ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
23 лютого Зеленський сказав мені в Києві, що Росія атакує впродовж найближчих кількох годин, - Дуда



23 лютого 2022 року, коли польський президент Анджей Дуда був у Києві з візитом, його український колега Володимир Зеленський сказав, що Росія атакує Україну "впродовж найближчих кількох годин".

Дуда розповів про це виданню , передає з посиланням на .
Він сказав, що тоді вони мали не тільки розуміння, що "це мало закінчитися конфліктом, тому що ніхто просто так не стягує стільки військ, як це зробила Росія", а й дані розвідки.
"Я був у Києві за кілька годин до нападу; і ми залишили Україну буквально за кілька годин до нього. На прощання Володимир Зеленський сказав мені, що впевнений, що Україна буде атакована впродовж найближчих кількох годин", – згадав він.
Дуда описує ті моменти, як "дуже зворушливу зустріч і дуже зворушливий момент для мене".
"Я почув від нього: "Росіяни думають, що ми не воюватимемо, але вони помиляються. У нас є досвідчені солдати, які воюють 8 років, добре знаються на боях. Це зовсім інша Україна та зовсім інша українська армія, ніж та, що була у 2014 році", – розповів польський президент.
Наприкінці візиту Зеленський сказав йому, додав Дуда: "Анджей, можливо, ми бачимося востаннє".
Президент Польщі, як і Зеленський, називає його своїм другом: "Я щиро боявся, що більше його не почую. У нас міцні відносини, побудовані цією війною на виключно твердому ґрунті".
Він також згадав, що ще раніше, під час зустрічі у "Віслі" у січні, Зеленський говорив йому, що Україна готується до вторгнення РФ, і що вона "захищатиметься за будь-яку ціну". Президент України тоді додав, що Росія, якщо нападе, "дізнається, що таке хоробрість українців".
 

Loner

Well-Known Member
На околицах Северодонецка идут бои - Гайдай

08:32,
В Луганской области продолжаются тяжелые бои на околицах Северодонецка, который россияне пытаются взять в кольцо.
Об этом сообщает губернатор Сергей Гайдай.
По его словам, россияне уничтожают Северодонецк, как Мариуполь.
Также Горскую общину ежедневно бомбят авиацией.
"Планы врага - окружить область, или сделать из нее пепелище, как в Попасной. Это трудная судьба Луганщины: не дать россиянам продвинуться дальше", - пишет Гайдай.
Также россияне открыли по севродонецкому объединению "Азот" – там произошло возгорание градирни. Пожар был ликвидирован.
"Сейчас бои идут на околицах Северодонецка. Всего на фронте отбиты одиннадцать атак врага, уничтожены восемь танков, три артиллерийские системы, десять единиц боевой бронированной техники, три специальных бронированных автомобиля и шесть единиц автомобильной техники противника.
Подразделения ПВО сбили беспилотный летательный аппарат типа "Орлан-10" и оперативно тактический беспилотный авиационный комплекс "ZALA" говорится в сводке Луганской ОВА (областной военной администрации).
 
Останнє редагування:

Loner

Well-Known Member
Міноборони США пояснило, чому припинилися публічні дискусії щодо передачі Україні Міг-29

21 травня 2022, 08:25

Україна потребує далекобійної артилерії для боїв за Донбас.

You must be registered for see images

Про це на брифінгу розповів представник Пентагону Джон Кірбі, відповідаючи на питання, чому припинені публічні дискусії про передачу Україні винищувачів МіГ-29.

"Зараз через те, що відбувається на Донбасі, я думаю, одна з причин, по якій ви мало про це чуєте, полягає в тому, що Донбас — це артилерійський бій з дальнім вогнем. Отже, одна з речей, про які ми говорили з союзниками і партнерами, - це їхні артилерійські системи, деякі з яких більш знайомі українцям, деякі з них не так знайомі, як наші власні М-777. Але ми все ще обговорюємо з союзниками і партнерами такі можливості", - зазначив Кірбі.
За його словами, "українці продовжують наполегливо вести вогонь на далекі дистанції": "Отже, ми працюємо і допомагаємо їм отримати, знаєте, системи, які допомагають їм з дальнім вогнем".
23 травня пройде друга зустріч міністрів оборони 40 країн в онлайн-форматі, під час якої будуть проаналізовані подальші потреби Збройних сил України.
Сторони обговорять вид і обсяги подальшої військово-технічної допомоги Україні.
74(?) з 90 артилерійських знарядь американських M777 вже знаходяться в бою, забезпечуючи дальній вогонь з закритих позицій.
На думку Пентагону, гаубиці допомагають українському контрнаступу на сході "набирати обертів".
 

Loner

Well-Known Member
"Крепость Мариуполь". Опубликовано видео последнего дня украинских военных на "Азовстали"

15:49,

You must be registered for see images attach

Свое последнее видео Дмитрий Козацкий успел передать документалистам перед сдачей в плен. Скриншот из видео

В сети появилось видео последнего дня пребывания украинских военных на "Азовстали" в Мариуполе перед сдачей в плен.
Видео "Крепость Мариуполь. Последний день Азовстали" снял , который вместе с другими защитниками города провел здесь 84 дня.
Видео ему удалось передать документалистам.
В фильме отсутствуют диалоги или любая информационная нагрузка. На нем скорее отражено настроение бойцов, понимающих, что их ждет плен, и общая атмосфера на "Азовстали".
Кадры показывают этот разрушенный завод изнутри глазами его защитников.

