Чи можемо ми навчитися визискувати бюрократичні механізми? Чи можемо ми позбавити бюрократію монополії на насильство?Панове, ще дідусь Ленін казав, що жити в суспільстві і бути вільним від нього - неможливо. Повна свобода - утопія. Її можна отримати, живучі на безлюдному острові, інших варіантів особисто я не бачу.
Таке ніби намічалося на початку дев'яностих, коли всім було добре, а менти і чиновники були дезорієнтовані і боялися. Сучасна бюрократична модель була прийнята смертельно втомленим (після двох світових війн) світом. Але ми вже відпочили.
За одруження людина сама свідомо робить свій вибір. У неї є варіанти. У нас же варіантів немає. Немає вибору.Людина коли одружується (виходить заміж) також втрачає частину свободи і отримує нові обов'язки (скажімо не "стрибати в гречку", не пропадати днями й ночами десь на власний розсуд, а присвятити час родині, не витрачати виключно на себе всі свої грошові надходження тощо...). Так що ж нам тепер вийти на вулиці з вимогами скасувати інститут сім'ї, бо це обмежує нашу свободу?
Питання не в тому що робиться, питання "заради чого". Заради такої країни як СРСР чи Третього Райху я згоден терпіти і систему концтаборів. Заради нинішньої України чи ФРН - я не згоден терпіти навіть патрулі ППС.Держава (будь-яка) повинна захищати себе від внутрішніх та зовнішніх загроз. З цією метою і обмежується в певній мірі права та свободи.
Ще раз повторюсь, що я просто мрію, коли в нас буде "деспотизм законів", за якими відповідатимуть всі, від простого пролетарія, до вищих посадових осіб держави.
Та країна давала мені можливість відчувати себе людиною, повноцінною людиною, давала відчуття вищості, виключності, гордості за те, що я є її громадянином. Що дає мені Україна в нинішньому варіанті? Лише відчуття себе "електоратом". Вам подобається бути громадянином відсталої третьосортної маріонеткової території? Чим пишатися? Заради чого терпіти знущання власного репресивного апарату? Що я отримую натомість?...
Найгірше що може статися у справі визнання Голодомору - це прирівняння його до "холокосту". "Все тайное всегда становится явным." І ревізіоністи рано чи пізно таки доведуть міфічність "холокосту", ви хочете щоб разом із ним судили й Голодомор?Пане Stein, а ще я мрію, що і у нас запровадять подобного роду цензуру, коли за заперечення факту Голодомору будуть відповідать, як і в Австрії чи Німеччині за заперечення Холокосту
Навіщо введено карну відповідальність за заперечення "холокосту"? Бо вони бояться незалежних розслідувань. Вони бояться справедливих фактів, бояться справжніх документів. Вони бояться досліджень, бо знають якими будуть їх результати. Ми не боїмося. Ми не маємо забороняти дослідження Голодомору, ми маємо навпаки все відкрити: "будь-ласка, дивіться, нам немає чого приховувати". Нехай заперечення будують на міфах, а будь-хто, кому це насправді цікаво, зможе вільно піти в архів, побачити документи, зробити свій власний висновок і переконатися у правді.
Правда не вимагає переслідування заперечення за кримінальним кодексом, звісно якщо вона таки є правдою.
Я вже говорив з цього приводу: ви посадите цих, прийдуть інші. Боротися треба з проблемою. Вони - всього лише хочуть могутньої держави. Вони хочуть величі. Вони хочуть пишатися тим, громадянами якої країни вони є. І Росія в цьому плані виглядає значно привабливіше за Україну. І вони обрали цей шлях. Інші обрали шлях інтеграції в "райську Європу". У кожного свої "рожеві окуляри".коли відверто ворожий до України елемент на кшталт маркових, колєсніченок, вітренок, симоненок, грачів, гмирь, корнілових, каурових та іншої наволочі буде поставлений у нас поза законом
Зробіть Україну могутньою і великою державою - і подібна проблема зникне сама собою. Зробіть Україну вищою за Росію - і подібні рухи будуть у них, і вже москалі будуть волати за інтеграцію до "старшого брата". Це природний процес.
Дівчатам не дуже подобаються лохи, їм більш до вподоби, нехай і бандикуваті, проте "круті" хлопці.