Коронавірус. Обговорення стану в місті.

  • Автор теми VIB
  • Дата створення

d324co

Well-Known Member
9:12 / 22 ноября 2020

Станом на 22 листопада у Сумській області зафіксовано 22 612 випадків COVID-19, за минулу добу підтвердили 779 нових випадків. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.
 

d324co

Well-Known Member
одна свадьба и семь смертей

На свадьбе в американском штате Мэн было 55 гостей — всего на пять человек больше дозволенного санитарными нормами. Вскоре у многих проявились симптомы коронавируса, но мало кто придал им значение. В результате заразились более сотни человек, несколько умерли — таков печальный итог торжества в эпоху пандемии.

В некоторых ситуациях действующие сейчас ограничения контактов воспринимаются особенно болезненно. Юбилеи, свадьбы, похороны. Люди собираются, чтобы разделить друг с другом радость или горе. Но новость об одной свадьбе в США наглядно показывает, насколько важно даже на сравнительно небольших мероприятиях соблюдать эти ограничения — как бы тяжело это ни давалось

Об этом сообщает "Рамблер". Далее:
 

Satori

Well-Known Member
Хитрый способ победить коронавирус придумал кандидат биологических наук, биоинформатик Александр Тышковский.
На своей странице в Фэйсбуке ученый предлагает необычный способ борьбы с COVID-19. За исходную точку ученый взял белок ACE2, с помощью которого ковид проникает в человеческий организм.
«Получается, ACE2 - наше слабое место. Но что, если превратить этот недостаток в преимущество? Рецепт инновационного лекарства очень прост: ввести в кровь зараженному пациенту дополнительные копии белка ACE2», - ученый.
Как показали эксперименты, ненастоящий ACE2 при взаимодействии с коронавирусом связывает его шипы и не позволяет проникать в здоровые клетки человеческого организма. Иными словами, нейтрализует «чуму XIX века».
При этом данный метод безвреден для человека и, в отличии от антител и вакцин не имеет срока годности. Дело за испытаниями.
 
  • Like
Реакції: Aiir

d324co

Well-Known Member
Представник ВООЗ розповів, коли чекати третьої хвилі епідемії Covid-19
13:10 / 22 ноября 2020

Спеціальний представник Всесвітньої організації охорони здоров’я по коронавірусу Давид Набарро передбачив третю хвилю пандемії в Європі на початку 2021 року, якщо уряди країн не зроблять необхідних кроків для стримування інфекції.
Джерело:
Пряма мова: «Вони (очільники европейських країн — УП) упустили можливість створення необхідної інфраструктури протягом літніх місяців, після того, як взяли під контроль першу хвилю. Зараз у нас друга хвиля. Якщо вони не побудують необхідної інфраструктури, у нас буде третя хвиля на початку наступного року.
Потрібно почекати, поки кількість заражень буде малою, і залишатиметься на низькому рівні. Реакція Європи (на епідемію — УП) не була повноцінною».

Деталі: За даними ВООЗ, у Європі досить недовго спостерігалося зменшення рівня заражень коронавірусом. Після короткого періоду «затишшя» хвороба знову охопила населення. Наприклад, суботу в Німеччині та Франції кількість випадків зросла на 33 тисячі, у Швейцарії та Австрії щотижня спостерігаються тисячі випадків захворювання, тоді як Туреччина повідомляє про рекорд у 5532 нових випадків.
Набарро звернув увагу на крок Швейцарії, де дозволили роботу гірськолижних курортів, в той час як інші альпійські країни, такі як Австрія, закрили місця зимового відпочинку. Набарро попередив, що Швейцарія через сво дії ризикує отримати «дуже високий рівнень захворюваності та смертності».
При цьому представник ВООЗ високо оцінив дії азіатських країн по боротьбі з Covid-19, таких як Південна Корея, де зараз зараженість відносно низька: «Люди поводяться так, що це перешкоджає поширенню віруса: дотримуються дистанції, носять маски, ізолюються, коли хворіють, миють руки та поверхні».
Набарро також нагадав, що Азія не знімала карантинні обмеження раніше, ніж необхідно.
 

Cergey...

Well-Known Member
Что то все молчат про ковид в Белоруссии. Везде пандемия ,а у них почему то нет. И карантинов нет локдаунов. И про смертность не слышно. Может быть нужно просто правильно лечить людей от этой заразы ,а не собирать барыши с бед людей? Или только в Белоруссии осталась медицина которая находится на страже здоровья белорусского народа. А не так как у нас просто сорвать бабла с людей побольше и что бы болел подольше. Как там этот Степашин кажется, оценил стоимость простого лечения от ковида ? 32 тысячи гривен? Это типа они тырят наверное по 32 тысячи бюджетных денег на каждого больного,а больные бегают и сами покупают лекарства за свои бабки ?
Да они сами распространяют видимо ковид. Вот приболел человек,ему нужен больничный. Идет к врачу. Стоит два часа в очереди вместе с ковидными больными. Даже если у тебя была просто простуда то теперь точно ковид. Причем мой знакомый и дозвониться до врача не смог . Пошел на прием.
 

Glucker

Здесь был статус
Что то все молчат про ковид в Белоруссии. Везде пандемия ,а у них почему то нет. И карантинов нет локдаунов. И про смертность не слышно. Может быть нужно просто правильно лечить людей от этой заразы ,а не собирать барыши с бед людей?
В Туркменистане вообще ноль случаев заболеваний и смертей от коронавируса. Более того, за упоминание о ковиде, а такое за ношение масок в общественных местах там предусмотрена административная, а в нектороріх случаях и уголовная ответственность.
Может быть и в Беларуси усатый таракан с кличкой "Саша 3%" решил запретить коронавирус?
 

d324co

Well-Known Member
Смерть жінки під лікарнею у Путивлі: в РДА просять не коментувати роботу лікарів
12:51 / 22 ноября 2020

«Закликаю усіх утриматись від коментарів щодо роботи лікарів», — наголосив голова Путивльської райдержадміністрації Сергій Савченко під час наради з питання розгляду нещасного випадку на території ЦРЛ.
«Сімейний лікар виконував свої обов’язки відповідно до протоколу лікування. Зранку, враховуючи стан хворої, лікарем було прийняте рішення щодо негайної госпіталізації. На жаль, циркуляри забороняють нашим лікарям госпіталізувати пацієнтів з підозрою на COVID-19, тому вони направляються до інших районних лікарень. Сімейний лікар впродовж 3-х годин телефонував по районах у пошуках ліжкомісця. Сподіваюсь, слідство під керівництвом прокуратури визначить винних у смерті хворої», — зазначив очільник району.
За його словами, головним завданням зараз є недопущення випадків відмови районних лікарень Сумської області, які мають пакети лікування COVID-19, у госпіталізації пацієнтів з Путивльського району.
Нагадаємо, за фактом смерті жінки відкрито кримінальне провадження, а
 
Зверху