учасникам дорожнього руху (об'єкти дорожнього сервісу, зелені насадження тощо).

НЕСВЕТИТСЯ ПОДСВЕТКА НОМЕРА
В соответствии с п.2.3 ПДД перед выездом я проверил техническое состояние ТС. Всё было нормально. В связи с возникшей в процессе движения неисправностью в настоящее время я в соответствии с п.9.9 ПДД двигаюсь к месту стоянки ТС

ТОНИРОВКА
Если причина - «тонировка» или любая другая техническая неисправность, то показываем на талон ТО, который в соответствии со ст.29 З-на «О дорожном движении» является документом, дающим право ездить. В ст.35. З-на «О ДД» написано кто имеет исключительное право проводить ТО. Не соглашаемся на проверку техсостояния

На Визире невидно номерного знака
Наказ 77 п. 12.8. Постанова в справі про адміністративне правопорушення не виноситься, якщо матеріали фіксації адміністративного правопорушення мають нечітке зображення номерного знака на транспортному засобі

превышение скорости
12. ШВИДКІСТЬ РУХУ на знак 40
12.10. Додаткові обмеження швидкості руху можуть бути встановлені виключно у разі проведення дорожніх робіт разом з попереджувальним знаком 1.37.
У разі коли дорожні знаки обмеження руху 3.29 та 3.31 встановлені без проведення дорожніх робіт або залишені після їх завершення, водій не може бути притягнений до відповідальності згідно із законодавством за перевищення встановлених обмежень швидкості руху.
 
Останнє редагування:

BarOn

4 колеса - тело, 2 - душу
ОСТАНОВКА ПРОСТО ТАК
Инструкция запрещает инспектору Гаи безосновательную остановку п.12.12.4.11 Инструкции по деятельности подразделений дорожно патрульной службы Госавтоинспекции Украины. РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 21.05.2009 р. N 466 п1.3. Забезпечити безумовне виконання вимог наказу МВС N 1111/2006, зокрема, щодо виключення випадків безпідставного зупинення транспортних засобів
Запрещаеться останавливать до и после поворотов,перекрёстков,ночью два и более авто
Уже не действительно. Приказа №1111 заменен на 111 в 2009.
Кроме того вот вам небольшой мануал по каким причинам инспектор может тормозить ТС:

Вважаю дії інспектора ДАІ неправомірними за таких підстав.

Відповідно до ст. 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

У ст. 5 Закону України «Про міліцію» зазначено, що міліція виконує свої завдання неупереджено, у точній відповідності з законом. Ніякі виняткові обставини або вказівки службових осіб не можуть бути підставою для будь-яких незаконних дій або бездіяльності міліції.

Згідно п.21 ст.11 Закону України «Про міліцію» міліції для виконання покладених на неї обов'язків надається право зупиняти транспортні засоби в разі порушення правил дорожнього руху, наявних ознак, що свідчать про технічну несправність транспорту або забруднення ним навколишнього середовища, а також при наявності даних про те, що він використовується з протиправною метою.

Тобто, існує виключний перелік підстав для зупинки транспортного засобу. Проте, жодної з цих підстав не було при прийнятті інспектором ДАІ рішення про зупинку мого транспортного засобу. Правил дорожнього руху я не порушував, мій автомобіль був технічно справний та використовувався у точній відповідності із законом. Відсутність законних підстав для зупинки транспортного засобу підтверджується тим, що інспектором ДАІ не було висловлено жодного обвинувачення з приводу перелічених підстав для зупинки автомобілю. Отже, ще на етапі зупинки транспортного засобу інспектор ДАІ грубо порушив Закон України «Про міліцію».

Також, інспектор ДАІ порушив процедуру перевірки документів у громадян. Відповідно до п.2 ст.11 Закону України «Про міліцію» міліції надається право перевіряти у громадян при підозрі у вчиненні правопорушень документи, що посвідчують їх особу, а також інші документи, необхідні для з'ясування питання щодо додержання правил, нагляд і контроль за виконанням яких покладено на міліцію. В даному випадку, інспектором ДАІ не було висловлено на мою адресу підозри у вчиненні правопорушення, а отже перевірка моїх документів була незаконною.

Зупиняючи мій транспортний засіб та перевіряючи в мене документи без законних на те підстав, інспектор ДАІ прямо порушив моє право передбачене ст. 19 Конституції України відповідно до якої ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Такі дії інспектора ДАІ принизили мене як громадянина України. У законодавстві чітко вказано, що така процедура може проходити по відношенню лише до правопорушників або осіб які підозрюються у правопорушенні. Отже, зупиняючи мій автомобіль та перевіряючи документи, інспектор ДАІ відніс мене до категорії саме цих осіб, хоча я законів не порушував та керувабути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Такі дії інспектора ДАІ принизили мене як громадянина України. У законодавстві чітко вказано, що така процедура може проходити по відношенню лише до правопорушників або осіб які підозрюються у правопорушенні. Отже, зупиняючи мій автомобіль та перевіряючи документи, інспектор ДАІ відніс мене до категорії саме цих осіб, хоча я законів не порушував та керував транспортним засобом у точній відповідності з правилами дорожнього руху. Вважаю, що своїми незаконними діями інспектор ДАІ наніс мені в транспортним засобом у точній відповідності з правилами дорожнього руху. Вважаю, що своїми незаконними діями інспектор ДАІ наніс мені моральної шкоди.
 
Зверху