Кому в Сумах платить за жилищные услуги?

AnGee

Active Member
Собственно ситуациия в городе не из лучиш в данном контексте. Какой то хаос и безответственность депутатов, горсоветов и всех остальных кто несет ответственность за ЖКХ. Все что творится по моему убеждению является незаконным так как нет договоров заключенных с жильцами. Дележ и деребан забитого мамонта, кто что думает по этому поводу?
 

Drumhummer

Member
Думаю одно, что кому бы мы сейчас не заплатили, деньги не дойдут до поставщика основных услуг, т.е. Облэнерго, соответственно через неделю они придут и вырубят коммунальную электроэнергию вместе с лифтами.
 

Сантол

solar.vip/santolege
2 платёжки одновременно пришли....от Сумыжулья и Сумытехнобудсервис. У последней дешевле по счёту ^_^
 
Останнє редагування:

Fil 74

Well-Known Member
До уваги сумчан! Сплачувати за обслуговування будинків необхідно КП «Сумижитло». ДОДАНО ВІДЕО
» » До уваги сумчан! Сплачувати за обслуговування будинків необхідно КП «Сумижитло». ДОДАНО ВІДЕО
КП «Сумижитло» Сумської міської ради визнано надавачем послуг з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій, тому лише це підприємство має право отримувати кошти від сумчан за свої послуги.

Ситуацію, яка склалася в житлово-комунальному господарстві міста ще раз пояснювали в Сумській міській раді під час брифінгу.

Як зазначив міський голова Олександр ЛИСЕНКО, комунальне підприємство, за роки своєї діяльності чи бездіяльності, викликало купу питань з боку громади. Міська влада, у прагненні не допустити обкрадання сумчан, почала руйнувати корупційні схеми в КП «Сумижитло» і одразу зустріла потужний спротив з боку опонентів.

«Різке рішення щодо припинення діяльності даного підприємства ми не можемо прийняти через величезні борги «Сумижитла» перед людьми. Переконаний, лише вдалий менеджмент на чолі з чесною та порядною людиною зможе виправити ситуацію. Тому я і прийняв рішення призначити керівником комунального підприємства, досвідченого фахівця, учасника АТО Євгена СКОРОБАГАТСЬКОГО», – говорить Олександр Лисенко.

На думку начальника правового управління Олега ЧАЙЧЕНКА, міській владі почали чинити спротив одразу після того, коли було запропоновано провести відкритий та прозорий конкурс на обслуговування житла у місті, який, до речі, був погоджений і з громадськістю, і з членами будинкових комітетів, ОСНів та ОСББ.

Депутати Сумської міської ради не підтримали дане рішення, тому управителя було визначено виконавчим комітетом.

За словами заступника міського голови, керуючого справами виконкому Віктора ВОЛОНТИРЦЯ, виконавчий комітет мав на це законне право, адже органи місцевого самоврядування можуть обирати виконавця послуг з обслуговування будинків, споруд та прибудинкових територій, що чітко прописано в законі.

У результаті, замість того, щоб дочекатися прозорого конкурсу, колишній керівник КП «Сумижитло» Сергій ГЕТЬМАН самовільно уклав договори з чотирма фірмами: ТОВ «Рембуд», ТОВ «Сумистройтех», ТОВ «Сумитехнобудсервіс», ТОВ «Сервісресурс» на обслуговування житлового фонду, що перебуває на балансі комунального підприємства.

Віктор Волонтирець наголошує, що ці чотири фірми не визначено виконавчим комітетом надавачами послуг з утримання житла, а отже тариф їм ніхто не затверджував, теж саме стосується пільг і субсидій.

Ситуація ускладнюється тим, що люди почали отримувати платіжки від ЖЕКів-самозванців, за нібито надані послуги.

«На відміну від КП «Сумижитло», з даними чотирма товариствами договори не укладали, послуг вони не надавали, а тепер вимагають з нас оплату. Ще одне питання, хто дав згоду на використання персональних даних, звідки база, яка лягла в основу платіжок?», – зауважив посадовець.

