Скутера, моторолеры и трохи мотоциклов

supafly

Member
Спасибо, что нашел время и раздобыл полезную инфу. Интересно, зачем тогда в СМИ (газеты, телевидение) было раздувать тему про регистрацию скутеров с 1го ноября? о_0
 

FANTAZER

Member
Видел по ВИДИКОНу, что регистрация ТС объёмом до 50 см2 всё-таки идёт. Просьба к тем, кто уже регился - опишите подробно эту процеДУРУ... Заранее спасибо.
 

POLTERGEIST

Active Member
Видел по ВИДИКОНу, что регистрация ТС объёмом до 50 см2 всё-таки идёт. Просьба к тем, кто уже регился - опишите подробно эту процеДУРУ... Заранее спасибо.
та врядли кто то щас их регит из владельцев все начнется весной:x
 

FANTAZER

Member
Попробую прояснить ситуацию с регистрацией, т.к. я свой скут уже зарегил.
Смотрим, читаем фото (сделано в ГАИ).
Стоимость: 109,5 грн - в ГАИ; около 140 грн - медкомиссия в наркодиспансере; 20 грн - фотографии. ИТОГО - около 270 грн. Для тех у кого нет водительского удостоверения любой категории +40 грн за курсы.
Скутер приганять нужно один раз (лучше в хорошую погоду), чтобы инспектор проверил номер рамы и двигателя...
Нужно сразу сделать ксерокопии п.3,5,7, т.к. рядом с ГАИ одна копия стоит 2 грн ))))))
Про курсы ничего не знаю, у меня есть права.
Так же нужно запастись терпением - очередЯ там нормальные.
В результате выдаётся карточка водителя мопеда, довольно большого размера (что не очень удобно).
Ещё встретил там "старого знакомого". Он говорит его остановили на скуте без регистрации ГАИшники и "угрожали" штрафом 450 грн.
Всем удачи в этом нелёгком деле.... Если возникнут "питання, скарги, пропозиції", пишите сюда или в ЛС...
 
кого интересует, выкладываю решение сессии Сумского горсовета

СУМСЬКА МІСЬКА РАДА
V СКЛИКАННЯ ХХІІІ СЕСІЯ
РІШЕННЯ
від "01" жовтня 2008 р № 1890-МР
м. Суми
Про затвердження Порядку реєстрації транспортних засобів, об'єм двигуна, яких не перевищує 50 кубічних сантиметрів, видачі талона про реєстрацію та картки водія
З метою впорядкування руху на дорогах і вулицях міста, обліку транспортних засобів з об'ємом двигуна, який не перевищує 50 кубічних сантиметрів, керуючись статтями 6, 34 Закону України "Про дорожній рух" та статтею 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Сумська міська рада
ВИРІШИЛА:
1.Затвердити "Порядок реєстрації транспортних засобів, об'єм двигуна, яких не перевищує 50 кубічних сантиметрів, видачі талона про реєстрацію та картки водія" згідно з додатком.
2.Запровадити з 1 листопада 2008 року на території м. Суми реєстрацію у відділі ДАІ по обслуговуванню м. Суми і автомобільно-технічної інспекції УДАІ УМВС України в Сумській області транспортних засобів, з об'ємом двигуна, який не перевищує 50 кубічних сантиметрів.
3.Відділу ДАІ по обслуговуванню м. Суми і автомобільно-технічної інспекції УДАІ УМВС України в Сумській області (Стеценко П.І.) з метою якісного та повного виконання даного рішення, в засобах масової інформації провести широку роз’яснювальну роботу про порядок і умови отримання картки водія та порядок реєстрації вказаних транспортних засобів.
4.Організацію виконання даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Панченко В.М. та начальника відділу ДАІ по обслуговуванню м. Суми і автомобільно-технічної інспекції УДАІ УМВС України в Сумській області Стеценка П.І. згідно розподілу функціональних обов’язків.
Секретар Сумської міської ради П.М. Гученко

Додаток
Порядок реєстрації транспортних засобів, об’єм двигуна, яких не перевищує 50 кубічних сантиметрів та видачі картки водія
 
а также приложение к решению сесии

Порядок реєстрації транспортних засобів, об’єм двигуна, яких не перевищує 50 кубічних сантиметрів та видачі картки водія

