Андрій Воронін вважає, що у матчі з Англією Україна повинна грати в атакуючий футбол.
Форвард збірної України і берлінської "Герти" Андрій Воронін поділився думками про майбутній матч зі збірною Англії у рамках відбору до ЧС-2010.
- Англія дуже сильна команда. Вона не втратили ще жодного очка. Грати на "Уемблі" - це особлива подія. До цього матчу треба дуже серйозно підготуватися, тому що будь-яка помилка, допущена на футбольному полі, відразу буде покарана.
- Ви в "Ліверпулі" не прижилися, в "Герті" граєте зараз яскраво. У вас буде бажання довести щось англійцям?
- Я нікому нічого доводити не збираюся. Я їду грати за збірну і на першому місці стоїть результат команди.
- У матчі з Англією вас влаштує нічия?
- Я думаю, що це далеко не гірший варіант.
- Що треба зробити для того, щоб досягти у матчі з англійцями позитивного результату?
- Треба зіграти так, щоб це була наша, можливо, найкраща гра. Треба повірити в себе і, найголовніше, не боятися. Ні імен у збірній Англії, ні атмосфери, ні стадіону. Потрібно намагатися не ховатися, грати. Якщо ми будемо грати переважно від оборони, то шансів у нас, думаю, будемо мало.
- У збірну запрошений молодий Артем Кравець ...
- Те, що він забив вирішальні голи у матчі з "Валенсією", - це добре. Я радий за нього, і за "Динамо".
- Ти згоден з тим, що гра на такому стадіоні буде свого роду тестом для збірної і, особливо, для молодих футболістів?
- Наші футболісти грали на різних стадіонах, і в Кубку УЄФА, і в Лізі чемпіонів, і на чемпіонаті світу. Звичайно, стадіон - один з кращих в світі, з великими традиціями, історією. Плюс збірна Англії сама по собі одна з найсильніших команд світу. Буде дуже важка гра.
- Чи можна назвати цю гру ключовою чи такі ігри ще попереду?
- Ключові гри, я думаю, ще попереду. На сьогоднішній день у нас на одну гру менше, ніж у Хорватії, і однакова кількість очок. Зараз нам треба, звичайно, думати тільки про гру з Англією.
- Збірна Англії грає спочатку 28 березня, ти не вважаєш за мінус, що в збірній України не буде ігрової практики аж до 1 квітня?
- Тут палиця з двома кінцями. Вони грають 28-го, і хочуть вони цього чи ні, але все одно будуть втомленими. Нам же підготували гарний графік тренувань, тому, думаю, ми підійдемо до гри більш свіжими. І потрібно буде показати це на футбольному полі.
- 1 квітня - міжнародний день сміху. Що збірна України підготує англійцям на цей день?
- У цей день, я думаю, буде не до сміху. Я сподіваюся, що ми покажемо гарну гру і результат, и якісь очкі привеземо до Києва. Не знаю, насмішимо ми їх або самих себе, але тоді впевнений, що у нас у всіх буде гарний настрій.