Постанови уряду (№ 369 та 416-р)

POLTERGEIST

Active Member
светлое будущее для студентов Юля обещала- вот оно бери и пользуйся....
 

Пух

كنت بلهاء
Модератор
за доступу до Інтернету, локальних і корпоративних комп’ютерних мереж інституту;
более-менее согласен.

за додаткові консультації викладачів;
за користування стадіоном, спортзалом, басейном, тренажерним залом після занять;
это после пары спросил у препода какой-то вопрос(1-2-5 вопросов) и заплати ему за это? оО
или прийди на стадион поиграть в футбол и тоже заплати?

за проведення концертів та виставок;
Золотой интеграл станет платным ?:razz:
 
A

AkeL.php

Guest
Код:
за вчасно не здані в бібліотеку книжки;
Вот это будет неприятно %)
 

Kichrum

Kichrum.org.ua
А я бы сказал "Давно пора" последней фразе:

вислови свою думку 4 червня 2009 р. о 16-00 біля держадміністрації

Но проблема: в 16 у меня зачет! :(
 

prz

kabinator
забыл упомянуть что акция всеукраинская, я просто инфо на форум выложил.
 

Kichrum

Kichrum.org.ua
Студенческий протест 4 июня 2009 года

Обзор новостей об акции в 16:00.

ICTV:
Вони вимагають скасувати урядову постанову про запровадження у вишах платних послуг під стінами Кабінету Міністрів. Вони також проти скорочення державного замовлення на всі спеціальності на 10%. Студенти розгнівані і намірами Міністерства освіти позбавляти стипендій всіх, хто за результатами семестру матиме хоча б одну «трійку».
Пікет тривав майже годину: молодь гучно скандувала і навіть спалила кілька залікових книжок. Поспілкуватись з мітингувальниками і вирішити всі їхні проблеми вже наступного вівторка пообіцяв міністр освіти Іван Вакарчук.

Сьогодні ж він доповів про результати зовнішнього оцінювання знань. За його словами, абітурієнти склали понад мільйон тестів з історії України, біології, фізики, географії, української мови та літератури, математики та іноземних мов. Завтра останні тести – з хімії.

За словами Івана Вакарчука, зареєстровано 142 апеляційні заяви, це одна сота відсотка від загальної кількості робіт учасників тестування. //ICTV
Львовский портал:
Близько 40 студентів зібралися сьогодні, 4 червня біля міської ради аби змусити владу звернути на молодь увагу як на електорат напередодні виборів. Українське студентство не влаштовує нововведення Кабінету Міністрів, який постановив оплачувати пропущені заняття, різке скорочення бюджетних місць, користування Інтернетом, спортзалом в позанавчальний час. «Міносвіта не хоче консультуватися з молоддю з приводу доцільності нововведень та планує без жодних консультацій з громадськістю позбавляти студентів стипендій за одну «трійку»,- повідомив під час акції «Львівському порталу» студент медичного університету Юрій.

Львівська акція не є єдиною в Україні. Синхронні заходи вже відбулися сьогодні у Києві, Харкові та Луцьку. «Будь-які питання, які приймає влада повинні узгоджуватися зі студентами.

Студенти готові виходити на вулицю щодня з акцією непокори аби змусити уряд «рахуватися» з думкою молоді », - зазначив співорганізатор заходу Назар Драла.

Сьогодні участь у акції взяли спудеї з Франкового, медичного університетів, Львівської Політехніки та Академії друкарства. «Якщо Кабінет Міністрів не анулює указ, ми впевнені, що чисельність активної молоді збільшиться і ми підемо до облдержадміністрації, підключаючи до акції непокори ще більше обласних центрів», - зауважила учасниця акції, студентка ЛНУ ім. І. Франка Ірина Білик.
Новый канал:
Бойкотувати останні освітянські постанови Кабміну у Львові вийшли лідери студентських організацій. На вулицю, бо до себе у кабінети високі посадовці їх не кличуть.

Студенти певні: розв’язувати дражливі питання з додаткової плати за навчальні послуги без участі їхніх лідерів не справедливо. Зокрема, йдеться про плату за пропущені пари, доступ до інтернету, додаткові консультації, користування спортивною залою та басейном після пар, проведення концертів, семінарів, медичні послуги тощо.

Такі освітянські ініціативи Кабміну, наполягають студенти, лише піднімуть рівень корупції у вишах, а студентство просто знищать. Тому якщо Міносвіти не відреагує на їхні звернення та протести і цього разу, молодь обіцяє справжні багатотисячні маніфестації.

Аналогічні акції протесту пройшли ще у декількох містах України, зокрема у Києві та Харкові. У столиці до студентів вийшов замміністра освіти і запевнив протестувальників, що усі постанови, які викликали таке обурення, носять рекомендаційний характер. Кожен вуз країни сам вирішуватиме, чи запроваджувати їх у себе. А Міністр Іван Вакарчук впевнений, що подібні нововведення підуть студентам лише на користь.

А щоб якось підсолодити пігулку, Міністр пообіцяв, що вже з вересня цього року студенти матимуть можливість обирати бажані для вивчення предмети. Кількість їх значення не має.
Сумы опять в сторонке? Были времена, когда Сумы считался студенческим городом...

Радует рекомендательный характер: ведь в СумГУ до сих пор не на всех факультетах ввели плату за пропущенные занятия. К тому же в СумГУ еще остается немного внутреннего бюджета, которого вполне может хватить до завершения кризиса. Будем надеяться, что стройками можно будет получать стипендию...
 
Сумы не были в стороне, акция была, кому это было осознанно нужно, те пришли... позже подробности
 

TaboriT

Member
В 16-00??? мда... Панове, постите такие обьявления и... ну зачем так рано. Знал бы, пришел... хоть и уже не студент ("осознанно нужно"). Просто не все знают все тонкости перепитий.....
 

Kichrum

Kichrum.org.ua
В 16-00??? мда... Панове, постите такие обьявления и... ну зачем так рано. Знал бы, пришел... хоть и уже не студент ("осознанно нужно"). Просто не все знают все тонкости перепитий.....
Это всеукраинская акция. У меня тоже были занятия в это время :(

Изначально планировалось собираться возле госадминистрации (в Киеве), но энтузиасты вовремя подхватили тему. Я думаю, если угроза оставить стипендиатов без троек будет и дальше нависать над сумскими университетами (даже если над отдельными ВУЗами, ведь каждый ВУЗ принимает решение сам, постановления - лишь разрешение для действий), еще не раз соберемся под теплым летним солнышком! :)
 
Зверху