 

Loner

Well-Known Member
Сумскую область сегодня обстреливают из ракетных систем и артиллерии - глава ОГА

16:09,

You must be registered for see images attach


Оккупанты вновь обстреляли Сумскую область. Иллюстративное фото

В субботу, 21 мая, российские оккупанты обстреляли Сумскую область.
Об этом сообщил глава Сумской ОГА Дмитрий Живицкий в своем Телеграм-канале.
"Почти в 9 утра Россия со своей территории вела артобстрел территорий Белопольской общины. Также свыше часа враг ведет огонь со своей территории из ракетных систем залпового огня по территории Сумского района", - написал Живицкий.
You must be registered for see images attach

Напомним, сегодня утром по Сумской области россияне . Обошлось без потерь. Прилеты пришлись по Эсманской общине Шосткинского района. А вчера вечером украинские пограничники слышали перестрелку на территории РФ недалеко от границы.
Несмотря на вывод войск с севера Украины, Россия . На днях армия России пять раз обстреляла Сумскую область и дважды Черниговскую.
По состоянию на 21 мая война в Украине продолжается уже 87-й день. "Страна" следит за происходящим сегодня в своем ежедневном .
Также мы подвели С "Азовстали" вышли все украинские военные. Главный фронт - Луганская область. Противник наступает на Лисичанск и Северодонецк. Идут бои в районе Бахмута, Изюма, Славянска. В районе Донецка продолжаются попытки окружить Авдеевку. Бои на границе Харьковской области с российской границей.
 

d324co

Well-Known Member
You must be registered for see medias
Наразі ми маємо 700 тисяч і бачимо результат роботи такої армії.
Про це сказав Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю з нагоди третьої річниці інавгурації в ефірі Національного інформаційного марафону «UAразом», повідомляє Укрінформ.​
 

Loner

Well-Known Member
Польща віддала Україні майже всі запчастини і боєкомплект для МіГ-29, - ЗМІ




Польща підтримала Україну запчастинами і боєприпасами для радянських машин, передавши їй майже всі свої запчастини до Міг-29.
Про це пише з посиланням на джерела польське видання Onet, інформує з посиланням .
Завдяки цьому Україна отримала можливість відновити боєздатність наявних у неї винищувачів.
Як повідомляє видання, на думку експертів, Україна напрочуд добре справляється в повітрі з переважаючими силами Росії. Однак вона чекає нових літаків і просить не тільки радянські МіГ-29, а й американські F-16 або шведський Gripen.
"На даний момент європейські країни підтримують Україну запчастинами і боєприпасами для радянських машин, в результаті чого підвищується боєготовність її авіації. Однак наступним кроком має стати передача типово натовського обладнання. Як ми бачимо, українська армія здатна швидко навчатися і ефективно використовувати будь-яке нове озброєння, яке їй надає Захід", - вважає Лукаш Пахольський, журналіст і авіаційний експерт групи військових досліджень і аналізу.
"Кожна армія намагається завоювати перевагу в повітрі з найменшими втратами, і літаки найбільш вразливі, коли вони знаходяться на землі. Тоді вони стають мішенями для ракет або бомб", - сказав генерал Томаш Древняк, колишній командувач ВПС Польщі.
Видання зазначило, що, за різними оцінками, Росія задіяла для бойових дій в українському небі близько 1400 різних типів літальних апаратів, у тому числі близько 360 тактичних літаків. А Україна змогла розгорнути проти цих сил трохи більше 100 бойових літаків і близько 40 ударних вертольотів.
Тим часом сталося щось дивовижне і несподіване, підкреслило видання. Російським військам не вдалося перемогти українську авіацію і завоювати перевагу в повітрі.
Польське видання зазначило, що тепер ясно, що російська стратегія використання ВПС у війні потів України помилкова. Замість того, щоб контролювати небо, російська авіація в основному надає авіаційну підтримку сухопутним військам або бомбить українські міста.
"Досі українська наземна оборона теж не прорвана. Тому російські літаки не залітають вглиб території України. Літають вони в основному в місця, де йдуть наземні бої, тобто в район Донбасу і на південь України", - прокоментував Маріуш Целма, головний редактор щомісячника "Nowa Technika Wojskowa".
Нагадаємо, з самого початку повномасштабної війни українська влада просила захід про підтримку бойовими літаками. Спочатку йшлося про можливість передачі радянських винищувачів МіГ-29, які перебували на озброєнні польської, словацької та болгарської армій. Однак ці плани так і не були реалізовані. Джерело:
 

Loner

Well-Known Member
Bild: Немає політичної волі. Німеччина відмовляється постачати Україні навіть старі БМП

21 травня 2022, 21:13

Уряд Німеччини не має наміру надавати Україні БМП “Marder” у рамках військової допомоги.

You must be registered for see images

Про це повідомляє .

За інформацією видання, Німеччина не планує передавати Україні навіть старі бойові машини піхоти "Marder", які потребують ремонту і не знаходяться на озброєнні німецької армії. Зараз бундесвер має 32 одиниці таких машин.
Зазначається, що їхній ремонт тривав би до 12 місяців і ВСУ вже найімовірніше отримали б їх до кінця 2022 року, якби ремонтний процес розпочався 3 березня.
"Прості цифри показують, що справа не в техніці, а в політичній волі. Тому ми не можемо поставити наші "Marder" Україні", - заявив чиновник німецького Міноборони у коментарі Bild.
Варто зауважити, що раніше в оборонному відомстві Німеччини заявляли, що не мають зайвих БМП "Marder" для того, щоб поставити їх в Україну. Але пізніше з'ясувалося, що бундесвер має 62 таких БМП, які більше не використовуються. 32 одиниці відповідних машин підлягають ремонту.
 
Зверху