Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Газовая проблема
Если так, то почему эта "война" так легко закончилась
Тобто Ви не заперечуєте, що Росія вела економічні війни проти Грузії, Молдови і України - це вже добре! Чому війна ця так швидко закінчилась? Не знаю, я не кремлівське керівництво. Можливо, побачили, що з такими "адекватинми заходами" вони мають вигляд городного опудала для цивілізованого світу...
Не знаю как насчет грузинских вин, но за год жизни в Молдавии мне несколько раз приходилось травиться вином, причем марочным, купленным в фирменных магазинах. И я хорошо знаю, как эти вина делаются, поэтому и здесь молдавских вин никогда не покупаю
Це схоже на історію типу: випив самогону, горілочки, потім коньячку, потім ром-коли, потім полірнув все це зверху пивком, а потім отруївся печивом та проблював весь наступний день. Я не знаю, що Ви там пили, які саме вина і як вони роблені. Але не так давно у знайомих в Харкові пив молдовське вино (саме експортний варіант) - великий паперовий пакунок (3 літри), чудовий дизайн, практично гарно продуманий (у спеціальному відсіку покладено 6 пластикових стаканчиків і вмонтовано невеличкий краник, тобто розлити не можна при всьому бажанні). Знайомі сказали, що постійно купують це вино для дому, а на пікніки - зовсім річ бездоганна. Тому я свою думку про молдовське вино, як і про російські економічні війни якось не змираюсь змінити - надто аргументи "хлипковатые".
Так вот государственный долг Украины, о котором идет речь в этом соглашение и есть тот самый неоплаченный газ, и если сейчас пересматривать параметры этого соглашения, тогда и сумма госдолга тоже должна быть пересмотрена, в соответствии с изменением цены газа, а сейчас она немножко другая
В тій цитаті, що Ви навели
Нарахування сум платежів за використання Чорноморським флотом Російської Федерації зазначених земельних ділянок і розміщених на них об'єктів берегової інфраструктури, акваторій бухт, радіочастотного ресурсу, відшкодування екологічної шкоди, пов'язаної з перебуванням Чорноморського флоту Російської Федерації на території України, здійснюється з дати підписання цієї Угоди, а розрахунки провадяться Російською Стороною, починаючи з 1998 року, шляхом щорічного зменшення рівними частками державного боргу України перед Російською Федерацією, зазначеного в статті 1 цієї Угоди, що залишається після вирахування компенсаційної вартості кораблів, суден і плавзасобів (526,509 млн. доларів США) відповідно до статті 1 цієї Угоди і компенсації за розщеплюванні матеріали (200 млн. доларів США) відповідно до окремої Угоди.
Сума щорічного погашення частини державного боргу України, що випливає із цієї статті, становить 97,75 млн.доларів США.
я якось жодного разу не побачив того слова "газ", через яке і відкрита, власне кажучі, ця тема. А як прив'язувався "газ" до "флоту" - також чудово пам'ятаю, без тих документів. Гадаю, що ті форумчане, хто постарше віком, також не забули. Можу нагадати і Вам. Під час "делёжки" союзного майна Росія взяла на себе борг колишнього союзу, але прихопила також і все майно за кордоном (рухоме і нерухоме), золотий запас, алмазний фонд, борги інших країн до СССР, а також прихопила всі флоти... Тобто прихопила балтійський, тихоокеансський та північний... А ось до чорноморського руки і доходили, але Україна сказала тоді своє слово. Аргумент у Росії був один - чорноморський флот "бил єсть і будєт расейским", а Україна, мовляв, ніколи не була морською державою (ну не хочуть вони визнавати, що козаки ходили палити Стамбул та руйнувати турецькі порти, коли їх "дєдушкі руского флоту" ще не було і в проектах...). Але потім побачили, що мати флот, але не мати баз цього флоту (які територіально стали належати Україні) - неможливо. Тому і вирішили флот ділити. Але на нашу біду, треба це чесно визнати, Україна мала великий газовий борг. Кажуть, що певні кола просто його крали, експортували за кордон а прибутки осідали в офшорах... Прошу зауважити "помаранчевим ненависникам" - Ющенка тоді у вищих щаблях влади не було. Борги треба було сплачувати, тому вирішили це питання за рахунок флоту - його спочатку поділили порівну 50/50, але враховуючі борг, українська сторона розплатилась за газ своєю частиною кораблів, в результаті мав місце інший розподіл - ми отримали 18% чорноморських військових суден, все інше взяла Росія. Можу помилятись в деталях, але в основінй частині все було приблизно так. Так що та цитати, якось не тут не доречна.