Конкурс: Вірші українською

Luchek

человек с 2мя поцелуями
Ответ: Конкурс: Вірші українською

це було б дуже чудово,особливо на тему русизмів,тому що я наприклад зовсім погано знаю рідну мову,й дуже невпевнена, що в мене є щось повністю чистою мовою.
 
Б

БуТыЛкА

Guest
Ответ: Конкурс: Вірші українською

Чудовій час
Тоді я був ище дитиной
КОНЕЦ!
 

Merime

New Member
Ответ: Конкурс: Вірші українською

Богдана сказав(ла):
Якщо є творчість повинно бути обговорення, а тут лише вірші і один критик. Напевне Меріме сам пише вірші, якщо так добре знається на них.
Дякую, Богдано, за увагу до цієї теми і за слова на мою адресу. Ні в якім разі не хотів відводити тут собі роль критика. Я лише організатор конкурсу україномовних поетів і уважно стежу за їх успіхами. І форум трохи в цьому допомагає. Я не намагаюсь тут когось критикувати, а лише інколи даю дружні поради.

Богдана сказав(ла):
Напевне Меріме сам пише вірші, якщо так добре знається на них. Тоді хай свої викладує. Можливо є інша рубрика, де обговорюють.
Так, пишу. Але викладувати вірші у створеній самим темі вважаю некоректним, тим більше тут йдеться про конкурс, а я в ньому не маю права брати участь. Хоча із задоволенням би поділився ними, якщо буде цікаво.
P.S. До зауважень і критики хворобливо ставляться лише ті, хто не впевнений у своїх силах.
 

Merime

New Member
Ответ: Конкурс: Вірші українською

Богдана сказав(ла):
А ,можливо, для когось не потрібно до своєї творчості ставитися дуже серьйозно. Я, наприклад, раніше теж вірші писала, а зараз соромно про це згадувати.
Творчість - це, насправді, найсерйозніша річ, яка за своєю серйозністю переважає і політику, і бізнез і т.п. АлЕ, щоправда, залишаючись грою (про що говорили всі від Арістотеля до Гессе), творчість дозволяє собі бути несерйозною навіть при найсерйозніших наслідках. І соромитись своїх віршів не варто. Я б із задоволенням їх почитав. Гадаю, що у людини з такими думками і поезія має бути цікавою.


Богдана сказав(ла):
Я пропоную ставити оцінки. І не ображатися на критику. Я, звичайно, не маю права критикувати, але дуже цікавлюся поезією, але, знов ж таки, у кожного свій смак.
Ставити оцінки при відсутності чітких критеріїв, при тому, що у "кожного свій смак", - результат буде вкрай необ'єктивний.
 

вже~не~та

уходящая в осень...
Ответ: Конкурс: Вірші українською

Намалювала словами тишу.
Зламала крила – а впавши з неба,
Блакиті простір німий залишу
І на землі буду поруч тебе.

Злякаю тугу, і зжену тривогу,
Щоб спала ти в кольоровім світі.
Сама розчищу найважчу дорогу,
І оберну її на поле квітів.

Сліпим коханням в твої долоні,
Тебе шукаю серед сотен-тисяч,
Складаю рими, визбирую зорі,
Щоб стали рисою на твоїм обличчі.
 
Останнє редагування модератором:

Merime

New Member
Ответ: Конкурс: Вірші українською

Красиво, мелодійно, оригінально. Мені сподобалось.
(Кілька порад:
саму важку - русизм, треба - найважчу, але краще замінити "саму" на щось з тією ж кількістю складів.

І оберну її в поле квітів - обернути НА (щось), теж варто підчистити.

Тебе зшукаю - може, просто "шукаю", бо "зшукаю" такого немає.

Щоб стали ликом в твоїм обличчі - не зовсім ясно мені. По-перше, може "на твоїм обличчі", а по-друге, лик і обличчя - це майже те саме).


А загалом - класно.
 

Богдана

Послідовниця іншого
Ответ: Конкурс: Вірші українською

Браво, Меріме! Я просто в захваті від рівня знань та вміння формулювати свої думки. Вітаю себе з тим, що можу насолоджуватись думками розумної людини. До зауважень і критики хворобливо ставляться лише діти і творчі люди. Я вважаю, що людина своєчасно повинна усвідомити потрібно їй це чи ні. А почитати твої вірші можна?
 

Богдана

Послідовниця іншого
Ответ: Конкурс: Вірші українською

Luchek, більше це схоже на оповідання чи запис в щоденнику. Якщо тобі важливо виложити свої почуття на папері, а таке існує і дуже часто, то нехай буде. Аналізувати я не буду, бо помилок дуже багато і за формою, (точніше сказати її тут взагалі не існує), і за змістом. Те, що я читала із твого вищевикладеного може більше претендувати на вірш.
 
Зверху