Володимир Зеленський Президент України

d324co

Well-Known Member
Перший президент України Леонід Кравчук звернувся до президента Володимира Зеленського, Верховної Ради та уряду із проханням відреагувати на загрозливу для безпеки людей поведінку мера Черкас. Він нагадав, що розвал держави починається з невміння домогтись реалізації необхідних рішень.

Перший президент України Леонід Кравчук звернувся до чинного глави держави Володимира Зеленського, Верховної Ради та Кабміну, зазначивши, що в такий непростий час, вкрай важливо не дати вийти ситуації з-під контролю. Текст звернення Леоніда Кравчука видання "Гордон" у вівторок, 5 травня.

"Шановний президенте, Володимире Зеленський! Шановні Верховна Радо і уряде України! Дозволю собі, покладаючись на власний чималий досвід, нагадати вам, що розвал держави починається з ухвалення рішень, які не відповідають національним інтересам, і невміння або нездатність досягти виконання необхідних для життя країни рішень і даних владою обіцянок", – зазначив перший президент незалежної України.

Кравчук наголосив, що держава не може залишати без реагування на загрозливі дії, особливо коли йдеться про можливу загибель людей. Він висловив переконання в тому, що моральна порожнеча і дикість повинні суворо каратися, інакше Україна не зможе вибратись із прірви.

"Сьогодні ми стоїмо на межі, за якою анархія і вседозволеність. Зупиніть це, поки не пізно! Кожен чиновник має нести відповідальність (наголошую, юридичну) за свавілля. Питання стоїть так: кожен громадянин України своїми діями або допомагає державі і собі, або заважає, піддаючи при цьому загрозі й власне життя. Вибору тут не існує. Об'єктивний біль сильніший за наші бажання. Не хочеться вірити, що частина людей, навіть під час вибору між життям і смертю, розуміє демократію як вседозволеність, як небажання думати та діяти в рамках гуманних і духовних цінностей", – додав він.

© 2019 Інформаційне агентство ASPI
Може, ЗЕ прислухається до слів Старого Лиса ? хоча навряд чи (( не для того він на цю посаду прийшов ..
 

arnisumy

Well-Known Member
а тим часом, поки ніхто не бачить, офіційне визнання:
You must be registered for see medias
посилання на указ:
 
Останнє редагування:

arnisumy

Well-Known Member
ну..., за нову епоху..., епоху зебілізму!
You must be registered for see images

2019:
You must be registered for see images


2020:
You must be registered for see medias
У Маріуполі до військової волонтерки прийшли через критику влади
21:51, 6.05.2020
Правоохоронці Маріуполя Донецької області зайнялися військовою волонтеркою Галиною Одноріг через пост у соцмережі з критикою "слуг народу".
Про зустріч із дільничним вона, більш відома в мережі як "Маша Українська", написала на своїй сторінці в Facebook, де повідомила, що з неї "зробили провокаторку".
You must be registered for see images

Галина Одноріг
Facebook Маші Української
"Ось я і "дочекалася", вже і з мене зробили "провокаторку". Сьогодні зустрілася з дільничним і він мені показав запит, який йому надійшов, щоб я дала пояснення... Це щодо мого поста в Фейсбуці, який я написала в лютому, коли "слуги" потрапили в лікарню. Тобто, це критика державних органів і мої дії схожі на провокації", – написала Одноріг.

Волонтерка вважає, що так за гратами дуже скоро опиняться всі, хто незадоволений цією владою і відкрито висловлює свою позицію в соцмережах.
"Може, я щось пропустила і у нас уже ввели тоталітарний режим, де забороняється критикувати владу? Я від своїх слів і своєї позиції ніколи не відмовлялася. Мене в 2014 році не злякали, коли я стала на захист України як військова волонтерка, і поготів сьогоднішня влада мене не злякає своїми допитами!" – написала Галина.
You must be registered for see images

В "аналітичній довідці", яку показав Галині поліцейський, був скріншот її поста в Facebоok
У коментарі волонтерка розповіла, що спочатку дільничний їй подзвонив і сказав, що потрібно зустрітися, взяти у неї свідчення через публікацію про "слуг".
"Дільничний сказав, що з Центрального відділу поліції йому прийшов документ, але він не розуміє, чому повинен цим займатися. А свідчення потрібно дати з приводу якоїсь статті про "слуг народу". Потім показав роздруківку (аналітичну записку – прим.), в якій я побачила скріншот мого старого поста в Facebook", – пояснила вона.
Одноріг шокована ситуацією, вона вважає це неприпустимим.
"Я просто в шоці! Поговорила з поліцейським і у мене просто виступили сльози. Звинувачувати мене в тому, що я провокаторка? Дожилася! Скільки ми ловили реальних провокаторів зі стрічками, на те ж 9 травня, шість років воювали за Україну, а в підсумку таке почула!" – додала вона.
You must be registered for see images

Волонтерка з військовими
Facebook
Жінка також сказала, що жодних свідчень давати не буде до консультації з юристами.
Як повідомляв , у Київській області Від жінки вимагають повернути майже 700 тис. грн, виділених державою на квартиру для дітей полеглого воїна.
 