Загальні положення
1. Цей порядок визначає процедуру видачі картки водія мопеда, моторолера, скутера (далі картка водія) з об'ємом двигуна, що не перевищує 50 кубічних сантиметрів.
2. Для руху по автомобільним дорогам та вулицям, водіям мопедів, моторолерів, скутерів видаються відділом реєстраційно-екзаменаційної роботи УДАЇ УМВС України в Сумській області картки водія з наступною інформацією: прізвище, ім'я, по-батькові, рік народження, група крові, місце проживання, марка, модель, номер рами або двигуна транспортного засобу.
3. Немає необхідності отримання картки водія скутера, мопеда, моторолера об’єм двигуна, яких не перевищує 50 кубічних сантиметрів, водіями, що мають посвідчення водія категорії А,В,С,D,Е.
4. Забороняється керувати транспортним засобом, об’єм двигуна, яких не перевищує 50 кубічних сантиметрів не маючи при собі картки водія оформленої належним чином.
Умови допуску до керування транспортними засобами, з об'ємом двигуна, що не перевищує 50 кубічних сантиметрів
5. Згідно п.6.1 «Правил дорожнього руху» затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10.10.2001 № 1306, рухатись по дорозі на транспортних засобах, об’єм двигуна, яких не перевищує 50 кубічних сантиметрів, дозволяється особам, які досягли 16 - річного віку.
Умови видачі картки
6. Картка водія видається особі яка склала тести та пройшла інструктаж по безпечному керуванню транспортним засобом і звернулася до підрозділу УДАІ УМВС України в Сумській області за місцем проживання.
7. При зверненні власника транспортного засобу у відділ реєстраційно-екзаменаційної роботи УДАЇ УМВС України в Сумській області щодо реєстрації необхідно надавати:
7.1. транспортний засіб на огляд;
7.2. паспорт громадянина України;
7.3. документи, що підтверджують придбання транспортного засобу;
7.4. квитанції, що підтверджують оплату за:
а) талон про реєстрацію; б) державний номерний знак; в) послуги ДАІ;
7.5. довідка про стан здоров'я.
Порядок складання тесту для видачі картки водія
8. Тест складається з 10 письмових питань;
9. Під час складання тесту перевіряються теоретичні знання ПДР;
10. Якщо особа під час перевірки знань ПДР не склала письмового тесту, вона може скласти його повторно, не раніше, ніж через 5 діб.
Видача, обмін і вилучення картки водія транспортного засобу з об'ємом двигуна, що не перевищує 50 кубічних сантиметрів
11. Особа, яка склала тести і пройшла інструктаж, надає фотокартку розміром 3х4, документ що посвідчує особу (паспорт, свідоцтво про народження). У картку водія вклеюється фотографія та проставляється печатка підрозділу ДАІ УМВС, записуються дані про особу і транспортний засіб після чого картка водія підписується керівником підрозділу ДАІ УМВС.
12. Картка водія видається особисто, за підписом у відповідному журналі особи, яка її отримує, інформація про видачу вноситься до комп’ютерної бази УДАІ УМВС України в Сумській області.
13. Обмін картки водія, непридатної для користування (зіпсованої), здійснюється після складання тесту;
14. У разі втрати картки водія, особа складає тест відповідно до пунктів 6, 8, 9, 10 «Порядку реєстрації транспортних засобів, об'єм двигуна, яких не перевищує 50 кубічних сантиметрів, та видачі картки водія», після чого їй видається нова з відміткою «ДУБЛІКАТ».
15. Картка водія вилучається працівниками ДАІ у разі:
• скоєння водієм дорожньо-транспортної пригоди;
• керування транспортним засобом у нетверезому стані;
• допущення більше 3-х порушень ПДР протягом календарного року зафіксованих працівниками ДАІ у картці;
• при цьому транспортний засіб затримується на майданчик тимчасового затримання транспортних засобів у відповідності до Закону України "Про дорожній рух".
16. Повторна видача картки водія здійснюється відповідно до пунктів 6, 8, 9, 10 «Порядку реєстрації транспортних засобів, об'єм двигуна, яких не перевищує 50 кубічних сантиметрів та видачі картки водія».
 
на данный момент нахожусь в творческом поиске выхода из сложившейся ситуации касающейся регистрации своего маленького скута, согласно данного решения сессии.
Думаю как обжаловать сиё "чудо" наших депутатов в суде как незаконное.
Если есть желающие-присоединяйтесь, будем воевать вместе, ведь вместе мы сила
 

Serg_T

Забанен
на данный момент нахожусь в творческом поиске выхода из сложившейся ситуации касающейся регистрации своего маленького скута, согласно данного решения сессии.
Думаю как обжаловать сиё "чудо" наших депутатов в суде как незаконное.
Если есть желающие-присоединяйтесь, будем воевать вместе, ведь вместе мы сила
Блин, а что разве по закону до 50 кубиков не приравнивается велосипеду? И транспортным средством как раз называют все, что выше 50 кубов, соотв. за них платится налог, и они учитываются при насчете субсидий по ЖКХ.
 

vmart

PER ASPERA AD ASTRA
Команда форуму
Администратор
Налог налогом, но после принятия постановления, нужно регистрировать скутер и здавать на права соответствующей категории. И имхо это правильно :)
 

e_vovchik

шикарно
согласен. …владельцы скутеров должны сдавать на права!!!
…а то повыпускали детей и придурков на дорогу которые даже правил не знают…
 
Зверху