Нині необхідно сплачувати за послуги з обслуговування сумських будинків за платіжками КП «Сумижитло». Це підприємство визначено виконавчим комітетом управителем, воно має погоджений тариф, необхідний штат працівників та ресурс для здійснення своєї діяльності.

«Вчора був у банках, виявляється, вони відмовляються приймати платежі від жеків-самозванців, посилаючись на відсутність договорів. Нині налічується близько 30 скарг в міліцію та прокуратуру від сумчан, які не розуміють за що вони мають сплачувати цим фірмам», – додав директор КП «Сумижитло» Євген СКОРОБАГАТСЬКИЙ.

You must be registered for see medias

Як пояснює Олег ЧАЙЧЕНКО, нині триває судова тяганина з приводу відміни рішень виконавчого комітету №228 та №344, якими визнано комунальне підприємство управителем та надано згоду проводити нарахування за послуги цього підприємства через міський розрахунковий центр.

У Сумському Зарічному суді винесено ряд ухвал, які задовільняють забезпечення позовів, але жодне рішення суду законної сили не набрало, тому КП «Сумижитло» є легітимним підприємством, визнаним виконавчим комітетом.

За словами Олега Скоробагатського, оскільки суд заборонив розрахунковому центру здійснювати нарахування за послуги підприємства, було прийнято рішення самостійно роздрукувати квитанції, послуговуючись своєю ж електронною базою будинків, які обслуговує підприємство.

Щоправда 10% сумчан помилково отримали платіжки за липень. Квитанції з помилкою одразу ж вилучили та надрукували нові – за червень.

Олег Чайченко додав, що з приводу ситуації, яка склалася в житлово-комунальному господарстві Сум, міська влада одразу звернулася до Антимонопольного комітету та правоохоронних органів.

Реакції Антимонопольного комітету, на відміну від правоохоронних органів, чекати не довелося. Ним визнано дані договори нікчемними, укладеними з порушенням норм чинного законодавства. Буквально вчора 16 липня Сумська міська рада отримала листа під прокуратури, в якому зазначено, що нині розпочато досудове розслідування за фактом зловживання посадовим становищем Сергієм Гетьманом.

Олега Чайченка дивує, що представників Сумської міської ради, як заявників, щонайменше навіть не запросили для надання свідчень і лише нещодавно дозволили ознайомитися з ходом справи.

Сумська міська рада сподівається на неупереджене розслідування та законне рішення на благо громади.
 
Останнє редагування:

Fil 74

Well-Known Member
  • КП «Сумыжилье» не имеет права требовать оплату с населения за услуги по содержанию домов (СКАНЫ)
КП «Сумыжилье» не имеет права требовать оплату с населения за услуги по содержанию домов (СКАНЫ)
08:3017.07.2015
You must be registered for see images


Вчера, 16 июля, Заречный районный суд г. Сумы удовлетворил требования административного иска ООО «Сервисресурс» к исполнительному комитету Сумского городского совета о признании противоправным решения исполкома № 228 от 07.05.2015, которым КП «Сумыжилью» продлевали коммунальный заказ на обслуживание жилого фонда города.

Фактически, согласно данного постановления суда, КП «Сумыжилье» лишили статуса исполнителя услуг по содержанию домов, сооружений и придомовых территорий и запретили ООО «Городской единый информационно-расчетный центр» производить начисления КП «Сумыжилью».

А значит, по состоянию на 16.07.2015 г. КП «Сумыжилье» не имеет права обслуживать жилой фонд города. Платежные уведомления, полученные от КП «Сумыжилья», жители могут не оплачивать, так как законных оснований требовать у населения оплату за услуги по содержанию домов, сооружений и придомовых территорий со стороны коммунального предприятия нет.

You must be registered for see images
You must be registered for see images
You must be registered for see images
You must be registered for see images
You must be registered for see images


Лучше пока никому не платить
 
Зверху