Останнє редагування:

arnisumy

Well-Known Member
зебіли, тут "вашіх людєй" знову ущімляють :D

Колишній охоронець обмінника Садовський, звільнений із Донецька за обміном 16 квітня, потрапив у СІЗО вже в Києві
06/05/2020 23:49
You must be registered for see images

ОБМІН 16 КВІТНЯ. ФОТО: ПРЕСЦЕНТР СБУ

Цивільний із Донецька Олександр Садовський, якого під час 16 квітня Україні віддали бойовики “ДНР”, знову заарештований і поміщений до СІЗО – вже за підозрою в шахрайстві – за рішенням Шевченківського районного суду міста Києва.
Як повідомляють “ “, рішення щодо запобіжного заходу чоловікові було прийняте 30 квітня.
Раніше бойовики засудили його до довічного ув’язнення у справі про вбивство при пограбуванні пункту обміну валют 2014 року.
В Україні Садовського обвинувачують в організованому груповому шахрайстві в особливо великому розмірі; несанкціонованому втручанні в роботу комп’ютерів, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж або мереж електрозв’язку (ч.3 ст.28 КК; ч.4 ст.190; ч. 1 і 2 ст. 361 Кримінального кодексу України).
У разі доведення провини йому загрожує позбавлення волі терміном до 12 років з конфіскацією майна.
У кримінальному провадженні, фігурантом якого є Садовський, 29 епізодів і 26 потерпілих. Сума завданих збитків – понад 290 тис. грн.
Провадження відкрили 14 березня 2018 року, коли Садовський перебував в ув’язненні на території ОРДО (Олександр утримувався у колонії №52 в селищі Оленівка Донецької області).
За даними Медійної ініціативи за права людини, Садовський (інший варіант згадки прізвища – Садівський) у Донецьку працював охоронцем пунктів обміну валют. Один із них 22 квітня 2014 року пограбували, при цьому загинула жінка-оператор. Садовського підозрювали у вбивстві. Розслідування почали, коли Донецьк був ще під контролем України.
“Засудили” чоловіка до довічного ув’язнення вже після того, як Донецьк перейшов під контроль проросійських бойовиків.
У в’язниці на непідконтрольній території Садовський перебував шість років – з кінця травня 2014-го, а був помилуваний перед обміном навесні 2020 року.
Родичі намагалися внести його прізвище до списків на обмін із 2018 року.
Адвокат Садовського Володимир Лисенко сказав, що не має інформації у справі про вбивство, а нинішні обвинувачення не стосуються до подій 2014 року. При цьому він, пославшись на адвокатську таємницю, не став коментувати поточну справу.
Лисенко зазначив, що Садовський визнав свою провину у справі про шахрайство, має намір співпрацювати і допомагати в досудовому розслідуванні.
Ще в березні 2018 року Садовського оголосили в розшук, а в день обміну слідчий суддя Шевченківського райсуду дав дозвіл на його затримання. Після обміну Садовський два тижні , а 30 квітня був затриманий.
Суд у Києві постановив заарештувати Садовського до 16 червня з можливістю вийти під заставу в 420 200 грн. Адвокат повідомив, що його підзахисний залишиться в СІЗО, адже в нього немає необхідної суми, щоб оплатити суму застави.
Читайте також:

Як повідомляла “ “, перший у 2020 році обмін полоненими на Донбасі на КПВВ “Майорськ” під Горлівкою (з “ДНР”) і на мості під Щастям (з “ЛНР”).
У результаті обміну на підконтрольну Україні територію повернулися 20 громадян, із них
Україна передала бойовикам “ДНР/ЛНР” загалом 14 осіб. Зокрема, сторона ОРДО отримала 10 своїх прибічників, ОРЛО – 4.
Попередній обмін утримуваними особами відбувся 29 грудня 2019 року на КПВВ “Майорське” в Донецькій області . Сепаратисти передали Україні 76 осіб – 12 військових і 64 цивільних.
 

arnisumy

Well-Known Member
ну..., за черговий "кінець епохи бідності"

Минюст решил взыскать с ПриватБанка $250 млн в пользу семьи Суркисов
You must be registered for see images

07.05.2020, 13:31

Госисполнитель хочет взыскать с ПриватБанка 7 млрд грн в пользу Суркисов. Ранее в Минюсте заявляли, что оснований для этого нет

5 мая получил от государственного исполнителя Печерского отдела государственной исполнительной службы Министерства юстиции четыре новых постановления об открытии исполнительного производства о взыскании с банка в пользу семьи Суркисов $250 млн. ПриватБанк обратился к правоохранителям и министру юстиции, чтобы получить оценку этих действий, сообщает пресс-служба банка.
Новые постановления касаются принудительного исполнения ПриватБанком постановления Печерского райсуда от 2017 года, которым банк обязали выплатить Суркисам $250 млн или около 7 млрд грн депозитов и процентов по ним. Но эти деньги были конвертированы в капитал Привата при национализации по причине связанности Суркисов с инсайдерами банка (процедура bail-in).
В ПриватБанке напоминают, что решение по существу этого дела еще не принято. Суркисы оспаривают процедуру национализации и свою связанность с банком в Верховном суде. Следующее заседание в деле на 15 июня.
“По странному стечению обстоятельств, несмотря на существование автоматизированной системы распределения дел, все исполнительные производства были открыты тем же государственным исполнителем Печерского ОГИС Минюста, что обратился в Печерский райсуд за разъяснением решения 2017 года. Определенные действия именно этого исполнителя стали основанием для многочисленных жалоб ПриватБанка, которые до сих пор проигнорированы”, - сказано в сообщении банка.
15 апреля Апелляционный суд Киева на решение Печерского райсуда о фактическом взыскании с банка $250 млн в пользу Суркисов. Но в Минюсте заявили, что .
Подробнее о деле и роли Минюста в нем читайте в материале:
Марина Кучук
 
Зверху